Uttrekkbare sofaer med eske for sengetøy

Uttrekkbare sofaer med eske for sengetøy

Påliteligheten til designet og det brede utvalget av modeller gjør sofaen med utrullingsmekanisme til en av de mest vellykkede løsningene for daglig bruk. Styrken og bekvemmeligheten til mekanismene lar deg lage brede sofaer med en stor køye.

Typer mekanismer

Uttrekningsmekanismer kan være av flere typer, men et trekk ved hver monteringsmetode er tilstedeværelsen av en uttrekkbar plattform og ruller. Tildele:

 1. Tradisjonell uttrekksmekanisme fungerer ved å skyve inn på baksiden av hodedelen, under den midterste delen er det en skuff, og den forreste kommer kompakt inn i den midterste delen når den trykkes.
 2. “Trekkspill”. Forlengelsen skjer etter trekkspillmetoden. Teppe lagringsplass under køya.
 3. “Delfin”. En plattform trekkes ut under setet, en blokk løftes ut av den ved hjelp av et belte, som danner et sted å sove. Klesvask skuff i hjørnesofaer er praktisk plassert i en fast enhet.

Former og størrelser på modeller

På markedet er det ingen ensartede standarder for sofaenes form og størrelse, det er snarere et stort utvalg: størrelsen på enkeltsofaer – fra 80 cm i bredde, doble – fra 140 cm, lengder varierer i området 190 – 200 cm.

Modeller varierer i størrelse og type montering:

 • Direkte Er toseter sofaer som glir rett frem.
 • Hjørne. Med denne mekanismen forblir hjørneblokken statisk, mens den andre glir ut, noe som øker sofaens areal i sammenligning med “bok” -mekanismen.
 • Rull ut sidelengs Er enkle sofaer. Modellen med en linboks innvendig er kompakt og kan plasseres i et lite rom.

Fordeler og ulemper

Blant fordelene med sofaer med utrullingsmekanisme er følgende:

 • bruk av minimal innsats for utfoldelse;
 • overflatematerialet danner ikke sømmer når det legges ut på grunn av sammenføyning;
 • kompakthet;
 • evnen til å lagre sengetøy inni;
 • høy styrke og holdbarhet på grunn av lav sannsynlighet for brudd på glidemekanismen og bruk av stål og naturlig tre.

Hvor betydelige ulempene vil være når du bruker møbler, avhenger av hvilken type gulv du har, siden noen overflater kan bli skadet av ruller ved langvarig bruk..

Utstyr og materialer

Sofaen består av en uttrekkbar metallstruktur, en kropp, en fjærblokk og fyllstoffer. Puter er også ofte inkludert i sofasettet. Uttrekkbar metallkonstruksjon laget av stål og et system med ruller og braketter.

Vårblokk

Det er tre hovedtyper fjærenheter som brukes til produksjon av sofaer:

 • “Slange” – den enkleste fjæren, som er festet til en treramme og gir basen jevnhet. Det er helt stille. For å gi mykhet til slike fjærer, trengs et lag polstret polyesterfyllstoff.
 • Bonnel Er en fjærblokk som tåler mye vekt. Over er et tynt lag fyllstoff nok, fordi hovedbelastningen tas av avhengige fjærer. Setet er mykt.
 • Uavhengig fjærblokk Er separate celler med fjærer. Takket være dette tar hver spole vekt separat fra de andre, noe som gir madrassen ergonomiske egenskaper..

Setet kan også være fjærfritt. Dette alternativet er egnet for elskere av harde overflater, det består av kryssfiner og polyuretanskum.

Ramme materialer

Rammen påvirker vekten, kostnaden og holdbarheten til interiøret:

 • Solid tre miljøvennlig og holdbar, men det anser møbler som et dyrt kjøp. De mest holdbare tresorter som tåler belastning – eik, bøk, valnøtt, aske, furu.
 • Sponplate (Sponplate) Er det billigste materialet. Den tørker ikke ut, er holdbar, fuktbestandig, men den er kortvarig og har mye vekt..
 • MDF (trefibermateriale) har alle egenskapene til tre, mens det er lavere i kostnad, mer miljøvennlig enn sponplater.
 • Flerlags kryssfiner Er et materiale oppnådd ved liming av finérark, funksjonen er letthet og motstand mot deformasjon.

Hjelpestoffer

Det mest moderne fyllstoffet er polyuretanskum (PUF), et syntetisk materiale som tilhører slekten plast som kan være mykt og slitesterkt.

Myke fyllstoffer er laget av syntetiske fibre, de ser ut som fiberduk, lo, myke kuler. Fordelene er at de er luktfrie og allergivennlige, har elastisitet og holder formen godt. Vanlige fyllstoffer for puter og madrasser: syntetisk winterizer, skumgummi, syntetisk winterizer, komorel, durafil, periotek, holofiber.

Dekselmateriale

I dag kan en sofa laget av ekte skinn bare variere i statusutseende; alternativt syntetisk stoff og stoff er på ingen måte dårligere i kvalitet, og reduserer dessuten prisen på sofaen betydelig..

Når du velger en sofa med stoffpolstring, er det verdt å merke seg fordelene. Stoff er en billig løsning som tilbyr et stort utvalg farger. Ulemper – Den absorberer fuktighet og lukt, slites ut raskere, flekker kan være vanskelige å rengjøre. Stoffdekket sofa krever rengjøring med børste, spesialrens eller støvsuger.

Valg av stoff avhenger av utseende, taktile opplevelser, enkel rengjøring:

 • Mikrofiber – syntetisk materiale som imiterer semsket skinn. Veldig slitesterkt og slitesterkt stoff, lett å rengjøre, smuss absorberes ikke i det.
 • Jacquard – materiale med mønster. Den kan vaskes med vann, men den er veldig støvete. For å unngå dette er det verdt å behandle det med et antistatisk middel..

 • Flok – fløyelsaktig materiale. Dens holdbarhet gjør at den til og med tåler angrep fra kjæledyr, men den absorberer lukt godt.
 • Bomull – naturlig materiale som ikke vil vare lenge – slites ut på flere år.
 • Velour ligner fløyel, men tørker raskt.
 • Matte har varierte farger, men ikke egnet i et hjem med kjæledyr.
 • Tapet – materiale med originale farger, holdbart, bra for sofaer i vintage stil.
 • Kunstlær – et alternativ til naturlig skinn, lett å rengjøre.

7 bilder

Oppstillingen

“Motivi-2”

Den enkle sofaen er designet i en minimalistisk stil. Til tross for den lave kostnaden (ca. 12 000 rubler), kan den dekorere et rom etter en ny renovering. Foldemekanismen er en utrulling, etter at en skuff er trukket ut. Dimensjoner – 85×170 cm, når den forlenges, øker lengden til 2 meter.

Møbelet har en solid overflate av polyuretanskum.

Federico Ny

Du kan evaluere funksjonene i trekkspillmekanismen ved å bruke eksemplet på Federico-New ungdomssofa. Lyse farger er laget på grunnlag av vattert holofiber. Lett å bruke avtagbare trekk som kan vaskes separat.

Modellen regnes som en toseter, selv om den er 165 cm i bredden, 110 cm i lengden (montert), når den demonteres øker den til 2 m. PPU og en uavhengig fjærblokk brukes som materialer. Prisen er ikke minimum og beløper seg til 26 000 rubler.

Når du velger sofa til stuen, vil en av de beste avgjørelsene være å velge en kriminell sofa. Dette alternativet lar deg ta imot gjester og arrangere koselige fester, og utrullingsmekanismen vil forvandle sofaen til en seng og la gjestene stå om natten. Du kan evaluere funksjonen ved å utfolde strukturen i videoen. Støtteputer i slike modeller kan enten festes til setet eller tas av.

“Mansberg”

Dimensjoner – 85 cm bred, 220 cm lang, køye – 140 cm bred og 190 cm lang. Materialer: sponplater, kryssfiner, polyuretanskum, matter. En kompakt dobbel sofa, selv om den er laget av enkle materialer, er i stand til å utføre forskjellige funksjoner: å være et sted for å ta imot gjester, en seng som har plass til 2-3 personer. En av fordelene er prisen – 20 000 rubler.

Delfinsofaer med skuffer i armlenene gir ekstra lagringsplass. Over tid kan du sette pris på bekvemmeligheten med denne delen. Dette vil inneholde bøker, en TV -fjernkontroll, våtservietter og andre ting du vanligvis må stå opp og gå til. Modeller som dette er sjeldne.

Du kan finne ganske mange prøver på en treramme, med lærpolstring, som skaper et dyrt inntrykk til omtrent de samme prisene som du kan kjøpe modeller av stoff og sponplater for. Denne effekten oppnås ved bruk av øko-skinn (en erstatning for naturlig). Bruken av ekte skinnpolstring blir allerede mindre og mindre relevant..

Slik fungerer en sofa med en delfinmekanisme, se neste video.

Bela

Enkeltsofaen “Bela” i demontert tilstand er 140 cm bred, laget av hvitt øko-skinn. Den har en solid metallkonstruksjon med middels hard PU-skumfylling. Det vatterte skinnet skaper et estetisk utseende som gjør at det kan blande seg inn i alle typer design. En elegant sofa er mer egnet for en forretningsstil, men muligheten for å gjøre den om til et soveplass er en god hjelp i tilfelle du mottar gjester. Linboksen monteres mot en ekstra kostnad. Pris – ca 24 000 rubler.

Elite modeller

Elite -modeller har en rekke fordeler i forhold til sine budsjettkonkurrenter..

Lær quiltede sofaer på 2 x 3 meter med trekkspillmekanisme og på en naturlig treramme kan både være et sted for å ta imot gjester om dagen og en seng om natten. Fyllmaterialet er latex polyuretanskum. Slike prøver er utstyrt med mange interessante funksjoner:

 • regulering av ryggstøtte;
 • innebygde minibarer i armlenene;
 • musikk senter;
 • trådløs lader;
 • en enhet for kjøling av briller;
 • justerbare hyller.

Modellen er laget på bestilling. I tillegg kan den utstyres med en ortopedisk madrass fra en uavhengig fjærblokk. Prisene for slike elite alternativer varierer fra 60 til 150 000 rubler.

Den høye styrken til uttrekksmekanismene gjør at de tåler tung belastning, og monteringsfunksjonen gir en nesten sømløs overflate. Ulike farger og materialer hjelper deg med å velge et møbel for ethvert interiør.