Klesrens av møbler laget av delikate stoffer

Alle polstrede møbler trenger periodisk profesjonell renseri. Selv om produktene støvsuges regelmessig, kan usynlig støv og smuss samle seg på dem. Hvis flekker vises på møbeltrekk, er det bedre å kontakte en spesialist umiddelbart, uten å prøve å klare deg selv og med improviserte midler. Ved å bruke “folkelige” metoder kan du bare skade møblene, spesielt hvis de er laget av delikate stoffer, fordi slike produkter krever spesiell forsiktighet. Vi spurte ekspertene i Malina-Cleaning-firmaet om å fortelle deg om funksjonene møbler for renseri, sofaer, lenestoler, puffer og andre interiørartikler fra finurlige materialer.

Tekniske funksjoner avhengig av sofaens materiale

En oppsummeringstabell, som angir stoffets egenskaper og nyansene ved rengjøring, presenteres nedenfor.

Tekstil

Særegenheter

Forbudte handlinger

Ukentlig rengjøring

Rengjøring en gang i året

Kan ikke fjerne det selv

Silke

Fettflekker kan ikke fjernes

 • Bløtlegg.
 • Vaskes med skum.
 • Presse ut.
 • Varme.

Støvsug med det polstrede møbelfestet.

Bare tørr

Eventuelle flekker, lukt.

Bomull, syntetisk materiale

Kort levetid.

Vask i henhold til merking

Intensiv vask, eventuelle vaskemidler.

Gamle spor av bær, blod, etc.; lukter.

Alcantara

Fjerner 90% av flekkene.

 • Bruk blekemidler og avfettingsmidler.
 • Bruk konsentrert syre eller alkali.

Støvsug, tørk av med en fuktig svamp.

Konvensjonelle vaskemidler.

Lukt.

Fløyel, velour

Delikat stoff med fibrer som kan brytes. Gjenbehandling er nødvendig for å få produktet tilbake til sitt opprinnelige utseende.

 • Gni det skitne området mot lo.
 • Bruk vaskemidler.

Tørk av med en fuktig klut (bare i retning av haugen).

Bare av spesialister.

Eventuelle flekker, lukt.

Lær

Mye skitt samler seg i stoffet, som er vanskelig å vaske.

Enkelte skinntyper kan ikke vaskes med rengjøringsprodukter.

Støvsug, tørk av med en fuktig klut.

Bare av en spesialist.

Alle typer flekker, lukt.

Nubuck

Absorberer eventuell væske. Stabile flekker fjernes ikke.

Våt rengjøring er forbudt.

Tørk av med en spesiell serviett, støvsug.

Rengjøringsprodukter og nubuck pleieservietter.

Alle typer flekker, lukt.

La oss se nærmere på noen typer stoffer.

Silke

Naturlig silke er veldig lunefull. Sterk oppvarming er kontraindisert for ham. Den kan heller ikke vaskes.

Klesrens med milde rengjøringsmidler er å foretrekke for slike møbler. Formuleringene må være pH -nøytrale. Alkaliske, sure og andre aggressive flekkfjernere kan ødelegge maling i behandlede områder..

Ryddighet er også veldig viktig. Siden stoffet er tett strukket over fyllstoffet i sofaen, kan en plutselig bevegelse skade det. Risikoen øker når materialet utsettes for kjemikalier. Det er også viktig med ensartethet for påføring av sammensetningene. Ellers kan det bli flekker på trekket..

Forresten, det er umulig å fjerne fettete flekker fra silke. Ikke bruk amatørkjemikalier for å rengjøre møbeltrekkene heller. Husk at hvis du bare gnir sammensetningen over stoffets overflate, kan du bare få skitne flekker. Kjemikalier må suges ut av delikate stoffer med spesialutstyr som brukes av fagfolk. Ellers vil “kjemi”, som blir igjen i fibrene, til slutt brenne ut stoffet.

For å holde silketrekkene dine så perfekte som mulig, støvsug dem regelmessig. Hvis flekken nettopp har dukket opp, tørk den med et papirhåndkle. Skrubbe aldri stoffet med en stiv børste eller svamp. Det er bedre å umiddelbart kontakte en spesialist.

Fra velour

Vanligvis brukes kunstig velour til møbeltrekk. Materialet er upretensiøst, tåler godt kjemisk og våtbehandling i retning av haugen, oppvarming. Imidlertid absorberer stoffet enkelt og raskt urenheter som trenger dypt ned i den tette strukturen. Derfor trenger slike møbeltrekk en grundig rengjøring. I dette tilfellet bør prosessen gjentas mer enn en gang..

Hvis smusset ikke er helt spaltet, er det en risiko for at flekken vil stige til de øvre lagene på dekselet når det tørker og fikse seg fast der. Vanligvis utfører spesialister omtrent 3 behandlingssykluser for å oppnå et resultat av høy kvalitet ved rengjøring av velourpolstrede møbler..

Som regel fjerner renseri vanlig smuss, maling, spor av skriveobjekter, lim, parafin og fett fra velour. Det er ikke alltid mulig å fjerne flekker av organisk opprinnelse, samt resultatene av eksponering for stoffet i husholdningskjemikalier.

Fløyel

Dette materialet er veldig likt det forrige. Forskjellene mellom stoffene ligger i lengden på haugen. For fløyel er den kortere. Dessuten er dette stoffet ofte laget på naturlig basis, i motsetning til velour, som vanligvis er syntetisk. Å fjerne smuss fra slikt stoff krever også en spesiell tilnærming. Tross alt absorberer fløyelsaktig overflater øyeblikkelig væske, og rusk kan sette seg fast mellom villiene..

Når det gjelder fløyelsbelegg, vises bare generell profesjonell etterbehandling. Flekkfjerning av flekker er uakseptabelt.

Hvis du prøver å fjerne skitt separat, kan du bare få skallete flekker og delvis tap av pigment. Som et resultat vil problemområder bli enda mer merkbare..

Fra Alcantara

Dette stoffet egner seg godt til renseri. Det blekner ikke, det er motstandsdyktig mot fuktighet. Det viktigste er å bruke profesjonelle produkter som harmonisk kombinerer en mild komposisjon og høy ytelse..

Aggressive stoffer med konsentrerte syrer eller alkalier er ikke egnet i dette tilfellet. Eksperter fjerner ukomplisert smuss fra slikt stoff i 100% av tilfellene. I mer alvorlige situasjoner er rengjøring 90% vellykket. Selvfarging hjemme anbefales ikke..

Naturlig semsket skinn (nubuck)

Nubuck og semsket skinn er veldig like i utseende, selv om de er forskjellige i teknologien for behandling av råvarer. Disse materialene absorberer lett væsker. Dyp penetrering av flekkfjernere kan bare forverre problemet – materialet grover, endrer farge. Derfor er renseri med produkter som er spesielt designet for slike materialer å foretrekke..

Hjemme kan en semsket sofa bli støvsugd med jevne mellomrom. Dette vil bidra til å bevare sitt solide utseende i lang tid..

Hvis det oppstår smuss, kan du tørke flekken med en spesiell serviett og umiddelbart kontakte en profesjonell. Du må aldri gni stoffet eller prøve å fjerne flekken med såpe eller husholdningsrengjøringsprodukter. Resultatet av en slik påvirkning på materialet kan være katastrofalt..

Klesrens hjemme hos klienten

Ofte besøker ansatte i rengjøringsorganisasjoner kunder hjemme. Denne tjenesten er veldig populær fordi den er veldig praktisk. Store møbeldeksler kan ofte ikke fjernes. Det er ikke tilrådelig å bære en sofa eller lenestol for behandling helt. Derfor utfører spesialister alt arbeid direkte hos kunden. Produktene som brukes til å rengjøre møbeltrekkene er generelt trygge og avgir ingen skadelige røyk i luften. Etter prosedyren blir møblene klare til bruk..

Spesialister må ta med spesialutstyr. Settet inneholder en støvsuger med vannfilter og diverse tilbehør, svamper og børster, en dampbåt og annet viktig tilbehør. En gang på stedet vurderer fagfolk først og fremst sammensetningen av stoffet og graden av forurensning. De spør også eierne av produktene om opprinnelsen til flekkene. Den videre handlingsplanen avhenger av dette. En passende renseteknikk, instrumenter og preparater velges.

Profesjonelle rengjøringsprodukter har forskjellige formål. Det finnes både universelle skånsomme medisiner og høyt spesialiserte formuleringer. I hvert tilfelle velges midlene avhengig av stofftype og flekker (hvis noen). Metodene for påføring av preparatene er forskjellige. Formen deres varierer også. Noen rengjøringsmidler kommer i tablettform, som fortynnes i rent vann. Det finnes også gel- og pulverpreparater. I noen tilfeller brukes aerosoler.

Prosessen med renseri hjemme hos klienten foregår på forskjellige måter, avhengig av situasjonen.

Noen ganger starter den generelle rensingen etter flekkfjerning. Hvis det ikke er sterk forurensning eller stoffet ikke tillater punktmanipulasjoner, fortsetter de umiddelbart til en generell prosedyre i flere trinn. Sistnevnte inkluderer påføring av preparatene, fjerning av dem etter eksponeringsperioden og endelig tørking. Det siste trinnet er ekstremt viktig. Husk at ansatte i et samvittighetsfullt selskap aldri vil forlate sofaen våt, for i dette tilfellet kan det oppstå sopp i møbeltrekk..

Våt renseri

Hvis et delikat stoff tåler våtrengjøring, gjør det. Denne metoden er mer effektiv når trekket er sterkt skittent. Selv sta flekker kan fjernes med den.. Rengjøring utføres i flere trinn. Hver og en er viktig.

 • Først fjernes støv, smuler og lite skitt ved hjelp av en støvsuger. Unntaket er fløyel og velour. Slike stoffer tåler ikke støvsuging..
 • Flekker tørkes med spesielle servietter.
 • Hvis stoffet tillater flekkbehandling av flekker, påføres et profesjonelt vaskemiddel på flekkene. Vanligvis brukes en myk svamp til dette. Fortsett med forsiktighet, siden det er umulig å gni kjemiske forbindelser dypt inn i delikate stoffer.
 • Etter en viss tid fjernes restene av rengjøringsmiddelet med en ren fuktig svamp eller suges ut med en håndholdt støvsuger ved lav effekt.
 • Utfør deretter en omfattende rengjøring av stoffet. Om nødvendig gjentas prosedyren mer enn én gang..
 • Til slutt tørkes møblene grundig med en spesiell maskin..

Noen ganger bruker spesialister en damprenser. Denne enheten er ganske effektiv for rengjøring av vev, men bruk er ikke tillatt i alle tilfeller. Noen stoffer tåler ikke damp. Ekte eksperter vet om det.

Klesrens

Hvis stoffet ikke er egnet for våtrengjøring, bruk tørrmetoden. Essensen av prosessen er at et spesielt pulver eller skum påføres jevnt på materialets tørre overflate. Etter en viss tid fjernes sammensetningen forsiktig. Med ubetydelig forurensning viser denne metoden seg å være ganske effektiv. Det er også bra for forebyggende formål (hvis det utføres regelmessig rengjøring). Prosessen krever ikke lang tørking av møbeltrekk, noe som sparer tid. Men hvis det er sta flekker på møblene, er det ikke alltid mulig å takle dem ved renseri..

Klesrens av møbeldeksler på fabrikken

Hvis dekslene til en sofa, stol eller puff fjernes, kan de sendes til fabrikken for den mest effektive rengjøringen. For å oppnå det perfekte resultatet, utføres behandlingen i etapper.. Tenk på sekvensen av den teknologiske prosessen.

 1. Først og fremst plasseres dekslene på et flekkfjerningsbord. Materialet behandles med profesjonelle kjemiske reagenser.
 2. Deretter fjernes sammensetningen fra stoffet. Selv sterk forurensning forsvinner.
 3. Etter det begynner hovedprosessen. Det kan være tørr eller vannrensing. Metoden for å dyppe dekslene helt ned i rengjøringsblandingen en stund brukes ofte. Bruken av industrielt utstyr øker rengjøringens effektivitet betydelig.
 4. På slutten utføres tørking og stryking (damping). På dette stadiet brukes et tørkekammer, spesielle utstillingsdukker for å holde formen, presser, strykebord. Utstyret tillater ikke deformasjon av tekstiler, garanterer bevaring av produktets opprinnelige form.
 5. Når dekslene rengjøres og tørkes, pakkes de og sendes hjem til kunden.

Mange synes rengjøring hjemme er mer praktisk. Dette eliminerer behovet for å kaste bort tid på å skifte deksel. I tillegg kan møblene brukes umiddelbart etter prosedyren. Klesrens av deksler med eksport til fabrikken har imidlertid også sine fordeler. Faktum er at ikke alle prosedyrer kan utføres hjemme. Derfor er fabrikkbehandlingen mer grundig og effektiv..

Fjerner flekker på delikate møbler

Som allerede nevnt kan ikke alltid engang profesjonelle preparater fjerne komplekse flekker fra delikate stoffer.. Suksessen med renseri avhenger ikke bare av flekket og opprinnelsen, men også av to viktige punkter..

 • Friskhet av flekken. Det er lurt å kontakte en profesjonell umiddelbart etter at en hendelse som har resultert i forurensning har skjedd. Jo lenger flekken er uten tilsyn, jo mer alvorlige kan konsekvensene være. Prosesser pågår stadig i stoffets fibre som forverrer situasjonen. Fett oksiderer over tid. Fargestoffene er polymerisert. Kaffe, te, juice farger stoffets struktur. Melken endrer struktur og krøller. Du kan liste lenge.
 • Tilstedeværelse eller fravær av husholdningskjemikalier på flekken. Mange møbelleiere prøver å håndtere flekker på egen hånd. Etter å ha lest “folks råd” på Internett, begynner de å gni møbeltrekk med alkohol og andre aggressive midler som er helt uegnet for pleie av delikate stoffer. Som et resultat av en slik påvirkning skjer det alvorlige endringer i materialets struktur. I noen tilfeller kan ikke eksperter rette opp skaden på møblene. I andre situasjoner kan renseri bare gjøre problemet verre. Derfor anbefaler fagfolk å ikke være uavhengige i slike saker. Hvis det likevel ble forsøkt å fjerne flekken på egen hånd, er det viktig å informere de ansatte i rengjøringsfirmaet om hva stoffet var behandlet med. Dette vil hjelpe spesialister til å trekke en konklusjon om de mulige konsekvensene og hjelpe til med å velge riktig metode for renseri..

Hvert renseri har en sjekkliste som brukes til å håndtere flekker..

Først skylles det forurensede området med rent vann. Dette eliminerer mulige rester av vaskemidler som brukes under vanlig rengjøring eller prøver å fjerne flekker hjemme. Deretter påføres en passende kjemisk sammensetning. Noen ganger brukes damp for å forsterke effekten. Eksponeringstiden til flekkfjerneren avhenger av stofftypen. Deretter vaskes agenten med rent vann eller slås ut med trykkluft..

Nyansene som påvirker renseresultatet har blitt diskutert ovenfor. For eksempel kan blodflekker forsvinne sporløst hvis det ikke har gått mer enn en dag siden de dukket opp. Ellers kan ingenting gjøres. Det er også spesialprodukter som kan sette evige merker på møbler. Disse inkluderer Lipton-te, Pepsi-kullsyreholdige drikker, Coca-Cola, Fanta, Heinz-sauser, etc. Problemet er den store mengden fargestoffer de inneholder. Når de er i stoffets fibre, “spiser” de seg inn i trekket og forårsaker uopprettelig skade på det..

Fjerner lukt på møbler laget av dyrt stoff

Animal urin, svette, oppkast

Det er viktig å forstå at det er umulig å fjerne en ubehagelig lukt uten å ødelegge kilden. Det er mange deodorant -rengjøringsprodukter på markedet i dag som bare skjuler stanken. Etter en stund kjenner lukten seg igjen. Men det er ikke poenget. I tillegg til problemet med luftrenhet, vises en annen, farligere. Ved å forbli i vevet kan forurensningen provosere utseendet til forskjellige bakterier. Utseendet til produktet er ødelagt av stygge flekker..

Derfor, i tilfelle forurensning av polstrede møbler med stoffer av organisk opprinnelse, er det viktig å utføre profesjonell kompleks renseri.. Eksperter undersøker kilden til flekker og lukt. Dette er viktig fordi forurensningstypen påvirker valget av rengjøringsmidler. Deretter behandles stoffet med passende forbindelser som eliminerer smuss og bakterier. Samtidig utføres en prosedyre for ødeleggelse av fremmed lukt (deodorisering).

For å ødelegge ildeluktende gassformige partikler, brukes en rengjøringsmetode for injeksjon-ekstraktor. Kjemiske reagenser i hvert tilfelle velges separat. Formuleringene desinfiserer stoffet ved å bryte ned luktende stoffer. Deretter suges den kjemiske løsningen ut. Hvis lukten ikke fjernes, behandles produktene i et ozon-plasmakammer. Selvfølgelig er denne metoden bare egnet for flyttbare deksler..

Lukt og brannspor

Hvis møblene er dekket med et lag sot, må det håndteres med stor forsiktighet. I ingen tilfeller bør du gni møbeltrekk med en børste. Dette vil forverre problemet, fordi det harpiksholdige syresjiktet i stoffet kan trenge dypere inn i materialet. I dette tilfellet vil det ikke lenger være mulig å gjenopprette produktet..

Husholdnings deodorantspray hjelper ikke med å bli kvitt den brennende lukten. Lang lufting vil heller ikke løse problemet. Bare ozonbehandlingen av møbler kan klare denne oppgaven. Dette stoffet hjelper til med å bryte ned sotmolekylene. Dette eliminerer uønsket lukt. Slike arrangementer utføres av spesielle rengjøringsfirmaer. Til dette brukes ozongeneratorer..

Tobakk

En tobakklukt på møbler dukker vanligvis opp når folk røyker i en leilighet.. For å eliminere det, utfører spesialister kompleks renseri ved hjelp av rengjørings- og deodorantblandinger.. Selvfølgelig bør det forstås at for å bevare effekten av friskheten i møblene, må beboerne i huset endre vanene sine. Hvis du fortsetter å røyke innendørs, vil stoffet lukte tobakk igjen etter noen dager..

Muggen, mugg

En ubehagelig muggen lukt kan vises på møbler hvis den plasseres i et rom med høy luftfuktighet. Årsaken kan være rørlekkasje, et utett tak (i ​​et trehus), dårlig oppvarming. Problemet kan også dukke opp hvis en stor mengde væske søles på møblene (selv om det var rent vann) og ikke benytter seg av akselererte tørkemetoder..

Hvis trekket er våtrengjort og ikke tørket ordentlig, kan dette også føre til utvikling av skadelige bakterier i stoffets fibre. Derfor er det viktig å søke om slike tjenester til høyt kvalifiserte spesialister som er ansvarlige for kvaliteten på arbeidet. I tillegg til den ubehagelige lukten, utgjør mugg en helsefare for en person som bor i en leilighet og bruker slike møbler. Det er også farlig for selve trekket, siden det over tid kan ugjenkallelig ødelegge delikat stoff.

For at den kjemiske behandlingen skal lykkes og problemet ikke kommer tilbake, er det viktig å fastslå årsaken til soppens utseende og om mulig eliminere den..

Luktfjerningsprosedyren kombineres med den generelle hygieniske rengjøringen av produktet og ødeleggelse av mikrober i materialet. Først rengjøres møblene for støv og små rusk. Deretter brukes damp (hvis typen polstring tillater en slik effekt). Etter det velger eksperter rengjøringsmidler under hensyntagen til særegenhetene til møbelstoffet..

Legemidlet påføres jevnt og forsiktig på vevet. Deretter er det manuell eller maskinell behandling. Etter det vaskes stoffet ut. Steder der det er funnet sopp desinfiseres med spesielle forbindelser. Til slutt tørkes møblene grundig.