Cum se scrie un CV bun care câștigă interviuri

Într-o lume la fel de competitivă ca a noastră, nu este suficient să îndeplinim profilul căutat de recrutor pentru a obține interviul de angajare de vis. Un CV bun, relevant, care vă prezintă cel mai bine abilitățile și care se adaptează la poziția vizată este, prin urmare, esențial pentru a vă distinge de ceilalți candidați. Mai mult decât un simplu rezumat al carierei dvs. profesionale, curriculum vitae este un instrument de comunicare cu recrutorii care vă permite să vă evidențiați punctele forte și abilitățile. Pentru toți cei care își încep căutarea unui loc de muncă și doresc să pună cotele în favoarea lor, iată sfaturile noastre pentru alegerea formatului cel mai potrivit dintre numeroasele șabloane de reluare propus și să scrieți un CV bun care să iasă în evidență.

Scrierea unui CV bun: pașii esențiali pentru un CV de succes

sfaturi pentru scrierea unui CV bun care prezintă cel mai bine abilitățile profesionale, diferitele moduri de a structura un CV

Primul pas în pregătirea CV-ului dvs. este să studiați cu atenție reclama și abilitățile profesionale căutate de recrutor. Încercați să identificați cuvintele cheie, abrevierile și termenii tehnici utilizați în postarea postului și apoi includeți-i în textul dvs. Nu ezitați să consultați site-uri specializate și să reluați șabloane din aceeași industrie pentru a vă familiariza cu vocabularul profesional referitor la poziția în cauză. În zilele noastre, angajatorii apelează din ce în ce mai mult la recrutarea de software care sortează aplicațiile pe baza parametrilor, inclusiv cuvinte cheie. Luând literalmente anumiți termeni, aplicația dvs. are șanse mai mari să ajungă la mâna recrutorului. Pentru a vă îmbunătăți CV-ul și mai mult, nu omiteți să menționați abilitățile relevante legate de ofertă și să le sprijiniți cu exemple concrete de experiență profesională și cursurile de formare urmate..

Cum să scrieți un CV câștigător care să obțină interviuri de angajare ?

cum să scrieți un CV câștigător, sfaturi practice pentru a vă optimiza aplicația și a vă evidenția abilitățile

Al doilea pas în pregătirea cererii dvs. este să identificați tipul de CV care vă va permite să vă comunicați mai bine punctele forte. Într-adevăr, există mai multe formate pentru organizarea informațiilor în funcție de ordinea de prezentare a acesteia. CV cronologic, CV anti-cronologic, funcțional și mixt, alegerea tipului de organizație trebuie făcută în funcție de profilul candidatului și de obiectivele dvs. Iată acum o prezentare generală a principalelor tipuri de CV-uri și a avantajelor acestora..

  • CV-ul cronologic este un rezumat al istoricului candidatului în ordine cronologică. Deoarece începe prin a cita mai întâi cursurile de pregătire urmate de candidat, acest tip de structură este deosebit de satisfăcător pentru tinerii absolvenți fără experiență profesională. În unele cazuri, face posibilă, de asemenea, evidențierea progresului în curs și a dezvoltării sale profesionale..
  • CV-ul retrocronologic sau anticronologic face posibilă evidențierea celor mai recente experiențe profesionale și a competențelor obținute în cadrul acestor experiențe. În acest tip de CV, diferitele locuri de muncă și stagiile finalizate preced formarea.
  • În cazul CV-ului funcțional sau mixt, se acordă importanță abilităților dobândite în contextul diferitelor poziții anterioare. Acest șablon de CV este foarte potrivit pentru candidații în tranziție în carieră și pentru persoanele care au o experiență destul de atipică. Structura sa face posibilă evidențierea celor mai relevante abilități pentru poziția vizată.

Aveți grijă de elementele CV-ului dvs. pentru a vă pune șansele în favoarea dvs.

sfaturi practice pentru redactarea unui CV eficient, reguli de aur pentru optimizarea CV-ului și evidențierea experienței dvs. profesionale

Acum că ați ales structura CV-ului și abilitățile de evidențiat, este timpul să vă gândiți la formatarea aplicației dvs. Ultimul pas în scrierea unui CV, aspectul CV-ului este adesea ceea ce influențează alegerea recrutorului. Indiferent de tipul de CV pe care îl alegeți, este important ca prezentarea sa vizuală să fie plăcută, coerentă și bine structurată pentru a facilita citirea și a permite recrutorului să găsească cu ușurință cele mai relevante informații. Pentru a oferi un aspect profesional CV-ului dvs., acordați o atenție deosebită alegerii fontului și dimensiunii acestuia. Printre fonturile clasice cele mai potrivite pentru formatul CV se numără Times New Roman, Verdana, Aria, Helvetica Neue, Garamond sau Didot. Pentru a scrie un CV bun, încercați să îl păstrați concis și menționați doar informațiile care se referă la poziție..

Aspectul simplu și eficient îl va face pe recrutor să dorească să ia în considerare cererea dvs.

exemplu de aspect CV, șablon CV bine structurat, ce tip de structură să adoptați pentru CV-ul dvs.

Scrierea unui CV bun înseamnă mai ales adaptarea cererii dvs. în funcție de oferta de muncă

sfaturi și sfaturi pentru scrierea unui CV bun, pașii cheie în scrierea unui CV, adaptarea aplicației dvs. la poziția vizată