Ghidul nostru scurt pentru instruirea STCW și GWO

Fiecare meserie necesită abilități specifice și cunoștințe aprofundate. Cu toate acestea, unele profesii sunt mult mai stresante decât altele. Acest lucru este valabil mai ales pentru locurile de muncă care necesită o pregătire specifică privind protecția vieții umane și acțiuni în caz de urgență. Fie că sunteți pur și simplu curioși să aflați ce formalități trebuie îndeplinite pentru a exercita anumite meserii mai puțin populare sau sunteți preocupat de reglementările specifice dintr-un anumit sector, vă invităm să continuați să citiți. În rândurile următoare, redacția noastră prezintă scurtul nostru ghid pentru cursurile de formare STCW și GWO, care sunt necesare, respectiv, în domeniul maritim și în sectorul energiei eoliene..

Concentrați-vă pe formarea STCW și GWO, care este necesară în sectoarele energiei maritime și eoliene

instruire curs de certificare în domeniul maritim curs de ucenicie sector eolian

Certificare și instruire STCW

Certificare STCW

Dacă sunteți foarte interesat de industria navală și intenționați să lucrați acolo, este posibil să fi auzit de certificarea STCW înainte. Pe scurt, acesta este un set de standarde pentru calificarea navigatorilor profesioniști. Certificarea are ca scop unificarea standardelor internaționale de formare maritimă. În acest fel, putem îmbunătăți mobilitatea între diferite țări și protejarea vieții umane pe mare..

Certificarea STCW a apărut în 1978 și prima sa versiune a intrat în vigoare în 1984. De-a lungul anilor, reglementările au suferit unele modificări privind cerințele de siguranță pentru personalul maritim. Cele mai semnificative modificări datează din 2010 și sunt denumite în mod obișnuit „Amendamentele de la Manila”. Iată câteva dintre cele mai importante modificări:

  • cerințe stricte de securitate și supraveghere pentru conformitatea și aplicarea STCW
  • creșterea timpului obligatoriu de odihnă pentru
  • navigatorii și noile standarde medicale
  • instruire în domeniul securității și conștientizare; certificate de competență suplimentare

O certificare care are ca scop unificarea standardelor internaționale de formare maritimă

instruire abilități de certificat stcw în domeniul maritim și învățarea salvării vieții umane

Instruire STCW

Există diferite tipuri de instruire STCW. În general, pentru a putea exercita o profesie în sectorul maritim, trebuie să cheltuiți cel puțin una antrenament stcw de bază. Antrenamentul de bază privind siguranța vă învață pașii de urmat în caz de urgență. Cursurile esențiale includ: supraviețuirea pe mare, primul ajutor de bază, precum și stingerea incendiilor și siguranța personală. Pentru a merge chiar mai departe, putem alege alte formări aprofundate, cum ar fi cele ale serviciilor de securitate atribuite sau controlul unei bărci de salvare.

Faceți unul sau mai multe cursuri de formare specifice pentru a vă exercita profesia

certificat de muncă în industria maritimă stcw set standarde calificare profesionist marinar instruire maritimă

Certificare și instruire GWO

Certificare GWO

La fel ca în domeniul maritim, dacă doriți să lucrați în sectorul eolian, veți avea nevoie de un certificat de pregătire de bază. Aici vorbim despre o certificare GWO. Abrevierea se referă la numele organizației „Organizația eoliană globală”. Este o organizație non-profit care stabilește standardele pentru instruirea turbinelor eoliene pentru a îmbunătăți siguranța și pentru a instrui o forță de muncă competentă.

Un certificat GWO pentru a lucra în sectorul eolian

certificare obligatorie pentru persoanele din sectorul energiei eoliene sectorul energiilor regenerabile

Instruire GWO

Certificarea GWO este obligatorie pentru persoanele care lucrează în sectorul energiei eoliene și al energiei regenerabile. Pentru a obține un astfel de certificat, trebuie să treceți Instruire de bază în materie de siguranță. Acesta din urmă include 5 cursuri care familiarizează elevii cu pericolele, în timp ce îi învață cum să acționeze în caz de urgență. Abilitățile dobândite includ, de asemenea, capacitatea de a oferi primul ajutor și de a lupta împotriva incendiilor..

Dobândește abilități de bază pentru a te familiariza cu riscurile și pericolele profesiei tale

care lucrează în sectorul eolian mare certificat de pregătire de bază ghid de instruire pentru siguranță mare