Velge et bord av massiv furu

Velge et bord av massiv furu

Når de velger møbler til sine leiligheter eller hus, ønsker mange at hjemmet skal være så miljøvennlig som mulig og se vakkert ut. Massive furumøbler er et utmerket valg for å møte disse utfordringene.

Etter å ha lest denne artikkelen, vil du finne ut hvilke bord som er laget av massiv furu, deres fordeler og ulemper.

Fordeler

Massivt tremøbler er det mest bærekraftige alternativet. Det er ingen giftige elementer i den. I tillegg inneholder furu gunstige fytoncider som vil bidra til en sunnere inneluft..

Det er mange nyttige harpikser i furutre, som forhindrer forfallsprosesser og utvikling av sopp, mugg.

Til tross for at furu er et mellomstort treverk når det gjelder mykhet, med riktig lakkering, vil furumøbler tjene deg i mange år..

Massive furumøbler vil være mye billigere enn løvtre (bøk, eik, eksotiske trær).

Furu har behagelig tekstur, mønster og farge. Utvalget av fargenyanser (fra lys champagne til mørk rav) gir møblene et hyggelig og koselig utseende. Skyggeområder fra knuter understreker møblens naturlige naturlighet.

Tremøbler er mye mer behagelig å ta på enn sponplater. En følelse av varme og godhet skapes, en forbindelse med naturen, humøret forbedres.

Møbler er enkle å restaurere.

Ulempene med bord laget av massiv furu inkluderer deres ganske høye kostnader og tunge vekt..

Bruk

Massive furumøbler er godt egnet for alle rom:

 • Et furubord til kjøkken eller spisestue vil se veldig bra ut. Bordplaten til et slikt produkt må lakkeres. Et rundt bord er mer egnet for romslige rom, og et rektangulært eller firkantet vil lett passe inn i en liten spisestue.

For å spare plass, kan du kjøpe et skyvebord.

 • Massive furumøbler vil se bra ut på kontoret. Dette kan være et skrivebord eller et skrivebord. Slike produkter kan være enten rektangulære eller kantede. For en respektabel eier kan du kjøpe et møbel med en fasjonabel antikk innredning, laget med patina, craquelure, utskårne elementer.

 • Et massivt furubord er godt egnet på terrassen til et landsted. Hvis terrassen er åpen, er møblene impregnert med spesielle forbindelser – for motstand mot fuktighet og insekter. Enkelhet i design vil skape en følelse av nærhet til naturen.

 • På grunn av sin miljøvennlighet vil furutreprodukter være et utmerket alternativ for barnerom. For å forhindre skade må møbler for barn behandles nøye og ikke ha skarpe hjørner..

Et skrivebord for en student må samsvare med høyden hans. Det er veldig bra hvis det er et høydejusterbart produkt. Barnets arbeidsplass må gjøres så behagelig som mulig. Bordplaten er tilpasset alle opplæringsprogrammer.

Det bør være obligatorisk å ha skuffer for oppbevaring av skoletriffler.

 • Et originalt furubord kan kjøpes til stuen.
 • Et furubord vil legge til kos og behagelig duft av furuskog på soverommet ditt.
 • For gangen er et lite konsollprodukt egnet, der du kan installere en telefon eller noen dekorative gjenstander..

Interiør alternativer

For tiden er utformingen av bordene som produseres så mangfoldig at de kan velges for ethvert interiør..

Slike møbler vil se bra ut i landlige hus i Provence-stil. Denne stilen vil skape en rolig atmosfære i huset som er vesentlig forskjellig fra det aggressive bymiljøet. Bordet i Provence -stil er ganske enkelt, uten en overflod av dekorative ornamenter. En vakker linneduk som matcher stilen på oppvasken vil se bra ut på den. Tabeller kan være produkter som bevisst grove, som om de er slått sammen fra separate brett, eller mer elegante: hvite med en oval bordplate.

Country betyr rustikk stil, og furubord er den perfekte løsningen for denne romstilen. Oftest brukes landlig stil til kjøkken, spisestue eller stue. Et trekk ved bord i denne stilen vil være deres grove utseende og massivitet. Overflaten på slike gjenstander ser grov ut. Produktene selv gir inntrykk av at de er laget for hånd (noen av disse møblene er laget på denne måten).

Den klassiske stilen er grei. Tabeller laget i denne stilen vil skape en følelse av pålitelighet og strenghet. Det moderne sortimentet lar deg velge både et rektangulært og et rundt, ovalt bord, et produkt på ett, to eller fire ben, ofte dekorert med utskårne elementer.

Fargepaletten til et slikt bord kan være veldig bredt.

Valgregler

For å gjøre det riktige valget, må du ta hensyn til flere nyanser:

 • Det er visse regler å følge. Avstanden mellom bordet og veggen skal være 80 cm slik at du enkelt kan stå opp ved å flytte stolen bakover. Det bør være ledig plass i nærheten av spisestuen – minst en meter. Hvert familiemedlem må ha en avstand på minst 60 cm i lengde og 40 cm i bredde.

 • Formen må samsvare med størrelsen på rommet, antall spisesteder. Runde og ovale modeller er egnet for romslige rom, mens firkantede og rektangulære modeller passer for små rom..
 • Funksjonalitet. Mer praktisk vil det være bord som kan forlenges eller forlenges, samt de med skuffer..
 • Design. Hvis utformingen av rommet er laget i buede linjer, bør bordet være rundt, hvis designet er lakonisk, er rektangulære møbler bedre..

I tillegg bør bordet passe inn i rommet i stil og farge..

Egenproduksjon

Alle med minst grunnleggende snekkerferdigheter vil selvstendig kunne lage møbler av massiv furu. Slikt tre er slitesterkt og mykt, smidig i arbeid. Å lage et bord vil koste deg minimale investeringer.

Fordelen med egenproduksjon av møbler vil være at det er et utvalg av materialer av høy kvalitet, pålitelig og nøyaktig montering. Du kan lage et unikt produkt i full overensstemmelse med din smak og formålet med de skapte møblene.

Det vil være veldig hyggelig ikke bare å bruke skapelsen av hendene dine, men også å beundre med stolthet.

Omsorgsfunksjoner

Tre er et naturlig materiale, derfor må produkter som er laget av det, tas vare på jevnlig.. For at trebordet skal tjene så lenge som mulig, er det nødvendig å overholde kravene til stell av slike møbler:

 • tørk av overflaten med en lett fuktig klut; ikke bruk aggressive vaskemidler;
 • polere overflaten;

 • hindre at sollys kommer inn i produktet (for å beskytte mot utbrenthet);
 • lage ønsket mikroklima i rommet;
 • erstatte lakkbelegget rettidig;
 • For å forhindre tidlig slitasje, dekk overflaten med en duk eller teppe, bruk varme underlegg og skjærebrett.

Når de skal arrangere hjemmene sine, foretrekker mange mennesker massive furumøbler. Slike pålitelige og holdbare møbler tiltrekker seg kvalitet og skjønnhet. Ved å bruke et bord laget av massiv furu, vil du gi deg en fantastisk stemning.

Disse møblene vil se fantastiske ut i ethvert interiør..

Hvordan lage et bord av massiv furu med egne hender, se neste video.