Store garderober

Opprettelsen av praktisk og koselig interiør innebærer alltid bruk av flere typer møbler. En av disse egenskapene er et stort skap som kan erstatte mange små strukturer. Lignende produkter produseres med forskjellige parametere og designegenskaper..

Designfunksjoner

Store garderober er møbler som er kjent for sine betydelige dimensjoner. Det er ingen enkelt standard som lar deg dele disse strukturene nøyaktig etter størrelse..

Lengden på skapet er ofte begrenset av bredden og høyden på veggene, siden de dekker dem helt. Denne strukturen består av flere uavhengige rom, som er festet sammen.

Store skap installeres sjelden i små rom da de tar mye plass. Disse produktene er laget både av solide blokker og satt sammen av flere moduler..

Det største skapet i verden har svært imponerende dimensjoner:

 • bredde – 4,07 m;
 • dybde -1,5 m;
 • høyde – 6 m.

Hovedoppgaven til de enorme garderobene er å lagre klær. Både brettede skjorter og hengedrakter kan plasseres her. Samtidig lar designen deg sortere alle disse elementene kvalitativt for å forenkle søket ytterligere..

Visninger

Bruken av store møbler har lenge vært en slags trend. Dette førte til fremveksten av mange av modifikasjonene..

Store skap har bukket under for denne innflytelsen, som kan deles inn i flere typer:

 • Sak. Strukturer av denne typen er installert langs en av veggene og dekker den helt. Men det er produkter som ikke helt opptar denne plassen. Dette fører til dannelsen av en liten nisje som bør dekoreres eller tilpasses personlige preferanser..

 • Hjørne. Konstruksjoner av denne typen er plassert langs to motstående vegger. Vær oppmerksom på at de også kan oppta all ledig plass langs dem. De er relativt sjeldne, ettersom de tar mye plass selv i store rom..

 • Innebygd. Skap av denne typen er de mest etterspurte. Selv om de kan okkupere hele veggen, danner de et integrert system med den. Bredden på slike modifikasjoner er noe mindre, noe som gjør at de kan gjemmes i spesielle nisjer..

Når det gjelder materialer, er slike møbler laget av de samme komponentene som brukes til å skaffe klassiske modeller. De billigste modellene er hentet fra sponplater, som utfyller MDF og en liten mengde glass og metall..

Dyrere produkter er laget av tre..

Massivt tre skap kjennetegnes ved en unik og sofistikert design, samt holdbarhet og praktisk. Men samtidig øker vekten, noe som ikke tillater dem å bevege seg uavhengig..

Fordeler

Store garderober utfyller mange interiører, ettersom de har mange positive aspekter:

 1. Produktkapasiteten er mye større, som lar deg imøtekomme alle ting. Dessuten kan de sorteres etter ethvert kriterium du liker. Dessuten kan type og antall hyller, så vel som deres størrelser, velges etter personlige preferanser..
 2. Unikt dekorelement. I dag produserer designere skap ikke bare med et stort antall hyller, men også med unike dekorative kvaliteter. Dette lar deg markere møblene i et eget område..
 3. Allsidighet. I en av nisjene i dette designet kan du installere en liten TV eller utstyre en hylle for oppbevaring av en støvsuger.

Det skal forstås at dette designet ikke løser alle lagringsproblemer. Slike produkter kan bare installeres i rom med et stort område, siden de tar mye plass..

I et lite rom er det bedre å bruke modulære skapalternativer som kan installeres forskjellige steder..

En stor garderobe er også veldig vanskelig å passe inn i det generelle interiøret. For å oppnå ønsket effekt, bør du overlate løsningen av slike oppgaver til erfarne designere..

Valgkriterier

Å kjøpe et stort skap er en ganske utfordring. For at designet skal tjene lenge og effektivt, bør du bli guidet av enkle anbefalinger:

 • Kjøp en garderobe med tanke på dine fremtidige behov. Dette er viktig hvis et barn snart vil dukke opp i familien..
 • Sjekk kvaliteten på utførelsen. For å gjøre dette må du vurdere materialet som støtteelementene er laget av, og også sjekke hvor godt det er ferdig. Det er viktig at konstruksjonen er laget med kun pålitelige beslag. Ikke kjøp skap som bruker plastkontakter eller dørfester.

 • Hvis du kjøper en garderobe, deretter bare foretrekke strukturer som er utstyrt med en solid monorail. Billigere alternativer mislykkes raskt. Vær oppmerksom på at skyvedøren ikke må være mer enn 1 m bred.
 • Sjekk størrelsen på rommet ditt og størrelsen på møblene. Dette lar deg velge strukturer som tar den optimale plassen og ikke vil skape rot..
 • Estimere kapasiteten til modulene, også muligheten til å endre plasseringen av hyllene. Dette lar deg tilpasse systemet til dine egne behov. Det bør også være et rom for hengende klær, som er supplert med en spesiell metall- eller trebjelke..

Innvendig bruk

Betydelige skapdimensjoner kan være en av de største grunnene til at mange mennesker ikke bruker dem. Men det bør forstås at disse produktene kan tilpasses nesten alle rom..

I dag finnes store garderober i flere rom:

 • Soverom. Dette er et av hovedstedene der slike møbler er plassert. Hvis rommet er romslig, kan de arrangeres i flere varianter. Det enkleste er å installere på baksiden eller siden av sengen. En interessant løsning vil se ut som et hjørneskap i form av bokstaven “P”. Inne i denne særegne nisjen kan du ordne en seng eller organisere et lite omkledningsrom..

 • Korridoren. Det store skapet i dette rommet er også en allsidig løsning for å optimalisere plassen. Slike møbler brukes her til oppbevaring av yttertøy, sko og andre lignende ting. Derfor bør garderoben være utstyrt med store rom hvor det vil være mulig å henge jakker eller plassere sko på hyllene..

 • Gang. Disse møblene utfyller perfekt den generelle stilen, og lar deg også skjule ting – fra sko til seng. Hvis det er et lite barn i huset, kan et slikt skap enkelt gjøres om til et sted for oppbevaring av leker, baller og andre lignende gjenstander..

Når du installerer skapet, er det viktig å ikke bare vurdere dimensjonene, men også dine behov. Hvis du har mange ting, så vil det være en aktuell løsning. Men i andre tilfeller kan det bare ødelegge hele designet..

Store garderober er unike systemer som optimaliserer plassen perfekt. Men de må brukes riktig og forsiktig for ikke å gjøre rommet lite og ubehagelig..

Derfor, rådfør deg med en spesialist før du kjøper denne modellen. Han vil plukke opp en vakker garderobe som passer til rommet på alle måter..

Du kan se store garderober for soverommet i den følgende videoen..