Balenciaga anunță întoarcerea la Haute Couture

Deoarece Paris Fashion Week tocmai a ajuns la sfârșit, marca Balenciaga, prin directorul său artistic Demna Gvasalia, tocmai a anunțat marea revenire în lumea Haute Couture, abandonată în 1968 de fondatorul său Cristóbal Balenciaga.

Balenciaga anunță marea sa revenire la Haute Couture

Brandul spaniol Balenciaga își anunță revenirea în industria Haute Couture

Prin intermediul unei povești de pe Instagram, designerul georgian a ales să anunțe schimbarea cursului mărcii spaniole. La 52 de ani de la închiderea studioului tatălui lui Balenciaga, eticheta se pregătește, așadar, să se concentreze încă o dată pe haute couture. De la relansarea sa în 1986, marca a luat apoi calea de îmbrăcăminte de lux până acum, sub egida diverșilor săi regizori creativi, și anume Nicolas Ghesquière, Alexander Wang, apoi Demna Gvasalia, la conducerea mărcii. din 2015. O strategie care i-a permis Balenciaga să capete un rol central în ultimii ani și să devină eticheta la modă pe care o cunoaștem astăzi, grație colecțiilor inovatoare și neconvenționale.

Haute Couture a neglijat de la închiderea atelierelor în 1968 și de la moartea fondatorului său spaniol Cristóbal Balenciaga în 1972

Balenciaga revine la Haute Couture, la 52 de ani după închiderea atelierelor fondatorului său Cristobal

Directorul artistic Demna Gvasalia a vorbit cu Vogue despre importanța Haute Couture în istorie și despre ADN-ul mărcii, pe care dorește să-l „readucă la origini”. „Haute couture este chiar baza acestei case, așa că este datoria mea creativă și vizionară să o readuc la viață. Pentru mine, couture reflectă o libertate creativă neexplorată și o platformă pentru inovație “, a spus designerul, care și-a părăsit recent postul cu eticheta Vetements..

Directorul artistic al mărcii Demna Gvasalia vrea să revină la originile Balenciaga

Demna Gvasalia va conduce întoarcerea lui Balenciaga la Haute Couture, după ce a câștigat pariul de lux de îmbrăcăminte de lux

Întoarcerea lui Balenciaga în lumea Couture cu majuscule C va fi ilustrată din iulie viitoare, cu prezentarea unei prime colecții pentru sezonul toamna 2020 cu ocazia Săptămânii Haute Couture. Președintele de marcă, Cedric Charbit, a salutat, de asemenea, revenirea lui compania sa pe podiumurile din Haute: „Este o onoare să punem Haute Couture înapoi în inima casei și să evidențiem moștenirea lui Cristóbal Balenciaga”.

De la relansarea sa în 1986, marca s-a concentrat pe confecțiile de lux

Brandul născut în Spania Balenciaga s-a impus ca un pionier în industria modei de lux