Renovarea energiei: ghidul nostru complet pentru un proiect de succes

Astăzi, impulsul de a duce o existență mai sănătoasă și mai ecologică devine evidentă în toate sferele vieții noastre de zi cu zi. Suntem mult mai curioși, mai ales când vine vorba de soluții adecvate pentru un consum de energie mai raționalizat. Adică un consum care îmbunătățește confortul în casa cu respectarea mediului. Așadar, auzim adesea despre o acțiune atât de crucială, inclusiv despre renovarea energiei. O companie globală care se concentrează pe economisirea energiei, reducerea consumului de petrol și reducerea poluării, contribuind în același timp la scăderea facturilor la electricitate. Este acesta un subiect de mare interes pentru dumneavoastră? Așadar, echipa noastră editorială vă invită să revedeți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face acest proiect ambițios un succes. În rândurile următoare, ne uităm la întregul proces – de la munca necesară la posibilitățile de a obține un împrumut sau asistență financiară..

Optează pentru un consum de energie mai ecologic și în favoarea finanțelor personale 

lucrări de renovare a energiei finanțarea izolării proiectelor echipamente pentru energie regenerabilă

Renovarea energetică: ce este exact ?

În primul rând, este important să se clarifice semnificația termenului „renovare energetică”. Acesta este în mod evident un proces de îmbunătățire a performanței energetice a unei case. Cu toate acestea, este o întreprindere complexă al cărei succes depinde de mai mulți factori și de implementarea anumitor proceduri specifice. În general, în funcție de starea locuinței specifice, renovările energetice pot varia. De fapt, aceasta implică o schimbare a tâmplăriei (ferestre, uși mai eficiente), o izolație termică (interioară / exterioară) a clădirii (acoperiș, pereți, deschidere, pardoseală), reînnoirea sistemului de încălzire sau chiar investiția. într-un nou echipament pentru energie regenerabilă …

Îmbunătățiți performanța energetică a casei dvs.

proiectul de renovare a locuințelor ecologic gesturi reducerea facturii consumului de energie

De ce să te angajezi într-un astfel de proiect și care sunt avantajele sale ?

Defectele în construcția și încălzirea unei case se resimt cel mai puternic în perioada rece. De exemplu, o izolare slabă poate provoca apariția curenților de aer, umiditate și chiar mucegai. Acest lucru duce la multiple dezavantaje, cum ar fi pierderea de energie, senzația constantă de frig și uneori chiar probleme de sănătate (alergii, afecțiuni respiratorii etc.). Deci, nu există unul, ci mai multe motive pentru a veghea la starea casei dvs., acordând o atenție specială metodelor de izolare și încălzire. Și, în majoritatea cazurilor, renovarea energiei se dovedește a fi cea mai potrivită și mai rentabilă soluție pentru a vă pune capăt grijilor..

Dintr-un alt punct de vedere, diagnosticul de performanță energetică (DPE) este o condiție prealabilă obligatorie și atunci când intenționați să vă închiriați sau să vă vindeți proprietatea. Clasificarea proprietății dvs. în conformitate cu acest criteriu are, de asemenea, un impact puternic asupra valorii sale și a prețului de vânzare / închiriere..

Avantajele unui proiect de renovare a energiei sunt numeroase

casă albă fațadă panou solar renovare energie economii de lucru gest ecologic

Care sunt cele mai eficiente tactici pentru a finaliza o renovare energetică ?

Ca și în cazul majorității proiectelor de reînnoire a locuințelor, modernizarea energiei ar putea fi realizată fie consecutiv, pentru o perioadă de timp nedeterminată, fie dintr-o dată. Și, după cum puteți ghici, fiecare dintre cele două strategii are punctele forte și dezavantajele sale. Fără îndoială, în al doilea caz, garantăm un rezultat mult mai rapid. Totuși, trebuie remarcat faptul că, dacă optăm pentru o renovare completă, ne angajăm să coordonăm activitatea mai multor profesioniști și să facem o investiție semnificativă pentru o perioadă mai scurtă. Este adesea o provocare financiară pentru proprietar.

Renovările energetice includ izolarea, schimbarea deschiderilor sau instalarea echipamentelor adecvate

lucrari de renovare energie solara energie regenerabila acoperis finantare casa buget izolatie

De ce ajutor am putea beneficia în cazul renovării energiei? ?

Deoarece renovarea energiei reprezintă un gest important la nivel global, mai multe organizații sunt angajate în misiunea de a reduce costul muncii pentru proprietarii care iau în calcul o astfel de acțiune. Există diferite soluții financiare în funcție de nevoile și situația dvs. În plus, puteți beneficia de asistență la nivel național sau local. Pentru a vă face o idee mai clară la ce să vă așteptați, iată o scurtă prezentare generală a principalelor ajutoare care ar putea fi solicitate..

MaPrimeRénov – Ajutor de stat, destinat proprietarilor de case cu venituri modeste. Obiectivul său principal este finanțarea renovării energiei în casele folosite ca reședință principală. Valoarea ajutorului fluctuează și depinde de tipurile de muncă desfășurate, precum și de eficacitatea acestora.

Beneficiați de o reducere a TVA la 5,5% – Ca parte a unei tranziții energetice, puteți beneficia și de o reducere a TVA la 5,5%. Această rată se referă la lucrările de îmbunătățire a energiei efectuate de un profesionist și în locuințe care au fost construite de 2 ani sau mai mult.

Scutirea de la impozitul pe proprietate – În unele municipalități, este posibil să se solicite scutirea de la impozitul pe proprietate, dacă o astfel de scutire a fost votată. Cealaltă condiție principală pentru a beneficia de aceasta este ca unitatea de cazare să fie construită înainte de 1 ianuarie 1989.

Verificarea energetică – Un ajutor acordat gospodăriilor cu venituri mici, calculat în funcție de compoziția și venitul gospodăriei. Cei eligibili vor putea beneficia astfel nu numai de finanțare pentru anumite cheltuieli legate de renovarea energiei, ci și pentru plata facturilor la energie..

Pentru informații mai detaliate despre toate tipurile de ajutor disponibile, puteți consulta această reglementare a ajutorului financiar în renovarea energiei.

Aflați despre ajutorul financiar în cazul renovării energiei

ajutor finanțare lucrări de renovare buget energetic costuri izolație instalare echipamente

Care sunt tipurile de credite către care să te orientezi, dacă planifici o renovare energetică ?

Chiar și cu sprijin financiar din partea statului și a altor agenții certificate, contractarea creditului este un pas esențial pentru mulți proprietari. Mai mult, misiunea devine și mai delicată, dacă gospodăria are deja credite în curs. Într-adevăr, potrivit specialistului Parteneri Finanțe (lider în Franța în consolidarea creditelor certificate), cea mai potrivită soluție în acest caz se dovedește a fi consolidarea creditelor. Profitând de ajutorul profesional al specialiștilor, vă puteți controla cu ușurință bugetul în cele mai favorabile condiții pentru dvs. Habar n-ai ce posibilități ai pentru un credit legat de renovarea energiei? Iată câteva dintre cele mai populare împrumuturi pe acest criteriu.

1 / Împrumutul ecologic cu rată zero –  Pentru a încuraja un consum de energie mai ecologic, acest tip de împrumut poate fi acordat pentru lucrări legate de îmbunătățirea energetică a unei case. Valoarea împrumutului variază de la 7.000 EUR la 30.000 EUR, iar perioada maximă de rambursare este de 15 ani.

2 / Împrumutul de acces social – Un împrumut care finanțează gospodăriile cu venituri mici, care ar putea fi obținut în anumite condiții. În primul rând, suma necesară lucrărilor de renovare trebuie să fie mai mare de 4000 € și apoi procesul de renovare în sine trebuie finalizat în maximum 3 ani. În plus, eligibilitatea depinde de locația cazării dvs., precum și de numărul de membri ai gospodăriei.

Știți cum să vă controlați bugetul în cele mai favorabile condiții

soluție de finanțare a împrumuturilor pentru renovarea energiei asistență la lucrări grupare de împrumuturi