Cum să găsiți o asigurare bună pentru împrumutat?

Pentru a avea șanse mai mari de a obține credit astăzi, trebuie să oferiți garanții instituției financiare? Aceste garanții pot fi de diferite tipuri (depozit, contribuție, credit ipotecar etc.). Cu toate acestea, băncile și instituțiile de credit solicită în mod sistematic clienților lor să încheie un contract de asigurare a debitorului care garantează rambursarea scadențelor în cazul imposibilității de plată.

Este obligatorie asigurarea pentru împrumutat ?

Nu. Asigurarea creditorilor nu este o cerință legală. Pe de altă parte, este important să știți că banca sau instituția de credit pot refuza să vă acorde un împrumut din acest motiv, deoarece nu prezentați garanții suficiente. În cele din urmă, deși nu este obligatorie, asigurarea este necesară în marea majoritate a cazurilor. De fapt, în primul rând banca este cea care vă oferă un contract de asigurare. Împrumutatul nu este obligat să subscrie automat la contractul de garanție oferit de bancă. Acesta din urmă are opțiunea de a efectua ceea ce se numește o delegație de asigurare a debitorilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să începeți prin a găsi o asigurare care să ofere un contract cu garanții cel puțin echivalente cu cele oferite de banca dvs. Apoi, este posibil să înlocuiți acest contract numai în primele 12 luni de la subscrierea la prima asigurare și apoi în fiecare an la data expirării. Pentru aceasta, nu ezitați să simulează-ți asigurarea de împrumut pe internet.

cum să alegeți cel mai bun credit pentru dvs.

Pentru ce tip de credit ar trebui să fiți asigurat ?

Asigurarea de împrumut este utilă pentru obținerea tuturor tipurilor de credite. Inițial, băncile și uniunile de credit au cerut să garanteze rambursarea scadențelor ipotecare. De fapt, acestea sunt sume mari de bani care sunt rambursate de-a lungul mai multor ani. Astăzi, instituțiile financiare au nevoie de aceste garanții pentru toate tipurile de împrumuturi:

Credite de consum

Credite auto

Împrumuturi studențești

Gata de munca

Răscumpărarea creditului

asigurare de credit, cum se compară diferitele posibilități

Ce garanții sunt furnizate în contractele de asigurare a debitorilor ?

Pentru început, asigurarea garantează decesul împrumutatului. Aceasta este garanția minimă. În caz de accident sau boală, asigură rambursarea capitalului și a dobânzii către bancă și protejează soțul achizitor.

Apoi, contractele de asigurare ale împrumutatului acoperă cazurile de invaliditate sau incapacitate de muncă. În funcție de opțiunile alese, rambursarea totală sau parțială poate fi indexată în funcție de natura dizabilității sau incapacității sau de gradul său de severitate:

În cazul pierderii totale și ireversibile a autonomiei (PTIA)

În caz de invaliditate permanentă și totală (IPT)

În caz de incapacitate temporară de muncă (ITT)

Asigurare acoperă, de asemenea, cazurile de boală îndelungată. Acesta este motivul pentru care persoanele în vârstă și bolnavii sunt mai dificil să obțină un credit ipotecar sau un credit mare. Astăzi, datorită acordului AREAS (pentru a asigura și a împrumuta cu un risc agravat pentru sănătate), accesul la împrumuturi este facilitat acestor persoane, deoarece are ca scop limitarea cuantumului primelor suplimentare aplicate.

Pierderea unui loc de muncă poate fi asigurată ca opțiune. Cu toate acestea, nu se va aplica dacă pierderea locului de muncă se datorează unei abateri sau a unei demisii sau dacă angajatul este în stare de probă.

carduri de credit într-un portofel bărbătesc din piele maro

asigurarea de credit, este obligatorie obținerea unui credit bun