Sofa for å gi

Dacha er stedet der vi tilbringer minst halvparten av sommeren. Og et godt utstyrt landsted vil hjelpe deg med å føle deg ikke revet fra sivilisasjonen, men bare en hvilende person. For å slappe av komfortabelt trenger du definitivt en sofa for en sommerbolig..

Særegenheter

Først og fremst bør en sofa for en sommerbolig være behagelig og gi deg glede. Det bør ikke være for vanskelig, du og ryggen din skal hvile på det. Størrelsen skal være perfekt for deg, du skal ikke bekymre deg for mye om å brette den ut eller vaske den..

En sofa for en sommerbolig skal være koselig, den skal stille inn på et behagelig humør.

På den annen side høres det rart ut, men det trenger ikke være spesielt holdbart heller. Siden du på dacha bruker maksimalt et par måneder (sommer, en del av våren og høsten og ganske mye – vinteren), og ikke hele livet ditt, så har en sofa for en sommerbolig rett til ikke å ha på seg- motstandsdyktig. Det er usannsynlig at han vil bli utsatt for daglig tortur av katteklør, varm kaffe eller for støyende og stort selskap. Selvfølgelig, ikke glem elementær komfort – den skal ikke bryte sammen umiddelbart. Se nærmere på modellene som må repareres, som har reservedeler – i et sett, eller du kan kjøpe dem. Se etter sofaer med avtagbare trekk eller utskiftbare møbeltrekk..

Typer

Det er et tilstrekkelig antall typer sofaer for en sommerbolig, og for å velge en må du bestemme for hvilket formål du skal kjøpe den..

Så for eksempel er det mulig å betinget dele alle typer i to – glidende og ikke -glidende. Den første er ideell hvis du bor på et landsted eller kan tilbringe flere netter. For det første sparer det plass (ingen seng er nødvendig), for det andre – penger, og kan tjene som en ekstra seng for dine gjester.

Den populære i dag tilhører “trekkspill” de sammenleggbare sofaene. Denne sofaen med treramme og utskårne armlener er oppkalt etter typen transformasjonsmekanisme. Det fungerer slik – du må trekke setet og senke ryggen på plass. Mekanismen er ekstremt enkel – dette er et pluss, men du vil ikke kunne spare plass med trekkspillet, siden den ikke har spesialiserte bokser for sengetøy. Når den utfolder seg, er den også installert på stålben, og dette kan være et lite problem hvis du er vant til å gå barbeint på gulvet..

“Bok” sofaen er den mest berømte av de glidende. Og kanskje den mest pålitelige. Prinsippet for mekanismen er praktisk talt identisk med trekkspillet – setet er forlenget og ryggen senket. I motsetning til den første har “boken” nok plass under setet til å ordne sengetøy eller andre landlige ting der. Den største ulempen med “boken” er størrelsen, siden det ikke alltid er nok plass på dachaen for den utfoldede versjonen. Derfor må du måle rommet før du kjøper det. Denne mekanismen har også et svakt punkt – brettet. Men han har en mer avansert analog – “Eurobook”, utstyrt med en utrullingsmekanisme. Det vil si at du bare trenger å trekke i setet (det er utstyrt med hjul), og ryggen vil sette seg på plass på egen hånd.

En sofa med utrullingsmekanisme er det mest passende alternativet for en sommerbolig. I motsetning til den glidende, trenger du ikke å gjøre unødvendige bevegelser for å utfolde den. Og hvis “Eurobook” er et alternativ for late, så må du prøve litt på “Dolphin”. Det er nødvendig å heve og trekke blokken som er plassert samtidig under setet, slik at det danner en seng sammen med setet. Fordelene med denne sofaen er at den ikke tar mye plass og til og med ryggen forblir i ro, det vil si at den ikke trenger å flyttes bort fra veggen. Men utrullbare sofaer, uten unntak, har ikke esker for sengetøy i kroppen..

Den faste sofaen er en klassiker. Fordelene inkluderer pålitelighet, siden en slik mekanisme er ganske slitesterk og vanskelig å bryte, og letthet, siden det ofte ikke er noen styrke etter sommerhytter å utfolde seg. Så for eksempel er “Konrad” spesielt populær, og består av tre seksjoner (kanskje, i tilfelle av en dacha, må du velge en mindre seksjonsstørrelse). For å forvandle det, bare trekk i setet og legg det på bena, resten passer av seg selv.

Sofaen vil se veldig moderne ut – det er en liten sofa med rygg og armlener i samme høyde. Det kan enten være glidende eller ikke, men det brukes egentlig sjelden i sommerhytter, siden mange synes at setet er for hardt..

En egen omtale er sofaen. Det kan bare være en hengende sofa eller benk, flett eller tre. Kanskje dette er det mest romantiske og avslappende alternativet. Du kan sitte på den med din sjelevenn eller tilbringe dagen i skyggen i selskap med en god bok. Beroligende svaiende på et øyeblikk vil sette deg i en tilstand av avslapning og hvile. Denne sofaen er enkel å installere, har en relativt ukomplisert og intuitiv mekanisme, er enkel å betjene, montert, tar liten plass og er svært behagelig. Denne sofaen gir også en atmosfære av komfort til det indre av en gårdsplass eller et hus, men dessverre passer den ikke som en ekstra seng – den er smal nok, og hvis den ikke er fikset, svaier den.

Hvordan velge?

Først må du måle rommet og bestemme hvor mye plass din fremtidige sofa skal ta. Landrommene er som regel ikke store, derfor er det ikke behov for en stor sofa her. Vær oppmerksom på at noen sofaer, når de brettes ut, tar betydelig mer plass enn de er brettet..

Velg sofaer bedre fra en treramme – den er mer miljøvennlig, noe som passer bedre med begrepet en sommerbolig, og dessuten er de enkle å montere. Legg merke til rammene i ask, eik, furu eller valnøtt.

Du bør fokusere på designet som sommerhuset ditt er laget av. Som regel er stilene “Provence”, “country” veldig populære, i tillegg til forskjellige rustikke og peri-blomstermotiver som setter stemningen for sommeren. Strenghet i landet er ubrukelig. Derfor er det lite sannsynlig at sofaer i mørkt skinn passer til stilen og atmosfæren. Beige, lysebrune og svake røde nyanser vil komme godt med – det er bedre å ikke dvele ved hvite og “wry -eyed” farger, da førstnevnte raskt blir skitne, og sistnevnte tiltrekker for mye oppmerksomhet. Du kan alltid kaste på en fargerik pledd.

8 bilder

Hvis du vil installere en sofa ute, på en veranda eller i et lysthus, så er en sovesving et utmerket utendørs alternativ. Som regel er dette en liten sofa, som er festet med tau til støttepunktet. Driftsprinsippet ligner på en barns swing, som sikkert vil glede både voksne og barn. Den kan være av tre eller plast og bør ikke utsettes for mer stress enn angitt i instruksjonene..

Hvordan gjøre det selv?

Med tanke på at du ikke tilbringer hele året på landet, kan du enkelt lage en sofa for sommeren på egen hånd. For eksempel en hagesofa eller en gyngesofa.

Det mest praktiske materialet for produksjon vil være tre. Den er enkel å installere og transportere, den veier mindre metall og rør, og er også et miljøvennlig materiale. Du trenger brett i forskjellige størrelser – for rygg, sete, armlener, armlene selv, trelim, maling eller lakk, sparkel. Fra verktøy – en hammer og alt festet til den (spiker, bolter og så videre), en slipemaskin, en skrutrekker og en drill.

Så la oss begynne å lage en sofa.

  1. Først av alt må du bestemme størrelsen på sofaen.. Vi anbefaler deg å tegne en tegning for deg.
  2. Deretter henter du en shuprovert og koble en rektangulær ramme fra platene, forsegle leddene og leddene med lim for styrke. Dette blir et sete, en ramme.
  3. Fest ryggstøtten fra baksiden også med en skrutrekker og lim. Og foran kobles rammen til armlenestøttene. Deretter installeres armlene selv, festet til støttene og ryggen.
  4. Nå må du spikre et brett til på rammen., sete eller spesialpaller. Dette fullfører monteringsarbeidet. Nå er det opp til slutt.
  5. Dekk alle hullene med en kitt.. Når blandingen er tørr, bruk maskinen til å male og grunne på sofaen. Hvis du ønsker det, må du male produktet, men du kan gjøre med lakk.
  6. Å installere en hengende sofa er den vanskeligste delen av hele jobben.. For dette brukes ringer og et tau trukket gjennom dem. Men det er ikke det som er vanskelig. Først må du bestemme hva du skal henge sofaen på og hva som skal støtte den. Oftest brukes trekantede støtter, som representerer strukturen i form av bokstaven “A”. De er laget av tre, to søyler er festet i en vinkel, og en tverrstang er installert mellom dem, som selve svingen er hengt på.
  7. Det andre alternativet er en støtte uten sidestolper. I dette tilfellet vil vi snakke om to rektangulære rammer, hvorav den ene er basen, og den andre er festet til den i en spiss vinkel. Mellom dem er det brett. Utad veldig lik en vanlig barnesving.
  8. En støtte i form av et lysthus er også et ganske populært og ukomplisert alternativ.. For å gjøre dette trenger du fire søyler som skal installeres vertikalt. En ramme er installert på toppen, en tverrstang er festet til den, på hvilken en sofa er hengt opp med et tau og ringer. Dette alternativet er det vakreste og mest praktiske, siden møblene også får funksjonen som et lysthus..
  9. For dekorasjon, bruk et teppe (i tilfelle gjenværende splinter) og puter. Du kan lage dem selv ved å bruke høy, bomull eller fjær..

Interessante alternativer

Avhengig av hvor du vil plassere sofaen, er det flere alternativer angående formen. For eksempel ser en hjørnesofa flott ut i et kjøkkenhjørne ved siden av et bord. Den kan også plasseres i stuen, spesielt hvis du sparer plass. Det er både konvertible og hjørnesofaer..

En sammenleggbar sovesofa gir deg muligheten til å ta imot gjester på dachaen, og en oppblåsbar sofa lar deg ikke bare lage et nytt soveplass på et minutt, men er også veldig lett å bruke og vedlikeholde. Du kan også svømme på den, og som en plast- og flettet sofa er den lett å bære..

En sofa med massasje rygg gir deg en spesiell nytelse – etter en dag i den brennende solen.

7 bilder

Et interessant alternativ ville også være en sammenleggbar sofa, som kan demonteres og settes helt sammen, som et Lego -sett. Den er praktisk å transportere, men det kan være veldig vanskelig å montere den, samt å finne en sammenleggbar sammenleggbar sofa..

Du kan også alltid ta den gamle sofaen til dachaen – hvorfor ikke? Dette er et flott alternativ for økonomiklasse, spesielt hvis sofaen ennå ikke har tjent sitt formål, men du allerede har kjøpt en erstatning for den..

Se nedenfor for mer informasjon.