Sammenleggbare sofaer

En sammenleggbar sofa er den mest populære typen polstrede møbler. Mange vet ikke hvilket alternativ fra de på markedet i dag som er best egnet til interiøret i stua. Tross alt har hver modell en annen type utfoldelse, produksjonsmaterialer, former og farger..

Funksjoner og fordeler

Det er umulig å forestille seg en moderne stue uten polstrede møbler, spesielt uten sofa. De kommer i mange forskjellige typer. Folding prøver er noen av de mest behagelige å bruke. Det er nødvendig at det valgte elementet kombineres vellykket med det overordnede designet, er av høy kvalitet, komfortabelt, praktisk og varer så lenge som mulig. Derfor oppstår det ofte vanskeligheter når du velger..

Sammenleggbare modeller har både åpenbare fordeler og noen ulemper..

 • Sammenleggbare møbler – et alternativ valgt av eiere av små mellomrom. Stuen i deres tilfelle fungerer som et soverom, og et sted for avslapning, og et senter for fester med venner. Dermed er den åpenbare fordelen med en sammenleggbar sofa dens kompakthet og plassbesparelse. Det kan også være enkelt eller dobbelt..
 • Den neste fordelen med denne typen vil være funksjonalitet. De fleste modellene med sammenleggbare sofaer har en eske for sengetøy, der det er praktisk å brette puter, sengetøy og et teppe. Dette frigjør plass i skapet..
 • Allsidighet konvertible sofaer manifesteres i overflod av bruksmuligheter. Sove, hvile, lese, se på TV, jobbe, leke med barn – alt dette kan gjøres på en slik sofa.
 • Vel, den siste ikke den mest åpenbare fordelen – forskjellige modeller og typer foldbare sofaer. Brukeren kan velge møbler som han liker, plukke dem opp til interiøret i en leilighet eller et rom. Når den slites ut, kan du også endre polstring av sofaen og dermed øke levetiden..

Hovedindikatorene ved kjøp av sammenleggbare møbler er transformasjonsmekanismen og dens generelle stil, evnen til å passe inn i interiøret. Det er modeller som åpnes som en bok, det er de som ruller jevnt ut, og det er de som utfolder seg som et trekkspill.

Dimensjoner

På grunn av multifunksjonaliteten til de utfellbare sofaene, blir de uunngåelig et soveplass.. De mest populære dimensjonene til slike steder:

 • 200×180 cm – analog av en 2 -sengs seng;
 • 200×200 cm – for et lite selskap av mennesker, kanskje treseter;
 • 200×160 cm – ganske passende alternativ for et par;
 • 150×55 – et hjørne for å sove på kjøkkenet. Flott mulighet til å bruke som køye for gjester.

En enkel sovesofa fra 120-130 cm bred er et godt alternativ for et barnerom. Laget i form av en bil eller et romskip, vil det alltid glede ethvert barn. Kompakt modell fra 140 cm vil passe godt inn på et lite kjøkken.

Foldemekanismer

Systemer for sammenleggbare sofaer er differensiert i henhold til to hovedtrekk: komfort i bruk og grensen for mekanisk motstand. Det er nødvendig å vurdere om brukeren vil legge ut møblene konstant for seg selv eller bare bruke det når gjester uventet kommer til huset.

Når du velger sammenleggbare møbler, må du ikke glemme følgende parametere:

 • styrken til transformasjonsmekanismen;
 • holdbarheten til materialene som møblene er laget av;
 • størrelsen;
 • stil.

Den beste og mest praktiske måten å legge seg ut på, ifølge flertallet av sofaeiere, er “tick-tock”.

Mekanismen for oppsettet er utformet på en slik måte at det bidrar til å bevare gulvet. Dette skyldes spesielle hjul som er plassert på enden av bena. Under drift av denne typen vil linoleum og parkett ikke lide i det hele tatt. Andre plusser med tick-tock-modellen inkluderer stil, pålitelighet av mekanismen og evnen til å tåle belastninger..

Dolphin -oppsettsmetoden er også populær.. Navnet går tilbake til hvordan delfindykkerprosessen ser ut. Og transformasjonsprosedyren ligner på sin side selve handlingen. Når du tar en del av dette møbelet i løkken, må du trekke det ut til nivået med hoveddelen. Ta deretter en annen sløyfe på den tilsvarende delen, trekk ut den skjulte delen av strukturen, og du får et komfortabelt og romslig sted å sove.

Denne mekanismen brukes ofte i hjørnesofaer. De er veldig enkle å bruke, har en vaskekasse, er pålitelige og av høy kvalitet. Siden det ikke er det billigste alternativet, er delfiner fortsatt populære fordi de fortsatt er en av de mest praktiske måtene å ta imot gjester..

Andre vanlige måter:

 • “Bok”. Den mest testede designen, den mest komfortable og enkleste å bruke. For å brette ut sofaen, er det nødvendig å heve og senke den ene halvdelen. Det vil være praktisk som en dobbeltseng. Fordeler: budsjett, holdbart, ikke nødvendig å fikse. Ulemper: Å brette ut sofaen krever en viss innsats, du trenger ledig plass bak sofaens bakside.

 • “Click-gag”. Oppgradert boksofamodell. Forskjellen fra den forrige modellen er at denne sofaen har en “gulv” -stilling, det vil si tilbakelent og halvt sittende. Fordeler: enkel å betjene, liten. Ulemper: ved daglig bruk slites den raskt, vanskelig å legge ut. Den samme ulempen, du trenger ledig plass bak ryggen.

 • “Fransk musling”. I dag er det en av de mest kjøpte typene. Når du legger ut, fjernes alle ekstra dekorative elementer, for eksempel puter. Du må brette sofaen ut loddrett, så beveger den seg mot deg og plasseres i en behagelig posisjon. Fordeler: smal, kompakt, stort utvalg av modeller. Ulemper: mangel på plass til sengetøy og tepper, grundig arbeid når sofaen brettes ut.

 • “Trekkspill”. Navnet “trekkspill” er fra kategorien “talende” etternavn. Mekanismen til dette møbelet er en utrulling, som består av flere seksjoner forbundet med en spesiell enhet. To seksjoner danner ryggen, den tredje delen er setet. Fordeler: Når sofaen brettes ut, skaper det et mye større antall soveplasser. Ulemper: du trenger mye ledig plass.

Formen

Stuen er hovedrommet i leiligheten, som bør organiseres så funksjonelt og vakkert som mulig. Perfekt utvalgte, koselige stilige designermøbler kan visuelt endre bostedet. Avhengig av stilen på rommet, kan sofaen enten bli legemliggjørelsen av kos og familiekomfort, eller et sted hvor venner og støyende selskap kan samles..

Formen på dette møbelet tillater for det første å sonere rommet, og for det andre å skape en bestemt stil.

 1. Rund sofa skaper en behagelig, myk atmosfære. Takket være den mykne formen, forvandler det rommet til et avslapningsområde.
 2. Direkte alternativer forvandle plassen til en mer fungerende. Tydelige grenser gjør det mulig å skille mellom rekreasjonsområder og aktiviteter. Samtidig må du forstå at sofaen i seg selv er et objekt som oppfattes som et avslapningssted..
 3. Halvsirkulære sammenleggbare sofaer – et kompromiss mellom alvorlighetsgraden av skarpe grenser og vektløsheten til runde sofaer. Formen på denne typen møbler bør passe inn i rommets funksjonalitet, slik at den ikke mister sine viktigste kvaliteter og samtidig ser presentabel og pen ut. Halvsirkulære alternativer sparer ikke bare plass, men gjør det også attraktivt både som arbeidsområde og som rekreasjonsområde.

Vi må ikke glemme at materialene som møblene er laget av også spiller en betydelig rolle..

Materialer

Materialet som den sammenleggbare sofaen er laget av, er betinget delt inn i internt og eksternt. Den indre må velges, og ta hensyn til fordelene den kan gi. For eksempel kan ortopediske modeller minimere ryggsmerter. Ytre polstring – lar deg forlenge levetiden til sofaen. Den kan byttes ut når den slites.

For den beste søvnkvaliteten må du velge de mest komfortable typer møbler.. Ortopediske sofaer ville være ideelle.. En slik prøve er i stand til å støtte den menneskelige ryggraden i riktig posisjon. Dette bidrar til at resten på slike møbler vil være mest korrekt. Slike alternativer er mye dyrere enn vanlig..

En flott sofa må ha godt polstermateriale.. Prisen er 60% avhengig av denne parameteren. Møblernes holdbarhet og lange levetid avhenger av stoffet de er trukket med. I tillegg er det verdt å vurdere om huseierne har katter, hunder eller barn. Når det gjelder barn, må det tas hensyn til stoffets giftfrihet. Hvis det er dyr i leiligheten, må du velge et materiale som vil være motstandsdyktig mot riper.

Lær alternativ – nydelig og presentabel som alltid vil tiltrekke seg oppmerksomhet. Men det er ikke egnet for de leilighetseierne som har kjæledyr. Perfekt valgt tilbehør og interiørelementer kan gjøre et hjem til en liten del av England.

Det mest budsjettmessige alternativet for polstring av en ottoman og sofa er stoff. Den største fordelen med denne designmetoden er variasjonen i utskrifter. Du kan lage en sofa fargerik og lys, eller du kan lage en klassisk, monokromatisk.

Øko -skinn – det mest moderne og fasjonable materialet som brukes ved fremstilling av møbler. Dette alternativet passer for vegetarianere og alle som ikke er likegyldige for miljøet. I tillegg er øko-skinn et rimelig og økonomisk alternativ for polstring av en sammenleggbar sofa..

Møbler rotting lar deg gjøre atmosfæren eksotisk og uvanlig. En sofa, bord, lenestoler og andre ting kan lykkes med å passe inn i interiøret i en sommerhytte eller en leilighet innredet i etnisk stil. Et flettet alternativ laget av kunstig eller naturlig rotting kan være et attraktivt sted for fester med venner eller et sittehjørne alene..

Den største fordelen med rottingmøbler er det faktum at de varer i 20 til 30 år. Årsaken til dette er produksjonsmetoden. For å produsere flettet sofaer, blir sterke og robuste stilker av rottingpalme, som vokser i Indonesia og Malaysia, eller kunstig rotting, som på ingen måte er dårligere enn naturlig, tatt. Alle varer laget av rotting, som regel, i en av produksjonssyklusene inkluderer veving av bambusstilker. Nettopp denne omstendigheten kan allerede presse deg til å kjøpe en slik sofa..

Men det er viktig å merke seg at i en klassisk interiørstil vil et rottingobjekt se latterlig ut. Derfor, for ikke å bli ansett som en smakløs person, er det nødvendig å tenke gjennom hele utformingen av leiligheten på forhånd..

Modeller

I dag er det mye mer oppmerksomhet mot det indre av lokalene enn før. En romdesigner er et av de mest populære yrkene fordi det er veldig viktig å velge de riktige fargene og dekorelementene. Stor betydning legges til en tilsynelatende vanlig sofa. Det er et utrolig utvalg av modeller og typer av dette møbelet, så det er ganske vanskelig å ta et valg..

Folk kjøper sofaer i leilighetene sine hovedsakelig for avslapning. Sofaer i Provence-stil, i tillegg til å bli brukt til det tiltenkte formålet, det vil si for å sitte og sove, er i stand til å skape atmosfæren i Frankrike i huset.

Siden ikke-sammenleggbare sofaer lenge har vært utdaterte, er den sammenleggbare sofa-modellen den mest populære. En spesifikk transformasjonsmekanisme lar deg gjøre den til et dobbelt hvilested. Ved hjelp av tekstilløsninger, lette linjer og delikate farger kan den provençalske modellen skape en romantisk stemning i rommet. Et par puter og et mykt teppe utfyller komposisjonen og skaper en koselig atmosfære..

Dette er et uunnværlig tilbehør for de som på den ene siden tiltrekker seg de klassiske metodene for å organisere et avslapningsområde, på den annen side ikke ønsker å kjøpe en separat seng og sofa. Når den er brettet, er sofaen en dobbeltseng. Når du kjøper møbler, anbefales det å kjøpe en spesiell ortopedisk madrass for å forbedre søvnkvaliteten..

Chesterfield

Den eksakte opprinnelsen til navnet på denne sofamodellen er ukjent. I flere århundrer har Chesterfield -sofaen vært et symbol på stil og perfekt smak. Stilen til Chesterfield -sofaen består av flere punkter. Sofaen kan trekkes med miljøskinn eller naturskinn, den kan være mer budsjettmessig og polstret i stoff, men følgende er ufravikelig:

 • Rhombus stitch (vogn). Da disse sofaene først dukket opp, var de fylt med hestehår. Takket være den spesielle sømtypen er den jevnt fordelt over hele sofaen. Til tross for at moderne versjoner ikke er fylt med hestehår, er trenssting fortsatt en karakteristisk Chesterfield -funksjon..
 • En annen funksjon er komfortable armlener i samme høyde med sofaens bakside. Dette sikrer bekvemmeligheten og komforten ved å sitte for en person i alle høyder. Armlenets form ligner på den ene siden doriske søyler, på den andre siden en tett rullet rulle. Sofaben er nesten usynlige.
 • Evnen til en sofa til å etterligne en maskulin eller feminin atmosfære. På kontoret, omgitt av hyller med bøker, vil en slik sofa legemliggjøre maskulinitet, alvor og intellektualitet. Men hvis du ordner dette alternativet med pelsputer i lyse farger, blir det ekstremt feminint og mykt..
 • Multifunksjonalitet. “Chesterfield” er i stand til å forvandle interiørstilen til en tradisjonell, klassisk, eller i kombinasjon med andre møbler bli et moderne tilbehør. Han er pen og solid på alle måter. Og dette faktum skiller det fra andre typer sofaer. Disse sofaene er tidløse og, som god vin, blir de bare bedre og mer eksklusive med årene..

I den neste videoen vil du se med egne øyne alle vanskelighetene med å lage denne populære sammenleggbare sofamodellen..

Hvor du skal sette?

Med et stort utvalg av forskjellige typer sofamodeller er det veldig vanskelig å ta et valg til fordel for en bestemt..

For enkelhet og enkelhet må du bestemme hvor den skal ligge. En hvilken som helst sammenleggbar sofa kan plasseres der den er nødvendig av fordeler eller psykologisk komfort. I folks sinn er sofaen knyttet til stua, så den er fortsatt det vanligste stedet for utplassering..

Til barnerom det ideelle alternativet ville være en minisofa, dekorert i stil med en leketøyfigur eller trukket i en lys superhelt adoptert. Barnet vil glede seg, og når det vokser opp, kan den originale varen selges videre.

For tenåringsrom fraværet av myke leker, noe opprørsk atmosfære i rommet er karakteristisk. Senteret i alle tenåringer er et avslapningsområde. Tenåringen bruker mesteparten av tiden sin på det: sove, lese, surfe på Internett. Sofaen er en viktig del av ethvert avslapningsområde. En ideell tenåringssofa vil være en hard, spenstig, dobbel sovesofa med en ortopedisk madrass. Trekket for det kan tenåringen selv velge. Det er viktig å vurdere det faktum at på denne sofaen vil han sitte med venner og sove, så det er bedre å ta hensyn til det tredobbelte alternativet.

En sovesofa er ideell for soverommet.. Hovedkravet for slike møbler er enkel å brette. Hvis du må gjøre en stor innsats eller bruke mye tid når du utfører denne handlingen, så er det definitivt ikke verdt å kjøpe et slikt alternativ som et sted å sove. I tillegg må du ta hensyn til holdbarheten til mekanismen inne i møbelet..

Hvordan velge?

For de som streber etter en moderne stil i interiøret, er en sofa fra Ikea egnet.. Modellene deres er holdbare og kvalitet, i tillegg til en helt spesiell skandinavisk stil. Møbler fra merket gir komfort og alvorlighetsgrad til rommet samtidig. Og det vil også tillate deg å spare familiebudsjettet..

For originale mennesker som kan mye om mote, men ikke kan jobbe med hendene, er designermodeller av sofaer egnet. Ved å kjøpe designermøbler kan en person være sikker på at han vil være den eneste eieren av et slikt hjemmetilbehør. Hvis stilen på rommet i utgangspunktet er ganske lite iøynefallende, vil den lyse designersammenleggbare sofaen tilføre den glede og gjøre rommet uvanlig.

Sofaene designet av italienske designere er mesterverk som vil tjene eierne så lenge som mulig. Lang levetid oppnås på grunn av materialer av høy kvalitet som brukes i produksjonen. Italienske sofaer er møbler designet for avslapning, derfor tas alle nyanser som kan påvirke kvaliteten på søvn eller sitte i betraktning når du lager den..

 • Når du velger en klassisk sofamodell du må også bli guidet av gulvbelegget. En sofa med ben er ikke egnet for personer hvis linoleum eller gulv lett riper. Store tepper kan legge igjen merker. Sofaer i Provence-stil har en liten fordel: de har nesten ingen ben..
 • Når du skal velge kvalitetsmøbler du må ikke glemme rammen. Det mest optimale materialet som rammen kan lages av er eik, bjørk, bøk. Billigere materialer som sponplater holder for lite.
 • Filler til sovesofa – Dette er den viktigste parameteren som er valgt, siden kvaliteten på søvnen avhenger av det. Mange anbefaler å velge naturlige materialer som latex eller filt. De nedbrytes knapt og forlenger levetiden til møblene. Materialer av lavere kvalitet er syntetiske, som inkluderer skumgummi og polyuretan. Bruken av dem ved fremstilling av en sofa reduserer ikke bare prisen, men også brukstiden..

Alle som har sin egen virksomhet eller arbeid knyttet til utformingen av arbeidsområder, står alltid overfor spørsmålet om en kontorsofa. Her må du velge moderne, lakoniske modeller. Utformingen av en slik sofa skal på den ene siden være rettet mot en arbeidsatmosfære, og på den andre siden gi en følelse av komfort og avslapning. Kontorsofaen er vanligvis plassert i et spesielt område hvor ansatte kan drikke kaffe, ha en matbit, chatte og flykte fra rutinen.

Så, her er noen grunnleggende tips:

 1. Før du kjøper en sofa, må du grovt skissere plassen der den skal ligge.
 2. Du må tenke på om dette møbelet vil bli brukt daglig som et sted å sove eller bare ad hoc når gjestene kommer. I det første tilfellet må du nøye velge transformasjonsmekanismen slik at den varer lenger..
 3. Du må velge møbler i henhold til størrelsen på rommet. Spesielt hvis hun er liten, bør sofaen matche henne..
 4. Før du kjøper en sofa, er det verdt å sjekke tilstedeværelsen av esker for sengetøy i sin design..

En sammenleggbar sofa er et tilbehør som skaper hygge og en viss atmosfære i rommet. Når du velger det, må du bli guidet av enkle råd, lese anmeldelser, samt din egen mening og smak..

Etter å ha studert de negative vurderingene, er det bedre å ikke umiddelbart forlate kjøpet, men å filtrere informasjonen på en slik måte at det hjelper å velge et verdig og økonomisk alternativ..

Se neste video for detaljer..