Original go -oppbevaring

Original go -oppbevaring

Orden i huset – orden i hodet. Derfor tar mye av vår tid og oppmerksomhet å bringe plassen til ditt elskede hjem i orden. Alle vet at renslighet i et hus avhenger av mange komponenter, det være seg daglig rengjøring, lagring av ting eller rettidig sesongbasert generell.

Den japanske romorganisatoren Kon Mari hevder at du kan frigjøre deg fra den endeløse strømmen av konstant slitsom rengjøring ved å løse bare en oppgave – lagring av ting..

Det er bare én gang, etter å ha organisert og strukturert alt vi eier og bruker hver dag, er det en sjanse til for alltid å glemme standardforståelsen for rengjøring..

Det er mange særegenheter ved å organisere lagring av ting i henhold til forskjellige systemer og konsepter. Con Marie tilbyr en rekke enkle regler, og observerer at du kan sikre et lykkelig liv for deg selv og for hvert enkelt element i husets rom..

Særegenheter

Det første og viktigste differensieringsprinsippet er at alle ting skal organiseres på en slik måte at det tar så lite plass som mulig. Ulike lagringssystemer hjelper i dette: hengende, veggmonterte, separate beholdere og mapper..

Behold bare det du liker

Hvis en bestemt ting ikke lenger gir glede, bli kvitt den. Det høres radikalt nok ut, men hvis du prøver å stille spørsmålet “Hva føler jeg?” Oftere holder du denne eller den tingen i hendene, så vil ikke svaret og den gradvise fasen med decluttering la deg vente.

Gnister av glede bør fylle deg når du samhandler med favorittgarderobeartiklene dine, retter som vises på bordet eller en bok i stativet..

Bli kvitt uten anger

Dette prinsippet gjelder for ting som av en eller annen grunn ikke gir glede når de samhandler med dem, så vel som gaver. Du kan aldri med sikkerhet vite om denne eller den tingen er nyttig for deg, men det er nettopp denne kategorien ting som ikke lar deg si farvel i tide og stoppe opphopningen av uendelig søppel.

Det beste alternativet i dette tilfellet er å være takknemlig, si “takk” til ting som har tjent en stund, og se etter en ny eier for dem, eller fortsatt disponere.

Etter det samme kriteriet er det mulig og nødvendig å slippe impulsivt ervervede ting som har dukket opp i huset på grunn av en annen uforklarlig impuls. Hvis tingen ikke tjener praktisk talt, ikke er tilfredsstillende, så er det også verdt å bli kvitt det..

Ting skal alltid være i sikte

For å minimere søket etter en bestemt ting, bør lagringen være organisert slik at du enkelt kan finne det du trenger..

Ta tak i ting, ikke rom

Ofte utsetter vi rengjøringen i sin helhet, avhengig av området i leiligheten og starter i etapper (rom for rom). Dermed er selve prosessen veldig forsinket og ledsages av bevegelse av unødvendige ting fra et sted til et annet på jakt etter det beste for lagringen. Hvis du imidlertid trekker ut alle eiendelene dine en gang, blir kvitt unødvendige og klassifiserer og distribuerer de nødvendige på plassene sine, kan problemet løses.

For eksempel er det bedre å ikke begynne å rengjøre ting som er lagret og fengslet i en separat kommode, men å utføre en fullverdig rengjøring av garderoben, fordi ting i de samme kategoriene kan lagres ikke bare i denne spesielle kommoden skuffer, men også andre steder i hele husets plass..

Sorter ting og sett dem på plass igjen

Hvis hver enkelt ting i huset har sitt eget sted, kan bevegelsen stoppe, bare bruke den, bare returnere den til samme sted.

Reglene høres kanskje veldig enkle ut og gir gjenklang i hjertet ditt, men i praksis viser det seg ikke å være så enkelt. La oss se på noen eksempler på multifunksjonelle lagringssystemer for forskjellige områder av huset og deres direkte anvendelse..

Hjem tilbehør

Den første assosiasjonen til ordet “ting” hos de fleste er som regel en slags garderobeartikkel. Hverdagsgarderobe og klær for forskjellige årstider er det vi alle har.

Legg merke til fordelen med å lagre ting vertikalt i skapet. Denne metoden lar deg holde denne eller den tingen frisk og stryket i suspendert tilstand. Også, i dette tilfellet, ved å organisere en garderobe, kan du enkelt få en bestemt ting uten å forstyrre resten av bestillingen..

For øyeblikket er det mange alternativer for kleshengere, forutsatt minimering av brukt plass. For eksempel, kleshengere med flere lag, som er perfekte for ting i en bestemt kategori.

Selv når du bruker standard kleshengere, kan du veldig tydelig spore eksistensen av en klassifisering av ting: skjorter med skjorter, varme gensere med gensere, og så videre. Dette er et av de viktigste prinsippene for å organisere en garderobe..

Men hvordan lagrer du resten av tingene dine? Legg til, selvfølgelig. De fleste fagfolk i organisasjonen anbefaler deg å brette dem i rektangler. Varene lagres oppreist. Når du åpner skuffen, har du en oversikt over alle ting, og for å finne en T-skjorte med en bestemt farge trenger du ikke snu alle de andre tingene..

Slik lagring innebærer også å brette og distribuere ting på steder umiddelbart etter vask..

For ikke å forstyrre ordren i rektangulær lagring, på hjelp kommer alle slags skuffer eller rammeformer for oppbevaring av klær. De er spesielt gode for oppbevaring av undertøy, i tillegg til truser og sokker. De anbefales å vrides til stramme spiraler, noe som reduserer volumet av opptatt plass i kommoden..

Sesongsko kan også stues bort i slike beholdere uten å rote opp gangen i gangen. De samme lagringssystemene er praktiske å bruke når du reiser..

Oppbevaring av kjøkkenutstyr

Ryddig på kjøkkenet er en grunn til å bruke mer tid på det, og sunn mat er det grunnleggende poenget med vår tilstand generelt. Det er mange vanlige systemer for å organisere et kjøkken: seksjonering av bestikk, underlegg og skillevegger for fat, bokser for oppbevaring av te og bruk av krukker til frokostblandinger og krydder. Alle velger det alternativet som passer ham og prøver å holde seg til det..

Ryddig minimalistisk dekorasjon på kjøkkenet kan fortynnes med en bukett med friske blomster som dekorasjon.

Hyggelige bagateller

Ikke alle eier et stort bibliotek eller en bokhylle som opptar en av veggene i leiligheten, men alle har et par favorittbøker eller blader..

Det er mange kreative boklagringssystemer der ute nå. For eksempel kan de plasseres på hyller eller på hengende hyller i forskjellige geometriske former. Det er til og med såkalte usynlige hengende hyller. Og favorittene dine kan plasseres nær sengen på nattbordet eller en spesiell puff.

Slike hengende hyller vil også lett romme dine favoritt småting, kjære suvenirer eller annet tilbehør som utfyller interiøret i huset..

Gulvkurver eller esker som utfyller rommets fargevalg vil også perfekt oppfylle sin funksjon, og hjelpe til med å lagre forskjellige ting du ikke vil la være å se for syne: medisiner, håndlagde materialer, strikkegarn, vaskemidler og mer..

Mesterklasse

Hvis ingen av alternativene for lagringssystemer som presenteres i butikkene ikke passer i størrelse eller ikke passer i farge i interiøret ditt, er dette ikke en grunn til bekymring, fordi du kan prøve å finne på noe selv og bringe ideen ut i livet ved å gjøre det selv. Verdien og særegenheten ved slike oppfinnelser vil øke mange ganger.

La oss se på følgende livshacks for interiørløsninger og optimalisering av lagring av forskjellige ting..

For eksempel et lagringssystem for frokostblandinger. Alt du trenger å gjøre er å velge bokser av passende størrelse og form og feste dem til ønsket sted. Dette alternativet er også egnet for oppbevaring av andre småting: designerdeler i forskjellige farger eller andre småting i pantryet..

Flettede eller strikkede varer er også enkle. I tillegg til den praktiske funksjonen, fungerer de også som et utmerket tilbehør for interiørdekorasjon og kan tilpasses rommets generelle design..

For å dekorere et barnerom kan du bruke funksjonelle lyse lommer av tekstiler eller enkle trekonstruksjoner laget av esker eller bjelker. For å legge til barnslighet, prøv å jevne ut skarpe geometriske former, bruk utvidet polystyren, noe som vil gi litt mykhet..

For eksempel er vanlige plastkasser innpakket i naturlig linstoff og litt fantasi – og et unikt lagringssystem for et barnerom klart. De resterende bjelkene vil komme godt med når det gjelder å lage blomsterbed eller dekorere andre lagringsområder.

Som nevnt tidligere oppnås en spesiell ordre i skapet ikke bare på grunn av ting brettet i rektangler, men også deres klassifisering etter avdeling.

Oppbevaringsbeholdere kan enkelt lages av deg selv. Vi trenger forskjellige størrelser på pappesker og pent innpakningspapir eller stoff. Boksene kuttes til en valgt høyde, limes sammen og dekkes med innpakningspapir eller klut. Limpistolen vil perfekt takle limingsoppgaven..

Se neste video for hvordan du lager esker for oppbevaring av barnesaker med egne hender.

Veggdekor

Hvis alt er justert med lagring i huset og mekanismen fungerer som en klokke, og det fremdeles virker vanskelig å skille seg med gamle ting, kan du finne applikasjoner for forskjellige småting i boliginnredning og skape ekstra komfort.

En unik løsning i veggdekor kan være vanlig papir eller papir med ornamenter som brukes til origami. Ved å dekorere veggene på en kaotisk måte, kan du oppnå en unik interiørløsning. Hovedoppgaven i dette tilfellet er å velge riktig tekstur og fargeskjema..

Du kan også bruke stykker av gammel tapet som er igjen fra en tidligere renovering. De lager originale paneler, malerier eller ornamenterte vegger..

Hvis formatet på det gjenværende stykket ikke er så stort, kan du prøve å lime lampeskjermen, dekorere et par filer for lagring av dokumenter, liming over de utstående trinnene i trappen eller en av hyllene.

Vintage -elskere vil elske vinylplater, slitte gitarer eller gamle kofferter. Overfloden av slike gjenstander kan skape en egen temavegg i huset..

Å dekorere vegger med fotorammer er en egen kunst. Hvor mange formater, forskjellige materialer og designideer for veggpaneler! Du kan bygge rammer av leire, skum, keramikk og til og med blinde med barn. Noen ganger er det ikke nødvendig med rammer i det hele tatt, du kan selv sette formen eller, bevæpnet med en passende turné og klesklyper, bygge et hengende “minnesystem”.

For øyeblikket er det en viss stereotype at klistremerker utelukkende kan finnes på barnerom blant leker: fargerike snøfnugg på glass om vinteren eller et høydemeter på veggen utenom sesongen. Dette er en stor misforståelse, fordi alternativene for moderne interiørdesign antyder noe annet. Noen ganger ser klistremerkene så realistiske ut at de knapt kan skilles fra profesjonelt veggmaleri, noe som ikke er den mest budsjettrike løsningen..

Hovedoppgaven er å velge det mest passende bildet i stil og fargeskjema, som vil utfylle interiøret eller være en lys aksent som vil fange øyet.

Du kan dekorere veggene i rommet med dekorative speil eller kombinasjoner av dem. Det er nok å velge form og størrelse, og deretter kombinere dem mellom de fleste. Du kan legge til aksenter ved å velge speil som er forskjellige fra hverandre, for eksempel produkter med smidde rammer eller falsettbekledning.

Vakre alternativer i interiøret

Stilige lagringssystemer ser like bra ut i en liten eller stor leilighet. Interessante og ikke-standardiserte alternativer passer på forskjellige områder og er relevante. Selv budsjettløsninger kan se anstendig ut og skape et spesielt interiør. La oss se på de mest ikke-standardiserte løsningene for forskjellige soner..

Gang

Kombinasjonen av materialer og farger i et bestemt interiørområde understreker funksjonaliteten. Selv i gangen kan du plassere et koselig sittegruppe, finne et sted for et par av dine favorittblader, inkludere det interne lagringssystemet i et stort åpningsspeil som lar deg bruke din favorittparfyme før du drar. En collage av familiebilder eller kroker for oppbevaring av nøkler kan plasseres på veggen. En kurv i kurv for regnfrakker og paraplyer gir ekstra komfort når den kombineres med en matte av lignende farge eller materiale.

Soverom

Det viktigste temaet på soverommet er selvfølgelig den store sengen. Det er hun som kan bli hovedlagringssystemet. Hyller i hylleformat kan plasseres nederst i sengen.

Barn

Et ekte barnerom er først og fremst forbundet med et stort antall beholdere og esker, som til og med kan være myke.. Tilstedeværelsen av vakre og strukturerte lagringssystemer gjør at selv babyer kan bli vant til å bestille fra de er veldig små.. Leker blir ryddet opp etter kategori og babyer vet hvor de hører hjemme.

Stue

Et rom for avslapning, familiekveldssamlinger eller mottakelser kan lagre mange bøker eller vakre møbler som passer på hyllene. De vanligste alternativene er hyller. De ser veldig stilige ut, du kan legge mange ting i forskjellige størrelser og formål på dem..

Lagring av små ting kan også gi et multifunksjonelt salongbord..

Kjøkken

Lagring av ting på kjøkkenet skal være så praktisk som mulig. Kjøkkenutstyr og bestikk arrangeres praktisk for daglig bruk. Mat er organisert. Enhver husmor elsker orden på kjøkkenet sitt.

Baderom

Praktisk opphengte håndklær, pent ordnede rengjøringsprodukter og produkter for personlig pleie – slik ser det perfekte badet ut. Multifunksjonelle interiørkurver, kroker og kopper vil hjelpe i organisasjonen..

Også flott hvis badet har et tørkesystem.