Citit, citit și citit: cititul ne face cel mai mare bine!

Prea mult televizor? Prea multe rețele sociale? Nu este suficientă lectură? Este păcat să te descurci fără această activitate distractivă și îmbogățitoare, deoarece aduce multe beneficii pentru corpul nostru și pentru moralul nostru. Vă povestim totul despre această activitate interesantă și distractivă pentru a vă încuraja să citiți mai regulat !

Cititul îți stimulează creierul

S-a dovedit științific că lectura este o activitate care vă stimulează mental și vă poate reduce șansele de a dezvolta boala Alzheimer. Citirea funcționează creierul, care trebuie stimulat să funcționeze optim: este ca mușchii corpului, are nevoie de antrenament pentru a fi în formă bună. Prin urmare, este important să variați activitățile și să aveți întotdeauna ceva de citit la îndemână !

pălărie în culoarea taupe, hârtie albă, cameră foto neagră în stil vintage, carte cu înveliș din piele

De exemplu, înscrieți-vă la bibliotecă pentru a selecta cărți sau optați pentru o abonament la presă pentru a primi direct acasă o lectură care îți place pe un subiect care îți este aproape de inimă. Există o mare varietate de reviste tipărite care se pot potrivi gusturilor diferite. De exemplu, alegeți o revistă despre sport, despre știri despre celebrități sau despre gătit și decor pentru a transforma un moment de lectură într-o adevărată plăcere. Nu este nevoie să mergi la chioșcul de ziare sau la bibliotecă! Lectura vine la tine cu un abonament la presa tipărită. Nu numai că este mai ieftin, dar primești și cadouri !

Citind, vă reduceți nivelul de stres

Să te scufunzi într-o revistă sau într-o carte înseamnă să te dedici unui moment de odihnă și relaxare. După stresul unei zile de muncă și grijile din viața de zi cu zi, veți găsi plăcerea de a vă deconecta, dar fără a simți curse de-a lungul timpului, a unui exces de fluxuri de socializare. Da, citirea tradițională acționează asupra anxietății noastre: citind, vă concentrați atenția asupra lucrurilor pozitive care nu generează stres nou..

femeie în denim rupt de culoare albastru deschis, ținând o carte în mână, lenjerie de pat de culoare albă

După ce ați citit o vreme, veți simți un calm interior și un sentiment de relaxare. Ți-ai dedicat un moment unic și nu ai fost stimulat de lumina albastră, atenția ta nu a zburat de la un detaliu la altul, de la o imagine la alta … și nu ai uitat ce tocmai ai citit. Hârtia de lectură îți calmează creierul. Spre deosebire de privirea la televizor, fiind plin de imagini violente, petiții online, știri catastrofale sau povești înfricoșătoare, citirea te protejează puțin de această lume de înalt nivel..

În funcție de tema lecturii dvs., veți putea scăpa, vă ușura mintea cu lecturi benefice. Optați pentru o revistă de dezvoltare personală, de exemplu, pentru a vă ajuta să vă reglați starea de spirit și să vă garantați bunăstarea interioară.

Beneficiile pentru creierul tău

Cititul este o ocazie excelentă de a lucra asupra memoriei noastre. De fapt, când citim, înregistrăm o mulțime de informații. Desigur, nu ne amintim totul, cu excepția cazului în care aveți o memorie excelentă, dar creierul dvs. va păstra în continuare o mulțime de informații pentru a fi utilizate din nou la momentul potrivit. Și cu cât citești mai mult, cu atât vei reuși să înregistrezi informații pe termen lung..

Prin selectarea citirilor variate, veți, prin urmare, să vă extindeți cunoștințele și să vă lărgiți orizonturile. Citind o carte sau un articol de revistă, ne informăm, experimentăm emoții, învățăm noi tehnici și ne schimbăm mentalitatea. Pentru a citi, trebuie să înțelegeți ceea ce citiți, dar și să memorați o multitudine de informații pentru a face textul coerent. Știința a materializat acțiunea citirii prin vizualizarea creării de noi conexiuni în creier, ceea ce conferă și mai multă forță sinapselor deja conectate.

cărți întinse pe un raft din lemn, perete verde închis, brățări elegante pentru femei, pulover bej închis pentru femei

În plus, citirea vă ajută să vă construiți vocabularul. Este o posibilitate de a descoperi cuvinte noi și de a vă îmbogăți vocabularul în viața de zi cu zi. Acest lucru stârnește curiozitatea și aduce noi informații interesante. Cititul este o modalitate de a-ți îmbunătăți elocvența și de a fi mai confortabil atunci când interacționezi cu ceilalți.

Și de ce să nu citiți o revistă sau o carte în altă limbă pentru a memora cuvinte noi din vocabular? Aceasta este o metodă foarte eficientă pentru îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a limbii străine. Începeți cu citiri simple pentru a nu vă împiedica de fiecare cuvânt, apoi creșteți treptat dificultatea. Veți descoperi rapid că creierul dvs. este capabil să se adapteze la acest nou limbaj găsind singur cuvintele de vocabular pe care le-a integrat înainte..

Analizezi lucrurile mai bine

Te-ai simțit vreodată că ai descoperit lucrurile repede, înainte ca cineva să-ți spună sfârșitul unei povești? Este capacitatea ta de a analiza situația. Și acest sentiment de analiză și înțelegere a lucrurilor este și mai dezvoltat atunci când citești regulat. Creierul este într-adevăr capabil să scaneze o cantitate mare de informații și să le clasifice pentru a le analiza mai bine.

Această abilitate analitică este, de asemenea, foarte utilă pentru a determina dacă o lectură este de calitate, dacă un roman este bine scris sau dacă un articol este relevant. Acestea sunt abilități foarte utile în lumea profesională, dar și pentru interacțiunea eficientă cu alte persoane.

reviste pe masă din lemn închis la culoare, ceașcă albă de cafea, plante verzi de interior

Citirea îmbunătățește concentrarea

Societatea noastră ne pune constant într-o situație de abundență de informații. Facem o mie de lucruri deodată. Urmăriți cum funcționați zilnic! Mâncați în timp ce vă uitați la televizor, vă verificați smartphone-ul sau trimiteți mesaje. Aștepți autobuzul în timp ce vizionezi un videoclip. Vă luați pauza de cafea parcurgând știrile de pe Facebook.

Citirea este opusul complet al tuturor acestor lucruri: aveți doar o singură sarcină. Comportamentul multitasking este un vector de stres și mare oboseală creierului și fizic. Pe măsură ce citiți, încetiniți în mod deliberat și vă concentrați atenția asupra unei activități odihnitoare și calme. Înveți să te concentrezi doar pe citit.

Deci, deconectați-vă complet, timp de câteva minute, punând smartphone-ul în tăcere. Așezați-vă într-un loc primitor, cu o revistă sau o carte interesantă. Și dă-ți de data asta pentru corpul tău și starea ta sufletească! Când citești un text captivant, timpul zboară și restul lumii nu mai există.

Reveniți la această activitate simplă, dar care are multe beneficii pentru corpul dumneavoastră. Cu cât vă acordați mai mult timp pentru a citi, cu atât veți înțelege mai mult că această activitate devine esențială pentru dvs. Veți aștepta cu nerăbdare să primiți următoarea revistă care să o devoreze cu invidie !