Velge et madrassdeksel

Velge et madrassdeksel

Moderne madrasser laget av nyskapende materialer gleder oss med sine fordelaktige egenskaper og en gunstig effekt på søvn og hvile. Ikke overraskende ønsker alle å forlenge levetiden ved å beskytte dem mot skade og forurensning. Madrassdekselet beskytter rensligheten og lang levetid på sengen.

Særegenheter

Beskyttelsesflater for madrasser er delt inn i:

 • dekker;
 • madrass dekker;
 • madrass dekker.

Når vi kjøper en madrass, mottar vi den allerede i et fabrikkdeksel av tett stoff. Den dekker soveplassen ovenfra og under, den kan ha glidelås. Ulempen er at et slikt deksel ikke kan fjernes, og derfor må madrassen rengjøres i renseri ved hjelp av spesialister som noen ganger ber om fantastiske summer for denne prosedyren..

Et avtagbart deksel bidrar til å unngå rensekostnader. Den, som den opprinnelige beskyttelsen av madrassen, dekker den fra alle sider. For enkel påføring er den utstyrt med forskjellige fester, for eksempel tre sideglidelåser over hele overflaten.

Et slikt beskyttende deksel er spesielt praktisk hvis du trenger å dekke ikke bare toppen, men også bunnoverflaten fra smuss, for eksempel når madrassen er på gulvet..

Et mer budsjettalternativ er madrassj. Den utfører færre funksjoner, og beskytter den øvre og noen ganger sideoverflaten. En slik modell kan monteres på et elastisk bånd sydd rundt hele omkretsen eller på gummibånd på siden festet til hjørnene.

En overmadrass er et mindre vanlig alternativ, men det finnes. Den beskytter bunnoverflaten mot støv og har et lag som ikke er redd for rengjøring med en fuktig klut. Overmadrassen er relevant for unge familier som ikke har hatt tid til å kjøpe en seng til en madrass. Etter å ha plassert sistnevnte på overmadrassen, kan du ikke være redd for sikkerheten..

Varianter

Avhengig av type madrass er trekkene delt inn i:

 • barn;
 • voksen;
 • medisinsk.

Barnetrekk til moderne modeller er et fuktsikkert og vannavvisende belegg. Den består av den tynneste membranfilmen på overflaten av naturlige stoffer, som ikke bare forhindrer vann i å komme inn i madrassen, men også gir utmerket ventilasjon og “pust” av kroppen, noe som er veldig viktig for babyens sarte hud. I tillegg har trekket eller overmadrassen antimikrobiell impregnering, som forhindrer spredning av patogene organismer og forekomst av ubehagelig lukt, for eksempel fra en lekket bleie..

En voksen madrass har også sine egne egenskaper.. Han kan som barn ha et antiallergent lag som beskytter mot støvmidd. En slik støvtett madrass har en veldig fin struktur, som forhindrer at støv kommer inn i strukturen og får slike ubehagelige organismer til å dukke opp. Antiallergisk overmadrass er avgjørende for personer med astma og andre luftveissykdommer.

Medisinske ermer er vanligvis laget av PVC og har glidelås. Ikke altfor behagelig topplag mer enn å betale av budsjettet og muligheten til å behandle overflaten med rengjøringsmidler.

I tillegg gir dette ugjennomtrengelige utseendet fullstendig beskyttelse av hele madrassoverflaten..

Trekkene kan deles inn i form av madrassens form og materiale:

 • for bomull;
 • for tynn;
 • for våren.

Den vatterte madrassen er dekket med en spesiell type trekk, formet som et putetrekk med jakkeslag. Materialet for produksjonen er tett bomull eller grov calico. Ofte kan dette utseendet være dekorativt. Bærende skjønnhet og trekk til tynne madrasser. Modeller for fjærstrukturer er fokusert på høye praktiske funksjoner og beskyttelse av en dyr struktur.

Avhengig av festemetoden, er toppmadrassene delt inn i modeller:

 • med glidelås;
 • på et elastisk bånd;
 • i sjeldne tilfeller med knapper.

Deksler for transport og lagring av madrassen er ekstremt viktige. Siden moderne madrasser ikke kan vrides, plasseres de i horisontal posisjon etter at de har fått på seg et beskyttelsesdeksel. For transport brukes deksler av PVC og polyetylen, som forhindrer påvirkning fra utsiden. For langtidslagring av madrasser hjemme er slike trekk kontraindisert, fordi produktet ikke puster inn i det, noe som betyr at det over tid absorberer støv og blir et sted for skadelige organismer å bo. Solresistent, hygienisk fiberduk eller tett bomullsmateriale-ideelt for soveplassen som venter i vingene.

Materialer

Materialene til omslagene er forskjellige naturlige og syntetiske stoffer. I noen modeller, for eksempel vanntette alternativer, legges en tynn membranfilm til naturlige stoffer.

En av de mest populære typene er jacquard.. Det er kjent for sin tette veving som skaper unike mønstre. Den er laget av en rekke garner som bomull, ull, lin eller syntetiske stoffer. For øvrig spiller unaturlige fibre en veldig nyttig funksjon her, og beskytter naturlige stoffer mot krymping og strekk. Jacquard finnes både i luksusmodeller og i økonomiklasse, avhengig av kostnaden for trådene som brukes..

Jacquard -deksler er elsket ikke bare av forbrukere, men også av produsenter, fordi de ikke smuldrer under produksjonen.

For kjøpere er det hyggelig at stoffet kan vaskes på en delikat syklus og brukes i mer enn ett år, fordi jacquard ikke er utsatt for slitasje og slitasje..

På grunn av sin allergivennlighet og rimelighet, er et bomullstrekk populært i dag. De naturlige fibrene blandes med kunstige, fordi bomull i sin rene form kan krympe med flere størrelser. Trekket anbefales for sommersesongen, ettersom det absorberer fuktighet perfekt og avkjøler kroppen. Imidlertid regnes enkel absorpsjon som den største ulempen med bomull, fordi lukt absorberes sammen med væsker..

Motvekten for bomulls- og jacquardmodeller har blitt en strikket tsjekkiskl. Strukturen består av høy elastisitet og forlengelsesløkker som er sammenkoblet. Materialet er bomull, ull, syntetisk og andre typer tråder. Strikketøyet er behagelig å ta på og ganske slitesterkt, men det er en mening om predisposisjonen for pellets. Likevel er strikket overmadrass utrolig populær, fordi de taktile opplevelsene på bakgrunn av en demokratisk pris forbløffer kjøperens fantasi.

Dimensjoner

Overmadrassen bør alltid velges ut fra den nøyaktige størrelsen på sengen. Det er absolutt ikke nødvendig å kjøpe en litt større størrelse, og tenker at etter den første vasken vil trekket krympe. Faktum er at kjente produsenter allerede legger et lite lager i den virkelige størrelsen.

Som nevnt tidligere er størrelsen på trekket helt i samsvar med størrelsen på madrassen. Så, for en klassisk barneseng fra fødselen, er et 120 x 60 deksel egnet, for en transformatorbarneseng – 70 x 140 cm.

Deksler i størrelsene 90 x 200 og 80 x 200 er egnet for enkeltsenger. Halv-sengs trekket er tilgjengelig i størrelsene 120 x 200, 190 x 90, og ender med en bredde på 140 cm. Toppmadrassen med dobbel madrass kan ha en minimumsstørrelse på 140 x 200 cm eller egnet for bredere køyer lik 160 x 200 og 180 x 200 cm.

Fargeløsninger

Madrassdeksler og deksler kom til hjemmene våre for ikke så lenge siden, men de ble umiddelbart forelsket. Frem til nå har mange av eierne betraktet dem som en rent praktisk ting for hjemmet, uten å tenke på design. Hvit og melket farge – dette er klassikeren i de fleste tilfeller.

Markedsførere bestemte seg imidlertid for ikke å dvele ved de foreslåtte nyanser og gi ut en serie omslag i en rekke farger. Det skal bemerkes at alle fargestoffer som brukes til toppmadrasser har høy motstand. Så, i tillegg til hvit, svart, rød, sitron, myr, syrin, rosa og andre nyanser av dette produktet ble født..

Lederen blant kontraster i nyanser av omslag er svart.t. Den er valgt for mørke møbler og regnes som allsidig som hvit. En farget overmadrass er mindre praktisk, fordi den ikke passer under hvert sengetøy, spesielt hvis den dekker sidedelene og er synlig. Hvis du prøver på en så lys aksent på en madrass, bør du tenke på kompatibiliteten og muligheten til å kombinere den med forskjellige sengesett.

Hvilken å velge?

Madrassdekselet bør velges under hensyntagen til målene som forfølges når du kjøper. Så hvis det antas at madrassen vil ligge på en barneseng eller i en familie med barn, bør du seriøst tenke på en vanntett modell. Føles som det vil være like hyggelig og fløyelsaktig, og viktigst, laget av naturlige stoffer, bare med en spesiell impregnering.

Hvis overmadrassen er kjøpt for å øke eller redusere stivheten i køyen, er det på tide å ta hensyn til fyllstoffene.

Filt, latex og holofiber kan myke opp en hard madrass, mens kokos- og polyuretanskum tvert imot tilfører ortopediske egenskaper..

Et annet viktig kriterium er størrelse. For å unngå rynker og rynker som kan forårsake svekkende ubehag under søvn, må trekket ha samme størrelse som madrassen. En mindre størrelse vil heller ikke fungere, fordi stoffets konstante spenning ved festing kan føre til mekanisk skade eller brudd på festene..

Spesielle impregneringer bør også vurderes når du velger. Så den beste overmadrassen for allergikere er en overflate med et støvtett lag laget av naturlige materialer. Bambusoverflaten er kjent for de beste antibakterielle egenskapene, noe som er spesielt bra for barnesenger.

Anmeldelser

Folk som bestemmer seg for å kjøpe en god og høykvalitets madrass, kjøper i økende grad en toppmadrass i tillegg til den. Ifølge brukerne er dette veldig praktisk, fordi du ikke trenger å vandre rundt i butikkene på jakt etter riktig størrelse og design. Trekket og madrassen til det samme selskapet ser ut til å smelte sammen med hverandre og bli en helhet. Omslagene “Ormatek” og Askona er veldig populære i dag..

For mange blir overmadrassen den riktige løsningen for å maskere feilene til ikke den beste madrassen. For eksempel blir for hardt transformert med høye esker med en tykkelse på 4 til 7 cm fylt med hollocon eller mykt skum med minneeffekt, som er bredt representert i Ormatek -sortimentet. Brukere anser et slikt kjøp for å være veldig økonomisk og lønnsomt, fordi det ville koste mye mer å kjøpe en ny god madrass..

Naturlige overflater, enten det er bomull eller grov calico, samt jacquard veving, har fått flere positive anmeldelser. Strikketøy behandles på to måter – på den ene siden roser det de behagelige taktile opplevelsene, og på den andre siden snakker det om dets kortvarige presentable form..

På en eller annen måte angrer ikke alle som har kjøpt en sak av høy kvalitet på kjøpet. Det er praktisk å vaske og rengjøre det for støv, slik at du kan glemme dyre renseritjenester..

Se en video om et lignende emne.