Skummadrasser

Søvnkvaliteten avhenger av overflaten som kroppen hviler på om natten. Det er ganske mange typer madrasser på markedet i dag, som har forskjellige tekniske egenskaper. Blant alle disse variasjonene foretrekker folk ganske ofte skummadrasser. Disse produktene kjennetegnes ved sin enkle konstruksjon og en relativt lav pris..

Når du kjøper et slikt produkt, er det viktig å evaluere dets ortopediske egenskaper, som komforten under søvnen avhenger av..

Særegenheter

Skumgummi er et polymerprodukt i form av skum, som brukes til å løse spesialiserte problemer på forskjellige områder av den nasjonale økonomien. Det skal forstås at dette produktet er en vanlig polyuretan som har fått markedsnavnet.

Skummadrasser er ganske populære i dag, siden de har flere betydelige fordeler:

 1. Overflaten på dette stoffet absorberer praktisk talt alle bevegelsene til mennesker som sover i nærheten.
 2. Madrass er annerledes unik mykhet og elastisitet.
 3. Skumgummi helt allergivennlig. Både voksne og barn kan sove på den.
 4. Kvalitetsmateriale kan vare opptil 15 år uten å miste den tekniske ytelsen.
 5. Skumstruktur endres ikke med temperaturfall.
 6. Inne i stoffet mugg og andre skadelige mikroorganismer dannes ikke. Dette eliminerer råte av produktet.

8 bilder

Karakteristisk

Moderne produsenter bruker ofte skumgummi til produksjon av madrasser. Men samtidig er kvaliteten ikke alltid indikert..

Det beste alternativet ville være et produkt med en tetthet på minst 35 kg / cu. m.

Hvis madrassen er laget av møbelskumgummi, vil levetiden være relativt kort..

Mange eksperter anbefaler å bruke produkter der skummet er laget i form av solide ark. Men det er modeller som bruker skumsmuler.

Det skal bemerkes at det ikke er hovedfyllstoffet. Den brukes bare til å endre overflatenes tekniske egenskaper..

Når du kjøper, er det viktig å vurdere fargen på fyllstoffet. Hvis skummet er hvitt, indikerer dette dets lave tetthet (ca. 25 kg / m3). Det er forbudt å bruke slike produkter til produksjon av madrasser. Men skrupelløse produsenter kan bevisst male stoffet i en annen farge for å forvirre kjøperen..

Derfor er det viktig å sjekke dokumentasjonen som bekrefter visse egenskaper ved produktet..

Visninger

Skumgummi er et stykke materiale, hvis egenskaper kan variere avhengig av formålet. Dette har ført til at flere typer av dette produktet brukes til produksjon av madrasser..

Tetthet

Denne egenskapen til madrasser er ganske viktig når du velger. Avhengig av stivhetsgraden kan flere typer slike strukturer skilles:

 1. Myk. Produktets overflate er veldig lik en fjærseng. Det er veldig hyggelig og behagelig å ligge på en slik madrass. Det skal bemerkes at eksperter ikke anbefaler å sove på dem, da de ikke støtter ryggraden godt. Dette kan føre til brudd på formen og forekomsten av forskjellige sykdommer..
 2. Middels hardhet. Disse produktene er relativt godt i stand til å gjenopprette formen. Noen modeller har til og med minimale ortopediske egenskaper..
 3. Hard. Madrasser av denne typen er klassifisert som ortopediske modeller, ettersom de støtter ryggen perfekt. Det skal bemerkes at selve skumgummien ikke gir den nødvendige stivheten her. For å gjøre dette, er det supplert med andre stoffer, for eksempel kokosnøtt..

Når det gjelder tettheten, kan skumgummien betinget deles inn i flere klasser:

 1. 16-18 kg / kubikkmeter m. Materialet er relativt mykt ettersom det ikke beholder strukturen. I henhold til standardene er det forbudt å bruke det som fyllstoff for madrasser. Men skrupelløse produsenter utstyrer ofte produktene sine med dem..
 2. 22-25 kg / kubikkmeter m. Skumgummi av dette merket har heller ikke tilstrekkelige tetthetsindikatorer, derfor anbefales det ikke å bruke det som fyllstoff. Men de fleste billige madrasser er laget av nettopp dette materialet..
 3. 28-30 kg / kubikkmeter m Et ganske tett produkt som kan vare opptil 6 år. Den har en ganske høy pris, så madrasser fra den er sjeldne.
 4. 35-40 kg / kubikkmeter m. Denne typen skumgummi brukes veldig ofte til produksjon av barnemadrasser. Maksimal vekt dette produktet kan bære er 90 kg. Under slike driftsforhold kan madrassen brukes i 10 år..
 5. Mer enn 45 kg / cu. m. Skumgummi med denne tettheten er ganske sjelden. De brukes ofte bare av kjente produsenter av madrasser. Levetiden til slike produkter kan være opptil 15 år. Slikt skum kalles ofte kunstig latex..

9 bilder

Dimensjoner

Skummadrasser produseres av mange selskaper, noe som førte til fremveksten av et stort utvalg av disse produktene. Et av kriteriene for delingen er størrelsen på overflaten. Det er modeller på markedet med følgende tykkelsesverdier:

 • 5 cm;
 • 7 cm;
 • 10 cm;
 • 12 cm;
 • 15 cm osv..

Det skal bemerkes at madrasstykkelsen på 50 mm ikke har ortopediske egenskaper av høy kvalitet. Ofte brukes slike tynne produkter som utjevningsmidler for andre overflater..

Når det gjelder madrasser, er de av flere typer. Disse egenskapene varierer fra produsent til produsent. I dag på markedet kan du finne modeller med dimensjoner på både 140 x 200 cm og 60 x 120 cm. De klassiske dimensjonene for enkeltsenger er som følger:

 • 80×185
 • 90×200 cm;
 • 90×190 cm.

Dobbel madrasser er også tilgjengelig i forskjellige størrelser:

 • 135x200x10 cm;
 • 130×200 cm;
 • 160×200 cm;
 • 140×200 cm;
 • 180x200x10 cm.

De vanligste modifikasjonene av madrasser anses å være konstruksjoner med dimensjoner på 1600×2000 mm og 2000×1400 mm. De passer til nesten alle senger. En annen mellomklasse av madrasser bør skilles – halvannen. Den inkluderer produkter med dimensjoner på 100x200x10 cm.

Vær oppmerksom på at disse egenskapene er veldig enkle å endre. Derfor kan mange produsenter tilpasse størrelsen på madrassen til den spesifikke sengen. Men en slik individuell bestilling vil koste litt mer enn en standardmodifikasjon..

Hvilken å velge?

Utvalget av skumgummiprodukter lar ikke alltid kjøperen velge det optimale produktet.. Når du kjøper slike produkter, bør flere egenskaper vurderes:

 1. Stivhet. Dette er en av hovedparametrene du må ta hensyn til. Denne indikatoren kan variere over et vidt område. Så mykt polyuretanskum passer godt til en lenestol-seng, som brukes som en kilde til kortsiktig hvile. Hvis det er en barnemadrass, må den være fast. Det er viktig at han støtter barnets kropp ordentlig..
 2. Polstermateriale. Nesten alle eksperter anbefaler å bruke madrasser med et beskyttende deksel av naturlige stoffer. Dette minimerer muligheten for allergi og sikrer optimal luftutveksling. Noen modeller er utstyrt med oljeklut på toppen, som beskytter mot fuktighet.
 3. Helsestatus. Denne indikatoren er veldig viktig når du velger en skummadrass. De fleste modifikasjoner gir ikke ortopedisk støtte for ryggraden. Derfor er det tilrådelig å bare bruke ferdige kombinerte produkter med minneeffekt..
 4. Produsent. I dag på markedet kan du finne mange firmaer (“Ivanovskiy Textile”, etc.) som produserer kvalitetsprodukter. Samtidig er det viktig å vurdere kundeanmeldelser om dem for å finne best valuta for pengene..

For informasjon om hvordan du velger riktig skummadrass, se neste video.

Hvordan gjøre det selv?

Skumgummi er et veldig mykt stoff som lar deg jobbe med det selv hjemme. Derfor kan du lage en madrass ut av det selv, og ha liten kompetanse i å jobbe med en symaskin. Produksjonsalgoritmen for denne strukturen består av flere sekvensielle trinn:

 1. Først og fremst bør man kjøpe et ark skumgummi. Viktig Vær oppmerksom på dens stivhet og tetthet, siden de viktigste egenskapene til produktet avhenger av dette.
 2. Sånn som det er nå en ramme er kuttet fra et ark. Størrelsene varierer, og formen tilpasser seg den spesifikke sengen..
 3. Etter det lag et etui for skumgummi. Den kan lages av forskjellige stoffer, det viktigste er at de er slitesterke og naturlige.

Det er viktig at lokket gjentar formen på arbeidsstykket helt. For å forenkle arbeidet er det lurt å utstyre det med en lås. Dette vil tillate deg å bytte skumgummi med en ny, om nødvendig..

Prosessen med å lage en madrass virker bare enkel, men ikke alltid mulig hjemme. Derfor er det bedre å kjøpe ferdige produkter av høy kvalitet fra pålitelige produsenter..

Frimerker

Polypropylen er et styksyntetisert materiale. Dette tillater i prosessen med produksjonen å endre hovedindikatorene.. Det er flere merker av skumgummi på markedet i dag:

 1. ST. Standard skum, som er hentet fra basispolyolen.
 2. HL, EL. Disse merkene refererer til materialer hard overflate. De tåler perfekt langvarig belastning, noe som gjør at de kan brukes til produksjon av madrasser.
 3. Hs. Mykt skum. Mange produsenter bruker den til å redusere produksjonskostnadene..
 4. HR. Materialet har god viskositet, men samtidig har lav stivhet.
 5. LR. Dette stoffet har allerede værtkombinerer mykhet og elastisitet. Denne skumgummien har en minneeffekt.
 6. RTC. Produktene er preget tilstedeværelsen av et stort antall porer. Det brukes sjelden i produksjon av madrasser..

Det er også resirkulert skumgummi, som oppnås som et resultat av behandling av avfall. Avhengig av teknologien kan produktene ha kvalitetsindikatorer for stivhet og tetthet..

Anmeldelser

Kjøpere av skummadrasser mister gradvis tilliten til slike produkter. Dette skyldes det faktum at dette stoffet begynte å bli erstattet av andre materialer med bedre egenskaper (kokosnøtter, latex, etc.). Men likevel noterer mange eiere gode indikatorer på stivhet (merke El 2842) og luftveksling. Dette gjør at du kan få kvalitetshvile for relativt lite penger. En annen positiv nyanse bemerket av mange eiere er madrassens lave vekt. Dette gjør det enkelt å transportere det, forhåndsvalset til en rulle.

Skummadrasser er allsidige produkter som lar deg løse mange vanlige oppgaver. Men bare produkter av høy kvalitet fra velprøvde og kjente produsenter bør brukes i hverdagen..