Emilia Clarke deschide despre cele două lovituri ale sale

Într – o poveste lungă publicată de New Yorkez, Emilia Clarke alias Daenerys Targaryen din seria Game of Thrones a deschis despre o parte dureroasă din viața ei pe care a trebuit să o înfrunte în ultimii 8 ani. În acest text foarte personal, actrița zâmbitoare de renume mondial ne spune despre lupta ei după ce a suferit o anevrism rupt în 2011, urmată de o hemoragie cerebrală doi ani mai târziu. „Aproape că mi-am pierdut mințile și viața când am realizat în sfârșit visele din copilărie (…) Nu am vorbit niciodată public despre această poveste, dar cred că este timpul să o fac” scrie – ea cu sinceritate.

„Am crezut că voi muri în fiecare minut din fiecare zi”. Emilia Clarke

fotografia Emiliei Clarke în 2019 care tocmai a dezvăluit că a suferit două accidente vasculare cerebrale în 2011 și 2013

Totul a început în 2011, la sfârșitul primului sezon al Game of Thrones, seria de mare succes care l-a dezvăluit lumii, dar l-a și pus sub presiune. După o sesiune de fitness organizată de antrenorul ei la Londra, actrița a început să simtă primele simptome: „Când antrenorul meu m-a făcut să fac scândura, m-am simțit imediat ca o bandă de cauciuc care îmi strânge creierul” (…) „Am încercat mai întâi să ignor durerea și treceți prin ea, dar a fost imposibil ”, scrie ea. Hotărând să ia o pauză, s-a îndreptat spre vestiar cât a putut, înainte de a simți greață violentă: „În acel moment, știam că se întâmplase ceva în creierul meu”. După ce a primit ajutor de la o femeie care asistă la scenă, amintirile ei sunt neclare până la sosirea ajutorului. Verdictul este definitiv: hemoragie subarahnoidă, cu alte cuvinte atac cerebrovascular (accident vascular cerebral). „A fost un anevrism, o ruptură arterială care a provocat sângerări în spațiul din jurul creierului”. Ea va afla apoi că această boală este potențial fatală într-unul din trei cazuri..

Emilia Clarke a suferit primul său accident vascular cerebral în 2011, la vârsta de 24 de ani

Emilia Clarke în 2011, la vârsta de 24 de ani, când a suferit primul ei anevrism de accident vascular cerebral după primul sezon al Game Of Thrones

În timp ce procedura de trei ore a mers bine, durerile care îi însoțesc trezirea sunt „insuportabile” și sunt însoțite de afazie, o tulburare de limbaj rezultată din trauma creierului. „Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke, dar nu mi-am putut aminti. Din gura mea au ieșit doar cuvinte incoerente ”. O durere fizică și psihologică care l-a făcut să-și dea seama că visele și viața lui „centrate pe arta limbajului” s-ar putea să se îndepărteze definitiv. „În cele mai rele momente, aș cere personalului medical să mă lase să mor, să mă deconectez”. După ce s-a dus înainte și înapoi la secția de terapie intensivă, tulburarea afazică s-a remediat în câteva zile, iar actrița a fost în cele din urmă eliberată din spital la o lună după sosire. La plecare, medicii încă au raportat că a văzut un alt „mic anevrism” potențial benign, dar care necesită în continuare o monitorizare regulată..

„Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke, dar nu mi-am putut aminti”. Emilia Clarke

Emilia Clarke, alias Daenerys Targaryen, în Game of Thrones, se deschide despre accidentul vascular cerebral și hemoragia creierului

Apoi vine filmarea celui de-al doilea sezon al Game of Thrones, un test mai mult decât încercat pentru tânăra actriță: „Am crezut că voi muri în fiecare minut din fiecare zi”, scrie ea, subliniind capturile sale de morfină între numeroasele interviuri. După încă o scanare efectuată în 2013, medicii au observat la acel moment că „anevrismul mic” își dublase dimensiunea și necesită o intervenție. Deși această operațiune este considerată ușoară, nu va merge așa cum a fost planificat și va necesita o deschidere de urgență a craniului după apariția unei hemoragii majore. O recurență pe care Emilia Clarke o consideră „chiar mai dureroasă” decât prima, de data aceasta însoțită de „disperare totală, anxietate cumplită și atacuri de panică”.

La câțiva ani după aceste momente foarte grele, actrița britanică spune că acum este vindecată „dincolo de cele mai nerezonabile speranțe” și declară că este „fericită să fiu acolo pentru a vedea sfârșitul acestei povești și începutul tuturor. Cine va urma” . De atunci, ea a înființat organizația de caritate „SameYou” pentru a strânge fonduri pentru a ajuta numeroasele victime ale leziunilor cerebrale și accidentelor vasculare cerebrale..

„Mă bucur să fiu aici pentru a vedea sfârșitul acestei povești și începutul a tot ce urmează”

Emilia Clarke din Game of Thrones îi scrie The New Yorker despre anevrismul său în două atacuri