Konsollbordstransformator: designfunksjoner

Konsollbordstransformator: designfunksjoner

Et transformerende konsollbord i en moderne leilighet er utførelsen av funksjonalitet og stil. Konsollen kom tilbake til oss fra tidligere, litt oppdatert og forbedret. For mange er et slikt møbel forbundet med den kongelige æra i middelalderen, luksus og utsøkte palasser. Moderne designere tilbyr fantastiske konsollbord som passer til ethvert interiør.

På samme tid vil konsollbordet være nyttig for å utfylle gangen, stuen eller kjøkkenet og vil ikke se ut som et museumsverk..

Funksjoner og fordeler

Konsollbordet er et smalt miniatyrbord og nattbord, som ligger langs veggen og tar et minimum av plass. Et glidende design gir funksjonalitet. Konsollbordplaten som kan konverteres til et bord, kan ha en lengde på opptil to meter.

Så enkelt og komfortabelt møbel erstatter gunstig den vanlige bordboken, som har vært kjent for hver familie siden sovjettiden. Designet er veldig enkelt: den sentrale delen er i en fast posisjon, og sideelementene på bordplaten er festet med hengsler og henger langs bena. I likhet med vinger kan borddeler løftes til horisontal posisjon og støttes av et uttrekkbart ben.

Og hovedtrekk ved et slikt transformerende bord er det faktum at når det er brettet, skiller bordet seg ikke i det hele tatt fra en vanlig konsoll, og det er mye mer behagelig å sitte ved det enn på en foldet bordbok, når det ikke er noe sted å plassere føttene dine.

Når den er montert, er dimensjonene til en slik konsoll ikke mer enn 55 x 90 cm. Benhøyden varierer fra 70 til 110 cm. Dimensjonene velges ut fra formålet med sammenleggbart bord. Hvis du vil at konsollen skal bli til et bord for å ta imot gjester, bør du velge en standard høyde innen 70 cm. Og hvis den sammenleggbare modellen bare vil utføre en dekorativ funksjon, kan du velge et høyere bord.

De viktigste fordelene med konsollformetabellen:

 • bekvemmelighet og praktisk;
 • konsist og estetisk utseende;
 • liten størrelse;

 • moderne design og evnen til å utfylle ethvert interiør;
 • multifunksjonalitet og evnen til raskt å endre formålet med møbler;
 • rasjonell bruk av liten plass;
 • en rekke modeller og stiler;
 • lønnsomhet;
 • allsidighet – konsollbordet kan brukes i alle deler av leiligheten.

Design

Avhengig av funksjonalitet og transformasjon kan konsollen bestå av to eller flere elementer. Og som alle bord har den ben / støtter (fra 4 til 8 stykker) og en bordplate. Deler av konsolltransformatoren kan bevege seg fra hverandre, rotere eller utfolde seg. Samtidig, i den demonterte stillingen, kan formen på bordplaten være rektangulær, oval eller rund..

Moderne transformerende bord har et skyvesystem, mens lengden på bordplaten er “bygget opp” og avhenger av antall ekstra innsatser, som hver øker bordets lengde med 45-50 cm. Når den er satt sammen, er maksimal lengde bredden på de to endedelene av konsollen, som forblir forsvarlig festet. Dimensjonene på bordplaten kan variere avhengig av ønsker. Designet tåler mye vekt på grunn av solide ben som er brettet langs sidene av bordet.

De enklere modellene har ekstra uttrekkbare benkeplater som gjør et lite kaffe- eller salongbord til et stort spisebord. Når den brettes ut, har ikke en slik struktur flere ben og tåler derfor ikke stor belastning i kantene..

Visninger

Ved fremstilling av skyvebord brukes en rekke materialer: glass, tre, metall, sponplater og til og med plast. Spesielt grasiøse og dyre konsoller kan lages med marmor eller annen stein, slike modeller ser de mest edle og elegante ut.

De mest pålitelige og holdbare konsollene er laget av massivt tre. Tabeller laget av furu, eik, ask og andre arter med naturlig trestruktur tilhører premiumklassen. Men slike konsoller er dyre. Derfor kombinerer produsenter ofte forskjellige materialer for å lage ett møbel..

Konsollen kombinerer ofte mange funksjoner i designet og kan oppfylle forskjellige roller. Den brukes som skrivebord eller datamaskin. Og også i stedet for et toalettbord på soverommet eller gangen. Eller, i stedet for et sammenleggbart spisebord for å ta imot gjester, kan opptil 14 personer ofte passe bak et slikt produkt..

Konsollfarge kan være lys og kontrasterende eller rolig og nøytral. En dristig og rik farge vil gi interiøret en spesiell stemning og sjarm. En balansert hvit vil gjøre rommet mer diskret og delikat..

Innvendig bruk

Allsidigheten og mangfoldet av attraktive modeller gjør at konsollen kan brukes hvor som helst i leiligheten. Utskårne deler, metallinnsatser, blonder, glass eller mosaikk kan brukes som dekorative elementer. Men det er viktig å huske noen nyanser å ta hensyn til når du velger en konsoll som blir til et bord:

 • Gangkonsoll – tar et minimum av plass og passer perfekt inn i selv den minste gangen. Ideell for oppbevaring av lite tilbehør. Et speil kan installeres på veggen ved siden av, og en ottoman kan plasseres under bordplaten nedenfor, som du kan sitte på og ta på deg skoene på. For en smal gang er det bedre å velge lyse møbler, så konsollen vil ikke virke klumpete og stor.

 • For stuen er det bedre å velge et originalt uttrekkbart bord som kan brukes til å ta imot gjester. Det kan også fungere som et barbord. Når de er brettet, plasserer mange innendørs planter i boller, blomster i en vase, et bilde i rammer eller en lampe på den. Ikke vær redd for å eksperimentere med farge og stil, en interessant løsning vil bidra til å gjøre stuen lys og attraktiv.
 • Glansende moderne konsoller kan også brukes i stua til forskjellig utstyr: nær TV -området for et stereoanlegg eller for å lage et arbeidsområde med en datamaskin.

 • For soverommet kan du velge mellom miniatyr vintage, luksuriøse eller minimalistiske toalettbord. Et stort speil i en elegant ramme vil perfekt utfylle hjørnet av soverommet. Du kan plassere konsollen foran sengen eller i nærheten av hodegjerden, der det er mulig å få plass til en kopp kaffe, en bok eller en bordlampe..
 • For kjøkkenet kan konsollen brukes i stedet for en bardisk eller en skjenk, et skjærebord eller for oppbevaring av vakre retter. For en liten spisestue fungerer konsollen som et bord brettet for en middag for to eller demontert for en stor familie.

Produsenter og anmeldelser

Møbler fra Italia, Canada, Kina, Russland og Hviterussland er spesielt populære i det moderne markedet. Praktisk og attraktiv konsoll Goliat det italienske merket ble verdsatt av mange kjøpere. Bordets enkle og elegante design passer perfekt inn i moderne interiør. Produsenten tilbyr denne modellen i to farger: hvit og tre. Foldet konsoll har veldig kompakte dimensjoner 55x90x75 cm, tar ikke mye plass, men forvandles til et komfortabelt stort spisebord opptil 300 cm i lengden.

Den originale og fengende modellen til det italienske selskapet Fratelli Barri. En blank hvit konsoll med lakkert finish og slanke former er perfekt for en modernistisk stil.

Kinesiske produsenter tilbyr klassiske og moderne bordmodeller. Tradisjonelle konsoller med utsøkte overflater og utskjæringer vil passe perfekt inn i barokken og klassiske stiler. Og for moderne interiørstiler er dristige, lyse og praktiske modeller mer passende. Som en modell fra designere Garda Decor (Kina) kombinerer glamour og dristighet for å fullstendig fornye interiøret i stua.

Kanadiske produsenter tilbyr et stort utvalg av konsoller for skandinavisk stil og minimalisme. Herlige bord av naturlig lyst tre vil perfekt utfylle en liten stue i moderne stil.

Innenlandske modeller er også veldig populære blant kjøpere. Positive anmeldelser indikerer møblens høye kvalitet, pålitelighet og holdbarhet. Ved fremstilling av materialer brukes festemidler og tilbehør fra innenlandske og utenlandske produsenter, derfor er kvaliteten på russiske konsoller ikke dårligere enn vestlige..

Stilige designalternativer

Her er hva designerne tilbyr oss:

 • Den originale løsningen vil være en etterligning av en konsoll i interiøret. For å gjøre dette kan du bare fikse bordplaten på veggen og feste de dekorative krøllete benene separat eller bare tegne på veggen som en prikken over i’en..
 • Et transformerende bord med ekstra skuffer eller et skjult lagringssystem utvider funksjonaliteten til møblene.
 • Konsollene utfyller perfekt forskjellige interiørstiler. Glatt, blank med et metallisk speilglans transformerende bord vil bli verdsatt av elskere av moderne loftstil.

 • Konsollbordet vil gjøre ethvert interiør mer lett og uttrykksfullt.
 • Denne modellen kombinerer elegant og funksjonalitet, utfyller stuen og blir et ekte høydepunkt som tiltrekker seg oppmerksomhet..

 • Ideell for et lite kjøkken-stue: lys blank finish og lett konstruksjon.
 • Det mest populære alternativet er en snøhvit konsoll som blir til et spisebord. Selv om det er demontert, vil et slikt bord se lett og nesten vektløst ut..
 • Den lange konsollen kan plasseres ved siden av sofaen i stua. Dette er veldig praktisk, for det første, fordi når det er brettet, er det veldig praktisk å plassere en kopp kaffe, en lampe eller bøker. Og for det andre, under ankomst av gjester vil det ikke ta lang tid å brette ut konsollen og organisere en stor familiemiddag..

Se neste video for hvordan konsollbordet transformeres..