Lite skrivebord i interiøret

Lite skrivebord i interiøret

Når du tenker på et design basert på kompakte oppholdsrom, er det nødvendig å ta hensyn til innredningens detaljer og nøye velge møbler. Selv i et betydelig begrenset område, forutsatt at hver kvadratmeter brukes riktig, kan du skape komfortable forhold for hele familien..

Problemet forbundet med mangel på ledig plass i huset mister ikke sin relevans. For å fikse det har mange teknikker og teknikker blitt utviklet. For å arrangere et arbeidsområde i en ett-roms leilighet eller på grunnlag av et hus der mange bor, brukes kompakte møbler. Et lite skrivebord er et ideelt valg hvis du trenger å designe en arbeidsplass og maksimere plassen til en leilighet. Videre i artikkelen vil vi fortelle deg mer detaljert hva småbord er og snakke om variantene deres..

Generelle egenskaper

Det lille skrivebordet til hjemmet er redusert i størrelse sammenlignet med standardmodeller, samtidig som det beholder maksimal funksjonalitet og bekvemmelighet. Denne typen møbler er spesielt designet for bruk i et begrenset område. Som andre produkter på det moderne markedet, er bord i redusert størrelse laget av kunstige og naturlige materialer. Det avhenger av prisen på produktet, dets utseende og ytelse. Kunder kan velge mellom forskjellige alternativer som er forskjellige i farge, tekstur, konfigurasjon og andre egenskaper..

Små skrivebord er oftest installert i barnerom, som vanligvis er små i størrelse sammenlignet med resten av områdene i huset. De kreves i huset at skoleelever eller studenter bor for å enkelt kunne fullføre lekser, skolearbeid og andre ting. På slike møbler kan du plassere en datamaskin, skrivesaker, stueplanter..

Til tross for at små bord er et eget segment på møbelmarkedet, kan forskjellige modeller variere i størrelse og form. For kjennere av originalitet er det laget designermodeller som kjennetegnes ved et stilig utseende..

Modellstørrelser

Som nevnt ovenfor kan minibord ikke bare variere i utseende, men også i størrelse. Det er en spesiell ordning, basert på hvilken du kan velge de ideelle dimensjonene til ovenstående møbel for deg selv. I midten av forrige århundre utviklet en arkitekt fra Sverige et bord der han sammenlignet dimensjonene på bordet og de individuelle proporsjonene i menneskekroppen..

La oss vurdere hovedbestemmelsene:

 • Hvis høyden din er mellom 1,65 m og 1,75 m, bør minimumsbordhøyden være 70 centimeter.
 • I tilfelle møbler velges for en person med en høyde på mer enn 175 centimeter, må du velge et bord med en høyde på minst 76 centimeter fra gulvet..
 • Den optimale borddybden er omtrent førti centimeter.
 • Én person trenger minst 60 centimeter av arbeidsflaten.

Basert på kravene ovenfor for valg av bord, kan du være sikker på at det vil være behagelig å jobbe, studere og bruke tid på det..

Det skal bemerkes at disse dimensjonene er angitt under hensyntagen til standardparametere. Hvis en person har et stort bygg, bør størrelsen på bordet økes.

Multifunksjonelle bord

Mange tror feilaktig at hvis møbler har reduserte dimensjoner, bør du ikke forvente et høyt komfortnivå og et stort sett med funksjoner fra det. I dag er det modeller for små leiligheter utstyrt med ekstra rom, skuffer og andre elementer for brukerens bekvemmelighet..

Hva bør være et moderne bord for å dekorere et arbeidsområde:

 • For datamaskinarbeid, velg modeller med spesielle uttrekkbare tastaturskinner. Med tanke på det faktum at datamaskiner i dag er i alle hjem og aktivt brukes til arbeid eller studier, er et slikt element i tabellen nødvendig. Det anbefales også å velge et bord med et rom for strømforsyningen. På salg kan du finne alternativer med spesielle rom for skjermen og høyttalerne.

Hvis du bruker mye trykt materiale (bøker, dokumenter, blader, etc.) og skrivesaker, velger du et skrivebord med hyller og står for alt du trenger.

 • Mange innebygde skuffer hjelper deg med å plassere alt du trenger på skrivebordet.
 • Justerbare design tilbyr flere monteringsalternativer, avhengig av romstørrelse og andre parametere.

Materialer

En rekke materialer brukes til produksjon av kompakte skrivebord. Jo dyrere og kvalitetsråvarer er, desto mer status og raffinert er varen. Hvert materiale har sine egne individuelle egenskaper som påvirker produktets holdbarhet, utseende og mye mer. Det er verdt å merke seg at bare en bestemt liste over råvarer er egnet for spesifikke interiørstiler. For eksempel er møbler av plast, metall eller glass egnet for høyteknologiske, naturlige treprodukter som passer perfekt inn i landet, og kombinerte alternativer fra massivt tre og metall eller møbler fra forskjellige treslag er egnet for klassikere..

Hovedmaterialer:

 • Sponplater (sponplater). Dette er et av de vanligste materialene på grunn av den rimelige prisen. Slike råvarer er ikke holdbare, og etter en viss tid etter operasjonen begynner møblene å deformeres og miste utseendet. Sponplatemøbler begynner over tid å utvikle formaldehydforbindelser som påvirker helsen negativt.

 • MDF (fin fraksjon). Det andre tilgjengelige materialet er komprimert tre. MDF er dyrere enn sponplater, møbler fra det ser mer pent ut. Råvarene er trygge for andre. Eksperter kaller det et flott alternativ til array.

 • Tre. Til tross for utviklingen av mange slitesterke menneskeskapte materialer, slår ingen tre. Naturlig tre er et trygt, miljøvennlig, vakkert og holdbart materiale. Massivt tremøbler har en dyr pris, men det er fullt ut begrunnet med en rekke fordeler.

 • Plast. Plasten som brukes til fremstilling av kompakte skrivebord kan ha forskjellige kvaliteter, hvis nivå avhenger av produktets levetid. Når du kjøper et bord laget av plast, anbefales det at du gjør deg kjent med sertifikatene som bekrefter at råvarer overholder GOST. Et lite og lyst bord er perfekt for et barnerom.

 • Metall. Et metallbord vil vare. Slike møbler ser sofistikerte og lakoniske ut. Modellen kan være fullstendig laget av dette materialet eller supplert med glass, plast.

Mest populære modeller:

 • Vinklet. Et flott alternativ for et lite rom. Du kan plassere den i alle rom i huset. Et slikt bord vil ikke ta mye plass. Den multifunksjonelle modellen lar deg sette på den en datamaskin og tilbehør, læremidler, kontorrekvisita og mye mer..

 • Folding. Etter navnet å dømme er det lett å gjette at tabeller av denne typen kan brettes om nødvendig, noe som frigjør plass. På grunn av denne funksjonen er produkter av denne typen ideelle for små leiligheter..

 • Modulær. Modulære møbler består av mange elementer. Fordelene med modellen er at den kan installeres i hvilken som helst del av rommet eller huset, på grunn av transformasjonen av form og størrelse. Det er multifunksjonelle, praktiske og stilige møbler..

 • Klassisk. Et rektangulært bord er standardalternativet, som er mer vanlig enn andre. Denne designen i reduserte dimensjoner vil harmonisk passe inn i et lite rom.

Dette er de vanligste modellene av kompakte skrivebord på markedet i dag. Det er verdt å merke seg at møbelspesialister fortsetter å utvikle nye modeller. Praktiske, stilige, komfortable, multifunksjonelle og ergonomiske oppdaterte modeller fyller opp katalogene.

Se nedenfor for mer informasjon.