Tre stoler med polstret sete

Tre stoler med polstret sete

Stolen er den viktigste prestasjonen i europeisk kultur. Det er det viktigste og nødvendige møbelet i ethvert hjem. En av de vanligste representantene for denne typen møbler er en trestol med et mykt sete. For å oppfylle sitt praktiske formål, passer den perfekt inn i interiøret i forskjellige rom og fungerer som hoveddekorasjonen i huset..

Særegenheter

Tre er et av de beste naturmaterialene og er ideelt for produksjon av forskjellige typer møbler..

Hovedtrekkene til de polstrede trestolene er:

 • Høy slitestyrke. Et slikt produkt kan brukes i mange år uten å miste de grunnleggende funksjonene;
 • Treet er miljøvennlig, inneholder ingen skadelige forbindelser som påvirker menneskers helse negativt;
 • Komfort. Det er praktisk å sitte på slike stoler i lang tid, uten å oppleve noen ulempe;
 • Et mangfold av utseende og et stort utvalg av modeller. De kan passe perfekt inn i det indre av forskjellige rom i både stuen og kjøkkenet;
 • Slike produkter er holdbare og har en spesiell energi;
 • Drevet uten ekstra kostnad.

Produksjon

Trestoler kjennetegnes ved produksjonsmetoden:

 • Snekkerarbeid er laget av rette trebiter. Det er ganske enkelt å lage dem med egne hender, hjemme. Hoveddelene (rygg, ben, sete) på sidene er forbundet med skuffer, som er plassert nederst langs hele omkretsen og er støtte- og hovedfestedelene til stolrammen;
 • For produksjon av bøyde modeller brukes spesialutstyr. På det innledende stadiet blir treet behandlet med damp, gitt de nødvendige formene og tørket på en spesiell måte;

 • Ved fremstilling av meislede stoler blir detaljer med runde snitt slått på maskinen, de kan være elementer i rygg, ben, skuffer.
 • Limte modeller er laget av finér av forskjellige dyre treslag.

Trestoler vil tjene deg i mer enn et tiår hvis de er laget av nøye tørket materiale, og limingen av produktet utføres med høy kvalitet.

Se følgende video for hvordan du lager en trestol med egne hender.

Visninger

Designet på hvilken som helst stol er utstyrt med bein som er koblet til setet på forskjellige måter, og har en rygg.

Det myke setet har en modell med en pute tykkelse på 4 cm eller mer. Det kan være med en fjærblokk eller ikke. Et slikt produkt kalles en stol med et mykt sete. Setet skal være dypt og bredt nok til å hvile komfortabelt på det. I utgangspunktet bør dybden på setet være minst 45 cm, og den ideelle bredden er 40 cm eller mer..

Etter design og form kan trestoler med myke seter klassifiseres som følger:

 • Klassisk eller vanlig – en av de mest populære modifikasjonene. Dette er et produkt som, i tillegg til et mykt sete, kan ha myke eller harde rygg, rette ben;
 • Stol-stol eller halvstol – et bredt, komfortabelt, mykt produkt med armlener, som vanligvis ligger lavt, og i noen modeller kan være helt fraværende, og i likhet med setet kan være hardt, halvmjukt, så vel som mykt med forskjellige møbeltrekk og fyllstoffer;
 • Stolens trone, med armlener og høy rygg. Det er upraktisk å omorganisere en slik stol, den er tung og massiv, men den passer godt til den klassiske utformingen av rommet;
 • Bar modeller. De er lave, utstyrt med høy rygg eller klassisk, med høye ben og lav rygg..

I henhold til applikasjonens egenskaper kan alle produserte modeller deles inn i to typer: ett stykke og sammenleggbar. De mest populære, etterspurte og vanlige i drift er solide stoler, som er en enkelt struktur som ikke kan demonteres. Det må imidlertid tas i betraktning at de krever stor nok plass til å imøtekomme dem..

Hvis rommet har en liten størrelse, der det er nødvendig å spare plass, er det bedre å kjøpe sammenleggbare stoler som kan brettes og fjernes om nødvendig. Men de har ikke høy styrke og lang levetid..

Stabile og sammenleggbare lagringstyper skiller seg ut. Stabelbare stoler er utformet på en slik måte at de kan stables oppå hverandre og lagres på et lite mellomrom. Sammenleggbare produkter kan transformeres fra vanlige stoler til flate stoler og omvendt.

Materialer

Pålitelighet, styrke, utseende av stolen avhenger av materialet som ble brukt i opprettelsen.

En god trestol med polstret sete skal være av massivt tre. For det meste brukes eik, furu, bjørk, bøk. Det mest populære materialet er nåletre. Den er enkel å behandle, upretensiøs og holdbar.

Utseendet og strukturen til løvtre er noe forskjellig. Hovedkriteriet for et slikt materiale er slitestyrke og levetid..

Bøk og eikeprodukter vil være de mest holdbare, men bjørk er på siste plass når det gjelder hardhet..

Rotting er en annen tresort som stoler er laget av. De har tilstrekkelig letthet, pålitelighet, ser ikke-standard og stilig ut..

En av de viktigste underliggende faktorene som påvirker prisen og holdbarheten til en trestol med et polstret sete er sammensetningen, kvaliteten på fyllet og stoffet i stoffet..

I moderne produksjon kan materialene som brukes til fremstilling av polstrede stoler være stoff, lær, lær, økologisk lær. Skinn er det mest praktiske, solide og holdbare, men ganske dyre alternativet for møbeltrekk til en stol. Kunstlær, når det gjelder egenskaper og tekstur, gjengir huden på en bemerkelsesverdig måte, men kostnaden er mye lavere.

Stoffet har et stort utvalg av typer og farger, det kan være sateng, plysj, silke, jacquard, velour, fløyel, tapet.

Dagens metoder for stoffproduksjon forlenger levetiden til polstrede produkter betydelig, de er impregnert med spesielle forbindelser som gjør at de kan avvise vann og smuss.

Som fyllstoff for et mykt sete kan begge naturmaterialene brukes: filt, dun, batting, hestehår og syntetisk: skumgummi, periotek, syntetisk winterizer, spunbond, Asselex, polyuretanskum, kalandert filt. Asselex regnes som den mest elastiske, men spunbond er miljøvennlig og allergivennlig. Periotec har også antiallergeniske egenskaper..

Det myke setet til en trestol kan suppleres med fjærblokker, på grunn av hvilken stolen blir mer elastisk, myk, behagelig og status.

Farger

Et bredt spekter av farger og originalitet av naturlig tre vil passe til enhver interiørstil, men det kan utvides betydelig ved å male produktet i farger som harmonisk passer inn i interiøret i rommet: grå, wenge, rød og andre. For eksempel vil en hvit trestol med polstret sete se bra ut på et kjøkken med enhver designløsning, fra klassisk til Provence. Farget polstring gir en lys vri til stilen på rommet.

Hvordan velge?

Det er flere viktige regler å vurdere når du velger en trestol med et polstret sete..

 • Sørg for at stolen er laget av massivt tre. Kryssfiner og treerstatninger er ikke tillatt.
 • Den anbefalte bentykkelsen er 2,5 x 2,5 cm, stolrammen skal være så tykk som mulig.
 • Vær oppmerksom på produktets høyde, du skal være komfortabel å sitte, og beina skal være i rette vinkler. Du kan velge en modell som kan justeres i høyden.

 • Setebredde er veldig viktig, spesielt hvis du kjøper en stol med armlener.
 • For alternativer med ryggstøtter er det viktig å ta hensyn til skråningen. Moderne modeller er produsert med tilbakelent rygg, eller med rett rygg.
 • Mobiliteten til et produkt avhenger av vekten. En lett stol vil være behagelig å bevege seg rundt, men mindre stabil.
 • Lakk er et kvalitetsbelegg av trepanelet..

Produktets levetid avhenger av måten rammedelene er koblet til. Det vil vare lenger hvis det brukes bolter til dette..

Stolens utseende er veldig viktig. Det bør kombineres med rommets generelle design og funksjonalitet. Trekket på det polstrede setet til en stol skal være laget av et materiale som lett kan rengjøres for all slags skitt. Dette er spesielt viktig hvis det kjøpes til kjøkkenet eller spisestuen. Praktisk hvis setet er dekket med et avtagbart trekk eller polstret sete. De kan fjernes og vaskes om nødvendig..

Når du kjøper en trestol med mykt sete, må du være oppmerksom på kvaliteten på fyllstoffet. Bedre å prioritere modellen med en garantiperiode.

Når du kjøper en slik modell for en stue, er hovedvalgkriteriet en harmonisk kombinasjon med interiøret og stilen i rommet..

Trerammer av slike produkter representerer forskjellige stilistiske løsninger:

 • Massive klassiske modeller i mørke toner.
 • Luksuriøst dekorerte, raffinerte, buede ben, tre avrundede stoler i barokk-rokokostil.
 • Rustikk stil kjennetegnes ved klare, rette linjer i milde, lyse farger.
 • I jugendstil kan stoler ha strenge rette former eller glatte, myke konturer..

Polstermaterialet bør kombineres med de viktigste tekstilene i rommet, for eksempel gardiner og møbler:

 • Jacquard og gobeliner er egnet for klassisk interiør..
 • Stoler trukket med silke, plysj, sateng og fløyel vil gjenspeile utformingen av et barokkrom perfekt.
 • For moderne er skinn, lær, chenille egnet.
 • I en rustikk stil vil modeller hvis møbelpolstring er laget av organisk se ut.

Stoler med polstrede seter, spesielt tre, er et mellomliggende element mellom en enkel stol og en komfortabel og koselig lenestol. I motsetning til en stol, er de praktiske, har en enkel design og er mobile, om nødvendig kan du alltid enkelt flytte til et annet sted.

Når du velger stoler for landhus, stuer, eiendommer, bør du ta hensyn til kurvmodeller laget av rotting.

Hvis du vil kjøpe en pålitelig trestol av høy kvalitet med et mykt sete, bør du foretrekke kjente produsenter. Kostnaden for et slikt produkt vil være litt mer enn de andre, men det vil tjene deg mye lenger..