Originale stoler “antikke”

Originale stoler

For tiden er antikke møbler på toppen av popularitet, så vel som kunstig alderen møbler. Ikke alle som elsker vintage -møbler vil ha råd til å kjøpe nye varer til samlingen. Kostnaden for et sett med antikke stoler kan nå ublu høyder. Mens antikke møbler er ganske rimelige og lar deg innrede hjemmet ditt i stil med hytte, country, provence, fusion, shabby chic og mange andre.

Eldre møbler har en spesiell energi, det skaper myk komfort, varme og en hyggelig atmosfære. Ikke rart at antikvitetselskere skyter ut flotte penger for hvert antikke element. En kjenner av vintage kan ikke klare seg uten luksuriøse antikke stoler. Ethvert interiør uten dem vil virke ufullstendig..

Våre forfedre brukte oftest furu til produksjon av møbler, siden det er veldig utbredt og tilgjengelig overalt. I tillegg avslører selve treets tekstur seg gjennom årene og fremstår lysere, noe som gir produktet fra det et rikere utseende..

Eldre møbler er legemliggjørelsen av renhet i naturen, harmoni, varme og komfort.

Hvert århundre har satt sitt preg på møbler og stiler, der den ble laget. Noen trender dukket opp samtidig med de som er beskrevet nedenfor, og produkter laget i disse stilene har ikke overlevd til vår tid, derfor kan de bare være kjent for ærverdige spesialister og historikere..

Gotisk

Denne stilen er preget av klarhet i linjer, bevisst frekkhet, skarphet. Nyansene domineres av svart, dypbrun, rødbrun, vinfarger. Bronseoverlegg, rike innlegg og utskjæringer gir stoler i gotisk stil spesiell luksus. Disse stolene minner mer om majestetiske troner med høy rygg og massive bein..

Renessanse

I denne stilen er en stol ikke lenger bare et møbel, en luksuriøs interiørdekorasjon. Stoler begynte å bli dekorert med edelstener og utskjæringer, overlegg av gull og sølv, kryssede ben dukket opp, og de begynte også å bli laget i form av dyrepoter, for eksempel en løve. Slike stoler har allerede begynt å ligne lenestoler..

Empire -stil

Stoler i Empire-stil med sin luksus og prakt og er designet for å formidle kraften, kraften og velværet til eieren. Disse stolene kan dekorere hovedsoverommet. Særtrekk ved slike møbler er massive buede ben-poter, dekorert med rike utskjæringer med et delikat blomster- og plantemotiv. Setene og baksiden av stoler har ofte myke fløyelsputer kantet med flette, vridd snor og bånd. Det kreves også dusker, søljer og sløyfer laget av dekorativ ledning. De karakteristiske fargene i Empire -stilen er fra rødbrun, lilla, rød, til pastell, beige, krem. Hoveddekorasjonen av beina er forgylning.

Empire -stilen, som stammer fra Frankrike, ble høyt verdsatt i det russiske imperiet og var etterspurt i tre århundrer, den nådde en spesiell storhetstid i Stalins tid. Denne stilen er populær den dag i dag både i fransk lesning og på moderne russisk.

Barokk

Møbler i denne stilen fokuserer ikke bare på skjønnheten, men også på eierens rikdom. Barokkstoler kjennetegnes ved unike, rike utskårne motiver av høy rygg, luksuriøst trekk, intrikate og delikate ornamenter. Det kreves også keruber, mange krøller og avrundede former, glatte linjer, i et ord, alt som bærer en romantisk stemning. Stoler i barokkstil kjennetegnes av storhet, prakt og overflod av ornamentikk.

Rokokko

Denne barokstilen fortsatte, og denne stilen i utformingen av stoler manifesterte seg til tider for eksentrisk. En viss innfall av buede linjer, fragmentering av ornamentet, mer avrundede og myke former gjorde rokokoen veldig grasiøs og delikat.

Moderne

Stoler laget i denne stilen er helt blottet for utskjæring og har en liten, jevn krumning av beina. Art Nouveau var ment å bringe et nytt, friskt syn på møbler. Med uendret funksjonalitet bør utseendet formidle ånden til en ny æra ved hjelp av nye ideer, materialer og teknikker..

Art Nouveau -stolen er blottet for unødvendige detaljer, men samtidig vil den passe perfekt inn i atmosfæren i klassisistisk stil. Stoler og lenestoler med hjul dukket først opp i denne stilen..

Klassisisme

Prakt, rette linjer, symmetri og tilbakeholdenhet er iboende i klassisisme. Stoler kan ha både ovale og rektangulære rygger. I den tidlige klassisismen ble bena på stolene bøyd og utskåret, dekorert med blomstermønstre, innsatser av porselen, emalje og forgylling. Senere begynte de å bli fremført rett og uten dekorasjon..

Vi så på de lyseste og mest populære stiler av antikke møbler som er vellykket kopiert til denne dag. Mote for dem går ikke forbi. Luksus og nåde, rikdom og utskjæring vil alltid være populært.

Eldringsmetoder for møbler

Enkle antikke trestoler vil lyse opp ditt rustikke interiør. Dette er en veldig enkel og samtidig original type interiørdesign..

Hoveddekorasjonen av et tre er maksimal vekt på strukturen., som manifesterer seg over tid. Furu, eik, lerk brukes i produksjonen. Ved kunstig aldring av stolen fjerner mesteren det øverste laget og avslører den naturlige strukturen til treet, dets lag, årringer, kutte knuter. Deretter kommer tørkeprosessen, impregnering med fargede flekker for å forbedre antikken, og deretter lakkering. Mattlakk og mørk impregnering kan brukes til å skape effekten av spesielt lagret tre..

Decoupage

Når du lager et romdesign i shabby chic -stil, blir stolene bevisst lagret og dekorert med decoupage. De vil dekorere både interiøret i hjemmet og den rustikke baren. Denne ganske populære metoden for aldring av møbler går ikke av moten både i Vesten og i Russland. Det er ganske enkelt og absolutt alle som ønsker å transformere møblene sine, kan enkelt gjøre dette hjemme med egne hender..

Hvis favorittstolen din har mistet lysstyrken, blir lakken skrapt og skrellet av, den kan enkelt fikses. I begynnelsen slipes overflaten lett for å fjerne det øverste laget av sprukket lakk og maling. Etter det velges ønsket tone for videre farging. I utgangspunktet er dette pastellfarger: hvit, beige, fersken, blå.

Deretter brukes bildene ved hjelp av decoupage -teknikk. For å gjøre dette kan du bruke papirservietter med et passende mønster, spesielle ark med ornamenter fra kunstbutikker eller bladutklipp. Bilder kan påføres enten delvis på individuelle deler av stolen eller for å dekke hele overflaten. Etter at bildene har tørket påføres akryl decoupagelakk på stolen, etterfulgt av en craquelure -lakk for å lage sprekker som vil gjøre stolen din til en ekte retroartikkel.

Patinering

For å gjøre dette må du rengjøre stolen helt fra lakk og maling og vaske den. Slip deretter med 150-250 kornpapir og påfør den valgte vannløselige malingen. Etter at malingen er helt tørket, påføres lakk og tørkes grundig. Når lakken har tørket, må den slipes med 240-360 sandpapir. Og først etter at patina påføres ved sprøyting. Deretter må du fjerne patinaen fra overflaten med stålull slik at den bare forblir i fordypningene og sprekker. Det siste trinnet er å påføre et etterbehandlingslag med lakk. Din fornyede gamle stol er klar.

Det er en metode for omvendt patinering med bare en forskjell – patinaen fjernes ikke helt fra stolen din, men gnides noen steder, noe som skaper en sliteeffekt på konvekse steder eller hjørner..

Whitening

For aldring med blekemetoden brukes spesielle pastaer som trenger inn i riper, porer, tre sprekker, og skaper inntrykk av vintage. Stolens overflate rengjøres for lakk med sandpapir på 150-250 korn, deretter 280-360 korn. Områder som skal eldes males for eksempel med brun maling. Deretter må du påføre voks og dekke med hvit maling i flere lag, tørke hver av dem forsiktig. Disse områdene må skrapes med en kniv eller et blad, hvoretter alt skal behandles med fint sandpapir for å jevne ut laget..

Forgrening

Ikke den enkleste, men veldig effektive metoden for aldring av møbler. Ved børsting fjernes de myke delene av treverket og forskjellige flekker og impregneringer påføres. Resultatet av utrolig skjønnhet er resultatet, siden det er umulig å forutsi hvordan denne eller den tresorten vil oppføre seg under påvirkning av treflekker.

Forgrening gjør det mulig å gi treet uvanlige nyanser og nyanser, skape jevne overganger fra dype og mettede farger til lys og gjennomsiktig. Videre ser denne metoden helt naturlig og dyr ut. Avføring behandlet på denne måten vil bli beskyttet mot forfall og ytre påvirkninger. Det vil være nesten umulig å bryte det, og du kan oppdatere og oppdatere så mange ganger du vil. I tillegg vil møblene bli laget i et enkelt eksemplar, noe som betyr at det blir eksklusivt..

For informasjon om hvordan du dekorerer antikke stoler, se neste video..