Grunde til at foretrække en organisk duft frem for syntetiske dufte

Naturlige, økologiske, veganske, alle disse etiketter er ganske til stede på mademballage i dag, men ikke kun. Drevet af den voksende demokratisering af økologiske produkter har kosmetikindustrien også taget en miljømæssigt ansvarlig vej. Fra nu af er dufte, der emmer af duften af ​​ægte roser, vanilje eller lavendel, ikke længere en myte. Ikke flere skadelige kemikalier, vi præsenterer dig for den nye generation af økologisk parfume – En rigtig favorit !

Faldet af syntetiske dufte

Med industrialiseringen og fremkomsten af ​​petrokemikalier i det 19. århundrede ændrede parfume status sig radikalt. En luksusvare, der er unik for elitære kredse, parfume frigør sig fra visse produktionsbegrænsninger til at blive et masseprodukt. Dette kommer dog på bekostning af ringere kvalitet. Syntetiske kemikalier, alkoholer, phthalater, parabener, farvestoffer, nitrerede moskus … Desværre er alle disse skadelige kemiske komponenter stadig udbredt i traditionel parfume i dag. Men hvad der er endnu værre er, at de fleste dufte på hylderne vrimler med petrokemikalier. Samtidig er der allerede en del undersøgelser af de konsekvenser, disse kan have for menneskers sundhed. Kræft, endokrine, neurologiske, respiratoriske lidelser – listen fortsætter.

Borte er guldalderen for syntetiske dufte

forskel mellem syntetisk industriel parfume og organisk parfume, hvilken man skal vælge

Hvad er en organisk parfume ?

Alle disse ulemper, som vi lige har opregnet, forklarer den nuværende uhørt dille for alt, hvad der kommer fra naturen. Okay men naturligt, betyder det stadig økologisk? Der er en vis forvirring i brugen af ​​disse to begreber, men nej, de er ikke synonyme. Forskellen ligger i kontrol og sporbarhed af de to produktkategorier. Kort sagt har det naturlige produkt sin oprindelse i moder natur, men uden at give yderligere oplysninger om oprindelsen eller produktionsprocessen. Økologisk tilbyder derimod fordelen ved mærkning. Dette garanterer, at produktet har 100% vegetabilsk oprindelse, men også at fremstillingsprocesserne respekterer miljøet. En af de mest anerkendte og udbredte etiketter er Ecocert. Det fastslår tilstedeværelsen af ​​mindst 95% af ingredienserne af vegetabilsk og organisk oprindelse. I alt skal 20% af alle ingredienser være økologiske.

En organisk duft – både vegetabilsk og organisk

skabelse af organisk parfume baseret på lavendeleksempel på en simpel hjemmeduft

Hvad er indholdet af en organisk parfume ?

Men hvad er der så i en organisk parfume, hvis den er fri for skadelige kemikalier? Nedenfor er nogle ingredienser, der normalt findes i de fleste organiske parfumer.

  • Økologisk hvedesprit – produkt af fermentering af hvede, det er et naturligt alternativ til denatureret alkohol, der bruges til fremstilling af syntetiske dufte
  • Naturlige essenser – planteekstrakter med mindst mulig denaturering
  • Blomster og æteriske olier med naturlige dufte, der har konserverende egenskaber

På trods af muligheden for at lave din egen kosmetik og parfume i huset, opfordres du til at støtte fransk produktion. I dag er der også masser af mærker af ØKOLOGISK duft, tilbyder dufte så kvalitative som sofistikerede, såsom Acorelle -mærket. Med sit temmelig rige udvalg af fortryllende dufte adskiller Acorelle sig med sine produkter, der respekterer sundhed og planeten. Garanti for en ægte lugtoplevelse !

Eksempel på et økologisk parfumemærke i spidsen for innovation

eksempel på organisk acorelle duft vanilje duft behagelig aroma

Er der nogen ulemper ?

I betragtning af råvarernes ædle oprindelse og kompleksiteten i fremstillingsprocessen har organiske parfumer imidlertid den ulempe, at de er meget dyrere. Desuden er de naturlige noter (400) meget mindre talrige end de syntetiske noter (4000). Derfor er der også færre kombinationer at lave med det. Organiske dufte er stadig meget subtile og lette, hvilket forklarer deres korte hold. Disse små fejl er imidlertid ubetydelige i forhold til de sundhedsrisici, som kommercielle parfumer indebærer. Så tøv ikke med at investere i det, hvis du har de nødvendige midler, og hvis du gerne vil gøre godt for dig selv og planeten.

Økologisk parfume – et produkt, der er det hele værd

naturlige dufte organisk duft fra naturlige ingredienser uden parabener phthalhater