Skapstyper: hvordan velge?

Skapstyper: hvordan velge?

Møbelprodusenter har fylt salonger med et bredt utvalg av skap, unike i sin konstruksjon, design og funksjonalitet. Sortimentet deres er representert av flere typer som har ett felles formål – lagring av personlige eiendeler til eieren, men samtidig er de helt forskjellige fra hverandre når det gjelder konfigurasjon, ikke bare forskjellig i form og størrelse, men også i mekanismen for bevegelse av dørelementer. Og hver av disse typene har flere klassifiseringer..

På den ene siden er en slik variasjon ekstremt positiv, men skaper samtidig flere vanskeligheter med å velge. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å navigere i det brede utvalget av dette møbelet og finne ut hvilke typer skap som kan kjøpes og hva som er fordelene med hvert produkt..

Varianter

Alle typer skap kan deles inn i to hovedgrupper:

 • Svinge;
 • Garderober.

Svingende er en fullverdig kropp, som inkluderer elementer som vegger, bunn, tak og dører.

Den kan plasseres i hvilken som helst del av rommet, og hvis du vil endre oppsettet eller omorganisere møblene, kan skapet enkelt flytte til ønsket plass.

Den andre gruppen er i sin tur delt inn i kasse, innebygde og radiusstrukturer. Skyvedører er møbler som er innebygd eller delvis bygd inn i veggen. I motsetning til hele produkter er de vanskeligere å transportere eller ikke utsatt for transport i det hele tatt. Saken er at skyvedører er oftest et element i selve rommet, den såkalte vegggarderoben, fordi deres delvise komponenter er gulv, vegger og tak.

Mer nylig har tekstilskap dukket opp på møbelmarkedet, det er ennå ikke mulig å danne dem i en egen gruppe, men likevel er dette en ganske interessant enhet for lagring av ting. Garderobeskap – dette er hva produsentene kaller disse designene. De er et mykt aluminiumshus, dekket med stoff..

Garderober og garderober kommer i tre former:

 • Rett;
 • Hjørne;
 • Radius.

Den rette garderoben er den klassiske og vanligste modellen. Rette modeller er utstyrt med et stort antall hyller og har til og med plass til flere hengerstenger.

Men hjørneskap fortjener mer oppmerksomhet, ettersom de er delt inn i flere flere underarter:

 • L-formede modeller. Skapstrukturen opptar et hjørne av et rom og to tilstøtende vegger. Dette er standard type hjørneskap..
 • Diagonale modeller. De er også innebygd i hjørnet av rommet, men har samtidig formen av en trekant, de opptar plass ergonomisk og gir eierne et stort område for lagring av ting..

 • Trapesformet. Alt er analogt – skapet har form av et trapes, refererer til asymmetriske strukturer, gir et ekstra lagringssystem.
 • Femvegger. Den kombinerte versjonen av hjørneskapet er en L-formet modell, hvorav halvparten enten kan være diagonal eller trapesformet. Både garderober og garderober kan ha en slik geometrisk form..

Radiusformede konstruksjoner er en innovasjon på møbelmarkedet, de kjennetegnes ved sin originale design og beholder samtidig alle funksjonelle trekk ved garderober. Det er ingen modeller for kjoleradius. Radiale strukturer er også delt inn i flere underarter:

 • Konveks. Den mest fordelaktige plasseringen for et konveks skap er en nisje;
 • Konkave. Denne typen radialkapslinger er oftest sakbasert i stedet for innebygd;

 • Kombinert eller bølget. De er en kombinasjon av konvekse og konkave elementer, som visuelt ligner en bølge;
 • Rund. De har en fullverdig radial sirkelform, men finnes sjelden i boligkvarteret på grunn av at de bruker mye plass.

I tillegg til støttekonstruksjonen, er dørelementer inkludert i grunnsettet på skapets front.

De er av flere typer:

 • Svinge;
 • Glidende;
 • Folding;
 • Rulleskodder.

Som regel finnes den første typen dørelementer oftest i plagg. Dette dørbevegelsessystemet har en enkel og pålitelig enhet, den består av hengsler som er installert på sideveggene i skapet og direkte på dørbladene selv..

Skyvedørselementer har et mer komplekst rammebevegelsessystem, denne mekanismen inkluderer rulleskodder, hjul og bevegelsesbegrensere. Det er skyvedører med rulleskodder utelukkende i garderober og av typen festing av føringer er av to typer:

 • Topphengt;
 • Bunnhengt.

Den første festetypen brukes sjelden i garderober av skaptype, oftere i innebygde modeller. Grunnen til dette er at hovedbelastningen på dørelementene og skyvesystemet faller på takkonstruksjonen, noe som er ekstremt upraktisk i nærvær av for eksempel strekk eller gipsplater, fordi ytterligere forsterkning av taket vil være nødvendig, ellers vil den rett og slett ikke støtte vekten. Når det gjelder innebygde modeller, på en eller annen måte, må installasjonsarbeid utføres.

Bunnhengende fester overfører støttepunktene til dørpartiene til gulvkonstruksjonen, på grunn av dette anses systemet som mer pålitelig og har lengre levetid. Rulleskodder er laget av enten aluminium eller stål, hjulene er i sin tur laget av plast med et gummibelegg, som sikrer jevn og stille bevegelse av skapdørene.

Produkter med foldedører er en hybrid av sving- og skyvemekanismer. Ellers kalles dette systemet “trekkspill” på grunn av at prinsippet om bevegelse av klaffene etterligner foldingen av trekkspillets belg. Styreskinner i skyvedører er festet på toppen, dørbladbladene består av flere deler, som hver er festet med et bevegelig element.

Skapdører laget i form av rulleskodder er en enkel og demokratisk måte å utstyre en glidende garderobe på, rullegardinmekanismen ligner veldig på persienner og fungerer på samme prinsipp – lamellene festes godt sammen og beveger seg langs styreklaffene. Fordelen med en slik “dør” er at du enkelt kan bytte ut et ødelagt element.

I tillegg til de fire hovedtypene, er det også modeller av skap med løftedører. Til tross for brukervennlighet og pålitelighet, er det ikke ofte mulig å finne løftemekanismer, fordi disse mekanismene på grunn av deres komplekse design er ganske dyre, dessuten kan de bare brukes i små moduler med skyvedarderober.

Funksjoner og egenskaper

La oss se nærmere på designene til alle typer skap med sine fordeler og ulemper.

Så garderober i deres variasjon er forskjellige i slike egenskaper som strukturdimensjoner, fasadedesign, kostnad og funksjonelt tilbehør. Selvfølgelig har moderne garderober presset forgjengerne litt, men likevel er de fortsatt ganske etterspurt blant kjøpere..

Garderoben består av elementer som hengslede dører, hyller og mesaniner for oppbevaring av ting, samt et rom med tverrstang i form av en trepinne eller et rør for kleshengere hvor du kan henge klær.

Dette produktet gir eierne muligheten til å utnytte boarealet mest effektivt på grunn av strukturens mobilitet, evnen til å montere og demontere det, og også flytte det til et annet område. En garderobe, i motsetning til en garderobe, gir maksimal tilgang til lagringssystemer, selvfølgelig kan den ikke fullt ut betraktes som en modulær design, men samtidig er det fortsatt mulig å fjerne og installere noen elementer fra den interne konfigurasjonen av produktet, justere den optimale høyden på hyllene.

Et bredt sortiment med sine forskjellige fasadedesignalternativer og farger lar deg enkelt velge et produkt for ethvert interiør – fra tradisjonelle klassikere til ultramoderne stiler.

Fordelene med garderober med hengslede dører er at de har:

 • Bredere utvalg av modellserier;
 • Stille mekanisme for åpning av dørelementer;
 • Demokratisk kostnad;
 • Levetiden når flere tiår.

Ulempen med disse systemene er at det kreves ekstra plass for å åpne sashen, som ikke alltid er praktisk å bruke..

Skyvbare garderober med svingdørsystem er sjeldne. Som du vet, har denne typen produkter i utgangspunktet to typer bevegelsesmekanismer for buntene:

 • Med skyvedører. Fordelen deres ligger i enkelhet og brukervennlighet. Det er også viktig at dette dørbevegelsessystemet sparer plass, siden det ikke krever plass for å åpne dører, som i svingmodeller. Levetiden til glidestrukturer når 10 år, noe som er mye lavere enn for svingmekanismer, så dette kan tilskrives ulemper.
 • Foldbare mekanismer for bevegelse av dørblad. De kombinerer fordelene med skyve- og svingsystemer. De tar mindre plass enn hengslede, men samtidig gir de, i motsetning til glidemekanismer, full tilgang til skapets indre rom..

Skapet og de innebygde garderobemodellene har også sine egne egenskaper og egenskaper. Så den innebygde strukturen har ikke en fullverdig ramme, komponentene er dørfoldinger. I noen tilfeller er et tak eller gulv installert, for eksempel hvis leiligheten har strekkloft eller ujevne gulv.

Forresten, en av de viktigste fordelene med innebygde modeller er muligheten til å korrigere og skjule geometriske feil i rom..

Skapkomponentene festes direkte til vegger, gulv og tak, derfor krever installasjon av denne typen konstruksjoner alltid installasjonsarbeid. Innebygde modeller kan ikke transporteres, og poenget er ikke at de ikke kan demonteres, årsaken til dette er helt individuelle målinger, noe som gjør strukturen unik for ett rom der den opprinnelig ble installert i henhold til prosjektet. For eksempel, allerede i andre etasje i samme hus eller bare i andre rom, og enda mer i leiligheter, kan det være at den nødvendige geometrien til rommet, bredden og lengden, den optimale takhøyden osv. Ikke stemmer overens..

Det interne utstyret til de innebygde modellene avhenger utelukkende av behovene til den fremtidige eieren, noe som gjør dem romslige og funksjonelle. Slike skap er laget kun på bestilling, det er neppe umulig å kjøpe et ferdig produkt i henhold til de nødvendige dimensjonene..

Kabinettmodeller av skyvedører har i sin tur en ramme, men ikke alltid komplett. Disse produktene får fordeler som transportabilitet, mobilitet og allsidighet i design. Ferdige modeller av skapskap er mye billigere enn skreddersydde produkter. Det skal tas i betraktning at skapmodellene, selv om de delvis er festet til veggene, derfor kan tilstedeværelsen av gipsbokser på veggkonstruksjonen bli en grunn til å nekte å kjøpe garderobeskap. Men samtidig lar fraværet av flere rammelementer deg fullt ut bruke området som er tilgjengelig for lagring av ting..

Dimensjoner

Uavhengig av hvilken type struktur den fremtidige eieren av garderoben eller garderoben ønsker å skaffe, er det i utgangspunktet nødvendig å måle rommet og den delen av det der det er planlagt å installere produktet. Det er viktig ikke bare å beregne bredden, lengden, høyden på rommet og fikse det nyttige området, men også å ta hensyn til tilstedeværelsen av brytere, stikkontakter, dør- og vindusåpninger og selve dørene og vindusrammer, vinduskarmer, varmeanlegg osv..

Først etter å ha målt rommet, bestemmes dimensjonene til strukturen tilnærmet, tatt i betraktning grunnplankene, alle slags hull og uregelmessigheter. Skapet kan enten være lavt på bena eller fylle hele plassen fra gulv til tak. Det neste trinnet er å bestemme tillatt produktdybde. I følge standarden når den 0,6 m, men den kan enten være mer eller mindre.

Eksperter anbefaler ikke å kjøpe og bestille produkter med en dybde på mindre enn 0,3 m, siden slike produkter blir begrensede når det gjelder konfigurasjon og ustabile.

Det er noen optimale parametere som ikke anbefales å krenkes..

Ellers kan produktet bli farlig å bruke, for eksempel:

 • Bredden på de horisontale hyllene bør ikke overstige 1 m, ellers kan de falle sammen, men det anbefales ikke å ha en hyllebredde på mindre enn 0,4 m av samme grunn..
 • Lengden på hengerstangen bør i gjennomsnitt ikke være mer enn 0,9 m, ellers vil stangen falle.
 • Hvis bredden på vaskeboksen overstiger 0,6 meter, må bunnen være laget av sponplater, ikke fiberplater, ellers kan det deformeres.

Tilstedeværelsen av sving- eller foldedører i konstruksjonen krever også ytterligere målinger, det samme gjelder skyvemoduler – for hver detalj må brukerplassen tas i betraktning.

Fargeløsninger

I utgangspunktet skal det bemerkes at å finne et produkt av ønsket fargeskjema ikke er en vanskelig oppgave, muligheten til å bestille en struktur i henhold til individuelle parametere sparer her, men det vil være vanskeligere å bestemme seg for ønsket fargevalg og, mest viktigere, det vil være vanskeligere å velge det riktig..

Designere har utviklet tre hovedaspekter å ta hensyn til når de velger skapfarger.

Introperabilitet av farger

Med andre ord er en harmonisk kombinasjon av farger og nyanser introperabilitet. Den inneholder fire grunnleggende konsepter for fargeløsninger i interiøret i et rom, som er definert ved hjelp av fargehjulet:

 • Monokrom konsept. Prinsippet for monokrom fargekombinasjon er å velge én farge, enten kalde eller varme farger. Interiøret bruker igjen tre av sine varianter: hovedskyggen, lysere og mørkere. Fronten på skapet er oftest gjort for å matche veggene eller i lyse farger, og kroppen er mørk, noe som visuelt reduserer dimensjonene til strukturen.
 • Kombinasjonskonsept basert på prinsippet om likhet. I dette tilfellet er grunnlaget valget av en farge, den regnes som den viktigste, og de resterende to er fra den på fargehjulet i en vinkel på 15-25 grader. Det er viktig at helningsvinkelen på fargehjulet er den samme for både den andre og den tredje fargen..

 • Kontrastkombinasjon. To motsatte farger er valgt på fargehjulet. For å finne ut hvilken farge som er motsatt den viktigste, kan du tegne en rett linje fra den som går gjennom midten av sirkelen. Det anbefales å velge farger med rolige toner, slik at kontrasten ikke blir for fengende og frastøtende..
 • Aksentuering. Dette kombinasjonsprinsippet, i motsetning til de andre, inneholder fire farger for en kombinasjon, de tre første blir oftere valgt i henhold til det monokrome konseptet, og den fjerde er valgt av ham i henhold til prinsippet om kontrastkombinasjon..

Kombinasjon med interiøret

Det er viktig å ta i betraktning at i tillegg til fargeløsninger kan teksturer, utskrifter og alle slags mønstre være tilstede i innredningen i rommet; det er svært sjelden å finne en helt monokromatisk utforming av skapets front eller romdekorasjon. Det er nødvendig å følge flere grunnleggende konsepter av kombinasjonen, ikke glemme dine egne preferanser og originalitet..

Det vanligste konseptet er en kombinasjon av en skapfront med tapet i ensartede farger og teksturer. Så det ser ut til at produktet er forkledd og blir mindre merkbart. Dette er gunstig for små områder, siden plassen visuelt frigjøres fra skapets solide struktur..

Et annet kombinasjonsalternativ, tvert imot, er å fokusere på produktet, noe som gjør det dominerende i verdensrommet. Det ser veldig imponerende ut hvis skapet har en uvanlig design eller fasadeinnredning, men det må huskes på at dette vil føre til et visuelt tap av ledig plass, noe som er ulønnsomt for små rom..

I tillegg til etterbehandlingsmaterialer er det mulig og til og med nødvendig å kombinere farge og tekstur på skapet med resten av møblene. Oftest gjøres dette gjennom en enhetlig utforming av kroppene til forskjellige interiørartikler..

Psykologisk oppfatning

Denne faktoren er individuell for hver person, men dens anvendelse i praksis lar deg skape en unik atmosfære og miljø i rommet, som har eller oppmuntrer til visse handlinger og stemninger..

Hver farge har sin egen psykologiske effekt på en persons humør. Men samtidig må vi ikke glemme individuell og personlig oppfatning. Hver person kan assosiere farger med helt uventede stemninger. Det er også viktig å vurdere at hver farge i interiøret har sin egen karakter:

 • rød. En ganske aggressiv farge, praktisk talt ikke egnet for rekreasjonsområder, men utformingen av en personlig konto eller et moderne kjøkkenområde er ganske innenfor kraften til røde nyanser. De vil gi et boost av energi for hele dagen..
 • Grønn. Hovedmakten til denne fargen er avslapning. Grønt kan hjelpe deg med å slappe av og lade opp med positiv energi etter en hard dag..
 • Blå. Denne fargen er forbundet med alvorlighetsgrad, men samtidig har den en beroligende kraft. Så design av skap i arbeidsområder og kontorer i blått er den beste løsningen, det vil hjelpe å stille inn på arbeidet..

 • Lilla. Til tross for spektakulæriteten, anbefales ikke denne fargen å brukes som den viktigste, men lilla er ideell for å lage aksenter..
 • Hvit. Fargen på renhet og ro, ifølge psykologisk oppfatning, regnes den som nøytral, men utvider visuelt rommet og skaper en atmosfære av frihet.

 • Grå. Det er generelt akseptert å betrakte grått som en nøytral farge, det skaper ikke stemninger, men på grunn av kulden er det i stand til å roe seg ned og følgelig slappe av..
 • Svart. Det regnes som den ledende fargen når det gjelder uklarhet i oppfatningen – for noen er det et symbol på korthet og smak, mens det for andre forårsaker en følelse av angst. Uansett er det lett å passe svart inn i ethvert interiør, men designere anbefaler ikke å bruke det i store mengder..

Brun. De fleste skap i brune farger er laget av naturlige treslag – luksusprodukter eller materialer som etterligner tre. Det er en varm og koselig farge..

Den treaktige klassifiseringen av brune nyanser bør gis spesiell oppmerksomhet:

 • Wenge. Mørke treaktige nyanser, ideelle for å lage kontrasterende kombinasjoner.
 • Eik. Det kan være fra de lyseste, litt rosa til rike mørke nyanser. Luksuriøs farge både på forsiden og kroppen på produktet.
 • Nøtt. Har en mørk gul nyanse av varme toner, en allsidig nok farge for alle typer dekor.
 • kirsebær. Kirsebær har den lyseste og mest delikate trefargen; den passer perfekt inn i det indre av rom for hvile og søvn, for barn..
 • Bøk. I likhet med valnøtt kan fargen på bøketre betraktes som universell, den varierer i et lyst fargetone.

Et annet interessant konsept for fargedesign er “årstider”, det inneholder i utgangspunktet fire grunnleggende kombinasjonsprinsipper, men valget av nyanser og skalaer velges med tanke på eierens favorittsesong:

 • Sommer. Hovedfargene er blå og hvit, interiøret kompletteres med blå, grønne og beige toner.
 • Høst. Varme toner av rødt kombinert med blå, gule, brune, svarte og grå nyanser.

 • Vinter. Den er basert på blå, røde, brune og hvite farger i enten kalde eller veldig varme farger..
 • Vår. Grunnlaget er tatt med saftige og livlige nyanser av farger som grønt, rødt, blått eller blått, hvitt eller beige..

Selvfølgelig, i dette konseptet, er alle farger omtrentlige. Den beste løsningen ville være å spille assosiasjoner og dekorere plassen i fargene du tenker på når du tenker på en bestemt sesong..

Materialer

I utgangspunktet, for produksjon av skap brukte materialer som:

 • Sponplater – sponplater. Et av de rimeligste, men samtidig materialer av høy kvalitet. Den brukes til produksjon av interne komponenter i produktet (skillevegger for hyller) og karosserielementer;
 • Sponplater, sponplater. Takket være laminering blir det et pålitelig materiale med lang levetid; det brukes til å lage skapelementer, hyller og fasader.
 • Trefiberplate. Slitesterkt, lett materiale for produksjon av bakvegger og skuffebunner;

 • MDF – fin spredt fraksjon. Når det gjelder bruk, konkurrerer den med laminerte sponplater, men har en rekke fordeler – fuktmotstand, enkel maling, noe som øker utvalget av møbelbutikker. Ulempen er de høye kostnadene;
 • Naturlig tre. Det brukes i produksjonen av modeller i luksusklasse, naturlig materiale gir en garanti for kvalitet, holdbarhet og miljøvennlighet av produktet, men øker samtidig kostnaden for skapet;
 • Rotting. Dekorativt materiale fra tropisk liana brukes til å dekorere fasader;

 • Bambus. Det er dekorativt, som rotting;
 • Lacobel eller frostet glass. Har en rekke farger, brukt til fasadepynt.

Kabinettbeslag er hovedsakelig laget av metall, for eksempel stål, krom eller aluminium, men det er plast- og tredeler – håndtak, hengsler, fester, møbellåser, stenger, roterende mekanismer og holdere. Det er design uten håndtak – dørene åpnes etter trykk og er utstyrt med dørlukkere.

Utstyr

Noen forbinder med ordet “garderobe” med en massiv garderobe, bak en av dørene som det er en seksjon for kleshengere, og bak den andre – skuffer og hyller. Ja, modellene som ble presentert på møbelmarkedet for omtrent tre til fire tiår siden så omtrent slik ut, men den moderne designen og funksjonelle komponenter har gjort garderoben til et uunnværlig møbel for et privat hus eller leilighet. I dag er de interne komponentene i garderoben komplett med et ekstra sett, som inkluderer skuffer, horisontale hyller, skinner, mezzaniner og noen ganger modulære elementer..

Hvis vi snakker om delen av skapet med en stang, så kan modellene her presenteres i to forskjellige konfigurasjoner. Dette er hengerstenger, festet til slutt. Som oftest er slike strukturer utstyrt med et uttrekkbart element, de kan finnes i grunne strukturer eller i skap, hvor hengerdelen tar liten plass og er ganske smal. Etter å ha åpnet rammen, vil eieren bare se ett sett med kleshengere med klær, men ved å trykke på vektstangen får han tilgang til resten av garderobeartiklene. Sett fra ergonomi og rasjonell bruk av plass er dette et veldig praktisk alternativ. Det andre alternativet for å plassere stangen er langsgående. Dette er en standard måte å fullføre hengeravdelingen på, den lar deg plassere så mange ting som mulig, men samtidig er det viktig å vite at minimumsdybden til et slikt produkt bør være minst 0,6 m.

Den andre delen er beregnet for oppbevaring av brettede personlige eiendeler og garderobeartikler. I denne delen av skapet, i tillegg til hyller, kan skuffer plasseres. Oftest er det ikke mer enn 4 av dem, og de er relativt små i størrelse og er designet for å lagre undertøy eller andre småting etter eierens skjønn. Når det gjelder funksjonalitet, er de fleste garderobemodeller utstyrt med ekstra hyllefester, dette lar brukerne uavhengig velge høyden på hyllene og antallet innenfor det tillatte området..

Garderober, som består av modulære elementer, er designstrukturer som er uforlignelige i funksjonalitet og individualitet med ethvert møbel, og derfor bør det komplette settet med modulære garderober gis spesiell oppmerksomhet. Faktisk er modulmøbler en fullverdig design, som inkluderer flere skap i forskjellige konfigurasjoner, formål og størrelser..

De grunnleggende elementene i modulskap inkluderer stativer med åpne og lukkede lagringssystemer, hjørnemoduler (hvis strukturen er L-formet), TV-stativer, sideseksjoner, garderobeartikler, blyanter, bokhyller, kommoder, skjenker, etc. Alle disse elementene er festet sammen av kryssende bånd, som gjør individuelle elementer til en fullverdig skapstruktur.

Den viktigste fordelen med disse designene er at modulene velges av eieren på egen hånd, med tanke på behovene, og over tid kan du supplere skapet med andre elementer fra samme samling..

Glidende garderober i sin interne struktur er ikke mye forskjellig fra garderober, men deres viktige funksjon er muligheten til å velge interne lagringssystemmoduler utelukkende etter eierens skjønn. I dette tilfellet oppstår spørsmålet: hvordan du planlegger det nyttige området i skapet og gjør det så praktisk og funksjonelt som mulig?

Utstyret i garderoben påvirkes av antall personlige eiendeler og garderobeartikler, ledig ledig plass i strukturen og klientens budsjett..

Basert på kundens økonomiske evner og hans krav, lages en første skisse med flere alternativer for plassering av lagringssystemelementene. Dimensjonene til strukturen blir også tatt i betraktning, som antall avdelinger / seksjoner av produktet avhenger av..

Etter å ha et lite område, velger klienten som regel et design med en eller to seksjoner, men selv i et så lite skap kan du montere hengerstenger (mest sannsynlig på tvers av saken for å spare plass), hyller, et par skuffer og hyller for kvinners ting eller vesker.

Store strukturer har henholdsvis et stort antall utstyrsmuligheter. I slike skap kan du allerede lagre sesongartikler, sko eller sengetøy. Forresten, det er til og med spesielle modulboks for sengetøy – funksjonen deres er tilstedeværelsen av dufter for sengetøy. For den rette halvdelen har produsentene levert ikke bare moduler for lagring av kosmetikk, men også hele innebygde toalettbord, men mer om det senere..

For å få mest mulig ut av skapet, anbefales det å dele lagringssystemet i tre soner:

 • Mezzanine – øvre hyller. Brukes til å lagre sjelden brukte varer, for eksempel ekstra sett med tepper, puter, sesongartikler og andre uvesentlige gjenstander.
 • Hovedlagringsdeler – midt i skapet. Her er garderobeartiklene som er hyppigst brukt..
 • Nedre seksjoner – hyller nederst. Dette området brukes oftest til oppbevaring av sko, reisesekker, etc..

I tillegg til stenger, skuffer og horisontale hyller, er det også flere elementer, hvis installasjon utføres avhengig av kravene til eieren og tilbehøret til skapet..

Det kan bli:

 • Slips;
 • Brudgommen;
 • Håndveske;
 • Beltebøyle;
 • Oppbevaringsrom for smykker;
 • Utrullingskurv;
 • Skohyller;
 • Skur for kjøkkenskap;
 • Pantograf, etc..

Å utstyre strukturen med et slikt ekstra element som LED -bakgrunnsbelysning har blitt populært og veldig originalt. Dette elementet kan være både dekorativt og funksjonelt. Den ytre belysningen på forsiden av skapet anses som dekorativ, dette demonstrerer designet og gjør det til en del av lysdesignet i rommet. Intern belysning blir på sin side ansett som funksjonell, det er nødvendig når hovedbelysningen ikke er nok, dette problemet er spesielt akutt i de generelle designene av skyvedører.

Både innendørs og utendørs belysning må ha en energikilde, hvis det er mulig, er dette en innebygd stikkontakt inne, men hvis den er fraværende, er det en batteridrevet belysningsenhet.

Og til slutt, et komplett sett med transformerende skap, ellers kalles de matryoshka -skap. Dette er en uvanlig idé for studioleiligheter eller moderne små leiligheter. Slike smarte møbler kombinerer funksjonene til flere interiørartikler samtidig, og bruker samtidig rasjonelt plass.

I tillegg til den grunnleggende skapdesignen, kan transformatoren suppleres med:

 • Bordet. Dette kan være både en overflate for en spisestue, et salongbord og et arbeidsbord;
 • En seng eller en sofa. Soveseksjonen kan være en del av sofaen og gjemme seg i strukturen til det er behov for bruk, eller den kan ganske enkelt innrammes av skaphyller;
 • Barnehus eller lekeområde.

Det er bemerkelsesverdig at slike skap kan være enten med eller uten dører. Dette lar deg også skaffe et skjult tilleggsområde for arbeid eller fritid..

Hvordan velge?

Når du velger, er det viktig å vurdere flere hovedaspekter som har stor innvirkning på det endelige resultatet ved kjøp av et skap..

Det anbefales å følge disse egenskapene i rekkefølgen de befinner seg i:

 • Dimensjoner på rommet og strukturen;
 • Materialet som produktet er laget av;
 • Byggekvalitet;
 • Funksjonalitet;
 • Romslighet;
 • Fasade dekorasjon;
 • Produsentanmeldelser.

De to første aspektene ble diskutert i artikkelen ovenfor, så du kan gå rett til det tredje – kvaliteten på produktet. Selvfølgelig er det verdt å huske at kvaliteten i stor grad avhenger av konstruksjonsmaterialet. I salongen eller etter montering på stedet er det viktig å kontrollere alle forbindelseselementene og festens styrke, og deretter undersøke produktets kropp og fasade for deformasjoner, sprekker, flis. Etter det kan du begynne å kontrollere mekanismen for klaffene. Selv om dette er vanlige hengsler, vil det ikke være overflødig å åpne og lukke dørene flere ganger. Alle bevegelige elementer i lagringssystemet må fritt legge til hverandre, det samme gjelder dørbladet..

Den fjerde faktoren er å sjekke lagringssystemet og ta hensyn til de individuelle behovene til den fremtidige eieren. Hvis designet er laget på bestilling, vil det være en grunnleggende designfaktor. Dette rokker også produktets romslighet..

Et annet aspekt er dekorasjonen av kroppen og fasaden. Tegningen og strukturerte strukturelle elementer må være symmetriske. Hvis dørene instrueres av et speil eller frostet glass, er det viktig å sjekke med konsulenten om det finnes en film som forhindrer splinter ved mekanisk skade..

Design og innredning

I de fleste tilfeller er garderoben det mest iøynefallende interiørelementet, og derfor er det mer sannsynlig at bevisst ødelegger den ideologiske sammensetningen av rommet ikke å ta hensyn til funksjonene i konstruksjonen og designet. Det er viktig å harmonisk kombinere eierens smakpreferanser med stilen i rommet. Erfarne designere har utviklet en rekke konsepter for å kombinere forskjellige møbler, tekstiler og møbler for å skape det perfekte rommet..

Når den potensielle eieren av en garderobe eller garderobe har bestemt seg for størrelsen, funksjonaliteten og formålet med produktet han vil kjøpe, er det på tide å bestemme stilen.

Her er noen enkle tips å følge:

 • Klassisk interiør i behersket nyanser og rolige toner med åpne armer aksepterer tremodeller i ensemblet, hvis fasade er laget av naturlige arter eller etterligner tre;
 • Produkter fra MDF er i de fleste tilfeller designet i henhold til moderne stiler, og derfor er de ideelle for minimalistisk interiør eller høyteknologiske rom;
 • Hvis rommet har notater av vintage i sin stil eller er dekorert i retro-ånd, så er det originale tillegget til et slikt rom merkelig nok et antikk-dekorert produkt.

Ved å dekorere fasader på produkter kan du oppnå uventede resultater i utformingen av boligområder.

Det er flere varianter av dekorativ skapdekorasjon:

 • Speildesign av fasaden. Installering av et speil på produktdørene er anskaffelse av ikke bare dekorative egenskaper, men også funksjonalitet. Ved hjelp av speil utvides rommet i rommet visuelt, og også, hvis det er en garderobe, blir det et uunnværlig element når du samler. I tillegg kan speiloverflaten dekoreres i henhold til innredningen i hele interiøret..

 • Kabinettets front kan ikke bare være laget av ett materiale, men også ha dekorative innsatser av frostet glass, plast, tre med utskjæringer, etc. Fargespekteret til disse elementene og deres tekstur er også valgt med tanke på stilen på rommet.
 • Karosseriet og dørbladene kan males med emalje, som gir en glatt og matt overflate. Etter flekker kan du lime inn over fasaden med mønstre.
 • En populær innovasjon i utformingen av skapfasader som raskt vant hjertet til designere og eiere er fotoutskrift, som erstattet klistremerker. Denne typen dekorasjon består i å legge et bilde på dørkarmene. Det som er viktig her er en lakonisk kombinasjon av kroppen og bildet, fargene og størrelsen på hele rommet..
 • Skap kan ikke bare være uvanlig dekorert, men kan selv representere et helt kunstverk, for eksempel ha platinahåndtak, håndutskjæringer, settes sammen av naturlige treplanker uten å male, eller ha en ekstraordinær kropp i form av en gammel båt, geometriske figurer eller figurer av dyr, planter.

Typer speildekorasjon:

 • Fusjonerer. Sammensmelting av et stort antall flerfargede glassstykker til en enkelt sammensetning.
 • Maleri. Lag et akrylmønster på en glassoverflate.
 • Fotoutskrift. Direkte UV -utskrift på speiloverflaten og belegg bildet med en beskyttende film.

 • Sandblåsingsteknikk. Slipende glassoverflate for å lage en rekke mønstre og design.
 • Kombinert designmetode. Kombinerer flere typer dekorasjon.

Beliggenhet

Plassering av skapet i rommet krever spesiell oppmerksomhet. I de fleste tilfeller er det skapet som er det mest omfangsrike møbelet i rommet, og derfor kan det rett og slett ikke gå ubemerket hen..

Når du plasserer skapet langs en fri vegg, er det tilrådelig å velge en struktur som fyller hele rommet, da blir produktet visuelt oppfattet som en vegg. I dette tilfellet anbefales det å velge en solid modell av garderobe fra gulvet med rulleskodder til taket eller en garderobe.

Opprettelsen av en alkove er et ganske populært alternativ for arrangement av skap. Dette krever to helt identiske design. De ligger i en viss avstand fra hverandre, og mellomrommet mellom dem fylles etter ønske – det kan være en seng, et mykt sett, nattbord, et arbeidsområde, etc..

Plassering på den ene siden av åpningen – standard skapoppsett.

Bueopprettelse – plasseringen av skap på sidene av en dør eller vindusåpning, du kan også installere en mesanin for å lage en enkelt struktur.

Hjørneplassering er mest foretrukket for hjørnemodeller.

Interiør alternativer

 • Gang garderobe.
 • Innebygd garderobe på loftet.
 • Innebygd garderobe plassert under trappene.

 • Modulær garderobe for gangen.
 • Tiffany -settet inkluderer garderobe, kommode og TV -skap.

Anbefalinger for valg av skap – i videoen nedenfor.