Depozit logistic: ghid și sfaturi pentru alegerea celui mai bun adăpost pentru bunurile dvs.

Adesea, cine spune că comerțul înseamnă și depozitarea mărfurilor. Întreprinderile mici, de exemplu, își pot depozita produsele într-un spațiu îngust, garaj sau subsol. Dar, odată cu creșterea activităților, achiziționarea sau închirierea unui depozit logistic devine necesară. Fie pentru depozitarea și conservarea produselor, transportul, manipularea sau îndeplinirea comenzilor … Logistica de depozitare se ocupă de diverse operațiuni importante pentru a sprijini producătorii și comercianții în activitățile lor. Este acesta un subiect care te interesează? Astăzi, analizăm sfaturile pentru optimizarea depozitării și depozitului.

Depozitarea produselor necesită adesea necesitatea achiziționării sau închirierii depozitului

dezvoltare strategie comerț depozitare mărfuri depozit logistică rafturi ambalaje

Închiriați sau cumpărați un depozit de logistică

Un depozit este o necesitate pentru fiecare afacere care are nevoie de un loc pentru depozitarea, gestionarea și distribuirea bunurilor sale. Cu toate acestea, uneori cumpărarea unui astfel de spațiu ar putea fi un proces destul de costisitor. Acesta este motivul pentru care multe companii sunt mai orientate spre închiriere. Oricum ar fi, depozitul este mult mai mult decât o simplă clădire de depozitare. Să vedem mai jos o prezentare generală a funcțiilor sale principale.

Cumpărați sau închiriați un depozit care satisface nevoile dvs. de afaceri

depozitarea produselor echipament depozit electricitate temperatura condiții de conservare a produselor

Principalele operațiuni într-un depozit de logistică

  • Asigurați spațiu de stocare optim și acces ușor la mărfuri. Pentru aceasta, trebuie respectată instalarea de rafturi și sisteme pentru depozitare eficientă.
  • Depozitați produse alimentare sau farmaceutice printr-un sistem eficient de aer condiționat.
  • Gestionați cu ușurință mărfurile și verificați disponibilitatea acestora utilizând software-ul logistic.
  • Mutați, stivați și ridicați stocurile din punct în punct folosindechipamente diferite cum ar fi cărucioare electrice, transpalete, lifturi, basculante pentru așchii etc..
  • Pregătiți expedieri și trimiteți comenzi.
  • Protejați bunurile depozitate.

Depozitul este un loc de depozitare unde se desfășoară multe alte activități importante

produse în mișcare echipamente depozitare cărucioare electrice transpalete stivuitoare

La ce să fii atent atunci când îți alegi depozitul ?

Tipul de bunuri pe care urmează să le depozităm acolo

Pentru a alege depozitul potrivit pentru dvs., prima condiție este să vă familiarizați cu tipul de produse pe care urmează să le depozitați acolo. Acest lucru este necesar, deoarece nu toate depozitele sunt la fel. În mod normal, volumul și caracteristicile articolelor trebuie luate în considerare. De exemplu, dacă locația aleasă nu are un sistem de aer condiționat, nu ar fi adecvată pentru depozitarea produselor alimentare sau farmaceutice care necesită o anumită temperatură de depozitare..

Gândiți-vă la timpul de stocare

În timpul procesului de selecție a depozitului, este de asemenea recomandabil să vă gândiți la posibila perioadă de depozitare. Mai ales în cazurile în care produsele nu vor avea nevoie doar de depozitare, ci și de îngrijire sau întreținere specială pentru a-și menține calitatea. Aceste condiții vor avea inevitabil un impact asupra costurilor finale..

Alegeți depozitul în funcție de tipul de bunuri care urmează să fie depozitate acolo

logistică depozitare depozitare depozitare mărfuri rafturi produse de transport în mișcare

Comparați prețurile din diferite depozite

Pentru a selecta un depozit la cel mai bun preț, o companie trebuie, de asemenea, să își cerceteze cu atenție competitivitatea. Aceasta înseamnă că o comparație a prețurilor oferite de diferite depozite este esențială. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că prețurile sunt, în general, determinate în funcție de mărimea depozitului, consumul lunar (electricitate, apă, telefon), instalațiile speciale și securitatea..

Alegeți cea mai bună locație

Și, în cele din urmă, verificați locația. După ce ați definit specificul depozitului, este timpul să selectați locația. Condițiile geografice, precum și drumul de acces și înălțimea terenului joacă un rol vital în decizia finală. Asigurarea alegerii locației vă permite să evitați, de exemplu, inundațiile în perioadele mari de apă, traficul constant al camioanelor etc. În plus, este recomandabil să optați pentru o locație strategică, situată lângă un aeroport / port pentru a facilita procesul de distribuție..

Găsirea locației ideale este un punct esențial atunci când alegeți

depozit localizare sfaturi management afaceri distribuție depozitare mărfuri proximitate aeroport