Springløse ortopediske madrasser

Springløse ortopediske madrasser

En god madrass er grunnlaget for god hvile. Imidlertid er det lett å gå seg vill i et stort utvalg produkter, fordi hver selger kun annonserer sitt eget produkt og tilskriver det mirakuløse eiendommer. For et vellykket kjøp trenger du riktig tilnærming og kunnskap om både de positive og negative egenskapene til hver type madrass. De mest anbefalte modellene er fjærløse ortopediske madrasser.

Særegenheter

Først må du vite at navnet “ortopedisk” er betinget: ikke en eneste eksisterende madrass med ortopedisk effekt er en behandling for spinalproblemer. Uansett annonse, kan den harde blokken bare være forebygging av sykdommer i muskuloskeletale systemet. For å bli kvitt problemet, trenger du passende behandling og et riktig valgt sett med fysiske øvelser. Madrasser med ortopedisk effekt er designet for å sikre riktig posisjon av kroppen under søvn eller hvile.

Av alle eksisterende typer blokker er de absolutt de mest tette og pålitelige når det gjelder stivhet..

Til tross for den ytre stivheten, er det disse madrassene som er i stand til å slappe helt av muskler, redusere trykket på ryggraden og til og med lindre den ubehagelige følelsen av nummenhet i lemmer..

Hovedtrekkene ved madrassdesign uten fjærer inkluderer følgende:

 • på grunn av sammensetningen av fyllstoffet, er de forskjellige elastisitet, men kan være både lett og tung;
 • de kan ikke rulles sammen;
 • i tillegg til de vanlige alternativene, gir produsentene ut alternativer “vinter sommer” med forskjellige tosidige fyllstoffer;
 • den kombinerte madrassen kan være veldig hard på den ene siden og moderat hardhet på den andre.

Alle typer madrasser uten fjærer varierer i størrelse, tykkelse, tilstedeværelse eller fravær av et avtagbart trekk og fyllmaterialet. Strukturer er laget av fibre og skummaterialer av naturlig og kunstig opprinnelse.

Springløse ortopediske madrasser har en rekke fordeler:

 • de har derfor ikke metalliske komponenter ikke traumatisk og er egnet selv for barn;
 • uansett levetid, de ikke knirke og har ikke en lignende irriterende lyd;
 • hvis riktig fyllings- og blokkkonstruksjonsmetode er valgt, en slik madrass vil vare mye lenger analog med fjærer;
 • på grunn av fravær av stålelementer, en slik madrass strekker seg ikke;
 • Materialet fra fjærløse fyllstoffer er derfor ikke elektrifisert skaper ikke et magnetfelt;

 • i de fleste tilfeller blir de utført laget av allergivenlig materiale, ikke-irriterende for huden og ikke-allergifremkallende;
 • madrasser uten fjær lett å bruke, gi hvile for kroppen, bidra til et positivt humør for arbeidsdagen;
 • de er forskjellige i tetthet og stivhet, i de fleste tilfeller støvtett akkurat som kolleger på fjærer;
 • disse madrassene støtter riktig kroppsstilling, derfor passer de ikke bare for syke mennesker, men også for barn hvis skjelett fortsatt er i dannelsesstadiet;
 • konstruksjoner lett å ta vare på, de er ikke utsatt for utseende av sopp, mugg og forfallsprosessen.

ulemper

For alle fordelene har noen typer blokker ulemper. Først av alt må du ta i betraktning at modeller med ortopedisk effekt ikke er designet for personer med overvekt..

Noen materialer (for eksempel latex) er i stand til å endre egenskapene: avhengig av temperaturendringen kan de bli stivere. I tillegg er blokker av høy kvalitet uten fjærer dyre på grunn av det dyre pakkematerialet..

Struktur

Ortopedisk madrass er annerledes. Alle typer design er delt inn i tre typer:

 • monolitisk – en blokk av ett stykke fyllstoff med sylindriske hull med forskjellige diametre (for å sikre et annet nivå av elastisitet for hver sone), kledd i et tekstildeksel;
 • kombinert – en monolitisk blokk med flere lag fyllstoff med varierende grad av stivhet (variasjoner i mykhet uten å miste den ortopediske effekten);
 • flassende – en madrass uten utpreget base (lag med identisk tykkelse fra forskjellige fyllstoffer med ulik stivhet, sammenkoblet med et spesielt lim).

Hver blokk har sine egne fordeler og ulemper, så valg av madrass er basert på dine egne preferanser. Avhengig av strukturen kan madrasser være ganske frodige (opptil 15 – 18 cm) eller tynne (8 cm).

En tynn versjon blir vanligvis kjøpt for barn, en slik blokk er liten, men ganske stiv.

Filler og dets egenskaper

Madrasspolstring er hovedfaktoren for kvalitet og egenskaper. De viktigste fyllstoffene til madrasser uten fjær er:

 • naturlig latex – et tett materiale oppnådd ved behandling av Hevea juice, som har en høy grad av elastisitet, spenst og fleksibilitet;
 • syntetisk latex – analog av naturlig, men dårligere enn den i slitestyrke og preget av en stor indikator på stivhet;
 • coira – et fibrøst stoff oppnådd ved å bearbeide perikarpen til en kokosnøtt, preget av høy stivhet og slitestyrke;
 • polyuretanskum – et budsjettalternativ til latexskummadrasser, som har en kortere holdbarhet og tetthet, men materialet er ganske elastisk og motstandsdyktig mot vektbelastninger;
 • holofiber – fibrøst fyllstoff laget av polyester i form av vridde spiraler, som har god luftutveksling og er motstandsdyktig mot fuktighet;
 • struttofiber – pakking med utmerket ytelse og ortopediske egenskaper i form av vertikale fibre.

Dimensjoner

Dimensjonene på madrassen avhenger av standardene til hvert møbelfirma. Derfor kan lengden og bredden variere noe til og med mellom to forskjellige selskaper. I gjennomsnitt kan soveplassen til en fjærfri madrass være 180×200 eller 160×200 cm. Sjelden produsenter utvikler alternativer for ett sted med parametere 90×190 cm. Slike størrelser er egnet for ungdom og barn i barneskolealder.

Uansett er valg av madrass passende for en bestemt person, med tanke på høyden. Det er viktig at minst en liten margin på 20-30 cm forblir i tilbøyelig posisjon i lengden..

Som er bedre?

Det er umulig å entydig svare på spørsmålet hvilken madrass som er bedre: fjær eller fjærfri. Hver type madrass har sine egne fordeler. Noen ganger er vårblokkdesign ganske bra og konkurrerer med ikke-fjærmodeller.

For eksempel, når du sammenligner de beste designene på begge sider (latexmadrass og blokk med uavhengige fjærer), er begge gode og har like holdbarhet. På grunn av fjærenes spesielle struktur, kledd i individuelle tekstiltrekk, vil ikke springmadrassen knirke og sikre riktig posisjon av ryggraden (sittende eller liggende).

I tillegg kan fjærblokker også ha et ekstra lag fylling fra de samme fyllstoffene (polyuretanskum, kokosnøttkoker, holofiber). Kosttilskudd beskytter fjærene mot å sprekke og gir madrassene ønsket fasthetsgrad.

Anmeldelser

Anmeldelser av madrasser uten fjær er kontroversielle. Noen kjøpere liker slike design, fordi de virkelig ikke knirker, de holder lenge nok og er ikke så myke som kolleger med fjærer. De er valgt for deres holdbarhet, hypoallergenitet og letthet av materialet..

Andre kommentarer tyder på at slike madrasser kan presses under tung vekt og danne små bulker i midten av matten. Imidlertid bør en fjærløs madrass ikke bare velges under hensyn til kjøperens ønsker. Hvis du har helseproblemer, er det viktig å ha en ide om de ortopediske parametrene for ethvert design og ta hensyn til medisinske anbefalinger for å velge optimal grad av stivhet..

Hvordan velge en ortopedisk madrass? I den neste videoen avslører vi alle produsentens hemmeligheter..