Rammeløs sofa

Møbler i huset er en uunnværlig egenskap for å skape komfort og optimalisere plass. Moderne produsenter bruker stadig mer innovative materialer for produksjon av slike strukturer. Et av disse produktene er polymerfyllstoffer, som danner grunnlaget for rammeløse sofaer. Slike møbler vinner gradvis popularitet, ettersom de kjennetegnes ved holdbarhet og praktisk..

Designfunksjoner

Rammeløse sofaer er en unik type produkt som utelukker bruk av en stiv metall- eller treramme. Samtidig beholder strukturen sin form perfekt og er ikke annerledes enn vanlige møbler.. Den rammeløse sofaen består av flere store moduler som er sammenkoblet.

 • Utvendig deksel. Den er ofte laget av tett stoff som tåler langvarig belastning uten å miste utseendet..
 • Innvendig dekselramme. Det er denne delen som gir form til hvert element i sofaen..
 • Fyllstoff. Som denne egenskapen brukes polymerkuler med liten diameter, som beholder formen i lang tid. Størrelse og type fyllstoff velges individuelt for hver sofatype, avhengig av formålet.

Nesten hver modell av produktet er utstyrt med små hull (perforeringer), som bidrar til bedre luftutveksling. Dette holder sofaen i god stand og forhindrer mugg. Materialet absorberer heller ikke lukt og smelter ikke, noe som gjør at du kan forlenge levetiden.

Design hemmeligheter

Konstruksjonen av slike møbler er en enkel operasjon som krever dannelse av en stofframme. Dette gjør at sofaer kan formes i alle former – fra en enkel horisontal plattform til en hjørnesekk. Det skal bemerkes at kostnaden for dette produktet er litt mindre enn andre produkter. Samtidig kan du oppdatere designet på en rammeløs sofa nesten hver måned. For å gjøre dette trenger du bare å sy et nytt deksel, som deretter legges på hver av de myke blokkene. Vær oppmerksom på at på denne måten er det mulig å kombinere forskjellige design av et individuelt element..

Møbler fordeler

Ifølge kundeanmeldelser er rammeløse sofaer en unik mulighet til å diversifisere interiøret. Denne typen møbler har mange positive aspekter:

 • Lett vekt. Dette oppnås ved å fjerne rammen, samt bruk av et lett polymerfyllstoff. Vekten til denne sofaen kan bare være 25-40 kg, avhengig av størrelsen. Selv en kvinne kan flytte et slikt produkt, noe som gjør det enkelt å endre arrangementet av møbler etter en viss tid..
 • Lett vedlikehold. Alle sofaer er utstyrt med avtagbare deksler som enkelt kan fjernes for rengjøring eller utskifting om nødvendig. Samtidig overstiger varigheten av å lage et nytt mønster ikke flere timer..
 • Lang levetid. Alle møbelkomponenter er laget av høykvalitets og tette materialer som lett tåler konstant belastning. Når det gjelder fyllstoffet, beholder det også sin form og elastisitet i lang tid, og om nødvendig kan det enkelt byttes ut..
 • Komfort. Den formløse rammen tilpasser seg perfekt til menneskekroppens konturer i enhver posisjon. Dette lar deg ikke bare sitte, men også å ligge på sofaen, uten å utsette kroppen din for unødvendig stress..
 • Unikt design. Moderne sofaer er laget av øko-skinn, noe som gjør at den kan passe inn i nesten hvilken som helst stil i huset. Produsenter bringer til markedet møbler i forskjellige farger og nyanser som vil appellere til selv de mest sofistikerte gourmeter..
 • Lav pris. Kostnaden for dette produktet varierer i et bredt spekter, avhengig av materialet som brukes til utvendig dekorasjon.
 • Hygiene. Nesten alle typer sofaer er utstyrt med trekk som avviser smuss. Hvis materialet likevel blir skittent, forhindrer ikke dette eieren i å bare erstatte overflaten med en ny..
 • Sikkerhet. Fraværet av harde hjørner tillater barn å leke på dem uten risiko for støt.

Negative sider

Rammeløse møbler bare ved første øyekast ser ut til å være allsidige og praktiske. Likevel har sofaer av denne typen flere betydelige ulemper:

 • Fyllstoffet mister formen over tid., noe som fører til gradvis komprimering. Derfor, for å opprettholde optimalt volum, bør sofaen fylles med jevne mellomrom med nye kuler..
 • Alle sofaer er lavtliggende, som ikke alltid er praktisk for folk i alderen, siden ytterligere innsats vil være nødvendig for å løfte.
 • De ortopediske egenskapene til strukturene tillater ikke bruk av slike møbler for å sove. Stivheten i sofaen er minimal, noe som gjør det umulig å oppnå et optimalt nivå av ryggstøtte. Etter periodisk bruk av slike møbler kan ryggsmerter begynne..

Det skal forstås at rammeløse møbler er en stor myk pute som ikke bare brukes til hodet, men også til hele kroppen. Det anbefales å bruke det bare som tilleggsattributter. Hvis du bestemmer deg for å bruke sofaer for å sove, kan du supplere dem med spesielle ortopediske madrasser. Det er viktig å velge dem riktig ved hjelp av erfarne spesialister..

Materialer som brukes

Produksjonen av rammeløse møbler innebærer dannelse av stoffposer for å fylle dem med spesielle kuler. Flere produkter brukes som fyllstoff:

 • Spon. Ofte brukes avfall fra furu eller gran til slike møbler, som ikke er så skadet av gnagere og avgir en helbredende aroma..
 • Dun eller fjær. Dette fyllstoffet er ganske sjeldent, siden kostnaden for en slik sofa vil være mye høyere enn sine kolleger..
 • Polymerer. Mange kunstige materialer som polystyrenskum kan brukes som fyllstoffer. Noen modeller er laget av skumgummi, men den klarer ikke å holde formen på lenge. Det mest populære fyllstoffet er polystyrenskum, som holder formen godt og er trygt for menneskers helse..

For fremstilling av deksler brukes mange typer stoffer:

 • velour er fleecy;
 • flokk er motstandsdyktig mot falming;
 • jacquard er preget av høy styrke;
 • øko-skinn motstår effekten av vann;
 • gobeliner har høy styrke og en rekke design.

Varianter av modeller

Rammeløse sofaer er et kompleks av flere separate moduler som er sammenkoblet. Dette lar deg gi dem en klassisk form. Både konvensjonelle og kantede modifikasjoner presenteres på markedet i dag. Hver av dem har sine egne fordeler og ulemper.. Blant all denne variasjonen bør flere populære modeller fremheves:

 • “Marrakesh”. Denne typen sofaer ligner en stor myk seng. Bredden på sofaen når 2 m, mens dybden er 1 m, ryggen stikker også ut med 1 m. Omslagene er laget av forskjellige materialer, blant annet er økolær ansett som det viktigste.

 • “Moderne”. Et særegent trekk ved denne sofaen er dens røde farge. Designet er preget av en liten bredde – opptil 150 cm med en setehøyde på 45 cm. Sofaens vekt er bare 5 kg, noe som gjør det enkelt å plassere den hvor som helst i rommet. Utvidet polystyren brukes som fyllstoff.

 • “Tårn”. Produktet er laget i en klassisk stil og har en spesiell plattform. Produsenter hevder at sofaen kan vare opptil 10 år uten at du trenger å bytte fyllstoff. Som et materiale for fremstilling av omslag brukes alle typer stoffer som kunden ønsker. Lengden på strukturen er nesten 2 m, mens bredden bare er 1 m. Vær oppmerksom på at sofaens plattform bretter ut og kan gjøres om til et soveplass.

 • “Farao”. En sofa av denne typen er litt som en osmannisk, da den har små dimensjoner (lengde opptil 2 m, høyde – ca 75 cm). Modellen er kompakt og praktisk. Polyuretanskum av høy kvalitet brukes også som fyllstoff..

Produksjonsalgoritme

Produksjonsteknologien til rammeløse sofaer består av flere påfølgende trinn:

 • Først og fremst opprettes et oppsett av strukturen.. Basert på denne informasjonen er en tegning av rammen videreutviklet..
 • Etter det blir emnene kuttet av spesielle stoffer., som er sydd i henhold til det laget emnet. Vær oppmerksom på at et hull er igjen på en av sidene, som lukkes med glidelås. Store bokstaver sys på samme måte..
 • Det siste trinnet er å fylle rammen med polyuretanskum eller skum, som et dekorativt overlegg legges over.

Rammeløse sofaer er en ny tilnærming til interiøret i rommet. De kan brukes som et middel for midlertidig hvile eller tidsfordriv..

I neste video – en anmeldelse av en rammeløs sofa.