Etiopien plantede 353 millioner træer på 12 timer

Etiopien har netop sat en ny verdensrekord, og ikke mindst, for flest træer plantet på 12 timer. 353 millioner planter blev plantet på tusind forskellige steder i hele landet.

Mandag den 29. juli plantede Etiopien 353 millioner træer på en halv dag

Etiopien har lige plantet 353 millioner træer på 12 timer, en verdensrekord

@ Etiopiens premierminister Abiy Ahmed deltager i programmet Green Legacy

Denne massive plantage, der nåede et stort antal 353.633.660 træer plantet på få timer, var en del af en omfattende genplantningskampagne, der blev lanceret af den etiopiske premierminister Abiy Ahmed. Kaldet Green Legacy, dette program skyldes sin succes til den nationale entusiasme, det vækker blandt de 108 millioner indbyggere i landet, som alle inviteres til at deltage mandag den 29. juli. Kampagnens oprindelige mål var at plante 200 millioner træer på en dag, et tal, der ville blive overskredet godt ifølge estimater frigivet af innovationsminister Getahun Mekuria. En succes, der derfor giver Etiopien mulighed for at slå verdensrekorden, der hidtil har været i Indien, med 66 millioner træer på en halv dag, men som ikke burde stoppe der. Landet sigter mod at nå de 4 milliarder træer plantet i oktober, hvilket markerer afslutningen på regntiden, mens 2,6 milliarder af dem har det. Allerede blevet plantet i løbet af det sidste årti.

Etiopien planlægger at plante i alt 4 milliarder træer inden udgangen af ​​september

Etiopien slår verdensrekord for antal træer plantet med 353 millioner på 12 timer

@ Kort over antallet af træer plantet den 07/29 pr. Region

For Etiopien, Afrikas næststørste demografiske magt, er genplantning ikke bare en økologisk gestus, men et spørgsmål om overlevelse. Ifølge Farm Africa, en NGO med speciale i genplantning og bistand til landmænd i landene på Det Afrikanske Horn, er procentdelen af ​​skovarealet i landet Haile Selassie steget fra 30% til 4% i løbet af et århundrede. I spidsen for virkningerne af den globale opvarmning betaler Etiopien nu omkostningerne ved massiv og langvarig skovrydning, der er ansvarlig for hyppige tørke og oversvømmelser, plus jordforringelse og erosion. Problemer af afgørende betydning for et land, hvor 80% af befolkningen er afhængig af landbrug.

Rekorden blev slået som en del af den store nationale genplantningsplan Green Legacy

Etiopien plantede 353 millioner træer på 12 timer som en del af sit Green Legacy -program til genplantning af landet

@ Tweet fra den etiopiske sundhedsminister

Dette genplantningsinitiativ, der blev lanceret i 2017 af Etiopien, følges også af 27 andre afrikanske lande inden for rammerne af AFR100 (Initiativ til restaurering af afrikanske landskaber og skove), som har forpligtet sig til at genoprette hundrede millioner hektar jord og skove på kontinentet. Genplantning betragtes ofte som en af ​​de store veje i kampen mod global opvarmning takket være skovenes teoretiske kapacitet til at absorbere en stor del af CO2 -emissionerne som følge af menneskelig aktivitet. En undersøgelse foretaget af akademikere fra det schweiziske universitet i Zürich viste, at genopretning af alle ødelagte skove i verden kunne fange i alt 205 milliarder tons CO2. En optimistisk analyse, men ikke desto mindre præget af nuancer med hensyn til gennemførlighed og virkning af et sådant projekt på et naturligt plan.

Genplantning præsenteres som en af ​​de store løsninger til bekæmpelse af klimaændringer

Etiopien var et direkte offer for skovrydning i et århundrede og lancerede sin grønne arv for at genplante landet og plante 353 millioner træer på en halv dag