Curățarea unei mașini de spălat: sfaturile noastre eficiente pentru a vă menține mașina de spălat fără probleme

Adevărat, spălarea mașinii de spălat nu este o treabă de uz casnic care se adaugă des pe lista dvs. Pentru că la sfârșitul zilei, este dispozitivul destinat să ne spele singuri hainele și să le păstrăm curate … Deci, de ce este necesar să ne punem întrebarea de a le întreține în mod regulat? În primul rând, deoarece mașinile de spălat tind să se murdărească în timp. Și dacă vă gândiți la asta, mașina de spălat este în permanență în contact cu fibre, resturi de alimente și alte materiale care uneori se blochează în colțurile sale. În plus, interiorul său se distinge printr-un mediu cald și umed, ceea ce îl face ideal pentru apariția mucegaiului, a murdăriei, a mirosurilor rele, a bacteriilor etc. Suntem de acord acum că menținerea unei bune igiene este esențială? Iată deci sfaturile noastre de la bunica pentru a curăța ușor și fără substanțe chimice o mașină de spălat..

Întrețineți mașina de spălat în mod corespunzător pentru a asigura funcționarea corectă a acestuia

Coș împletit decor baie mașină de spălat mirositoare covor de baie

De câte ori pe an ar trebui să vă curățați mașina de spălat ?

În general, vorbim despre întreținerea regulată, a cărei frecvență depinde de mai mulți factori, în special la sfatul producătorului. Cel mai adesea, veți găsi indicii despre frecvență și cicluri de curățare în recomandările din manualul dispozitivului. Urmarea acestora este o condiție esențială pentru a garanta funcționarea corectă a mașinii. Rețineți, însă, că unii producători nu tolerează curățarea cu produse de detartrare și, prin urmare, vă pot anula garanția..

Urmați recomandările din manualul dispozitivului

curățarea mașinii de spălat coș din lemn țesut coș depozitare deschisă

Idei DIY pentru a vă face propria mașină de spălat mai curată

Dacă doriți să vă curățați mașina, nu este nevoie să transportați o grămadă de substanțe chimice specializate, dăunătoare. Puteți pur și simplu să pregătiți câteva soluții de produse simple, chiar naturale, pe care le turnați într-un pulverizator și apoi să le utilizați pentru a dezinfecta mașina. În cele din urmă, ștergeți suprafețele cu o cârpă din microfibră și ați terminat !

Soluția nr.1 / oțet alb și apă

Raport:

 • 1 cană de oțet alb distilat
 • 4 căni de apă

Oțetul se distinge prin capacitatea sa de a curăța eficient în timp ce îndepărtează mirosurile neplăcute și previne mucegaiul.

Folosiți produse simple care nu sunt chimice și dăunătoare

curățați o mașină de spălat baie vas de toaletă marbe

Soluția nr.2 / suc de lămâie și oțet

Raport:

 • ½ cană de oțet alb
 • 2 căni de apă
 • 1/4 cană suc de lămâie

Soluția nr.3 / suc de lămâie și peroxid de hidrogen

Raport:

 • 2 căni de apă
 • ½ cană de peroxid de hidrogen
 • 1/4 cană suc de lămâie

Peroxidul de hidrogen și sucul de lămâie sunt produse de curățare foarte eficiente care previn creșterea mucegaiului.

Tamburul și garniturile sunt cele două părți în care murdăria se adună cel mai des

oțet alb mașină de spălat femeie petă de uz casnic

Cum se curăță o mașină de spălat care miroase urât

În mod normal, diferitele părți ale mașinii trebuie dezinfectate cel puțin o dată pe lună (3 sau 6 luni în funcție de zonă). Cu toate acestea, dacă nu v-ați obișnuit încă să curățați mașina de spălat, este posibil să apară în curând un miros urât. Și ce să faci când apare cazul? Iată secretul nostru.

Idei ușoare pentru a scăpa de mirosul urât

miros urât mașină de spălat tehnica de dezinfecție a băii

Curățarea mașinii de spălat cu oțet alb și bicarbonat de sodiu

Echipamentul necesar:

 • oțet alb
 • bicarbonat de sodiu
 • spray
 • pânză din microfibră

Pașii de urmat:

 1. Începeți prin pulverizarea îmbinării mașinii cu oțet. Ștergeți zona cu o cârpă umedă. Acest pas este foarte important deoarece sigiliul colectează mizerie, apă și orice alte materii murdare.
 2. Adăugați în dozator aproximativ 2 căni de oțet alb.
 3. Rulați un program ridicat la temperatura maximă maximă.
 4. Acum este timpul să repetați pasul anterior, dar de data aceasta înlocuind oțetul cu o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, turnat direct în tambur. Începeți un alt ciclu la 90 °.
 5. În cele din urmă, ștergeți tamburul cu o cârpă umedă.

Cum să vă curățați mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu și oțet alb

curăță mașina de spălat bunica truc program ciclu tambur

Întrețineți și curățați diferitele părți ale mașinii

În funcție de modelul mașinii dvs. (încărcare de sus sau încărcare frontală), va trebui să aveți grijă de diferite piese (aveți grijă de ele și păstrați-le curate). De obicei, în mașinile de încărcat frontal, zonele predispuse la creșterea mucegaiului sunt în principal sigiliile din jurul ușii și sertarul pentru detergenți. În schimb, la mașinile de încărcare superioare, apa se colectează cel mai adesea în partea de jos.

Curățați sertarul pentru detergenți

Materiale:

 • apa cu sapun
 • periuta de dinti
 • pânză

Instrucțiuni :

 1. Scoateți sertarul pentru detergenți (puteți consulta manualul mașinii, dacă este necesar).
 2. Apoi spălați sertarul în apă cu săpun. Folosind o periuță de dinți, frecați fiecare compartiment pentru a îndepărta orice acumulare de mucegai.
 3. În cele din urmă, clătiți bine și ștergeți cu atenție cu o cârpă pentru a usca complet sertarul..

Îndepărtați murdăria din sertarul cu detergent cu apă cu săpun

mașină de spălat care miroase rău sertar sertar detergent

Ștergeți articulațiile

După cum sa menționat mai sus, garniturile mașinii acumulează apă și murdărie în timp ce creează un mediu favorabil bacteriilor și mucegaiului. De aceea, este recomandat să curățați cu atenție zona de fiecare dată după ce ați folosit mașina. Ai grijă, de asemenea, la monede și părul aglomerat. Și, mai presus de toate, ștergeți articulațiile în mod regulat cu o cârpă înmuiată într-un amestec de apă și oțet alb sau pur și simplu apă cu săpun.

Ștergeți cu atenție garniturile 

produse de curățat vase albe cu apă cu săpun robinet din oțel inoxidabil

Verificați filtrul

De obicei, filtrul mașinii este situat sub ușa sa. Scopul acestora din urmă este de a preveni accesul la furtunul de scurgere a murdăriei (părului, scamelor, nasturilor, monedelor etc.). Ca urmare, această parte este, de asemenea, foarte vulnerabilă în ceea ce privește mucegaiul și bacteriile. Prin urmare, este important să îl curățați din când în când. Pentru a face acest lucru, nu ezitați să urmați instrucțiunile din manual. De obicei, filtrul trebuie așezat pe o cârpă / prosop pentru a elimina reziduurile.

Verificați și curățați filtrul din când în când

scurgere mașină de spălat bunică metodă dezinfectare raft din lemn

Dă un aspect curat mașinii tale

Rămâne doar să curățați părțile exterioare ale mașinii pentru a-i restabili strălucirea. Puteți pur și simplu să umeziți o cârpă cu puțin oțet alb și să o curățați ușor. Cu toate acestea, aveți grijă să nu folosiți un abraziv pe smalț sau pe sticlă, deoarece acesta le poate deteriora.

Curățați suprafața exterioară a mașinii

plante verzi cameră umedă bicarbonat de sodiu mașină de spălat

Sfaturi suplimentare pentru a vă menține mașina de spălat mai curată mai mult timp

 • După ce utilizați mașina, nu uitați să lăsați ușa deschisă pentru a permite interiorului să se usuce complet. Acest lucru ajută la aerisirea interiorului și, de asemenea, previne creșterea mucegaiului. Puteți face același lucru și cu sertarul pentru detergenți.
 • Odată ce ciclul este terminat, scoateți hainele imediat și, mai presus de toate, nu le lăsați întinse în jurul mașinii..
 • Aveți grijă să curățați des suprafața exterioară și să îndepărtați orice urmă de detergent sau scame.
 • Dacă preferați să vă spălați hainele în apă rece, rulați ocazional un program cu apă caldă sau călduță pentru a combate acumularea de detergent sau murdărie.

Adoptați câteva obiceiuri simple pentru ca mașina de spălat să funcționeze fără probleme

tambur curat mașină de spălat coș de haine umede