Saltele: care sunt criteriile pentru un somn bun?

Garantând un somn odihnitor și un aliat al bunăstării zilnice, salteaua este aleasă cu grijă și atenție. Modele de toate tipurile sunt vândute pe piață: saltele cu arc, saltele din spumă, saltele din latex etc. Printre punctele esențiale de luat în considerare atunci când alegeți o saltea, se numără dimensiunea, tehnologia și nivelul de sprijin oferit. Aflați tot ce trebuie să știți despre acest subiect în acest articol.

Marca lenjeriei de pat

Există multe mărci de saltele. Cu toate acestea, este dificil să fii sigur de calitatea produselor oferite. Pentru a evita surprize neplăcute, cel mai bine este să optezi pentru o saltea de la un brand francez. Producătorii de lenjerie de pat din Franța stabilesc standarde înalte pentru finisajele și confortul saltelelor. De asemenea, iau în considerare nevoile consumatorilor pentru proiectarea și producția produselor lor..

În plus, calitatea saltelelor fabricate în Franța este garantată de standarde foarte stricte în ceea ce privește calitatea sanitară și ecologică. Optând pentru o saltea fabricată în Franța, veți avea deci certitudinea de a vă bucura de un somn bun de nopți într-o saltea confortabilă și sănătoasă, adaptată gusturilor, nevoilor și obiceiurilor dvs. de somn..

Criteriile pentru alegerea celei mai bune saltele

cum să alegeți compoziția saltelei de dimensiunea potrivită pentru un confort optim de somn

Dimensiunile saltelei

Saltelele sunt disponibile în mai multe dimensiuni. Poate varia de la 70 × 190cm la 200 × 200cm. Pentru a-l alege pe al tău, trebuie să ții cont de înălțimea ta și a soțului tău. De exemplu, dacă aveți mai mult de 1,80 m, optați pentru 140 × 200.

De asemenea, este util să țineți cont de obiceiurile de dormit atunci când alegeți dimensiunea saltelei. Prin urmare, este mai bine să alegeți un Saltea Bultex 160 × 200 dacă doi dintre voi sunteți obișnuiți să dormiți. Astfel, fiecare va avea suficient spațiu pentru a dormi în largul său, fără a-l deranja pe celălalt.

Modelele de 180 × 200 sunt perfecte pentru părinții cărora le place copiilor să se târască în pat. În ceea ce privește saltelele 70 și 80, acestea sunt potrivite pentru banchete și paturi twin. Pe de altă parte, modelele 120, 130 și 150 sunt alternative bune la 140 și 160, dacă spațiul camerei este relativ mic..

Ce dimensiuni pentru două persoane ?

cum să-ți alegi ideile materiale ce dimensiune compoziție găzduiește suport pentru a te simți confortabil

Tehnologia patului

Există diferite tipuri de tehnologii pentru saltele. Fiecare are caracteristici unice care satisfac dorințele și nevoile celor care dorm.

Salteaua cu arc

Salteaua cu arc este în prezent cea mai utilizată tehnologie. Există diferite tipuri de arcuri pe piață: de buzunar, multi-aer și clepsidră. Procesul lor de fabricație este destul de similar. Sub formă de arcuri, firele de oțel termoformate sunt ambalate individual în pungi textile. Salteaua cu arc este atractivă din mai multe motive. Nivelul său de sprijin este punct cu punct. Această precizie este mărită cu saltele cu 3 sau 5 zone de confort. Aceste tipuri de saltele sunt, de asemenea, apreciate pentru durabilitatea lor, independența lor de somn și nivelul lor excelent de ventilație. Mișcările sunt absorbite în timpul nopții, iar așternutul este ventilat optim, ceea ce vă permite să vă bucurați de un pat sănătos și de un somn odihnitor..

Salteaua din latex

Acest tip de saltea se remarcă prin senzația progresivă și morfologică pe care o oferă. Se poate face cu latex natural din seva Hevea sau latex sintetic. Dar, în toate cazurile, salteaua din latex oferă o recepție foarte bună pe diferitele zone ale spatelui, precum și un suport moale și progresiv. De asemenea, asigură o bună ventilație datorită latexului perforat. La fel ca majoritatea saltelelor, salteaua din latex poate avea zone de confort diferite. Această tehnologie este perfectă pentru cei care caută flexibilitate și elasticitate la culcare.

Salteaua din spumă

Cei mai pretențioși dormitori își vor găsi fericirea cu saltele din spumă. Acestea din urmă sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a ține corpul bine în material și pentru senzația de somn moale și treptat pe care le oferă. Tehnologia spumei este realizată de obicei din poliuretan, un material hipoalergenic care nu conține CFC. Pentru a beneficia de o precizie mai bună a suportului, puteți opta pentru o saltea din spumă cu 3 sau 5 zone de confort.

Dacă decideți să alegeți acest tip de saltea, asigurați-vă că alegeți un model de spumă cu rezistență ridicată, cu o densitate de jumătate din greutate sau mai mult pentru un confort maxim. Rețineți, de asemenea, că există saltele cu spumă cu memorie. Dezvoltată inițial de NASA, această tehnologie specifică oferă o senzație de învăluire, eliminând în același timp punctele de presiune.

Există, de asemenea, saltele de relaxare care sunt utilizate în principal pe baze electrice și TPR. Pot fi spumă, primăvară sau latex.

Alegeți tehnologia în funcție de nevoile și bugetul dvs.

Compoziția saltelei

Compoziția saltelei este un criteriu care nu trebuie trecut cu vederea. Este unul dintre elementele majore care vă garantează confortul și calitatea somnului. Rețineți că o saltea este alcătuită din diferite părți. Stratul de bun venit, de exemplu, este partea exterioară a saltelei. Numit și căptușeală, poate fi proiectat cu diferite materiale în funcție de tipul de recepție căutat și de laturile de vară / iarnă.

Miezul saltelei oferă sprijin corpului în timpul nopții. După cum sugerează și numele, este inima saltelei și, prin urmare, cea mai importantă parte a acesteia. În funcție de nevoi și obiceiurile de dormit, pot fi folosite diferite tehnologii pentru realizarea acestuia.

În cele din urmă, carenajul este conturul saltelei. Aici sunt așezate mânerele pentru a permite trecerea de la partea de vară la cea de iarnă.

Suportul saltelei

Desigur, trebuie să țineți cont de tipul de suport pe care doriți să alegeți salteaua potrivită. Acest lucru trebuie să poată garanta alinierea optimă a coloanei vertebrale pentru a promova relaxarea și a elibera corpul de punctele de presiune suferite în timpul zilei. Pentru a face acest lucru, suportul saltelei trebuie să fie adaptat morfologiei somnului. Prin urmare, este esențial să știm că există trei familii de sprijin pentru așternuturi.

Suportul echilibrat este recomandat persoanelor cu o construcție mică și cu o greutate cuprinsă între 50 și 65 kg. Pe de altă parte, suportul ferm este potrivit pentru dimensiuni standard (65 kg – 80 kg). În cele din urmă, persoanele cu o morfologie impunătoare (peste 80 kg) vor apela la un sprijin foarte ferm.

Suport echilibrat pentru a dormi ca un copil

cum să vă alegeți lenjeria de pat pentru un confort optim selecție confortabilă a saltelei

Tipul de recepție

Este imperativ să vă alegeți salteaua în funcție de tipul de recepție așteptat. Confortul, timpul pentru a adormi și calitatea somnului depind, printre altele. Recepția saltelei trebuie să ofere o senzație plăcută atunci când dormiți.

Există diferite tipuri de primire: moale, fermă și învăluitoare. Ele sunt alese în funcție de gusturile și nevoile celui care doarme. Primirea moale și echilibrată este compusă din straturi relativ groase de lână, bumbac, vată sau lenjerie și spumă confortabilă. De obicei, este combinat cu sprijin ferm sau echilibrat. Acest tip de recepție este recomandat persoanelor cărora le place să se scufunde în saltea atunci când dorm.

Primirea fermă are straturi de bumbac, vată sau lână combinate cu puțină spumă confortabilă. Cu un sprijin ferm sau foarte ferm, acest tip de recepție este perfect pentru cei cărora le place să se simtă susținuți când dorm.

Pe de altă parte, întâmpinarea învăluitoare este apreciată pentru capacitatea sa de a oferi corpului o adevărată senzație de cocooning. Straturile sale groase sunt de obicei proiectate cu spumă cu memorie și materiale similare cu spuma confortabilă. Pentru informații, spuma cu memorie sau spuma viscoelastică este deosebit de caldă. Acesta este motivul pentru care unele modele îl au doar pe partea de iarnă. Acest lucru vă permite să vă bucurați atât de confortul primirii, cât și de prospețimea lenjeriei de pat.

Moale, fermă sau învelitoare – adaptată tipului dvs. de corp

studiați flexibilitatea recepției și compoziția saltelei pentru a alege cea mai bună

Zone de confort

Noțiunea de zone a apărut recent în domeniul așternuturilor. Constă în variația ușoară a suportului în funcție de densitatea părților corpului de pe pat. Există în special 4 tipuri de zonare.

Monozone înseamnă că suportul este același pe întreaga saltea. O saltea cu 3 zone de confort oferă mai mult sprijin pentru cap, pelvis și picioare. Cele 5 zone de confort se află în cap, umeri, spate, pelvis și picioare. În cele din urmă, există saltele cu 7 zone de confort care susțin coapsele și picioarele pe lângă cap, umeri, spate, pelvis și picioare..

Pentru a vă bucura de un confort optim, este de asemenea indicat să alegeți un arc adecvat. Acest lucru va permite saltelei să „respire” ori de câte ori este comprimată. Indiferent de tipul și dimensiunea de saltea pe care doriți, asigurați-vă întotdeauna că o testați înainte de a face o achiziție. Acest lucru vă va economisi timp și bani. Același lucru este valabil și pentru arcul cutiei.