Loftsskap under taket

Loftsskap under taket

Et loft er et gulv under taket på et privat hus, der taket følger takets skråning. I hvert tilfelle er loftets geometri unik. Det avhenger av takets hellingsvinkel, som varierer fra 15 til 80 grader. Loftet brukes som et kontor, en stue, barnehager for gutter og jenter, men oftest er det et soverom.

Som regel gir det noen vanskeligheter å innrede et loft. Hvis situasjonen er mer eller mindre klar med senger og kommoder, er en standard garderobe slett ikke egnet for plassering under et skråtak. Selvfølgelig kan du si det, men etter installasjon vil det alltid være ubrukte soner. Men ingen vil nekte ytterligere kvadratmeter..

En direkte måte å få riktig plass – innebygde garderober som passer inn i alle hjørner av loftet og bruker hver centimeter til forretninger.

Modifikasjoner

Et møbel som en garderobe er nødvendig i ethvert rom for det tiltenkte formålet. For å plassere den på loftet, kan du bruke både et stort loft og en liten krok med skråtak og vegger. Skap passer inn i en rekke ikke-standard soner (faset, avrundet, vinklet, i en nisje). Samtidig mister de ikke praktisk og funksjonalitet..

Etter dørtype svinger og skyves loftsskap.

Swing -modeller er bygget inn i forskjellige hjørner av et komplekst rom med fasetter, og bevarer fordelene med denne typen dører. Hvert spesifikt loft har sine egne egenskaper, som det tas hensyn til under installasjonen, hvoretter skapene fratas ubehagelige eller ubrukte centimeter. Dette døralternativet er egnet for et romslig loft, loft, land eller klassiker.

Innebygde garderober er de mest funksjonelle, de er mer kompakte, bruken sparer mye brukbar plass. Den universelle utformingen lar deg bruke jevne hjørner som er uegnet for vanlige møbler. Et lite loft er ofte dekorert i en moderne stil, for eksempel minimalisme. I disse stilene er garderober med skyvedører passende..

Noen ganger er det strukturelt umulig å bruke skyvedøren på grunn av takets skråning. Derfor kombineres forskjellige døralternativer i modellene med store skap: de bruker seksjoner med hengslede og skyvedører, samt rette og fasede dørmodeller som gjentar geometrien med en ødelagt konfigurasjon av taklinjen.

Plasseringsalternativer

Tre hovedvarianter av loftsskap skiller seg konvensjonelt ut:

  • Under takhellingen. Plassering av skråtak er den enkleste måten å installere et skap på loftet. Det krever ikke produksjon av spesielle fasede dører og bruk av spesielle beslag. Brukte rektangulære dører og guider som brukes i konvensjonelle garderober. Imidlertid brukes ledig plass i en vinkel inne i skapet, som ikke ville bli brukt når du installerer et vanlig skap. En interessant løsning: et lavt skap med flatt lokk, mens du frigjør plass til forskjellige småting.

  • Med en faset side. Skapet er plassert under taket, det hviler mot skråningen og har en skrå side.

  • Ved fronten. Det er veldig praktisk å ordne dormer -skap under fronten for mer rasjonell bruk av loftet og andre møbler – en seng og en kommode – langs skrå vegger.

Særegenheter

Skapene på loftet er unike og har en rekke fordeler:

  • Sparer plass. For den mest effektive bruken av plass brukes hver centimeter opp til taket. Skapet kan bygges inn i nesten hvilken som helst form som er under taket. Konturene til vegger og skråtak gjentas, så “døde” soner og utilgjengelige steder forsvinner helt.
  • Skjuler innvendige feil. Garderoben på loftet er ikke bare praktisk og praktisk, den kan skjule alle uregelmessigheter som vises i et ikke-standardrom når det gjelder geometri..
  • Allsidighet. Møbler for lagring på loftet har en fylling som gjør at den kan brukes til lagring av en rekke gjenstander..

Ulempen er umuligheten av å overføre slike møbler til et annet sted..

Materialer

For produksjon av møbelfasader som dekorerer loftsproduktene brukes:

  • speil;
  • glass;
  • tre;
  • kombinasjon av forskjellige materialer.

Glassdører er veldig effektive og varierte, de er matte, gjennomsiktige, så vel som fargede, dekorert med fotoutskrift eller sandblåsing..

Fylling

Innholdet i skapene under taket er på ingen måte dårligere enn fylling av standardmøbler: hyller og kleshengere brukes, som i dette tilfellet kan fjernes. Beslagene for disse produktene kjennetegnes av et stort utvalg elementer: hyller, skuffer, strømavtaker, kurver, holdere og andre festemidler. Skuffer for ethvert skuffesystem brukes i lave skap plassert i bunnen av den skrånende veggen.

Praktiske ideer

Skap for installasjon på loftet skiller seg fra standardmøbler, så de er oftest laget uavhengig eller bestilt av håndverkere.

Budsjettalternativer

Du kan spare penger ved å bruke et standardskap, og gjøre det skrå hjørnet til en nisje og bruke det til å lagre ting i forskjellige størrelser. Hjørnnisjen kan lukkes med en håndlaget dør, eller stå åpen..

Et annet alternativ er å forlate dørene og baksiden helt. Det er nok å montere rammen, fikse stengene, hyllene og annet lagringstilbehør på en vakker måte – du får et åpent omkledningsrom.

Valget av et loftskabinett er komplisert av tilstedeværelsen av vegger med forskjellige høyder og deres skråning. Dette tillater deg ikke å sette skapet i ønsket størrelse rett ved siden av veggen. Det er ikke alltid mulig å bestille en innebygd garderobe. Du kan fortsette som følger: kjøp et ferdig lavprodukt med en høyde på 90 til 120 cm, og bygg ferdig den øvre delen selv. Dette vil koste betydelig mindre, og du kan bruke hele veggområdet..

Over hele veggen

Et gaveltak i det indre av loftet kan brukes ved å plassere skapet langs fronten. Begge bakkene vil være involvert her. Det massive lagringssystemet kan brukes som en skillevegg mellom rom. Her vil rollen som innerdøren bli spilt av skapdøren..

Under bakken

Selv de laveste og døde sonene (fra 60 cm i høyden) kan ikke stå på tomgang og miste den nødvendige plassen. Det kan bli en praktisk og nesten usynlig lagringsmetode. Lav innebygde kommoder, samt lange hyller nederst på skråveggen, kan brukes til å lagre et stort utvalg av husholdningsartikler.

Kommoder tar sin tradisjonelle plass under takets skråninger okkupert av vinduene. Høyden på produktene er opp til vinduskarmen. Alternativer for å bruke plassen nederst på skråtaket kan være et toalettbord eller et skrivebord..

speilene

Unødvendige vegger løses visuelt opp ved hjelp av speilfasader. Hvis rommet er smalt og langt, kan du ordne speilskap langs veggene overfor hverandre..

Lagringsalternativer

For en garderobe er det ideelle stedet på loftet fronten. Takket være denne ordningen vil klesoppbevaringsmodulen kunne romme et ganske stort antall ting. Blokken er den høyeste i sentrum, her vil kjoler og strøk henge på kleshengere. Sideblokkene er lavere, de kan settes til side for hyller og kleshengere med skjorter eller bukser. Det vil være flott hvis den nedre delen er utstyrt med skuffer som kan arrangeres i ett eller flere nivåer.

På et lite loftsrom kan du lage en ganske romslig garderobe ved å plassere den på hver side av sengen. I dette tilfellet brukes to døralternativer – rektangulære og fasede, og hodegjerden er en skillevegg. For å visuelt korrigere skjul av stedet, må dørene gjøres mørke, og skilleveggen må utføres i lyse farger..

Loftsgulvet brukes på forskjellige måter. I spisesalen er det for eksempel behov for å oppbevare retter og kjøkkenutstyr. I dette tilfellet er innebygde garderober eller åpne hyller, som er delvis utstyrt med skyvedører, passende. Skap plassert på gavlveggen har plass til mange gjenstander uten å rote opp plassen, fordi skyvedører ikke krever plass for å åpne.

Du kan finne enda flere designløsninger for forbedring av loftet i neste video..