René Lalique: művész-újító és időtlen munkái

Mindegyik művészeti mozgalomban vannak nevek, amelyeket innovációval, jelenséggel, csodálattal társítunk. Ezek azok az alkotók nevei, akik jelentős nyomot hagytak, lángoltak a jövő generációi számára, és új ábrázolási módokat fedeztek fel. Ahhoz, hogy választ kapjunk a “Mi a művészet?” Összetett kérdésre, először fel kell tennünk magunknak a kérdést: mi is pontosan a művészet? Kétségtelenül olyan örömet és szépséget hoz nekünk, mint egy ékszer. És amikor azt mondjuk, ékszer, van egy név, amely valóban felmerül az ékszerkészítés történetében – ez René Lalique neve. Az ékszerek mellett más területeken is alkotott, mint az építészet és a szobrászat. Tehát René Lalique -t tekinthetjük művésznek, aki megérdemli, hogy ismerjék és elismerjék. Ezért ebben a cikkben felfedezzük a történelem jelentős pillanatait, híres alkotásait és az ékszerművészetre gyakorolt ​​hatását.

René Lalique – innovatív ember a maga idejében

joilier szobor és René lalique művész portréja egy festmény előtt

René Lalique sikere és közreműködése

Az iparosodás előtti Európában egy vidéki családban született, a híres mester két karriert futott be két évszázad alatt. 1900 -ban, 40 éves korában René Lalique volt a világ leghíresebb ékszerésze és művésze a “szecessziós” stílusban, amely most tűnt fel. Már 1925 -ben, az Art Deco felemelkedése idején a világ leghíresebb üveggyártója lett. Lalique később elhagyta kortársait, amikor az egyedi ékszerek és műalkotások megalkotásától az innovatív és használható műüveg tömeges gyártása felé lépett. Ezután ő volt az első, aki bevezette az üveget a hétköznapi emberek otthonába, és ipari technikákat fejlesztett ki az üvegművészeti tárgyak tömeges előállítására. Még ma is a neve René Lalique mindig az ékszereit és a poharát idézi. Ennek ellenére legnagyobb eredménye vitathatatlanul az alkalmazkodóképessége a változó világhoz, ahhoz a világhoz, amelyben él..

Nagy érdeme, hogy egyesíti tehetségét az előrelátással és az innovációval 

rené lalique kristályba faragott lófejét

A híres ékszerek története

René Lalique 1860-ban született Aÿ-ban, Északkelet-Franciaországban, de két évvel később családjával Párizsba költözött. Tizenhat éves korában Lalique tanítványa lett Louis Aucoc ékszerésznek, ahol szenvedélyesen foglalkozott ezzel a művészettel. Aztán a párizsi Művészeti Iskolában tanult, és 1886 -ban nyitotta meg első butikját, majd 1890 -ben a másodikat. Az elsődleges inspirációs forrás a világ volt. A francia rusztikusság, de a természeti világ japán művészeti motívumai is befolyásolják. Olyan anyagokat épített be a csúcsminőségű ékszereibe, amelyek akkoriban szokatlanok voltak, beleértve az üveget, a kürtöt, a féldrágaköveket stb. Egyetértünk abban, hogy René Lalique ékszereit nemcsak drágakövek díszítik, hanem valódi műalkotások is, amelyek világszerte érdeklődést és nagy keresletet keltenek..

Csak a korszak tipikus drágaköveit használta, amelyeket esztétikai értékük miatt értékeltek

ékszer nyaklánc és karkötő, René lalique féldrágakövekkel

Üveg és kristályok – a mai napig

Üvegezése során René Lalique hihetetlen választékot készített több mint 1500 üvegből, köztük hamutartókat, pecséteket, órákat, papírnehezékeket, kabalákat, vázákat és még sok mást. A kereslet már olyan nagy a Lalique Glass iránt, mivel 1919 -ben a gyártást már egy elzászi üveggyárban végezték. René Lalique több száz munkást foglalkoztat, és a közönség által vágyott hasznos és dekoratív üvegalkotások révén művészetet hoz az egyszerű emberek életébe. René Lalique halála után fia, Marc átnevezte a gyárat M. Lalique -ra, majd Cristal Lalique -ra. Eldobja a híres Lalique üveget, és átáll az üveggyártásról a nehezebb ólomkristályra. Íme a Lalique kristály bestsellerei amelyeket továbbra is szeretnek szerte a világon, és magukba foglalják alapítójuk általános elképzelését – a szépséget az innovációban. 

René Lalique üveggyára Elzászban

a rené lalique üveg fqbrique elzászban, rené lalique

Két hal motívum, amelyet René Lalique fia – Marc – készített kristályban

kristályszobor hal formájában René lalique