Tabeller på hjul

Tabeller på hjul

Det er mulig å skape hygge i leiligheten din takket være den velvalgte utformingen av rommet, møbelsettet og til og med små dekorative elementer. Praktisk, praktisk og kreativitet – dette er alle bordene på hjul. Den kan flyttes ikke bare innenfor ett rom, men også lett transporteres til et annet rom. Ved et slikt bord kan du spise, jobbe med en bærbar datamaskin eller bruke det som et originalt møbel for å lagre interessante ting..

Særegenheter

Å flytte vanlige bord på ben er ganske vanskelig, spesielt når det er absolutt nødvendig, og det er ingen steder å vente på hjelp. Kompakte bord på hjul vil være nyttige, takket være at transporten av attributtet blir tilgjengelig selv for barn. På et slikt produkt kan du sette skriveredskaper, en lampe, medisiner for pasienten, etc. Noen modeller brukes som et middel for å transportere planter til et lysere solfylt sted.

Hovedtrekk ved bevegelige møbler er muligheten til å flytte dem over hele området i rommet eller til forskjellige rom. I tillegg er denne egenskapen veldig romslig, siden den ikke bare kan ha flere nivåer, men også innebygde hyller, skuffer og andre komponenter..

Transformatormodeller er spesielt populære. Et slikt foldbart møbel kan lett gjemmes bak sofaen, i pantryet, enkelt festet til veggen. Kjøkkenattributtet på hjul kan fjernes umiddelbart etter avsluttet matlaging.

Mobilprodukter på hjul har en spesiell eleganse – de brukes til å servere frokost, kaffe eller te. Slike serveringsbord har forskjellige formål: for å flytte retter fra kjøkkenet til soverommet eller stuen, tjene som en ekstra overflate for forskjellige typer arbeid.

Hver modell er forskjellig i form, utførelse, farge, størrelse, inkludert høyde, men formålet er bestemt av eierne.

Visninger

En rekke modeller på hjul vil tilfredsstille smaken til selv den mest krevende kunden. Tabeller kan ha vanlige geometriske former, kompakte størrelser og nøytrale nyanser – formålet med slike attributter er valgt av eierne selv.. Det er imidlertid produkter som er laget for spesifikke formål:

 • Visningsattributter. Bordene er designet for å servere te, kaffe eller mat, og har flyttbare skuffer. For å forhindre at tallerkenene faller, har produsentene gitt spesielle begrensninger. Noen modeller er multifunksjonelle på grunn av en unik armatur der du kan sette flasker vin, glass og andre småting..

 • Country vogner. På en slik vare plasseres ikke bare kokte retter, men også forskjellige retter, bestikk, servietter, etc. Treprodukter i form av en vanlig vogn er populære: de kan lages på en moderne måte eller ha et retro -utseende.
 • Metalliske attributter. Slike produkter brukes på kafeer, restauranter, hoteller og andre lignende virksomheter, hvor spesialpersonalet leverer varme retter, snacks og dessertmesterverk til besøkende..
 • Salongbord. Små modeller er designet for oppbevaring av aviser, blader og annet trykt materiale.

 • Bokbord. En slik egenskap i løpet av sekunder blir fra et lite nattbord til et stort bord..
 • Nattbord. Som regel har den en U-form, snudd på hodet. Støtten til en slik modell er under sofaen, og et bord over setet. Noen av dem har spesielle rom for oppbevaring av ting og til og med sengetøy..
 • Transformatorer. De er praktiske fordi de kan brettes når som helst og ikke tar mye plass under lagring..

Det finnes også modeller med hyller for bøker eller minikommoder: det andre alternativet er utstyrt med små skuffer og hyller for oppbevaring av personlige ting.

Dimensjoner

Parametrene til bordene på hjul avhenger av formålet og området i rommet der de befinner seg. Et veldig stort produkt vil være vanskelig å flytte rundt i rommet, og for lite kan gå seg vill i rommet.

Når du velger en bestemt modell, bør du også ta hensyn til bordets høyde: hvis det er beregnet på å ta imot gjester og drikke te, bør overflaten være på nivå med hendene og sikre deres komfortable posisjon. Nattattributtet skal tilsvare høyden på sofaen / sengen, og lengden skal være innenfor halvparten av køyen.

Dimensjonene på bordene på hjul varierer også avhengig av tilgjengeligheten av tilleggskomponenter: jo større fylling, jo større blir modellen.

Det er spesielle mini -alternativer for å servere frokost på sengen eller te / kaffe.

Farger

Fargepaletten til bord på hjul er variert, og materialet for å lage attributtene må tas i betraktning:

 • Tre. Hvis du trenger et elegant og respektabelt bord, er det rett og slett lakkert. Følgende farger er oppnådd: or, wenge, melk eik og andre.

 • Glass. Ved første øyekast er valget lite – et gjennomsiktig eller matt attributt. Imidlertid har mosaikker kommet på moten, som kan kombinere helt forskjellige nyanser: fra nøytral hvit til lys rød. Det ser interessant, originalt og uvanlig ut. Muligheten for å bestille et monokromatisk bord med en bestemt farge er ikke utelukket
 • Plast. Allsidig materiale med et bredt spekter av farger: fra pastellfarger til lyse aksenter.
 • Lær benkeplater er begrenset i nyanser: grå, brun, svart, hvit.

Det er nødvendig å velge fargen på bordet på hjul i samsvar med rommets design.

Modeller med rike farger blir ofte kjøpt for å gjøre dem til en lys aksent i et rom..

I forskjellige rom

Bord på hjul kan brukes i forskjellige rom – alt vil avhenge av størrelsen, designfunksjonene, formen og stilen på disse møblene.

Små gjenstander av plast, metall eller glass brukes som serveringsartikler, slik at de finner sin plass i stua. De tar ikke mye plass, kan brukes til å lagre personlige ting, og med ankomst av gjester blir de raskt til et praktisk serveringsbord..

Treegenskaper på hjul er tyngre, så ofte vil det ikke fungere å flytte dem fra et rom til et annet. Slike produkter er egnet for hallen som et TV -stativ, kan plasseres på soverommet for å jobbe med en bærbar datamaskin eller håndverk på rommet ditt..

Noen bord består av flere lerret slik at du kan lagre så mange ting som mulig. Kompakte plastegenskaper passer perfekt inn på badet – de kan brukes til personlig hygieneartikler, håndklær osv. Glassprodukter i flere lag brukes ofte som en interessant interiøraksent, men du bør være forsiktig med dem på grunn av materialets skjørhet.

For kjøkkenet er det spesielle metallmodeller med sider som forhindrer at serviset faller. Det er modeller med skuffer og til og med en søppelbøtte. Men på soverommet kan du hente nattbord på hjul. I utseende vil de ligne på et nattbord, ettersom de ofte er utstyrt med hyller eller skjulte rom for oppbevaring av noen klær..

I små leiligheter vil foldemodeller være passende, som kan være plassert i alle rom: stue, soverom, kjøkken. Når det ikke er nødvendig, kan de enkelt brettes opp og lagres i skapet eller bare festes til veggen..

Hvordan velge?

Før du bestemmer deg for en bestemt modell, bør du bestemme hvor dette møbelet skal ligge. Hvis bordet vil stå i midten av rommet, bør det matche utformingen av rommet, men ikke slå seg sammen med det. Hvis du vil gjøre det til en lys aksent i leiligheten, kan du plukke opp et attributt med en mosaikk på overflaten.

For at bordet på hjul harmonisk skal passe inn i det indre av rommet og samtidig være praktisk å bruke, bør du være oppmerksom på følgende detaljer:

 • Utseende. Å velge møbler på hjul bør være basert på interiørstilen. For et høyteknologisk rom er minimalisme preget av glass- eller metallbord i strenge former, og klassikere, land, loft sørger for plassering av attributter laget av tre med krøllete ben.

 • Formen. Rektangel og firkant er standard produktformer. For små mellomrom er runde og ovale attributter egnet. Det er bedre å kjøpe slike modeller for deres hyppige bevegelse, fordi de med sine skarpe hjørner ikke vil klø andre møbler. I tillegg er formen på bordplaten tilpasset interiørstilen og eksisterende møbler: sofaer og garderober med glatte konturer vil passe godt til runde bord..
 • Materialer. Det er viktig å vurdere for hvilke formål produktet på hjul vil bli brukt, fordi materialet for produksjonen vil avhenge av dette. Hvis en slik egenskap er nødvendig for hyppig bruk, ville en tremodell være et utmerket alternativ. En flekkete, riper overflate kan enkelt males om i ønsket farge, men før den bør den slipes. Det er kombinerte modeller (metall-tre, tre-glass, etc.), som bør kombineres vellykket med utformingen av rommet..

 • Funksjonalitet. For romslige rom kan du kjøpe vanlige bord på hjul, men i små rom vil de ta mye plass. Med dette i tankene har produsentene laget transformatormodeller: etter at de har utført visse funksjoner, bretter de seg enkelt og raskt opp og gjemmer seg på det angitte stedet..

I tillegg til den vellykkede kombinasjonen av attributtet med interiøret, er brukervennligheten ved bruk av dette produktet og enkel transport også viktig..

Interiør alternativer

De originale formene på bordene på hjul, mangfoldet av materialer for deres produksjon og fargeløsninger lar slike egenskaper harmonisk passe inn i ethvert interiør i rommet. Samtidig spiller dekorative elementer og tilbehør til produktet en viktig rolle: glassinnsatser, kromdeler og trekomponenter bør danne et enkelt ensemble med andre møbler.

Utseendet til modeller på hjul er skapt i samsvar med en bestemt stil i rommet:

 • Klassisk. Hovedmaterialet for fremstilling av slike bord er massivt tre (vanligvis eik). Modellene har en enkel design og strenge former. De ser solide og respektable ut..

 • Moderne. Kombinerte alternativer (tre og glass) har interessante avrundede former og krøllete ben. De kombinerer klassisk eleganse og høyteknologisk letthet..
 • Etnisk retning. Disse egenskapene er en lys aksent i rommet på grunn av forskjellige former og materialer: stein, rotting, stein, lær, etc. Carving eller ornament brukes som dekor.
 • Høyteknologisk. Et bord i denne stilen er lett og sofistikert. For å lage den brukes en glassplate og en metallramme..

Hvis en slik egenskap i et moderne eller ekstravagant interiør stadig er i sikte, er det bedre å kjøpe en designermodell som vil tiltrekke seg oppmerksomhet, samtidig som den beholder funksjonaliteten og brukervennligheten..

For en oversikt over det italienske bordet på hjul, se følgende video.