Modulære sofaer

Moderne mennesker stiller ganske høye krav til møblene rundt seg. Det skal være praktisk, kompakt, komfortabelt, stilig og vakkert. Det er den modulære sofaen som fullt ut oppfyller alle disse kravene..

Hva det er?

En modulær sofa er møbler som ikke består av en solid blokk, men av flere samtidig. Avhengig av hvordan komponentdelene er festet sammen, kan slike møbler ha to varianter.

Komponentene i sofaene er festet til hverandre med spesielle moduler, som om nødvendig enkelt kan skilles og settes sammen for en ny smak..

Slike sofaer er i stor etterspørsel ikke bare på grunn av utseendet, men også på grunn av en rekke viktige fordeler. De kan være med eller uten en ottoman, med armlener eller med puter som erstatter den. Det er mange alternativer for modeller av slike sofaer i dag..

Generelt er modulære sofaer en ny type møbler av denne typen, som lar deg innrede rom av enhver type, område og formål på den mest harmoniske, økonomiske og vakre måten..

Funksjoner og fordeler

Hovedtrekk ved disse modulære sofaene er deres design. Men i tillegg til henne har de også en rekke fordeler sammenlignet med vanlige sofaer:

 • Evnen til å endre ikke bare utseendet på selve møblene, men også interiøret i hele rommet som helhet. Det er takket være mobiliteten og særegenheten til slike sofaer at de hver gang, avhengig av stemningen, kan bli til noe nytt, og med endringen vil den ytre oppfatningen av hele rommet som helhet endres. Både modulære transformerende sofaer og seksjonelle sofaer har en slik fordel..
 • Ulike former, størrelser og farger. Modulære sofaer kan være store og små, hjørne eller rette, monokrome eller flerfargede. Et så stort utvalg modeller lar deg velge et utmerket møbelalternativ for enhver smak, farge og lommebok. Du kan kjøpe en rett, hjørne, U-formet eller til og med en halvsirkulær modulær sofa.
 • Muligheten til å installere slike møbler i et rom av hvilken som helst størrelse og med ethvert interiør. Ikke alle sofaer har en slik allsidighet i rommet. Moderne modulære sofaer kan installeres både hjemme og på jobben. Hvis du nærmer deg valget riktig, vil de ikke bare passe perfekt inn i den generelle utformingen av rommet, men kan også bli høydepunktet..

16 bilder

 • Rimelig pris. Et bredt spekter av modeller i forskjellige størrelser lar hver person velge en sofa til en pris som passer for ham.
 • Mulighet for bruk av modulmøbler av denne typen som en ekstra komfortabel seng.
 • Hvis antallet moduler som utgjør møblene ikke passer deg, kan du om nødvendig øke eller redusere antallet. Mange merker lager en overdimensjonert sofa, og hvis kunden ønsker det, fjerner de visse moduler fra den..
 • Hvis du ikke er fornøyd med møbeltrekkmaterialet eller fargen, kan du alltid bestille alternativet du trenger fra produsenten. Denne muligheten regnes som en av hovedfordelene med modulmøbler..

Et annet trekk ved modulære sofaer er at seksjonene deres kan brukes separat fra hverandre. Hvis sofaen tilhører kategorien transformatorer, og til og med er en hjørnemodell, kan den brukes som en rektangulær sofa og hjørnestoler. For å gjøre dette trenger du bare å koble delene fra hverandre..

For å sette pris på alle disse fordelene og fordelene med modulære sofaer på egen hånd, må du nærme deg kjøpet riktig..

Hvordan velge?

Utvalgskriteriene for slike møbler varierer avhengig av formålet de er kjøpt for og hvor de er kjøpt. Våre utvalgstips hjelper deg med å få den perfekte modulære sofaen til hjemmestuen, kontoret og til og med en kafé eller en liten koselig restaurant..

Til stua

Modulære sofasystemer for stuen må være dimensjonert i henhold til størrelsen på stuen. Hvis rommet er lite, bør dimensjonene på blokkene være små, og enda bedre, hvis mulig, kjøpe en hjørnesofa. Fargen kan i prinsippet være hvilken som helst, men designere rådes til å kjøpe møbler som har grønne, brune eller beige farger. De passer best inn i det indre av nesten alle rom og kan godt bli hoveddekorasjonen..

Hvis du trenger en sofa med soveplass, er hjørnemodellen også egnet. Etter bruk av glidemekanismen blir en slik sofa til en komfortabel og ledig seng..

Trekkmaterialet må være slitesterkt, støvavvisende. Det anbefales å kjøpe ytterligere deksler umiddelbart for å beskytte stoffet.

Hvis sofaen er planlagt å brukes til det tiltenkte formålet, og i fremtiden ikke er planlagt å endre utseende, vil en modulær sofa i seksjoner være den mest foretrukne og billigste..

Når du kjøper noen form for disse modulmøblene, må du ta hensyn til strukturens integritet, gode sømmer på sømene på møbeltrekk, tilkobling av moduler av høy kvalitet til hverandre, enkel montering av blokker om nødvendig..

Et ideelt alternativ for en liten stue eller leilighet er en rammeløs modulær sofa. Den er laget i henhold til individuelle dimensjoner, kan ha alle dimensjoner, kan enkelt omdannes til flere forskjellige møbler og har en lett vekt. Slike møbler vil være veldig relevante, ikke bare for installasjon i stuen, men også i barnehagen, spesielt hvis de er små i størrelse..

For kontoret

Modulære konvertible sofaer passer perfekt inn i kontorinteriøret. Det er å foretrekke at de er i skinn – dette vil bidra til å understreke effektiviteten og statusen til ikke bare kontoret selv, men også eieren som helhet. Hvis møblene skal installeres i en resepsjon eller et hvilerom, er det bedre å velge rektangulære modeller. For et møte- eller intervjuerom vil det beste alternativet være U-formede modulære sofaer..

Dimensjonene til slike kontormodulmøbler avhenger direkte av installasjonsstedet. Høye modeller er å foretrekke å installere direkte på kontorer og generelle konferanserom, men lave er bedre egnet for salonger eller resepsjonsområder.

Her er regelen om at jo mindre arealet i rommet er, desto mindre skal dimensjonene på møblene være, akkurat som i det første tilfellet.

For kafé og bar

Hvis det kjøpes møbler til en bar, er det å foretrekke å kjøpe kompakte rektangulære modulære sofaer. De kan være kantede, U-formede eller rektangulære. Det er ønskelig at stoffet deres er skinn, og høyden er omtrent 80 cm.

Det er nødvendig å kjøpe en modulær sofa for en kafé, med tanke på den generelle stilen. Hvis interiøret i kafeen er et klassisk interiør, vil det beste alternativet være en modulær sofa som er trukket i velour eller semsket skinn. For moderne kafeer er transformerende sofaer også egnet, kanskje til og med rammeløse. Alt avhenger bare av den generelle stilen på interiøret..

Det vil være lettere å bestemme valget hvis du vet nøyaktig hvilke typer modulære sofaer som tilbys i dag av moderne produsenter av disse møblene..

Varianter

Modulære sofaer i dag har to hovedvarianter: med en hard eller myk ramme. I det første tilfellet kalles en modulær sofa en seksjonal sofa. Kjøperen forhåndsvelger delene for opprettelsen, og deretter under produksjonen kombineres alle blokkene til en enkelt monolitisk struktur. Slike møbler fikk navnet sitt nettopp på grunn av kjøpernes evne til uavhengig å velge blokker for å lage en sofa..

I det andre tilfellet er den modulære sofaen transformerbar. Delene, alle eller noen av dem, kan fjernes eller byttes uavhengig av hverandre siden det helt består av separate moduler. I dette tilfellet er det mulig å regelmessig endre utseendet på disse møblene med egne hender. I de fleste tilfeller presenteres slike sofaer i møbelbutikker som allerede er ferdige, men om ønskelig har kjøperen mulighet til å bestille flere blokker for ham eller nekte noen deler..

Seksjonsmodeller eller, som de ofte kalles, kontormodeller, på grunn av deres manglende evne til å transformere, brukes vanligvis som en vanlig standard sofa, sjeldnere som soveplass. De har et presentabelt utseende og passer virkelig inn i et rom med enhver interiørdesign..

Modulære transformatorer er etterspurt i dag. På grunn av at den består av forskjellige puffer som helt kan erstatte hverandre, kan slike møbler enkelt gjøres om til en elegant seng, flere lenestoler eller brukes som en vanlig sammenleggbar sofa. Vanligvis er en slik transformerbar sofa ledsaget av ekstra runde puter, som vanligvis spiller rollen som ekstra armlener, og i noen moderne modeller er de en del av puffene.

Transformatorer er også attraktive fordi puffene deres er veldig myke, og hvis selve sofaen er halvcirkelformet, blir den etter en utfoldelse til en koselig rund seng som vil appellere til både voksne og barn.

Begge typer modulære sofaer er delt inn i to grupper, avhengig av deres direkte formål: kontor eller hjem. Modeller av disse to typene skiller seg fra hverandre i størrelse, form, utseende og farge på møbeltrekk. Kontorsmodulære sofaer ser mer seriøse og solide ut, og de bruker vanligvis ikke lyse og iøynefallende stoffer til møbeltrekk. I de fleste tilfeller er disse sofaene laget i italiensk stil – behersket, sofistikert og stilig..

Den transformerende sofaen til hjemmet kan lages i enhver stil: orientalsk, asiatisk eller moderne. Fargen på trekket avhenger av kjøperens ønsker: det kan enten være klassiske mørke toner eller lyse og fengende. Moderne modeller kan ha en felles farge, ellers vil puffene være flerfarget. I økende grad brukes farger som lilla, oransje, rød eller grønn i produksjonen. Det er et så stort utvalg farger som lar deg installere møbler i alle rom og være sikker på at interiøret som helhet vil se harmonisk ut.

Modeller

Moderne modulære sofaer er tilgjengelige i et bredt spekter. Du finner de mest populære og etterspurte i vår korte anmeldelse:

 • “Montreal” Er en utsøkt, komfortabel, stilig og moderne modulær transformerende sofa. Den består av syv forskjellige blokker, har en glidemekanisme som gjør at den kan brukes som en full seng om nødvendig. En ramme av bartrær, et fyllstoff av polyuretanskum, gjør disse møblene komfortable og pålitelige i bruk. Et stort pluss er at kjøperen uavhengig kan velge stoffet i trekket: mikrofiber eller matt. Alternativt kan du også kjøpe en slik transformator med eller uten en linboks..

 • “Venezia” – dette er også en sofa-transformator av hjørnemodellen. Den består av fem separate blokker som kan brukes sammen eller hver for seg. Ved å kjøpe slike møbler kan du demontere dem i blokker og fullt møblere hele rommet. Sofaen er laget av trefiner, samt furuåler eller lerk. Polstringen er laget av fleksibelt polyuretanskum uten bruk av mekaniske fjærer. Det doble møbelmaterialet er velour og øko-skinn. Et trekk ved et slikt hjørne modulær transformator-sofa er installasjonen på spesielle dekorative ben.

 • “Chicago” – en utmerket modulær sofa med puter med en Dolphin -oppsettsmekanisme. Det tilhører kategorien seksjonelle møbler. Ved bestilling kan kunden velge en modell med høyre eller venstre osmannisk, samt møbeltrekk – matt eller mikrofiber i forskjellige farger. Videre kan en slik sofa være lys og fargerik eller monokrom i en enkel stil. Når den er brettet ut, er soveområdet ganske romslig..

 • Modulær og komfortabel sofa “Senator” Er en hjørneseksjonal sofa som består av en kanapé, tre lenestoler og et smalt hjørnesete. Ytterligere hjørnemoduler eller armlener kan leveres på forespørsel fra kjøperen. Stoffets materiale, så vel som fargen, velger kjøperen uavhengig.

 • “Sofia” – en annen modulær transformator på fem blokker. Disse møblene har ikke armlener, så de kan brukes fullt ut som en seng. Stilig og vakker design, en rekke alternativer for møbeltrekkmaterialer og farger lar deg kjøpe slike møbler i alle rom. Rammen er av tre fra barskog, fyllstoffet er syntetisk vinterisator, stoffet i møbeltrekk er absolutt hvilken som helst.

 • Modulær sofa “Boston” Den U-formede formen vil ikke etterlate noen likegyldige. På grunn av det faktum at setet og ryggstøtten ikke har noen overganger til hverandre, men består av en enkelt mekanisme, vil det ikke være noe ubehag når du sitter eller ligger på slike møbler. Sofaen inneholder 4 seksjoner, hvorav den ene kan ha køye hvis den bestilles. En stor fordel er at når sofaen brettes ut, fjernes alle rygg og armlener under setet på egen hånd. Alle materialer som ble brukt i opprettelsen er helt trygge og holdbare.

 • Ibiza – Dette er en moderne og kanskje den mest kompakte versjonen av en seksjonal sofa. Består av to mekanismer: avtagbare armlener og sovesofa. Enkelt, men stilig utseende, kompakthet og bekvemmelighet – dette er hva disse møblene har. Trekket på sofaen er stoff, laget av tett støvavvisende materiale. Videre kan den enten være farge eller enfarget..

 • Napoli Er en annen 2,4 meter modulær konvertibel sofa. I den maksimale konfigurasjonen inkluderer den 8 elementer, i minimum bare 3 seksjoner. Denne sofaen tiltrekkes av de uvanlige måtene å bruke den, selv i utfoldet tilstand, med bruk av en ekstra osmannisk på hjul, kan disse møblene brukes for en behagelig søvn. Rammen er av tre, trekket er enten skinn eller stoff, fyllet er polyuretan.

 • “Raphael” – modulær hjørnesofa i Provence -stil. Ideell for stua. Kroppen er fullstendig laget av massiv bjørk og furu nåler. Trekkstoffet er bare kjøperens valg. Denne sofaen tilhører seksjonskategorien og er etterspurt blant innbyggere over hele verden..

Produksjonsstedet for alle de ovennevnte modellene av modulære sofaer er Russland. Alle har etablert seg som høy kvalitet, komfortable, praktiske, moderne og holdbare. Ganske mange fabrikker og anlegg er for eksempel engasjert i produksjon av denne typen møbler i vårt land, “Engasjement”, “Mange møbler” annen.

Anmeldelser

Eierne av modulære sofaer, uansett type, gir bare positive anmeldelser om møblene sine. De noterer seg lønnsomheten i kjøpet, muligheten for installasjon i ethvert rom, samt muligheten til å bruke slike møbler i forskjellige versjoner..

For de fleste kjøpere ble muligheten til uavhengig å velge farge og stoff på møbeltrekk, samt kjøp av tilleggsmoduler, om nødvendig, et tungtveiende argument til fordel for å kjøpe slike modulmøbler. En viktig fordel, ifølge dem, er muligheten til å velge dimensjoner på slike sofaer og om de har en køye og linbokser. Tross alt får noen bare en sofa, og noen får en sovesofa. Dette gjelder mer Ikea -møbler..

16 bilder

De mest positive vurderingene om slike sofaer er igjen av eierne av små lokaler. Ifølge dem er det denne typen møbler som tillater de mest kompakte, men samtidig harmoniske møblene i rommet. De fleste av foreldrene som kjøpte slike møbler til barna, insisterer til og med på at en slik sofa er den beste løsningen for et barnerom..

Det er praktisk talt ingen negative anmeldelser om slike modulære sofaer. Dette betyr at denne typen møbler vil være veldig populære i lang tid..

Finn ut mer om Napoli -modul sofaen (fra Rodion -fabrikken) i denne videoen: