Vegger i stua med arbeidsbord

Vegger i stua med arbeidsbord

Spørsmålet om innredning av stuen bør behandles med alt ansvar. Valget av stil og interiørartikler vil i stor grad bestemme atmosfæren og funksjonaliteten til dette rommet. I vårt moderne liv tillater ikke kvadratmeter oss alltid å tildele et område til en stue, som kan romme et bord for fester, en sofa, lenestoler og et hjemmekino i rekreasjonsområdet. Videre blir flere funksjoner ofte tildelt stuen – det er en studie, den har flere soveplasser..

Alle disse funksjonene, med riktig tilnærming, overbelaster imidlertid ikke plassen og klarer å passe veldig organisk inn i det indre av rommet..

Særegenheter

I motsetning til hva mange tror, ​​passer arbeidsområdet i stua noen ganger perfekt inn i omgivelsene og blir til og med et slags høydepunkt i interiøret. Denne effekten kan oppnås takket være mangfoldet av møbelprodukter. Et av de harmoniske møbleringsalternativene er en vegg i stua med et arbeidsbord..

Møbelstruktur designet spesielt for små leiligheter, i mer enn førti år av sin eksistens, har den begrunnet funksjonaliteten, selv om den på et tidspunkt nesten helt gikk av moten. For flere år siden returnerte hun igjen til rekkene til de etterspurte og relevante møblene, og endret designet for å passe til trendene i modernitet..

Moderne vegger ligner forgjengerne, men nå er de ikke bare ting som holder ting, men også en uavhengig funksjonell del av arbeids- eller soveområdet..

Varianter

Møbelprodusenter tilbyr et stort utvalg av møbelprodukter med et innebygd arbeidsbord.

Det vanligste alternativet er sekretær. Dette er et design der flip-up-panelet fungerer som en bordplate. Når den er lukket, gjemmer en slik modell hyller og skuffer for papir, det er nok å fjerne gjenstander fra benkeplaten og lukke lokket slik at ved ankomst av gjester vil stuen få et godt preparert utseende uten å forstyrre det kreative rotet i din arbeidsplass. I moderne modeller med sekretær er det et sted for installasjon av en dataskjerm, og de nedre skuffene er for systemenheten. Ved å lukke dørene forvandler du utseendet på stuen fullstendig, og ingenting annet minner deg om arbeidsområdet i den..

Når du velger møbelvegger, er det tilrådelig å umiddelbart bestemme funksjonaliteten. Blir det bare et arbeidsområde med hyller for bøker og utstyr, eller hvis du trenger flere seksjoner for sengetøy, servise, garderobe for vinterklær, hyller for dekorative ornamenter?.

Klassisk

Klassiske møbler lever opp til navnet sitt og fyller faktisk hele veggen, fra gulv til tak. Hvis du har mange ting som må lagres et sted, og dimensjonene på rommet lar deg ordne en så omfangsrik garderobe, så er klassikeren det beste valget. En slik vegg vil romme ting og retter, du kan enkelt plassere et skrivebord i den og bruke hyller og skuffer for å lagre dokumenter..

Mini

Den moderne stilen med minimalistisk design søker å avlaste plassen og avlaste en person fra tingenes kraft. Imidlertid er det nødvendig å løse problemet med lagring av klær, husholdningsartikler og utstyr selv i et høyteknologisk interiør. For dette er det utviklet kompakte, men romslige mini-vegger som ikke opptar hele veggen og som regel består av en nisje eller et panel for en TV, en garderobe og flere sokkler. Et skrivebord designet i samme stil kan være en fortsettelse av en slik vegg og ikke distrahere oppmerksomheten. Samtidig kan boksene i det nedre skapet på miniveggen brukes til ledningene til utstyret, slik det er med TV-en.

Hjørne

Modeller som ligger i hjørnet av gangen og som opptar deler av to tilstøtende vegger på en gang, kan være en utmerket løsning for å organisere en arbeidsplass i stua. En datamaskin eller skrivebord vil være hovedelementet her. Hyller, skap, skuffer og hyller for bøker kan avvike fra det innebygde bordet. Veggsider kan kompletteres med en eller to garderober.

Møbelvegger er skap og modulære.

Kroppsveggen er en enkelt monolitisk struktur som ikke gir mulighet for transformasjon og er en komplett versjon av produktet. Derfor etterlater hennes valg et betydelig preg på utformingen av stuen under hele veggen..

Den modulære veggen er et sett med elementer i et sett som enkelt kan byttes, og skaper et nytt interiør hver gang.

Materialer

I tillegg til design, når du velger en vegg, bør du ta hensyn til materialkvaliteten. Veggene er vanligvis laget av kombinerte trerivater. Det kan være sponplater, MDF eller edelt tre. Lakker, polymerer eller laminater brukes som belegg.

Høyteknologiske eller moderne møbelvegger kan inneholde elementer av metall og glass.

Glassdører og glassmalerier, mosaikkelementer er også tilstede i veggene i andre stiler, fra klassisk til Provence.

Belysning

Når du planlegger et arbeidsområde i en møbelvegg, bør du vurdere belysningsalternativer for et datamaskinbord. Dette kan være en ferdig innebygd belysning i en sekretær eller kjøpt og separat montert lampe i versjonen av en hjørnevegg, en kompakt bordlampe. Uansett hvilket alternativ du velger, husk at arbeidsplassen må være godt opplyst, og selve møbelveggen kan skygge for rommet..

Subtiliteter av design

En møbelvegg er en voluminøs og holdbar gjenstand, når du skaffer deg den, bestemmer du på forhånd retningen på stuedesignet i flere år fremover. Men hvis du liker endringer, endrer stemning i interiøret, bytter gardiner og deksler på møbler, så vil alternativet med modulmøbler passe deg. Veggseksjoner kan enkelt stables eller fordeles på forskjellige steder i stua, settes sammen i nærheten av et skrivebord eller arrangeres i et arbeidsområde rundt et vindu.

Fargeløsninger

Skapmøbler i det indre av stuen inntar et fremtredende og imponerende sted. Det samme kan sies om modulmøbler, som, selv når de er spredt, er et komplett ensemble av et rom. Derfor er utformingen og atmosfæren i stuen avhengig av valg av farge og tone på møbler. Når du velger en passende nyanse i fargepaletten, husk at lyse toner visuelt øker arealet i rommet, skaper en følelse av friskhet, overflod av luft.

Møbler i mørke farger er i stand til å understreke elegansen og chic i romslige stuer. Sølv og gull i innredningen av massive vegger laget av edle treslag vil pryde den klassiske og barokke stilen. Og klare linjer, “striping”, metall og svart-hvite nyanser vil passe til stilen med høyteknologisk, minimalisme eller art deco.

Å kjøpe skreddersydde møbler er ofte mer lønnsomt enn å kjøpe ferdige modeller. Valg av materiale, antall og type møbelelementer, designet som passer deg – alt dette kan bestilles av produksjonsmesterne og ikke kaste bort tid og krefter på å lete etter det ideelle alternativet..

For modellen av skrivebordet som er innebygd i garderoben, se følgende video.