Forever 21 melder konkurs, lukker 350 butikker

Det amerikanske ready-to-wear mærke Forever 21, der står i spidsen for den hurtige modeindustri sammen med Zara eller H.&M, har netop erklæret sig konkurs, ifølge kapitel 11 i gældende amerikansk lov. En beskyttelsesforanstaltning, der gør det muligt for virksomheden at omstrukturere uden umiddelbart at skulle stå til regnskab over for sine kreditorer. Med et netværk af 800 butikker rundt om i verden planlægger Forever 21 at lukke 350, heraf 178 i USA, dets hovedmarked. Mærket havde allerede annonceret lukningen af ​​sine japanske butikker i oktober måned, mens Frankrig allerede ikke har nogen butikker i firmaet siden januar sidste år. På den anden side bør dets mexicanske og sydamerikanske websteder opretholde deres aktivitet..

Forever 21 -mærket har erklæret sig konkurs

Amerikansk ready-to-wear mærke Forever 21 anmodede om konkurs i kapitel 11

Forever 21 blev grundlagt i 1984 af det sydkoreanske par Do Won og Jin Sook Chang, og synes nu at betale for sine strategiske fejl vedrørende det herskende klima omkring modeverdenen. Mens virksomheden havde forsøgt at genoplive sig selv efter krisen i 2008 ved at diversificere sit tilbud til mænd, så den ikke, at ændringerne i forbruget kom fra et ungt klientel, der var blevet mere forsigtig med, hvad de spiser..

Koreansk-amerikansk par Do Won og Jin Sook Chang, grundlæggere af Forever 21 i 1984

Forever 21, grundlagt i 1984 af Do Won og Jin Sook Chang, har erklæret sig konkurs og forventes at lukke 350 butikker verden over

Fast-fashion, der angiver overforbrug af produkter med en begrænset levetid, mister fortsat markedsandele til fordel for produkter, der anses for at være mere ansvarlige, især dem fra brugtmarkedet, eller fra materialer, der har mindre indvirkning på miljøet. Fabrikskandalen i Rana Plaza, der kollapsede i Bangladesh i 2013, markerede image med et varmt jern, ikke kun af sine to hovedkonkurrenter Zara og H&M, men også hele den billige konfektionsindustri. En anden udsving på tøjmarkedet er eksplosionen i online handel, som fortsat kradser markedsandele på bekostning af fysiske aktører.

Forever 21 rammes hårdt af tabet af hastighed på hurtig måde

Fast fashion -mærket Forever 21 har begæret konkurs

På trods af meddelelsen om dets kapitel 11 -tillidshverv beroligede Forever 21 sine kunder om dens fremtid, gennem en pressemeddelelse, citerer “åbningen af ​​sine butikker i dag” som “en normal dag”. ”Det betyder ikke, at vi går ud af drift, tværtimod er ansøgning om konkursbeskyttelse et bevidst og afgørende skridt for at få os på rette vej for fremtiden. Siger det amerikanske mærke, som også meddeler, at det allerede har sikret finansiering på 275 millioner dollars fra sine forskellige kreditorer, samt 75 millioner andre nye investorer. Linda Chang, koncerndirektør for Forever 21, beskrev situationen som “et afgørende skridt for virksomhedens fremtid, hvilket muliggjorde en reorganisering af dets aktiviteter og en varig omplacering. “

Kapitel 11 i amerikansk konkurslov giver virksomheder mulighed for at reorganisere sig

Forever 21 har erklæret sig konkurs og forventes at lukke 350 af sine butikker verden over