Lilla sofa

Lilla sofa

Lilla har å gjøre med magi og mystikk. Det er denne nyansen som personifiserer den mystiske luksusen som velstående mennesker foretrekker. Den lilla sofaen vil bidra til å bringe rommet en spesiell smak, energi og en slags atmosfære..

Designtips

Hvis du bestemmer deg for å komplimentere interiøret med en lilla sofa, må du vurdere hovedbakgrunnen. Denne nyansen regnes som den vanskeligste og “dyre” tonen. Etter anbefalingene fra designerne kan du gjøre hjemmet ditt om til koselige rom der rikdom og mystikk henger sammen.

7 bilder

Hvordan kombinere farger i et rominteriør?

Før du kjøper lilla møbler, bør du forstå hvordan du kombinerer nyanser riktig. Sofaen vil være hovedobjektet som enkelt kan spilles opp ved hjelp av et lilla teppe, uvanlige bilder. Riktig utvalgte gardiner vil gjøre. Ikke glem at lilla kan finnes i forskjellige toner, så du må også velge det mest passende alternativet..

Mørklilla sofaen kan brukes som bakgrunn for komposisjonen. Hvis du vil ha en “dukke” og lyst interiør, kan du begynne å “leke” med kontrast. Å leke med rosa og gule objekter og lilla kontrast vil hjelpe deg med å oppnå det du vil..

Lys lilla Er et lilla pigment. Han personifiserer femininitet, fioler og mørke syrinblomster. Du kan oppnå en interessant kombinasjon ved å kombinere med hvite, grå og svarte toner.

Fiolett blå skyggen vil være et godt alternativ, da denne kombinasjonen skaper en veldig interessant atmosfære i rommet. Lilla farger passer godt med rosa, hvit, blå, sitron, sølvfarger. Men syrinrosa og lavendel vil se spesielt harmonisk ut i interiøret ditt hvis du tør å lage en kombinasjon av slike farger..

Beige lilla skyggen vil være i perfekt harmoni med svarte gjenstander.

En rekke lilla toner vil glede øyet hvis du plasserer dem ved siden av nøytrale og varme nyanser. De vil virke på lilla, lyse det opp og skape effekten av eleganse og raffinement..

Materialer

Valget av polstring for sofaen avhenger av rommet der møblene skal brukes. Hvis du leter etter et alternativ for en spisestue eller kjøkken, bør du vurdere materialets praktiske egenskaper. Den må tåle tung bruk, samt tåle konstant våtrengjøring. Velg polstring som er vannavvisende og svært motstandsdyktig mot vaskemidler. Tidligere ble dermantin brukt til disse formålene..

For øyeblikket er det flere alternativer for polstring som er ganske egnet for bruk på kjøkkenet. Disse inkluderer:

 • mikrofiber;
 • teflon flokk;
 • arpatek;
 • øko -skinn.

For andre lokaler kan du velge et fløyelsalternativ, øko-skinn har vist seg ikke mindre bra. Ved hjelp av tekstilpolstring kan du gjøre din lilla sofa mer hjemmekoselig og koselig. Hvis du velger lette nyanser av teksturerte tekstiler (corduroy, fløyel, fleece), kan du få ekstra varme og masse.

Madrassen er egnet for en rustikk stil, da den er forbundet med møbler i massivt tre..

7 bilder

Når du velger materiale til møbeltrekk, bør du vurdere interiøret i selve rommet.

Dimensjoner

Store møbler og små strukturer regnes som en integrert del av interiøret i hus og leiligheter. Slike møbler kan plasseres ikke bare i gangen, men også på kjøkkenet, selv på soverommet. Du må forstå at sofaer kan ha forskjellige størrelser, så det er viktig å velge møbler som passer til ledig plass..

Vær oppmerksom på en rekke kriterier. Disse inkluderer utseende, pris, materiale og dimensjoner på møblene. Det siste kriteriet regnes som det viktigste, siden det avhenger av hvilken sofa du kan sette på rommet ditt..

7 bilder

Hvis du planlegger å kjøpe en sofa til kjøkkenet, kan dimensjonene være 130 cm, 150 cm. Noen familier har råd til utvidede versjoner på 160 cm. Slike design tilhører kategorien små møbler som er ideelle for å spise. Hvis familien er stor, kan du se nærmere på produktet med dimensjoner på 170-200 cm. For store stuer produseres sofaer med en lengde på 3 meter..

Bredde regnes også som et viktig kriterium. Det beste alternativet er 90 cm, men produkter med en bredde på 70 cm blir ofte kjøpt.

Ikke glem dybden. Oftest kjøpes sofaer med en dybde på 80 cm, fordi de anses som de mest komfortable for konstant bruk..

Hvordan lage et lilla interiør i feng shui?

Lilla er ideell for soverommet fordi det bidrar til å skape en avslappende atmosfære.. Hvis du er en fan av feng shui, her er noen tips for å hjelpe deg med å lage det perfekte lilla soverommet:

 • Du kan male veggene i en delikat hvit og lilla farge. Dette alternativet er spesielt relevant hvis du utstyrer soverommet til en ung jente..
 • Når du bruker mørk lilla nyanser, ikke glem å lage kontraster..
 • Mørk lilla bakgrunnsbilder, som er kombinert med møbler av mørkt tre, vil se stilige ut. Å legge til en hvit seng med puter vil skape en spesiell atmosfære som fremmer avslapning.

 • Ekte nytelse kan oppnås ved å slappe av i et rom i sentrum der det er en mørk syrin seng. Det er viktig at selve soverommet er laget i lyse farger..
 • Med lilla kan du markere hvilken som helst del av rommet. Bruk et panel, teppe, gardiner eller puter.
 • Ved hjelp av kunstnerisk maleri kan du legge til originalitet og skjønnhet i rommet. Det passer godt med grønne blader og lilla blomster som er satt mot en hvit bakgrunn..

Når du oppretter en lilla atmosfære, bør du ikke glemme reglene for feng shui:

 • Maleriene, så vel som det kunstneriske maleriet som vil dekorere soverommet ditt, bør personifisere dine ambisjoner og ønsker. Hvis du vil finne din personlige lykke, velger du bildet av “kjærlighetsduer”. Bilder med barn vil være relevante for de som drømmer om sin egen baby. Blomster passer for et par som er på høyden av sin lidenskap. Det er ikke tillatt å plassere bilder med vann på soverommet, samt installasjon av akvarier.
 • I Feng Shui er bruk av speil på soverommet strengt forbudt. De antas å ødelegge kjærlighet og familieliv. Utelukk derfor denne egenskapen til interiøret fra rommet du sover i. Hvis speilet er plassert på toalettbordet, dekk det til med lette gardiner..

 • Spesiell oppmerksomhet rettes mot soveplassen. Sett opp sengen din eller lilla sofaen slik at negativ energi omgår deg. Du trenger ikke sette sengen slik at personens føtter peker mot døren.
 • Sovesengen skal ikke reflekteres i speilet.
 • Sørg for at hodet eller bena ikke vender mot toalettet.
 • Hvis du ikke klarer å plassere sengen riktig, bruk en skjerm eller gardin. Denne løsningen vil bidra til å skjule problemet og eliminere dets negative innvirkning. Du kan bruke et lilla gardin.

Eksempler på effektiv bruk av en lilla sofa i design

Lilla sofaer bidrar til følelsen av raffinement og luksus i interiøret. Disse møblene kan kombineres med enhver stil, fra klassikere til moderne kreative design..

7 bilder

Klassisk interiør

Se nærmere på de lilla sofaene. En slik løsning vil gi rommet ditt raffinement og gjøre det mer luksuriøst. Et veldig godt alternativ er en kombinasjon med beige tapet og lavendelfargede gardiner. Når du lager dette designet, må du være oppmerksom på fløyelsbelegget..

Minimalisme

I minimalismens kreativitet føles den fiolette sofaen flott. Du kan plassere den ved siden av en hvit vegg og se hvor mye utseendet på rommet har endret seg..

Provence

I et slikt interiør ser en delikat syrin sofa fantastisk ut, så vel som lavendelprodukter. Du vil oppnå sofistikasjon med disse møblene..

Ethnos

For en slik løsning i interiøret, bør du se nærmere på fuchsia -fargen. Dette fargeskjemaet vil tilføre etnisk design friskhet. For å balansere de fargerike elementene, plasser en lilla sofa i midten av rommet. Når du dekorerer et rom, husk at denne nyansen gir en kraftig strøm av energi, så bruk den med forsiktighet. Det viktigste er ikke å overdrive det og ta et valg til fordel for de riktige kombinasjonene. Da blir interiøret perfekt..