Covid-19: francezii se luptă să-și restituie împrumuturile

Pentru multe gospodării franceze, criza de sănătate a Covid-19 rimează cu dificultăți financiare. Într-adevăr, trebuie admis că diferitele aranjamente puse în aplicare pentru a conține virusul, în special șomajul parțial și uneori chiar rezilierea contractelor de muncă pentru unii, precum și încetarea activităților antreprenoriale pentru alții, induc sfârșitul lunii dificil în acest perioadă sensibilă.

Obligațiile financiare precum plata chiriei, facturilor, dar și rambursarea împrumuturilor contractate înainte de criza sănătății devin din ce în ce mai greu de onorat pentru unele gospodării.

Din fericire, soluții precum răscumpărarea creditului rămân eficiente pentru a evita să te regăsești într-o situație de supra-îndatorare..

Impactul crizei asupra bugetului francez

Criza sănătății a avut un impact incontestabil asupra puterii de cumpărare a familiilor franceze, care a continuat totuși să progreseze până în 2019, când 45% dintre ele s-au considerat stabile. Debutul pandemiei a făcut ca situația să se deterioreze considerabil, în special pentru tinerii muncitori și șomeri, precum și pentru trei sferturi din comercianți, artizani și lideri de afaceri.

Cifrele din barometrul puterii de cumpărare franceze din 2020 arată o creștere bruscă a descoperirilor de cont bancare de 34 de euro pe un an și mai mult de 41 de euro pentru gospodăriile cu venituri mici. În medie, această sumă poate ajunge la 375 de euro, în ciuda ajutorului financiar acordat de stat la începutul crizei și care urmărea să atenueze aceste dificultăți. Pentru a trăi confortabil, familiilor le lipsește în medie 449 de euro pe lună, iar această sumă crește cu 22 de euro față de anul trecut.

Cererile de amânare și ajustare a împrumuturilor au crescut, de asemenea, de la criză și constituie o soluție de rezervă pentru 14% din gospodăriile cu venituri mici, care este de două ori mai mare decât pentru francezii medii. Mai mult, un studiu realizat de Fintech Meelo arată că 23,7% dintre debitori au dificultăți în rambursarea plăților lunare ale împrumuturilor de consum, în timp ce 17% dintre proprietari își pun în discuție capacitatea de a-și rambursa ipoteca..

poza ramburseaza franceza

Răscumpărarea creditelor: soluția de rambursare a împrumuturilor ?

Având în vedere situația actuală, răscumpărarea creditului se remarcă ca o soluție excelentă pentru a evita supra-îndatorarea. Mai mult, dacă împrumuturile dvs. actuale sunt numeroase, optați pentru răscumpărarea creditului online pentru a evita alte soluții mai puțin avantajoase, cum ar fi vânzarea bunurilor dvs. Veți beneficia astfel de plăți lunare reduse grupând toate împrumuturile dvs. într-un singur debit direct, adaptat situației dvs. financiare pentru a vă facilita procedurile și pentru a profita de o rată avantajoasă.

Ce împrumuturi sunt afectate ?

Răscumpărarea creditului constă în răscumpărarea de către banca dvs. sau o altă unitate specializată a tuturor împrumuturilor în rambursare, indiferent dacă este vorba de un credit de consum, o ipotecă sau altele. Mai precis, vă permite să grupați împrumuturi personale, credite rotative, împrumuturi dedicate muncii, împrumuturi imobiliare, împrumuturi destinate achiziționării de vehicule, împrumuturi de muncă, situații de descoperire de cont etc.

Rețineți, totuși, că plata cu întârziere a TVA și URSSAF, precum și a datoriilor profesionale, înregistrările în dosarul central al cecurilor FCC și în dosarul incidentelor de rambursare a împrumuturilor către persoanele FICP nu pot face obiectul unei „răscumpărări de credit”.

Ce avantaje să ne așteptăm de la răscumpărarea creditului ?

Răscumpărarea creditului dă naștere la un nou contract de credit care vă permite să grupați rambursările într-o singură plată lunară și să contactați un singur punct de contact pentru a face acest lucru..

Această acțiune vă permite, de asemenea, să profitați de o prelungire a termenului de rambursare a împrumutului, cu toate acestea, va avea impact asupra sumei finale a noului împrumut răscumpărat, care va fi considerabil mai mare. Include diferitele datorii, cum ar fi chiriile neplătite, datoriile familiei, facturile cu întârziere și descoperirile de cont bancare..

În cele din urmă, printre numeroasele alte avantaje ale răscumpărării creditului se află posibilitatea de a avea o sumă suplimentară de bani care poate fi utilizată ca numerar pentru a fi inclusă în capitalul restant. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a găsi un spațiu de locuit confortabil, pe care să îl puteți folosi pentru a face față dificultăților cauzate de scăderea veniturilor legate de criza sănătății..

Cele mai bune practici pentru obținerea unui răscumpărare a împrumutului în cazul unei situații dificile

În general, obținerea unei răscumpărări de împrumut este supusă unei anumite stabilități financiare. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că este imposibil într-o situație dificilă, doar câteva bune practici sunt esențiale pentru a vă optimiza șansele.

visu rambursează împrumuturile franceze covidul lor

Consolidează fișierul cererii

Cel mai eficient mod de validare a cererii dvs. de răscumpărare a creditului este să acordați o atenție deosebită fișierului dvs. de solicitare.

Va fi imperativ să vă promovați punctele forte și, în special, numărul de ani de vechime în compania dvs., veniturile sau anuitățile suplimentare pe care le aveți, perspectivele de dezvoltare a carierei etc.

De asemenea, este recomandabil să aveți grijă de profilul dvs. evidențiind natura excepțională a situației dvs. actuale. Criza sănătății și consecințele ei, de exemplu, este un motiv care poate fi greu ignorat. Tot ce trebuie să faceți este să demonstrați că incidentele de plată coincid cu începutul pandemiei.

sticlă cu monede și plante verzi

Fii transparent

Una dintre regulile pe care trebuie să le respectați pentru a primi cererea dvs. este, de asemenea, să rămâneți cinstit și transparent cu privire la situația dvs., deși este problematică. Fiabilitatea este un criteriu care va fi întotdeauna luat în considerare de interlocutorul dumneavoastră.

De asemenea, este important să rețineți că, chiar dacă răscumpărarea creditului este mai ușor de obținut pentru profiluri stabile, acest produs este special conceput pentru clienții aflați în dificultate, prin urmare, nu ezitați să susțineți acest argument..

Mergi la concurs

Dacă banca dvs. refuză să vă acorde o răscumpărare de credit, puteți contacta și o altă organizație care ar putea să o accepte. Este și mai judicios să trimiteți cererea de răscumpărare a creditului către mai multe organizații în același timp, pentru a putea compara ofertele și a-l alege pe cel care vă avantajează cel mai mult..

Dacă doriți să rămâneți în banca dvs., aceste alte oferte vă pot permite, de asemenea, să negociați solicitarea cu aceasta.

monede și bancnote cum să vă grupați împrumuturile