Vurderer sengens farger

Hver person tilbringer omtrent en tredjedel av livet i søvn. Derfor, i boligforbedring, bør du være spesielt oppmerksom på å fullføre soverommet. Det er viktig at dette rommet ikke bare er behagelig og funksjonelt, men også vakkert. Faktisk, i et koselig, godt innredet rom, vil du nyte din hvile.

Hovedplassen på soverommet er okkupert av sengen, så nærme det ansvarlig. Kjøp kun design av høy kvalitet med en ortopedisk madrass. Og husk å være oppmerksom på fargen på sengen..

Hvilken nyanse å velge?

Selvfølgelig, når du velger sengens farge, bør du stole på rommets generelle stil: gulvets farge, tapet og lignende. Men hvis du bare planlegger å utstyre en ny leilighet, kan du gjøre det motsatte: velg først utformingen av sengen, og bare deretter dekorasjonen av rommet. En slik løsning ville være veldig rimelig, fordi sengen er midten av soverommet..

Noen enkle regler som hjelper deg med å bestemme valget av fargen på designet:

  1. Gi preferanse til nøytrale nyanser. Det er et stort antall universelle sengefarger: beige, wenge, hvit, valnøtt, elfenben, sjokolade, melk. Design laget i disse fargene er perfekt for ethvert interiør. Og det spiller ingen rolle hva gulvet eller taket er på soverommet. Disse fargene skaper en rolig og koselig atmosfære – akkurat det du trenger for et toalett. I tillegg kan du alltid endre dekorasjonen på soverommet, uten å bekymre deg for at sengen ikke vil bli kombinert med det nye interiøret..
  2. Se etter harmoni. Hvis du bestemmer deg for å dekorere sengen din i en lys nyanse, må du sørge for at fargene kombineres med hverandre. For eksempel står ikke turkis, mynte, blått, lilla og grønt i konflikt med hverandre, mens rosa og lys oransje kan skape en følelse av ubalanse og pretensiøsitet. Hvis sengen din er laget av naturlige materialer som eik, kirsebær eller bøk, trenger du ikke bekymre deg for farge i det hele tatt. Bare strøk strukturen med lakk eller spesiell olje for å legge til glans og metning i skyggen.
  3. Ikke gå til ytterligheter. Som allerede nevnt, er det en vinn-vinn å dekorere en seng i en nøytral nyanse. Dette betyr imidlertid ikke i det hele tatt at du trenger å glemme lysstyrken. Selv rødt, som ser ut til å være for aggressivt for soverommet, kan se gunstig ut under visse forhold. For eksempel, hvis hele rommet er ferdig i en solid lys nyanse, vil en rød seng bli en fantastisk saftig aksent. I tillegg vil et slikt rom se veldig stilig og moderne ut..

Hvordan male en annen farge?

For å endre fargen på sengen, kan du bruke hjelp av fagfolk eller utføre prosedyren selv. Det andre alternativet er det mest optimale, siden eksperter vet nøyaktig hvilken maling som er best å velge for et bestemt materiale. Og også mestrene gir en garanti for hvilken farge som vil vise seg til slutt..

Du kan også endre utformingen av sengen ved å sette en spesiell film på strukturen. Denne metoden lar deg umiddelbart transformere alle overflater uten å bruke mye tid og penger..

Og i tilfelle du vil male om en seng laget av sponplater eller annet materiale, vil disse tipsene komme godt med:

  • Forbered overflaten grundig. Før du påfører maling på strukturen, er det nødvendig å fjerne laget av det gamle belegget helt. For å gjøre dette, sand sengen. Inspiser deretter materialet nøye for sprekker og riper. Dekk konstruksjonsdelene med kitt, sand overflaten ordentlig. Etter alle manipulasjonene kan du gå videre til sengeprimeren. Slip og fyll rammen til en perfekt jevn finish er oppnådd..
  • Velg riktig maling. I moderne butikker er det et stort utvalg av bokser med maling og lakk. Det er viktig å ikke bli forvirret i denne variasjonen og velge produktene som passer for din sak. For eksempel er akrylmaling perfekt for oppdatering av en hvit seng. Det blir definitivt ikke gult, i motsetning til olje eller alkyd. For å garantere at du ikke tar feil av valget, må du rådføre deg med en spesialist før du kjøper, lese kundeanmeldelser av et bestemt produkt.

Eksempler i interiøret

Som de sier, er det bedre å se en gang enn å høre hundre ganger. Derfor presenterer vi eksempler på fargede senger i et ferdig interiør. Kanskje noen av alternativene vil inspirere deg til å lage ditt eget soverom med riktig sengefarge..

7 bilder

Blå

Kombinert med en rolig, kjølig grå nyanse i interiøret, skaper denne sengen en harmonisk ferdig stil. Samtidig blir den blå sengen en lys aksentfarge, noe som gir rommet en spesiell nåde. I et slikt soverom vil du sikkert føle deg komfortabel..

Hvit

Den nøytrale hvite fargen på strukturen gjentas av nattbordene og hyllene. En diskret grå vegg står ikke i kontrast til fargen på hodegjerden, den bevarer den generelle harmonien. Den rike lilla fargen på sengetøy understrekes positivt i en slik kombinasjon av nyanser. Det ser ikke for lyst ut, men det gir friskhet til interiøret..

Gul

Hvis du ikke aner at gul kan velges for soveromsdekorasjon, så ta en titt på dette bildet. En saftig, munter farge passer perfekt inn i den behersket stilen i rommet. Sengerammen og nattbordene ser spesielt lyse ut på bakgrunn av hvite vegger og tak, men samtidig forårsaker de ikke irritasjon eller dissonans i det hele tatt. På en seng som denne vil du bare ha gode drømmer..

Ikke vær redd for å eksperimentere, se etter din egen stil. Velg bare de fargene på soverommet du virkelig liker.

Du kan lære å male laminerte møbler på nytt fra følgende video.