Lacoste lansează a doua operațiune „Salvați speciile noastre”

După prima campanie Salvați speciile noastre desfășurată în 2018 în parteneriat cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) și pentru care Lacoste își înlocuise faimosul crocodil cu o serie de animale pe cale de dispariție, celebra marcă franceză repetă operațiunea din acest an pentru a doua oară la rând.

Pe același principiu ca anul trecut, Lacoste a ales o duzină de animale pe cale de dispariție, care vor înlocui crocodilul său tradițional. Produs în 1.775 de exemplare în 2018, extragerea din acest an va fi de 3.520 tricouri polo, numărul corespunzător adăugării ultimelor exemplare de animale încă în viață pentru fiecare specie. Distribuit în 9 dintre magazinele sale din întreaga lume plus unul pe magazin online de marcă, fiecare polo va fi disponibil doar într-un anumit oraș. De exemplu, modelul care poartă efigia linxului iberic va fi disponibil doar la Paris, într-o serie limitată la 589 de exemplare, numărul de indivizi înregistrat al acestui animal pe cale de dispariție.

Lacoste lansează noua sa operațiune „Salvați speciile noastre 2019”

Lacoste lansează o nouă colecție de tricouri cu ediție limitată

Realizate în tradiția mărcii, aceste polo de colecție vândute pentru o cauză bună sunt disponibile în 22 mai la un preț de 150 €, cu profiturile donate Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Succesul primei operațiuni din 2018 l-a determinat pe Lacoste să se angajeze în ONG pentru o perioadă de trei ani.

Lacoste a creat 10 tricouri polo vândute în 9 dintre magazinele sale din întreaga lume și pe Lacoste.com

Lacoste lansează o nouă serie de 10 tricouri Save Our Species în parteneriat cu IUCN

Lacoste.com : Focă călugăr hawaiian:

La doar 6 săptămâni după naștere, acest bebeluș mare cântărește deja aproape 100 de kilograme. În ciuda rezistenței sale, amenințarea plaselor de pescuit și deficitul de resurse alimentare i-au redus drastic numărul la 1.400.

1400 de indivizi = 1400 de exemplare

Lacoste „Salvați speciile noastre”: Seul, New York, Paris

Tricouri Lacoste

Seul : Bufnița cercetașă a lui Mohéli:

Cu nuanțele sale frumoase de maro și portocaliu, această bufniță originară din arhipelagul Comorelor este un simbol al norocului. Cu toate acestea, această specie suferă de degradarea habitatului său. Acum sunt doar 400.

400 de persoane = 400 de exemplare

New York : Balena dreaptă din Atlanticul de Nord:

În ciuda lungimii de 14 metri, în medie, această balenă dreaptă din Atlanticul de Nord este vulnerabilă. prinse în propriul habitat, plasele de pescuit și activitățile maritime interferează cu reproducerea acestuia. Doar 444 sunt listate în prezent.

444 persoane = 444 exemplare

Paris : Linxul iberic:

În timp ce teritoriul său se întinde din Andaluzia până în Portugalia, există doar 589 de râși spanioli. Motivele dispariției sale: vânătoare, boli sau alte amenințări care îi afectează sursele de subzistență.

589 persoane = 589 exemplare

Lacoste „Salvați speciile noastre”: Londra, Tokyo, Miami

Ediție limitată de tricouri Lacoste Save Our Species London, Tokyo și Miami

Londra : Liliacul Yemenit:

Cântărește doar un gram mic, dar este din ce în ce mai dificil să se cuibărească la adăpostul unui biban, sub acoperișul caselor. Serios amenințat și deranjat de oameni, acest liliac este acum limitat la 150 de exemplare.

150 de persoane = 150 de exemplare

Tokyo : Vombatul de Nord cu cap păros:

În spatele ușoarei sale supraponderale, acest marsupial este un sprinter real care poate alerga până la 40 km / h. Victima dingo-urilor (câinii sălbatici) și distrugerea habitatului său, specia numără doar 115 indivizi.

115 persoane = 115 exemplare

Miami : Pui de munte:

Sunt primele vertebrate care s-au adaptat vieții de pe Pământ în urmă cu 300 de milioane de ani. Astăzi, acești amfibieni cedează agriculturii și turismului. Au mai rămas doar 132.

132 persoane = 132 exemplare

Lacoste „Salvați speciile noastre”: Shanghai, Berlin, Los Angeles

Colecție ediție limitată Lacoste Save Our Species 2019 la Shanghai Berlin și Los Angeles

Shanghai : Libelula Cebu:

Cu ochii lor mari și albaștri și burtica striată de cercuri clare, aceste libelule subzistă în Filipine, într-una dintre ultimele păduri conservate din centrul insulei Cebu. Au mai rămas doar 50.

50 de persoane = 50 de exemplare

Berlin : Addax:

Regiunile aride din Ciad sau Niger găzduiesc doar 90 de antilopi albe. Se hrănesc și se hidratează cu plante pe care încă le găsesc, înainte ca vânătoarea și producția de petrol să le elimine.

90 de persoane = 90 de exemplare

Los Angeles : Opalul Goodeid:

În ciuda dimensiunilor sale de 5 cm, acest pește poate fi identificat prin reflexiile irizate ale solzilor săi. Deși există încă în statul Jalisco, Mexic, este în pericol critic din cauza poluării. Astăzi sunt doar 150.

150 de persoane = 150 de exemplare