TV -bord

TV -bordet er et populært møbel som har visse funksjoner i rommet og er et uavhengig designelement som dekorerer interiøret i rommet..

Funksjoner og fordeler

Tabeller som brukes som TV -stasjoner har følgende fordeler:

  • estetisk utseende og en rekke materialer lar deg velge et produkt for enhver stil og farge på interiøret;
  • muligheten for å plassere video- og lydutstyr, disker, fjernkontroll, spillkonsoll på bordets nedre hyller gjør produktet mer praktisk og allsidig;

  • stasjonær plassering av TV-en på bordet eliminerer skade på veggene av festemidler, som oppstår når den er veggmontert;
  • i motsetning til massive piedestaler, ser TV -bord mye lysere ut og plukker ikke visuelt opp plassen. Og fraværet av dører og sidevegger letter produktets vekt sterkt;
  • enkel omsorg. Bord-TV-er er lettere å fjerne støv og smuss enn for eksempel veggmonterte TV-er.

Materialer som brukes

TV -bord er laget av forskjellige materialer som skiller seg fra hverandre i struktur og utseende, noe som gjør det mulig å velge et produkt som passer for enhver stilistisk romdesign.

Glass – det vanligste materialet for å lage moderne bord. Vanligvis er det kombinert med metall, tre og plast, noe som gir produktene ekstra styrke og et vakkert utseende. Kan brukes med farging, speileffekt, samt gjennomsiktig og matt.

Mønsteret brukes vanligvis ved sandblåsing, noe som gir mulighet for interessante kombinasjoner og jevne overganger mellom elementene i mønsteret. Glasset er herdet, slagfast, med en tykkelse på minst 8 mm. Kantene og hjørnene behandles nøye for å eliminere risikoen for skader.

Kombinasjonen av glass og krom deler ser veldig imponerende ut. Glassbord er egnet for moderne flatskjerm -TVer.

Trehåndverk kjennetegnes ved sin styrke, holdbarhet og edel utseende. Slike produkter er miljøvennlige og hygieniske, brukes i nesten alle stiler, med unntak av moderne trender som foretrekker glass og metall. De naturlige fargene på trefibre vil passe perfekt inn i etniske, Provence, rustikke og moderne stiler, mens de farget i mørke farger og lakkerte er ideelle for rokoko, barokk og klassikere. Utskåret tre brukes ofte i kombinasjon med smijernselementer. Et slikt bord vil være en gave fra art deco -stilen og fortjent bli sentrum for oppmerksomheten..

Produksjonen bruker eik, valnøtt, kirsebær, mahogni og wengetre. Produkter fra en rekke verdifulle treslag går aldri av moten, og indikerer også den gode smaken og velstanden til eierne av huset. Ulempen med produkter laget av massivt naturlig tre er deres høye pris.

Sponplater er de mest budsjettmessige. Men til tross for den lave prisen, er de praktiske, holdbare og enkle å vedlikeholde, og mangfoldet av PVC -filmer som brukes til laminering av platene gjør det mulig å produsere bord i forskjellige farger og med imitasjon av strukturfibre av mange treslag. I produksjonen brukes ofte teknikken for å finere overflaten med forskjellige treslag, noe som gjør at produktene visuelt praktisk talt ikke kan skilles fra modeller laget av massiv bøk, valnøtt, eik og kirsebær. Kantene på bord laget av slike materialer er behandlet med en spesiell møbelkant, som ikke tillater fuktighet å komme inn og beskytter produktet mot skader og flis.

Produkter laget laget av plast og plast veldig lett og praktisk, tilgjengelig i et bredt spekter av farger og lett å rengjøre. Når du velger et plastbord, må du fokusere på tykkelsen på toppdekselet og vekten på TV -en. Billige materialer av dette materialet kan være for skjøre og vil ikke vare lenge..

Varianter av design

Moderne produsenter har lansert produksjonen av et stort antall forskjellige modeller som er forskjellige i størrelse, design og funksjoner:

  • Tabeller på hjul lar deg enkelt flytte TV -en til ønsket del av rommet, noe som letter våtrengjøring av rommet og er praktisk når du omorganiserer møbler;

  • Tabeller med braketter er praktisk ved at de gir en mulighet til å se TV fra forskjellige vinkler og fra et hvilket som helst punkt i rommet, du trenger bare å vri braketten i ønsket retning. Den roterende designtypen lar deg også justere høyden på TV -en og frigjør bordets overflate fullstendig, og pålitelig fiksering lar deg bruke slike bord i hjem med små barn og dyr;

  • Hjørnebord brukes på små mellomrom og sparer plass. Når du kjøper denne modellen, må du ta hensyn til bredden på skjermen og kjøpe produkter med en ytre sidelengde som litt overstiger TV -ens dimensjoner;

  • Svingbart bord det er veldig praktisk ved at når du svinger i riktig retning, står bunnen av strukturen på plass, noe som sikrer en stabil posisjon av TV -en, og samtidig lar den dreies i alle retninger;

  • Stasjonære klassiske produkter har fire ben og kan være laget av massivt tre, glass og stål. Fordelen med disse modellene er stabiliteten og styrken til strukturen, noe som sikres av enkelhet og fravær av flere deler og elementer. Det er rett og slett ingenting å bryte i slike modeller..

Til tross for den tilsynelatende enkle, kan dette alternativet spilles ganske interessant – bruk av smidde eller utskårne ben og dekorasjonen av bordplaten vil gjøre bordet til en merkbar dekorasjon av interiøret.

Valgtips

Når du kjøper et TV -bord, må du vurdere følgende punkter: produktet må være sterkt og stabilt. Når du velger i små rom, bør massive tregjenstander unngås. Det er nok å begrense deg til et bord laget av glass og metall, slik at du kan bruke plassen mer ergonomisk..

I rom med et veldig lite område er det bedre å kjøpe en hjørnebordsmodell.

Det er også nødvendig å ta hensyn til stilen og fargen på rommet., husker samtidig at et bord er egnet for moderne stiler, ikke overbelastet med unødvendige dekorative detaljer, og i et begrenset utvalg av hvite, svarte og stålfarger. For klassiske og noen typer etniske stiler kan du trygt kjøpe produkter fra naturlig tre med mørke edle nyanser. Og i høyteknologisk, minimalisme og moderne stil er et bord laget av glass og metall egnet, samt et lett treprodukt av en enkel design, unyansert og med et klart mønster av trefibre..

Når du velger en bordmodell, må du ta hensyn til størrelsen på TV -en: lengden på bordplaten bør alltid være større enn bredden på skjermen.

Dette eliminerer sannsynligheten for å treffe og slippe TVen ved et uhell, og forhindrer også at den ser ut som om den er installert på en krakk. Hvis det er planlagt å plassere ekstra videoutstyr og utstyr, bør strukturer utstyrt med ytterligere en eller flere hyller foretrekkes, som kan plasseres både under hovedbordet og plassert på sidene.

I form kan bordene være runde, ovale, firkantede, rektangulære og trekantede i kantede versjoner. En rekke former og størrelser på produkter lar deg velge en modell for enhver smak, og bruk av materialer i forskjellige priskategorier gjør det mulig å kjøpe bord av både førsteklasses og ganske budsjettalternativer.

Et riktig valgt TV -bord vil dekorere rommet tilstrekkelig, bidra til å plassere videoutstyr på riktig måte og legge til variasjon i interiøret.

Se nedenfor for mer informasjon.