8 tény az uszodákról, amelyek meglephetnek

Valószínűleg már ismeri a medencében való úszás pozitív egészségügyi előnyeit és energikus boldogságát. De tudta -e, hogy az uszodák használatára vonatkozó bizonyítékok az ókorban nyúlnak vissza, és sok furcsa tényhez kapcsolódnak. Úgy döntöttünk, hogy bemutatunk nyolc érdekes úszómedencei tényt, amelyek meglephetnek.

1. Az Egyiptomban felfedezett ősi rajzok tanúskodnak arról, hogy a medencében való úszás Kr.e. 2500 -ból származik. A J. C. régészei még mindig az úszók barlangjában felfedezett egyes piktogramok lehetséges értelmezéséről vitatkoznak. A több ember úszását bemutató grafikus ábrázolásokat 1933 -ban fedezte fel Almásy László felfedező és kalandor.

Kielégítse kíváncsiságát az uszodákkal kapcsolatos legérdekesebb tényekkel

Csodálatos medencékhez készült, Egyiptom az úszók barlangjában, homok a sivatagban

2. Az úszóversenyeket szamurájok között tartották Japánban ie 36. JC Évszázadokkal ezelőtt a japán szamuráj számos olyan helyzetben szembesült, amikor át kell kelnie egy víztesten, meg kell támadnia az ellenséget, nyilakat kell lőnie vagy védekeznie kell a vízben. És mindezt teljes páncéljával. Az ilyen típusú úszást Suijutsu -nak hívják.

3. Az első fűtött uszodát Guy Cilnius Maecenas, Julius Caesar római császár barátja építette. Nagyszerű, hogy manapság az úszómedence fűtése már nem a nemesek számára biztosított kiváltság, a technológiák olyan mértékben fejlődtek, hogy az időjárási körülményektől függetlenül teljes kényelmet biztosítanak számunkra.

Az uszoda hőszivattyú amelynek Franciaország a második európai piaca Svédország mögött, de Németország és Svájc előtt az a találmány, amely ezt az álmot valóra váltotta.

 Az uszodák történetének legérdekesebb tényei

A világ legszebb uszodái, az úszómedence képe egy természetes úszómedence körül jött létre, csodálatos kilátással a tengerre

4. A világ legnagyobb úszómedencéjét Chilében, a San Alfonso del Mar nevű magánkomplexumban építették. A komplexum Algarrobo városától északra található, és az úszómedence ismertebb nevén „Algarrobo Pool” ”. 1013 méter hosszúságával és 250 millió liter vízzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

5. A világ legmélyebb úszómedencéjét Deep Joy -nak vagy Y -40 -nek hívják. A búvárkodásra szolgáló úszómedence Olaszországban található egy szállodában, a Padova megyei Montegrotto Terme községben. A pontos mélység 42,15 m, olyan mély, hogy elfér benne egy 14 emeletes épület.

A világ legmélyebb uszodájának projektjét 2014 -ben hajtották végre

Érdekes tények az uszodákról, Olaszország legmélyebb uszodájáról, rossz merülés

6. A Titanic az első transzatlanti vonalhajó, amelynek fedélzetén úszómedence található. Tele volt fűtött tengervízzel. Ezenkívül a Titanic fedélzetén utazók különféle sportolási lehetőségeket élvezhettek, mint például a tornatermet, a squashpályát és a törökfürdőt. Mindezek a létesítmények az első osztályú utasok rendelkezésére álltak.

7. A búvárúszókat Benjamin Franklin találta ki. Túlságosan szerette az úszást, és csak tizenegy éves volt, amikor feltalálta őket. Két ovális fadarab a kéz számára extra lökést adott a vízben. Ezen a lábon is kipróbálta ezt a találmányt. Egy újságban leírta “Az úszás művészete” címmel.

A privát úszómedencék egyre népszerűbbek, és kényelmi lehetőségeink még inkább

Fényűző ház gyönyörű egyedi medencével, nyugágyakkal és pálmafákkal

8. A medence vize egészségesebb lehet, mint a csapvíz. Sokan úgy vélik, hogy az úszómedencék tele vannak vegyszerekkel. Az azonban tény, hogy a csapvíz gyakran több klórt tartalmazhat, mint az uszodában..

Azok számára, akik további ötleteket szeretnének találni úszómedencéjük építéséhez, biztonságához, szűréséhez, szabadidős tevékenységéhez és kényelméhez, meghívjuk Önt, hogy látogassa meg a webhelyet poolshop.com.

A világ egyik legszebb úszómedencéje, csodálatos kilátással, a görögországi Santoriniban található

Santorini végtelen medencéje, csodálatos kilátás, medencékhez készült, mindenhol kék