Lenestol uten armlener

Lenestol uten armlener

Epoker endret seg og moten endret seg, polstrede møbler endret seg også betydelig. I det tjuende århundre har stolens utseende opplevd maksimale transformasjoner. For ikke så lenge siden dukket det opp en stol uten armlener – et produkt som snudde opp ned på folks oppfatning av polstrede møbler..

Funksjoner og fordeler

En stol uten sider kan trygt kalles et universelt møbel, den er ideell for å ordne et ledig sted å sove i en leilighet. Takket være ham er salongen lett utstyrt og rommet utvides visuelt.. Fraværet av armlener som fungerer som en støtte for hendene gir maksimal avslapning og behagelig hvile.

Den universelle sitteposisjonen kan ikke ha en ramme eller være laget med en sammenleggbar eller statisk mekanisme. Med konfigurasjonsmuligheter kan du gjøre dette møbelproduktet til en koselig soveplass eller en behagelig sjeselong.

Den armløse designen er en vinn-vinn-løsning for å organisere et boklesende og hjemmekinohjørne på et lite boareal, et sted å jobbe på en bærbar datamaskin og for å utøve favoritthobbyene dine, for eksempel strikking. Dette er det beste alternativet for møbler i små leiligheter, der mangel på plass blir hovedårsaken til følelsen av tranghet og ubehag. Takket være designfunksjonene til dette produktet, vil ingenting hindre eierne i å slappe av og ha en hyggelig hvile, lytte til favorittmusikken deres eller se en fascinerende film..

Hvordan velge?

Når du velger møbler, og spesielt lenestoler, bør du ta hensyn til viktige punkter som:

 • Polstermateriale;
 • Ramme stabilitet;
 • Transformasjonsmekanisme (hvis tilgjengelig).

Før du kjøper, vil det være nyttig å teste stolen. Du må sitte i den, vurdere følelsene dine. Produktet skal være moderat mykt, men samtidig elastisk, er det viktig å gjenopprette formen.

Det er nødvendig å personlig sørge for at alle festemidler oppfyller styrken deklarert av produsenten, alle mekanismer fungerer pålitelig: løfting og dreining av setet skjer uten ekstra anstrengelser, ryggen hviler (hvis tilgjengelig) uten å nøle.

Vær oppmerksom på møbeltrekk. Langstrakte tråder, riper og andre synlige defekter skal ikke være tilstede på den. Sømmene må være rette.

For billige produkter er ikke verdt å kjøpe, siden materialer av lav kvalitet mest sannsynlig ble brukt på produksjonen..

En forutsetning for kjøpet er tilgjengeligheten av et kvalitetssertifikat, som bekrefter at kjøpet er helt trygt for menneskers helse..

Møbeltrekk

Produsenter bruker en rekke materialer som møbeltrekk for moderne myke stoler uten armlener:

 • Velour – en slags stoff som kombinerer naturlige og syntetiske fibre. Den teksturerte strukturen på lerretet ligner berøring av en kattunge pels, men velouren er veldig lunefull i stell. Ved konstant bruk mister stoffet raskt sitt opprinnelige utseende, rynker og blekner, siden haugdekselet ikke har forskjellig slitestyrke. En stol med slikt trekk er ikke egnet for daglig bruk..
 • Fløyel – vakkert materiale fra estetisk synspunkt, har en haug med tett mellomrom, understreker fordelaktig rommets status. Oftere brukes det til interiør, der møbler ikke vil bli brukt til hovedformålet, men bare utføre funksjonen til å dekorere et rom. Hvis du virkelig vil sitte på en lenestol uten sider og trukket i fløyel, bør du tenke på avtagbare trekk som kan fjernes og vaskes når som helst..

 • Scotchguard – bomullsstoff av naturlig opprinnelse, det er fuktresistent, allergivennlig. På grunn av sin høye styrke endrer ikke materialet sin opprinnelige farge selv etter mange års bruk og mister ikke formen selv under vaskeprosessen i automatisk modus.
 • Thermojacquard – resultatet av det fruktbare arbeidet til spesialister som er engasjert i å lage nye generasjons tekstiler. Lyse lerret med forskjellige mønstre skiller seg visuelt fra de vanlige stoffene. Dette materialet er holdbart, har egenskaper som dimensjonsstabilitet og styrke..

Blant det store sortimentet av moderne lenestoler uten armlener, kan du finne produkter for utformingen av hvilke flokker, semsket skinn, naturlig og øko-skinn, dermantin, gobeliner og andre typer materialer ble brukt.

Ramme

Oftere i produksjonen av lenestoler eksperter bruker tre og dets forskjellige derivater for rammen. Stål kan brukes i kontorprodukter. For eksempel et merke Regal har vellykket introdusert denne typen råvarer i sine produkter. Metallet tåler store belastninger, men det veier i seg selv ganske mye, noe som ofte kompliserer prosessen med transport og drift av disse møbelproduktene.

Transformasjonsmekanisme

Når du velger riktig modell av en klappstol for hjemmet, blir kjøpet ofte komplisert av valget av mekanisme for transformasjon. Slitasje av produktet og brukervennligheten avhenger av denne faktoren:

 • Trekkspillmodell har tre komponenter. Når den er brettet, kan den fungere som en sjeselong med dobbel rygg eller et høyt sete. For å forvandle “trekkspillet” til en sovende seng, må du heve det brede setet, og etter signalet i form av et klikk trekker du ut den nedre delen av strukturen. Fordelen med denne typen møbler er brukervennligheten. Brettet utrullingsplass kan tjene som en romslig eske for oppbevaring av sengetøy eller andre ting.

 • Delfinmodellen har en ekstra myk del under setet. Det er umulig å oppbevare sengetøy i et slikt møbelprodukt..
 • Lenestol-seng med klikk-og-gag-teknologi – Ideell for et lite soverom. Den har tre typer tillegg. På grunn av denne designfunksjonen har eierne av stolsengen uten støtfangere for armene muligheten til å bytte posisjon under søvn, selv om setene er veldig smale..

Originale modeller

Lenestoler uten armlener har alltid tiltrukket seg oppmerksomhet.. Ikke bare vanlige mennesker, men også kreative designere beundrer disse produktene, for med deres hjelp kan du lage et originalt interiør i et rom i hvilken som helst stil:

 • En indisk designer har designet en fantastisk lenestol som visuelt ligner miniatyr av hengende hengekøye. Hovedhøydepunktet i etableringen av en utenlandsk mester er setet hans, laget av sammenflettede silikonfibre. Den originale stolen tåler en persons vekt opptil hundre kilo.

 • Den berømte danske dekoratøren Lars Larsen kom med en ekstraordinær møbelstruktur kalt “Corona”. Det er et sete uten hjørner og et 45-graders ryggstøtte. Materialet til møbeltrekk er ekte skinn. Som oppfattet av forfatteren, kan stolen ha forskjellige toner..
 • Designeren fra Tyskland har utviklet seg lenestol modell “Teppe-fly”. Hengende i luften, er enheten en stålkonstruksjon og delikat mikrofiberpolstring. Den originale interiørdetaljen vil passe perfekt inn i interiøret i rommet i orientalsk stil.

For enda flere modeller av stoler uten armlener, se neste video..