Skumbarneseter

Barnemøbler er en spesiell varekategori, prisene som ofte er ganske høye. Men hvis foreldre er tålmodige, vis sine talenter, koble fantasi, så kan de enkelt lage barneseter med egne hender med minimale økonomiske kostnader.

En av de enkleste i utførelse, men samtidig veldig populær, original og behagelig, er en bønnestolstol, som kan lages av skrapmaterialer. Et annet alternativ er produksjon av en treramme, som er belagt med skumgummi og dekket med stoff.

Originale og komfortable barneseter kan lages selv av skrapmaterialer, som sikkert finnes hjemme for alle. For eksempel kan en lenestol “settes sammen” av store plater skumgummi, hvorpå de kan sys av et vakkert lyst materiale. Et barnesete kan også bygges av seter og puter fra gamle stoler – bare sy nye deksler på dem av hvilket som helst materiale, og deretter sy deler i form av en stol.

La oss se nærmere på de mest interessante alternativene for barneseter som du kan lage selv hjemme.

Polstret

For å bygge et barnesete i skumgummi må du gjøre følgende:

 1. Opprettelse av en ramme laget av tre;
 2. Omhylse den med skumgummimateriale;
 3. Trekk med tekstiler.

Egnede materialer for å lage rammen er kryssfiner eller sponplater. De er lette nok og samtidig holdbare for bygging av barnemøbler..

Det er ganske enkelt å lage rammen til den fremtidige stolen:

 • Først trenger vi danne en halvsirkel av sponplater, som vil bli fremtidens setebase. I en rett vinkel til basen fester vi tre lange blokker (ca. 40 cm hver) ved hjelp av selvskruende skruer, som vi monterer produktets ryggstøtteramme på.
 • Videre er det nødvendig kutt de fremre stolpene av kryssfiner. Vi måler den eksakte størrelsen på den halvsirkelformede delen, hvoretter det vil være nødvendig å kutte to rektangulære deler fra hardboard. I lengden skal de være nøyaktig det samme som lange stenger og i bredden – som halvparten av lengden på den halvsirkelformede delen av rammen.
 • Det gjenstår bare fest alle deler av rammen til stengene ved hjelp av selvskruende skruer og et bor.

 • Når rammen til produktet er klar, må du gå videre til neste trinn – fôr den med skumgummi. For polstring av sidene på stolen skal skumgummien være tynnere, men for ryggen og setet – tykk nok.
 • Du må lime skumgummien med et spesielt lim, som ofte kalles “skumgummi”, inneholder den stoffer som polyuretan og neopren. Konsistensen til slikt lim er ganske tyktflytende, så det vil ikke mette hele laget av skumgummi, noe som er veldig viktig, siden etter tørking blir det impregnerte laget veldig hardt og mister lett formen.

Det er veldig praktisk å kutte skumgummien med en skarp kniv, et skrivesaker eller en kniv som er designet for å trimme linoleum er ideell for dette formålet.

 • Omslutt den resulterende stolen du kan bruke vanlig møbelstoff eller lær. Fordelen med sistnevnte er at det er mye lettere å ta vare på det, smuss vil være lett nok å vaske av, men stoffmaterialene blir lettere skitne og rengjøringen blir ikke så enkel.

Hvis du ønsker det, kan du også lage en gjør-det-selv armlenebrakett for stolen..

For mer informasjon om hvordan du syr et barnesete i skumgummi, se neste video.

Rammeløs

De viktigste fordelene med en rammeløs stol med skumfylling er mobiliteten, maksimal sikkerhet og høy komfort. Slike møbler for et barn kan også bli et interessant element i spillet..

Å lage en rammeløs stol med egne hender vil ikke være vanskelig. Den viktigste ferdigheten som vil komme godt med er syferdigheten. Faktisk er bønnestoler et deksel av stoffet, der det er plassert et spesielt fyllstoff. Slike møbler tilpasser seg lett kroppens form til babyen som sitter på den..

For fremstilling av disse møblene må du forberede følgende materialer og verktøy:

 • Millimeter papir for mønstre;
 • Materialet som innerposen skal lages av. Det kan være naturlig, syntetisk eller halvsyntetisk. Lengden på stoffet avhenger av størrelsen på stolen som lages. Den universelle størrelsen på slike møbler er 90×120 cm, for dette trenger du 2,5-3 m stoff (rullbredden må være minst 120 cm);
 • Materialet som ytterkassen skal lages av. Lengden på stoffet skal være den samme som for innerposen. Velg holdbare naturmaterialer. Fargene skal være lyse og harmonisk kombinert med resten av interiøret i barnehagen;
 • Glidelåser, lengden skal være mellom 300 og 1000 mm. Glidelåsen på det ytre dekselet kan også byttes ut med borrelås. Takket være låsen kan toppdekselet fjernes og vaskes;
 • Blyant, kritt, saks, linjal og målebånd;
 • Sterk tråder for sømmer;
 • Syntetisk fyllstoff. Det kan enten være et profesjonelt fyllstoff av polystyrenskum (i form av små, veldig lette kuler, som krever omtrent tre hundre liter), eller et så billig materiale som skumgummi, som sikkert mange vil finne hjemme.
 • Symaskin.

8 bilder

Arbeidsfaser:

 1. Vi overfører det medfølgende mønsteret til grafpapir i ekte størrelse og kutter det ut;
 2. Vi overfører mønsteret til stoffet og kutter ut elementene for å sy den indre og ytre posen;
 3. Vi syr delene for hånd med en ristesøm, mens det er nødvendig å sy glidelåser umiddelbart i hvert etui;
 4. På en symaskin er det nødvendig å sy alle tråssømmene med en sterk tråd;
 5. Posen må vendes ut, og deretter kan du begynne å fylle.

Se nedenfor for mer informasjon.

Det er tryggere og enklest å bruke skumgummi som fyllstoff hjemme., siden under prosedyren for å fylle posen med polystyrenskum, kan en viss mengde kuler smuldre, i dette tilfellet kan de samles opp med en støvsuger. Og barn blir best bedt om å vente i et annet rom (for å unngå å få det ekspanderte polystyrenfyllstoffet inn i luftveiene).

En baby myk stol er et allsidig møbel som vil gjøre babyens rom mye mer behagelig og interessant, spesielt hvis du lager disse møblene selv. Du kan slå på fantasien og sy et stoltrekk i form av barnets favoritt eventyrkarakter eller i form av morsomme dyr. Det viktigste er at du må gjøre alle stadier av arbeidet veldig nøye og nøye, da vil du sikkert få et utmerket resultat som vil glede både deg og babyen din..

De viktigste fordelene med selvlagde møbler er bekvemmeligheten, originaliteten (tross alt, du finner ikke det andre slikt andre steder), samt minimale økonomiske kostnader.