Sofaer og lenestoler

Å finne et sett med møbler er ofte vanskelig. En sofa og to lenestoler er en allsidig trio som de fleste velger likt, men et så enkelt valg er ikke alltid det mest fordelaktige. For å sette sammen et sett med forskjellige møbler, må du følge noen få enkle regler..

Polstrede møbelsett i en stil

Stil er et universelt kriterium for å måle harmonien ved valg av et bestemt sett. Etter å ha plukket opp en stilistisk korrekt kombinasjon av forskjellige gjenstander, vil eieren av huset definitivt ikke mislykkes. Et slikt headset vil se passende og fasjonabelt ut i rommet, uavhengig av valgt stil..

Oftest er tre elementer valgt, for eksempel en sofa og to lenestoler, to sofaer og en lenestol, en seng og lenestoler. For små rom gjøres vanligvis valget til fordel for møbler duoer: en sofa og en lenestol eller en seng og lenestol. Det er lettest å kjøpe et ferdig sett fra en møbelserie, men en så kjedelig kombinasjon er ikke egnet for alle stiler. For eksempel avviser “loft” -stilen denne tilnærmingen fullstendig på grunn av særegenhetene ved den historiske komponenten..

Designere har lenge tenkt på hvordan de skal markere hovedkriteriene for valg av forskjellige sett.

Som et resultat ble flere vinn-vinn-kombinasjoner avledet, slik at du kan gjøre det riktige valget og ikke angre på det:

 • Kombinasjon av dekorative og vanlige møbler;
 • En kombinasjon av fargenøytrale og lyse gjenstander;
 • En kombinasjon av nøytrale toner;
 • En kombinasjon av gjenstander med uvanlige nyanser;
 • En kombinasjon av klassiske stilrepresentanter og en representant for en annen stil;
 • En kombinasjon av møbler fra forskjellige materialer eller forskjellige teksturer;
 • En kombinasjon av forskjellige elementer i stil, farge og tekstur.

Noen alternativer er verdt å se nærmere på..

Kombinasjoner av varer i forskjellige stiler er bare passende for moderne trender, klassiske aksepterer ikke dette. Dette skyldes den større handlefriheten som relativt unge stiler åpner seg. Det bør bare være ett element i en annen stil. Hvis du kjøper en vanlig klassisk sofa og lenestol, kompletterer du dem med en viktoriansk lenestol – og vinnersettet er klart..

For å kombinere objekter med forskjellige teksturer, brukes lignende inneslutninger..

Alle materialer kan på en eller annen måte “bli venner” med hverandre: stoff og rotting, lær og stoff, tre og lær. Det samme kan sies om tekstiler. Eksperimenter gjerne. Hvis du allerede har kjøpt en vakker fløyelssofa, “forenkle” interiøret litt ved hjelp av glatte lenestoler.

Gode ​​kombinasjoner:

 • Skinn og stoff;
 • Mykt velour og glatt skinn;
 • Glatt stoff og rotting;
 • Mykt velour og glatt stoff.

For å kombinere slike gjenstander anbefales det å bruke et enkelt tekstilelement, for eksempel kan en rottingstol suppleres med en pute laget av samme stoff som sofaen..

Den vanskeligste av alle kombinasjonene som presenteres er en kombinasjon av helt forskjellige varer. Den mest typiske bruken av denne teknikken for “loft” -stilen. Designeren kan vellykket kombinere en klassisk sofa og to ultramoderne lenestoler. Komposisjonen utføres i forskjellige farger og materialer. For å samle den rette harmoniske kombinasjonen, anbefales det å stole på eksemplene du liker, dette vil spare deg for feil.

Visninger

Stuer og soverom er utstyrt med en rekke myke møbler. Disse inkluderer ikke bare standard sofa, seng og lenestol.

Selve sofaene kan presenteres i flere varianter. Sammen med klassiske modeller kjøper de en osmannisk, som vellykket erstatter et soveplass.

 • Sammenleggbare sofaer bytter ofte senger, spesielt når det gjelder en liten kombinert stue-soverom. Dette bidrar til å spare plass og penger, og når det gjelder bekvemmelighet, er moderne modeller sjelden dårligere enn fullverdige senger. Det er mange mekanismer: “bok”, “eurobok”, “pantograf”, “delfin”, “trekkspill” og mange andre. Husk at sammenleggbare sofaer på ben ikke er det mest praktiske alternativet, det er bedre å foretrekke design på hjul.

 • Hjørnesofa – også en hyppig gjest i moderne interiør. Takket være et stort utvalg av stiler, farger og materialer, velges “hjørner” ikke bare for kjøkken, men også for stuer. Det finnes også glidemodeller som brukes enten i blandede soverom og stuer, eller som et alternativ for en overnatting for en sen gjest..

 • Et annet alternativ for en ekstra seng er lenestol-seng. En slik stol vil ikke bare oppfylle sine direkte funksjonelle plikter perfekt, men også la en person sove komfortabelt. Stolsenger bruker ofte de samme mekanismene som i sammenleggbare sofaer..

 • Hagemøbler for ikke så lenge siden vandret de vellykket til interiøret i hus og leiligheter. De mest populære representantene er rottingstoler, som gir en atmosfære av avslapning og komfort til ethvert rom. De kan ikke kalles veldig komfortable, men stilistisk er slike kurvartikler universelle. De er perfekt kombinert med stoffelementer, tar ikke mye plass og kan om ønskelig brukes til det de er tiltenkt – som et sted å slappe av på gaten.

 • En annen variant er koselig gyngestol. I dag lages slike modeller ikke bare i en klassisk form, men også i en ultramoderne, for eksempel en skandinavisk plastversjon. En gyngestol kan med hell erstatte en vanlig stol eller i noen tilfeller en stol.

 • Å snakke om stoler kan ikke ignoreres høybeinte modeller, ofte komplementære til moderne stuer. Den siste utviklingen lar deg sitte i dem ikke verre enn i vanlige stoler.

 • Vi må ikke glemme og om puffer, ottomaner, sofaer, banketter og andre myke ting som lar deg komfortabelt tilbringe dagen. Mange av dem brukes individuelt, men kan for eksempel også være en del av en stol + fotstøtte eller seng + benkensemble.
 • Senger kommer i forskjellige former og størrelser. Det er runde modeller, hjørne, dobbel, singel, “lastebil” og så videre. Du kan velge en modell som passer enhver stil og romstørrelse.

Dimensjoner

Standardstørrelser for sofaer og lenestoler varierer. Tre-seters sofaen er anerkjent som det beste valget i dag. Mange bemerker at en av dem vanligvis er nok til å gi plass til alle i rommet, spesielt hvis vertene sjelden tar imot gjester og familien deres er liten. Bredden på slike alternativer er vanligvis 1910 mm, dybden er 900 mm..

To-seters sofaen er forskjellig i størrelse. Med en bredde på 1400 mm og en dybde på 900 mm innebærer det kjøp av en stol. Målene på setene er vanligvis 950 mm brede og 900 mm dype..

Små og store “hjørner” presenteres vanligvis i tredimensjonale variasjoner: 2200×1750 mm, 2710×1750 mm og 21710×2200 mm. Hver av modulene kan ha 1, 2 eller 3 seter, og hjørneelementet er enten representert av et stivt element (for eksempel et bord), eller brukes også som et sete.

Foldede sofaer er vanligvis like store når de er brettet, men størrelsen på køyene varierer også avhengig av antall seter. For doble modeller er køyen 900×2100 mm, for trippelmodeller – 1400×2100 mm. Mindre ofte, en køye på 2100×1600 mm, men en så bred base er mer typisk for sammenleggbare hjørnemodeller.

Materialer

Sofaer og lenestoler er laget av forskjellige materialer, som hovedsakelig er delt inn i to grupper – naturlig og kunstig. Produkter laget av naturlige materialer er dyrere, vanligvis eksklusive skreddersydde møbler, som enten ikke kan være rimelige for en vanlig kjøper, eller krever at han sparer til en ny sofa i flere måneder eller til og med år.

Kunstige produkter er mye billigere, men en modell av høy kvalitet vil ikke koste veldig lite her heller..

Det skilles også mellom materialer for polstring, belegg og rammer..

Polstrede varer inkluderer følgende:

 • Skumgummi. Det billigste fyllstoffet, som har mange fordeler: det vokser ikke muggent, noe som gjør det trygt for helsen, ikke akkumulerer støv og kan ta noen form. Skumgummi kan ha forskjellig hardhet, så det er en mulighet til å velge et produkt som du liker. Et annet navn for skumgummi er polyuretanskum (PPU).
 • Sintepon. Et annet billig fyllstoff, men det skiller seg vesentlig fra polyuretanskum. Den syntetiske winterizer lar deg lage bare myke strukturer. Den syntetiske vinterbehandleren fungerer like lenge som skumgummien, hvoretter det er nødvendig å stramme og fylle møblene på nytt eller kjøpe et nytt.
 • Holofiber. Som et resultat av langsiktig vitenskapelig arbeid med å forbedre polstringspolyesteren, har et fundamentalt nytt materiale dukket opp. I motsetning til polstring av polyester, som er et fiberduk i ett stykke, er holofiber baller. Takket være denne designen er klorofighterprodukter godt ventilert og har ortopediske egenskaper. Holofighter er også antistatisk, så du kan ikke være redd for å få belastning for statisk elektrisitet.

 • Durafil. Hvis fyllingen av møblene er laget av dette materialet, krever slike gjenstander ikke fjærer. Durafil har selv fjæregenskaper. Imidlertid er det fortsatt bedre å lete etter møbler som kombinerer en fjærmekanisme, og dette fyllstoffet – slike sofaer og lenestoler vil vare lenger.
 • Spandbond. Som en type fiberduk lar spandbond trekket gli lett. Det brukes som et trekk for selve fyllstoffet; møbler er trukket på toppen av det.
 • Følte meg og slo kommer vanligvis i en bunt og er et obligatorisk fyllingsalternativ. De skjuler fjærene, gjør sofaen myk og lar deg ikke føle fjærmekanismen mens du sitter.

Du kan finne ut mer om fyllstoffene til sofaen i videoen nedenfor..

Når du velger et nytt møbel, må du være oppmerksom på rammen. Rammer er laget av metall i kombinasjon med treelementer: kryssfiner, trebaserte paneler.

Det er viktig at de trebaserte panelene må males eller lakkeres, siden de under drift avgir formaldehydharpikser som er helsefarlige..

Dyr elitemodeller er laget på rammer i massivt tre. Det er viktig å sørge for at den er godt tørket. Hvis dette ikke er tilfelle, vil rammen sprekke over tid, og sofaen eller stolen begynner å knirke..

Trekket er laget av forskjellige stoffer eller andre materialer, for eksempel skinn eller lær. Ekte skinn er i dag anerkjent som det beste materialet for møbeltrekk, men også det dyreste. Sofaene er trukket med både hele skinn (opptil 30 stykker per sofa) og tøystykker. Det andre alternativet er litt billigere, men det vil fremdeles ikke være mulig å maskere sømmene helt mellom skinnene, over tid vil de vise seg gjennom, og sofaen vil se upresentabel ut.

Rent eco-skinn og nubuck-polstring brukes ikke. Vanligvis er disse materialene kombinert med naturlig.

Naturlige møbelstoff inkluderer følgende:

 • Sengetøy;
 • Silke;
 • Ull;
 • Bomull.

De er ganske dyre, men de har en rekke fordeler. Hypoallergen, termoregulering, gode antistatiske egenskaper – bare noen få av dem, for ikke å snakke om at et møbel ser dyrere og mer prestisjefylt ut av dem.

Hvis du rangerer kunstige materialer etter popularitet, får du følgende liste:

 • Flokk;
 • Mikrofiber;
 • Chenille;
 • Jacquard;
 • Tapet;
 • Velour;
 • Lamont.

Flock er et allsidig materiale som oftest velges på grunn av sin diskret fleecy tekstur og et stort utvalg av farger. Slike plysjmodeller finnes i nesten alle hjem..

Sofaer og lenestoler, som ikke kan kalles myke, er laget av tre og ultrasterk plast. På toppen av populariteten er også rottingflettet modeller. Møbler laget av paller blir også populær. På grunn av sitt uvanlige utseende, passer den godt inn i moderne urbane stiler..

Stive elementer legges til blandede modeller. For eksempel er en lenestol med armlener i tre eller en sofa med en magasinhylle på siden flotte funksjonelle brikker for å unngå å kjøpe ekstra møbler..

Fargeløsninger

Å kombinere objekter etter skygge er en favoritt teknikk blant designere, mens hvem som helst kan gjenta det.

For å lage et vinn-vinn-sett med forskjellige møbler, bør fargene på ornamentet gjenta fargene på det faste objektet. Det trenger ikke være særlig merkbart. Du kan velge en farge på bildet med en annen grunntone, men de små detaljene bør fortsatt overlappe med skyggen på det andre møbelet. For eksempel, ved å velge en blå vanlig sofa, er det mulig å koble den med to lenestoler med et mønster. Hovedfargen kan være grå, men ornamentet må være blått.

Det samme gjelder det motsatte. Når du velger monofoniske lenestoler, for eksempel en smaragdfarge, bør sofaen velges med et blomstermønster (hovedtonen er hvit og bladmønsteret er smaragd).

Vær oppmerksom på at det totale antallet nyanser i ornamentet ikke bør overstige tre. Den tredje fargen bør også harmonisere godt med miljøet, resonere med den..

Hvis du er usikker på din kunstneriske teft, anbefales det fortsatt å velge det klassiske tofargede ornamentet..

Når du velger tre forskjellige varer, for eksempel en ensfarget og to med et ornament, må du følge følgende regel. En tegning skal være lys, og tegningen på det andre elementet bør velges slik at det binder hele settet sammen, for eksempel en blå lenestol med et gult pryd + en hvit sofa + en gul og hvit lenestol med en blå pute på den.

Kombinasjonen av nøytrale og lyse objekter fungerer på en lignende måte. Du kan velge både en kontrastfarge og en nær beslektet kombinasjon, for eksempel dempet rosa kan kombineres med både lys fuchsia og rik grønn. Kontrastkombinasjoner er mer komplekse og krever nøye fargetilpasning, men de ser også mer interessante ut..

Vær oppmerksom på at det bare skal være ett lyst objekt i hele settet: en lys sofa og to nøytrale stoler, eller en nøytral stol og sofa og en lys stol ser like uvanlig og fordelaktig ut. Du kan ikke overbelaste rommet med mettede nyanser, siden det i fremtiden vil være ubehagelig å være i det.

Beige, grå, pulveraktig, røykfylt blå, lilla er flotte som dempede toner..

Kombinasjonen av bare nøytrale nyanser kan virke den enkleste, men situasjonen er akkurat det motsatte. Det er viktig å kombinere kontrasterende nøytrale toner: pulveraktig og dempet blå, delikat fuchsia og fersken, lys smaragd og myk lilla. Det er ikke så lett å velge slike fargeløsninger. Dessuten er en slik spredning ikke egnet for hvert rom..

For å samle en vellykket kombinasjon av lyse objekter, bør du følge den gylne regelen: less is more..

Først bør bare to mettede nyanser velges. For det andre bør de hverken være i slekt eller kontrast. Det er lurt å velge “hackneyed” fargekombinasjoner, for eksempel gul og blå, hvit og svart, grå og rød. Å velge rene kontraster, for eksempel grønt kombinert med rødt, vil bare overbelaste interiøret..

Hvite objekter, som svart, kan kombineres med hvilken som helst farge, mens fargede krever mer omtanke og valg av de mest passende alternativene..

Gjennomgang av ledende produsenter

Møbler laget i europeiske land er verdsatt fremfor alt annet. Spesielt Italia, Spania, Tyskland har etablert seg som de beste på dette markedet. Europeiske møbler og de dyreste.

Møbler fra Kina er også etterspurt, men det er verdt å kjøpe det bare fra pålitelige leverandører og med garanti.

Russisk møbler kan konkurrere med europeiske møbler, men mangel på designløsninger er skuffende.

Pris

Avhengig av valgt prisnisje, er det både billige og dyre modeller. Det er ingen bar for luksusmøbler. Elite-modeller selges til en pris av $ 300 per lenestol, prisene på sofaer er 3-4 ganger høyere.

Økonomiklasse alternativer kan koste fra 2-3 tusen rubler for den enkleste stolen og fra 4 000 rubler for en liten sofa. Imidlertid vil slike besparelser mest sannsynlig måtte betale: materialer av lav kvalitet vil ikke vare lenge, og snart må møblene byttes..

Populære kits -stiler

Enkelt sett er egnet for å dekorere rom i tradisjonelle stiler. Svært ofte finner du lyse farger og naturlige materialer, enten det er skinn eller stoff, i den klassiske stuen. For dem kjøpes en sofa og lenestoler i samme ensemble, med samme beregning blir resten av møblene valgt..

 • Barokke klassikere – sofaer og lenestoler med forgylte treinnlegg, trukket med dyre naturmaterialer: silke, fløyel, ull. Til tross for at denne stilen er ganske konservativ, er bruk av blandede sett ikke forbudt her, men blandingen er helt forskjellig fra de som er beskrevet ovenfor. Lenestoler og sofaer må være identiske, du kan erstatte forgyllingen av armlenene og sengegavlene med sølv eller elfenben på bare ett av elementene.

 • For boho -stil, tvert imot, forskjellige kombinasjoner er bare velkomne. Det er verdt å la en ting være det samme: enten farge eller tekstur eller stil. Blandet styling krever et utvalg av tilbakeholdne, men levende nyanser.

 • Country stil oppfordrer til bruk av forskjellige ornamenter i møbeltrekk. Vanligvis kombinerer de en stripe, et bur, strikkede mønstre. Kits er vanligvis satt sammen av bevisst enkle ting, men laget av miljøvennlige materialer. Den avgjørende faktoren er kos: jo mer hjemmelignende settet ser ut, jo bedre.

 • Loft veldig populær nå. De produserer forskjellige designmøbler for denne stilen, men det er slett ikke nødvendig å kjøpe dyre gjenstander for å lage et sett som møter loftet. Lyse farger, skinn eller slanke tekstiler og enkle former er det du skal se etter. Det er ikke forbudt å supplere settet med en pretensiøs gjenstand, for eksempel en lys lenestol i skinn med høy buet rygg.

 • Minimalistisk stil lenestoler erstattes vanligvis av store geometriske puffer uten etterbehandling. Sofaer bør velges så enkelt som mulig. Settet kommer i lignende farger, vanligvis hvitt eller svart. Noen ganger ser det interessant ut hvis du spiller i kontrast: for eksempel kombinere en hvit sofa og to svarte firkantede puffer.

 • For jugendstil det er typisk å bruke både klassiske og moderne møbler samtidig. En moderne sofa av skinn og tre ser bra ut, og laget “antikke” gyngestoler som et alternativ til det vanlige.

 • Dekorere stuen i stil med “provence”, husk behovet for å bruke “bestemors” utskrifter, lyse farger, sofistikerte former. Du kan velge en sofa og lenestoler i forskjellige blomsterfarger, men de skal definitivt se litt gammeldags ut, som om de var arvet fra leietakere fra forrige århundre..

 • For rustikk stil det samme stilistiske konseptet med møbler er ikke så viktig som fargeharmoni. Alle tingene bør kjøpes i en farge, mens du kan spille på kontrast av komfort: en myk innbydende sofa og et par lenestoler med rett hard rygg, for eksempel.

 • Skandinavisk stil krever en balanse mellom naturlig og moderne. Funksjonelle gjenstander med minimal innredning er velkomne, for eksempel en myk sofa og plaststoler. Det er viktig å nærme seg tekstildesignen til møbelartikler ved å velge et koselig teppe og lyse, myke dekorative puter. Skandinaviske møbler bør inneholde treflekker og være laget av glatte polstermaterialer som bomull.

 • I miljøinteriør bruk av elementer laget av ekte skinn bør unngås, men naturlige møbeltrekk er velkomne. Lin og bomull er mest brukt. Kurvmøbler kjøpes også ofte. For eksempel ser et par kurvstoler godt ut med både en stoffsofa og en rotting. Bare naturlighet er viktig: hvis budsjettet er begrenset, bør du velge et monokromatisk møbeltrekk som ligner mest mulig på naturlig stoff.

Spektakulære eksempler i interiøret

Et sett med elementer fra ett sett er perfekt for kontoret der du må understreke alvor og overholdelse av tradisjon. Dette forenkles ved valg av både farge og materiale: skinnet ser forsvarlig og presentabelt ut, og den svarte fargen tilpasser seg et seriøst humør.

For hallen kan du plukke opp mange alternativer for å kombinere sofaer og lenestoler. Spesielt er en av dem å blande farger og former. Vær oppmerksom på at teksturen er uendret: materialet som brukes til møbeltrekk er det samme. Denne stuen demonstrerer tydelig hvordan du kombinerer et objekt i nøytral farge (sofa) med lyse (lenestoler).

Dette minimalistiske studioet viser hvordan du kombinerer flere sett med møbler med hverandre. Det handler ikke bare om å velge sofa og lenestoler i stueområdet, men også om det kompetente utvalget av møbler for et lesested. De synlige delene av rammen gjentas i begge settene, og kombinerer dem med hverandre.

Den komfortable hjørnesofaen i nøytralt grått stoff suppleres av en moderne beige skinnstol. Alt er annerledes her: stil, materiale og farge, men denne loftstua ser ut som en enkelt komposisjon. Koblingselementet for møbler er miljøet, som designeren ble veiledet av når han laget et sett.

I dette tilfellet er situasjonen litt annerledes. Møblene er laget av ett materiale og er valgt fra ett sett, bare fargene er forskjellige. Kald beige og varm sand er ikke lett å kombinere, men designeren taklet denne oppgaven og gjentok sandtonene i dekorputer på sofaen..

Anmeldelser

Generelt falt valget av kjøpere sjelden til andelen utsøkte og uvanlige møbler. De fleste velger tradisjonelle sett som er utgitt av en produsent samtidig. Mange mennesker er redde for å ta risiko, for sofaer og lenestoler er ikke alltid et budsjettkjøp..

De fleste som våget å lage et uvanlig sett, angret på beslutningen, fordi det ble gjort en ny renovering noen år senere, og møblene passet ikke inn der. Noen av menneskene solgte lenestoler og sofaer, og den andre delen ble gitt til banneret, endret farge og tekstur og ble brukt på nytt som nye varer..

En veldig liten brøkdel av de som tok risikoen, var fornøyd med sitt eget valg. I utgangspunktet er dette profesjonelle artister, musikere og designere – mennesker hvis kunstneriske smak ikke etterlater noen tvil.