Stolsenger fra Ikea

Stolsenger fra Ikea

Stolseng – funksjonelle møbler for en liten eller romslig leilighet. Om natten fungerer den som en seng, og i løpet av dagen bretter den seg kompakt og tar beskjedent imot gjester. Stolsenger fra Ikea er i utrolig etterspørsel som et allsidig og noen ganger uerstattelig møbel, og det første kjøperne må ta hensyn til er en rimelig pris og stilig design..

Merkehistorie

Ikea ble grunnlagt av Ingvar Kamprad i 1943, en svensk gründer som begynte å selge fyrstikker og kulepenner som barn. I midten av forrige århundre var disse møblene veldig dyre og ikke alle hadde råd, så den unge gründeren var ivrig etter å lage rimelige og enkle møbler. Ikea -merket er en forkortelse av navnet på skaperen og landsbyen der han bodde. Først ble det bare solgt håndtak i den, og først i 1948 dukket de første møblene opp..

Ti år senere åpnet Ingvar Kamprad den første butikken, og den så ikke ut som enorme moderne stormarkeder, men lignet heller en utstillingshall med et par stoler og kommoder. Den viktigste “egenskapen” til Ikea var at hver kjøper eller tilskuer kunne prøve møblene på jobben: sitte på den i tilfelle stoler eller åpne og lukke skuffene i kommoden helt. På 1960 -tallet åpnet flere merkevarebutikker i Sverige, og på slutten av århundret hadde kjeden utvidet seg over hele verden..

Funksjoner og fordeler

Å kjøpe multifunksjonelle møbler er et must når det ikke er noe sted å ta imot hyppige gjester. Og det samsvarer ikke alltid med smak og evner hos kjøpere: enten fargen er feil, prisen biter eller mekanismen er for komplisert. Ikea -merket er kjent for sine gjennomtenkte møbler, som inkluderer lenestoler. Disse modellene er utrolig stilige, komfortable, praktiske og rimelige – nesten alle har råd til et slikt kjøp..

Hovedfordeler foldestoler fra den svenske produsenten:

  • Miljøvennlighet. For produksjon av møbler bruker Ikea bare naturlige råvarer av høy kvalitet, så å sove i en slik lenestol vil være trygt og avslappende;
  • Brukervennlighet. Foldemekanismen til stolsengen er veldig enkel: Bare løft den litt opp fra gulvet og trekk seteputen mot deg. Selv et voksen barn kan takle dette;
  • Sofistikert design lar en kompakt lenestol bli til en fullverdig “enkeltseng” og omvendt-sengen kan enkelt forvandles til en lenestol uten et snev av et soveplass;

  • Styrke. Stolrammen er laget av pulverlakkert hule stålrør. Derfor tjener Ikea -stoler i lang tid, selv med hyppig bruk, hvor møbler ikke knirker eller synker på de mest uventede stedene;
  • Ortopedisk elvebase med brede lameller sikrer sunn søvn og avslapning på lenestolen. Bøk eller bjørk lekter (lameller) tar på seg vektbelastningen og fordeler den jevnt over ryggraden, og lekterholderne holder strukturen godt fast;
  • Madrassfôr – dette er polyuretanskum med forskjellige grader av stivhet eller “pocket” fjærer og latexfyllstoff;
  • Avtagbare deksler stoler gjør det enkelt å ta vare på møbler: bare fjern og vask det flekkete stoffet på et avtagbart eller madrassdeksel. Og hvis det ytre dekselet blir lei eller mister sitt attraktive utseende, kan det enkelt byttes ut med et nytt;
  • Universell stil lenestoler lar dem utfylle interiøret i ethvert rom – fra et klassisk soverom til en ultramoderne stue;
  • Mobilitet. Unødvendig å si er Ikea-stolsengen enkel å flytte rundt i leiligheten eller til og med hjemme på grunn av de innebygde hjulene (i noen modeller) og deres generelle lave vekt;
  • Rimelig pris på stoler – fra 10 999 til 16 999 rubler.

En annen fordel til fordel for stol-sengen er at den ikke trenger å bli tildelt for å tildele plass i leiligheten: den vil passe i nesten alle hjørner av rommet. Slike møbler kan erstatte en fullverdig sofa (80 cm bred gjør at dette kan gjøres) hvis 1-2 personer bor i leiligheten eller i et lite studio hvor det rett og slett ikke er plass til et stort møbel. I dette tilfellet kan stolen demonteres og innkvarteres ved å lage en myk rygg av mange puter..

En stolseng kan bli et fullverdig soveplass, ikke bare for gjester, men også for beboerne selv: Lamelbasen har en gunstig effekt på ryggens helse og fordeler kroppsvekten jevnt. I tillegg er stolens bredde ganske egnet for god hvile – 80 cm er ganske nok for normal plassering av en person.

Ikea lenestoler er allsidige i funksjonalitet og utvendig design. De kan enkelt utfylle bildet av både soverommet og stuen, mens det ikke er nødvendig å opprettholde det i skandinavisk stil, vil lenestolen til og med bringe litt vesteuropeisk kos til den klassiske eller moderne dekorasjonen.

Gjennomgang av populære modeller

Blant de mest populære og funksjonelle modellene fra den svenske produsenten kan følgende skilles.

Lycksele

Lenestol i lakonisk design med ryggstøtte uten armlener. Parametrene er bestemt som følger: total høyde – 87 cm, setehøyde – 39 cm, bredde – 80 cm, dybde – 100 cm, setedybde – 60 cm. Stolrammen er laget av pulverlakkert stål, den har en madrass og et avtagbart dekorativt deksel. som kan endres.

Lenestol “Liksele” har en to-lags polyuretanskum madrass av middels hardhet 10 cm tykk. Det øvre laget er latex, det bestemmer møblens behagelige temperatur, den andre er ansvarlig for hardheten. Lengden på sengen til den utbrettede stolen er 188 cm.

“Ikea \ PS”

Minisofaen har 4 hjul, som gjør at stolen lett kan flyttes fra rom til rom og med et minimum av innsats. Høyden er 88 cm, bredde – 80 cm, dybde -110 cm, setedybde – 70 cm, setehøyde – 46 cm. Når den brettes ut, blir stolen til en seng 205 cm lang og 80 cm bred.

Madrassen på stolen er polyuretanskum med polyestervatt og en bomullsmadrass (79% bomull, 21% polyester). Det avtagbare trekket på stolsengen er laget av 100% bomull. Hver stol har en liten dekorativ pute. Modell “Ikea \ PS” er presentert i flere farger: svart, mørkeblå, rød, hvit, svart og hvit med et geometrisk trykk.

Modeller i serien varierer i mengden fyllstoff i madrassen: Levos inneholder 28 kg / cu. m av polyuretanskum, i “Murbo” – 35 kg / cu. m, i “Hovet” – 38 kg / cu. m. De varierer i pris – den billigste er den første, og jo mer fyllstoff, desto dyrere er stolen.

Brukermanual

Hver stol kommer med detaljerte monteringsinstruksjoner med diagram og tilbehør. Å montere en sammenleggbar seng tar ikke mye tid og tar vanligvis et par timer eller mindre..

Det er slett ikke vanskelig å ta vare på slike møbelmodeller.. Alle Ikea -stolsenger har et avtagbart trekk som lett kan vaskes hvis det er skittent eller byttes ut med et nytt. Produsenten anbefaler å bruke en maskinvask ved en temperatur på 40 grader (ikke mer), men ikke blek eller tørk lokket. Du kan stryke den ved middels temperatur. Det anbefales ikke å vaske madrassen, maksimum er å tørke smuss med et forsiktig møbelpulver og rengjøre smuss med en svamp. Trekket eller selve stolen kan tas til renseri, der de sannsynligvis kjenner særegenhetene ved å ta vare på slike møbler.

Madrassen på hver stol har også et avtagbart trekk, som kan vaskes i maskin ved en temperatur på ikke høyere enn 40 grader. Begge dekslene er ganske holdbare i naturen og er designet for flere titalls vasker..

Tilbehør og komponenter

Hver for seg klappstol kan du kjøpe et utskiftbart deksel eller et kontrastfarge som passer ditt humør. Flyttbar forvandler bildet av rommet og kan gjøre stolen til hovedaksenten i rommet, hvis du for eksempel velger en turkis nyanse til de snøhvite eller lyse veggene i stua.

Du kan kjøpe en egen madrass til stolen (hvis den gamle er utslitt) eller ben i tilfelle brudd.

Anmeldelser

Kjøpere reagerer positivt på Ikea -modeller. De feirer den solide konstruksjonen av de kompakte møblene og den lakoniske designen i skandinavisk format. Kjøpere setter spesielt pris på et fullverdig soveplass, som fås i demontert tilstand. “Ikea \ PS” -modellen har et soveplass med en lengde på 2 meter mot 188 cm for en lignende “Lexile”.

Ikea \ PS transformerende stol er mer populær, Det er praktisk å flytte møbler på hjul fra TV -en til hjørnet av rommet, fra stuen til soverommet og omvendt. Ofte spiller slike møbler hovedrollen som en lenestol og blir til en seng bare når slektninger eller uventede gjester kommer. Det store pluss med minisenger er at de enkelt kan monteres selv og ikke ringe mesteren..

Det er anmeldelser som en transformator fra dette merket tjente i flere måneder i stedet for en vanlig seng og viste seg overraskende bra. Selv kjøpere selv er ofte overrasket over hvor praktisk og praktisk det er å bruke. I tillegg setter møbelbrukerne pris på den stilige designen og muligheten til å skifte lokket (som forresten tåler dusinvis av vasker godt og ikke mister attraktiviteten). Familier som velger en klappstol bemerker at det er behagelig for selv brede skuldre å sove på den – soveplassen er virkelig bred og romslig, og strukturen er sterk.

Eksempler i interiøret

Ikea lenestoler ser organisk ut i ethvert interiør, spesielt skandinavisk. Den er preget av en lys bakgrunn og de mest komfortable funksjonelle møblene, som inkluderer 100% klappstoler. Hvis du velger en diskret nyanse på trekket, blir møblene nesten usynlige for andre, mens det lyse stoffet tvert imot får stolen til å skille seg ut fra den “grå massen” eller resten av dekorasjonen i rommet og gjør det er en aksent.

Den transformerende stolen ser bra ut på barnerommet og fungerer som dekorasjon hvis du velger en morsom farge – turkis, svart og hvit geometrisk trykk eller lysegul.

For enda mer interessante modeller av lignende stoler fra Ikea, se neste video..