Klassisk skrivebord i interiøret

Moderne interiørdesign innebærer et helt annet blikk på praktiske husholdningsartikler. Noen ganger endres møbler ikke bare eksternt, men også funksjonelt. Det klassiske skrivebordet i interiøret er imidlertid det sentrale elementet: uansett designinnovasjon, mister det ikke sin relevans og har en rekke fordeler.

Funksjoner og fordeler

Et klassisk skrivebord er et tradisjonelt møbel i form av en modell av vanlig rektangulær form med en massiv bordplate, fire støtteben og, avhengig av typen, et sett med forskjellige skuffer, hyller, plass til papirer, datamaskin tilbehør og andre ting. Designet er ofte tungt og har ofte tillegg i form av hengslede systemer. Hovedformålet med det klassiske skrivebordet er å organisere arbeidsrommet i rommet. Den er allsidig, romslig, gir behagelig plassering av nødvendig tilbehør, bidrar til riktig posisjon av ryggraden, hvis den brukes sammen med den “riktige” stolen.

Den klassiske versjonen av skrivebordet skiller seg fra andre stilmodeller: i den er elementene ikke innebygd i vinduskarmen, de bretter seg ikke, men de kan ha en kantet form. Dette er en universell, mer vanlig versjon av bordet, som enkelt kan installeres i alle typer rom, uavhengig av størrelse og designfunksjoner. Det er klassikerne som gjør skrivebordet spesielt og etterspurt: det er nødvendig i alle hjem.

Ingen kan klare seg uten det. Et slikt bord er beregnet for brukere i forskjellige aldre, det skaper en arbeidsatmosfære, organiserer ikke bare arbeidsaktiviteter, men også hvile (ved datamaskinen i form av spill).

Etter type avtale er slike tabeller delt inn i tre grupper:

 • student – alternativer for studenter på prinsippet om en skrivebordsarrangør med forskjellige evner, inkludert en mekanisme for å endre helningsvinkelen;
 • kontor – skrivebord for generell bruk med forskjellige design og et sett med hyller og praktiske rom;
 • skap – møbler for hjemmestudier.

Tabeller for elever (elever, studenter) leveres med ekstra lagringssystemer for nødvendige ting (bøker, pedagogisk litteratur, notatbøker, etc.). De er designet for en (lineær) eller to brukere (kantet). Slike møbler er en praktisk ting der dekorative funksjoner anses som sekundære..

Kabinettmodeller er anerkjent som en av de beste, de ser presentable, massive ut, kan ha tykke bordplater, spesialstatusfinish og imponerende dimensjoner, samtidig som de ikke glemmer deres tiltenkte formål – å skape maksimal komfort og bekvemmelighet for langvarig arbeid. Dette er modeller av en lineær plan med en ganske lang bordplate (ca. 2 m), ofte med innlagt i form av et setningsmønster eller delvis belegg av skinn.

Kontormodeller er laget uten referanse til status og har ikke en tendens til å demonstrere eierens velvære. I større grad følger de streng funksjonalitet, er billigere enn premium-kolleger, skiller seg ut i lineær og kantet form, samt et stort antall romslige hyller og skuffer av åpen, lukket, uttrekkbar, overbordstype.

fordeler

Uavhengig av at et skrivebord i klassisk stil er kjøpt i henhold til profesjonelle eller personlige krav, har det mange fordeler, fordi:

 • i de fleste tilfeller passer perfekt inn i rommets stil, noe som gir atmosfæren ønsket arbeidsstemning;
 • den har et bredt spekter av størrelser, som velges ut fra personlige preferanser;
 • er et sentralt designelement som bestemmer ideen om interiøret i et rom;
 • den har nok plass til arbeid, og har plass til et standard sett med arbeidstilbehør (bordlampe, arrangør med penner, blyanter, klokke, kalender, etc.) på overflaten av benken;

 • i de fleste modeller, i tillegg til plass til arbeidsområdet, gir det plassering av datautstyr på overflaten ved hjelp av flere rom og hyller;
 • kan plasseres i forskjellige rom i boligen (soverom, stue, studie, barne-, hjemmebibliotek);
 • den utføres for en annen interiørstil, som lar deg understreke den generelle ideen om design og sonering av rommet;
 • harmonisk plassert mot veggen eller i midten av rommet;
 • avhengig av produksjonsmateriale og designens kompleksitet, varierer det i forskjellige kostnader, slik at kjøperen kan kjøpe alternativet de liker, med tanke på tilgjengelig budsjett og smak.

Materialer

Materialet er hovedfaktoren i bordets levetid. Alle varianter av klassiske skrivebord er klassifisert i henhold til råvaretypen de er laget av:

 • Sponplater – budsjettmessige, rimelige råvarer, som ikke kjennetegnes ved lang levetid, har et enkelt utseende, etter utløpet av foreskrevet levetid frigjør de formaldehyder i luften;
 • MDF – mer miljøvennlig materiale, har en akseptabel pris, er mer behagelig i utseende, ser penere og mer solid ut enn forgjengeren;
 • Tre – naturlige råvarer med utmerket kvalitet og praktiske egenskaper, en veldig lang levetid (opptil 50 år) og et førsteklasses utseende som gir interiøret i rommet en spesiell status.

Treet som brukes i produksjon av modeller er variert.

Oftest bruker merker harde råvarer:

 • bøk;
 • kirsebær;
 • eik;
 • nøtt.

Budsjettmodellene er laget av treplater, furu, plast og metall. Lakk, voks, farging, spesielle stoffer for aldring av overflaten brukes som etterbehandlingsmaterialer. Noen modeller har en topplate i glass. På samme tid streber design nesten alltid etter konsistens og fremheves av detaljer..

Farge

Fargeløsninger på skrivebord i klassisk stil er varierte og avhenger av kundens smakpreferanser. Fans av tradisjonelle tremodeller velger naturlige mørke nyanser, og trebordet skal være litt mørkere enn resten av møblene. De som liker produkter laget av kunstige materialer tror at fargen på bordet kan være absolutt hvilken som helst, det være seg hvit, stål, grønn, rosa eller en annen farge..

Kontormodeller er laget i mørke farger, kontormodeller tar imot lyse og moderate farger (beige, grå, grå-svart og lysebrun), som bidrar til å tilpasse medarbeideren til arbeidsatmosfæren og konsentrere oppmerksomheten. Barnemodeller er mer muntre, men praktisk er en prioritet, derfor hvite og melkeaktige toner viker for lyse farger (beige, sand).

Hva er nytt i interiøret?

Utformingen av skrivebordet, kjent for mange siden sovjettiden, ble på et tidspunkt bestemt av produksjonsnormene. Takket være det store utvalget av modeller av merker fra forskjellige land, inkludert Italia og Indonesia, er det “klassiske” skrivebordet i dag mer behagelig for øyet. Enkelheten, stilen og den spesielle sofistikasjonen i italienerne gjenspeiles i hver modell. Linjen av baltiske produsenter kjennetegnes ved tilstedeværelsen av unike dekorative elementer, tyske prøver skiller seg ut mot den generelle bakgrunnen med store dimensjoner og luksuriøs pretensiøsitet.

Antikke modeller er på mote, så vel som etterligningen av et høyt ytelsesnivå. Selv om slike møbler er dyrere enn analoger, er de veldig populære i interiøret i en studie eller et bibliotek. Gjennom adel av tre og dyr innredning gir det rommet et lett snev av antikken og understreker den raffinerte smaken til eierne av huset..

En modell med strømlinjeformede bordkanter og en fordypning i brukerområdet blir gradvis på moten. Ved hjelp av myke konturer kan et slikt bord glatte ut de rette og skarpe linjene i rommets design..

Hvordan velge?

Å velge bord er ikke vanskelig, men grundig.

For at kjøpet skal bli vellykket og holdbart, er det verdt å vurdere flere hovedfaktorer:

 • valg med dine egne øyne i en pålitelig butikk: på denne måten kan du ha en generell ide om kvaliteten på råvarer, materialets nyanse, størrelse og konfigurasjon (du kan unngå problemer med retur hvis fargen på deler er forskjellige eller en feil blir funnet);
 • brukerens alder: status er viktig for en voksen, derfor er en modell av tre å foretrekke, MDF er også egnet for et barn (muligheten for sponplater er utelukket);
 • modellens fargevalg: svart monokromatisk farge fremkaller depresjon, beige, brunaktig gir en positiv holdning (kontrastfarge mottas gjerne);

 • modellens form: kreativitet er tillatt for en voksen, men er upassende for et barn, og i stedet for å skape ønsket stemning, vil det distrahere ham fra å gjøre leksene sine;
 • bordplatenes styrke og materialets motstand mot mekanisk skade, med tanke på festing av bordlampen (modeller på klesklype eller klemme);
 • optimal høyde som tilsvarer brukerens høyde: opprettholde riktig holdning, jevn fordeling av vektbelastningen på ryggraden og kjønnsorganene (sittestillingen er ikke naturlig for ryggraden, derfor bør sittingen være så korrekt som mulig, ellers kan du få en rekke alvorlige sykdommer i muskel -skjelettsystemet).

Når du kjøper er det viktig å lage en “passform”, ellers kan du i fremtiden skape et nytt problem i form av behovet for å kjøpe en “riktig” stol eller spesielle fotstøtter. “Montering” lar deg forstå hvordan bordet tilsvarer en bestemt person, hans vaner, om det vil være behagelig for arbeid.

For informasjon om hvordan du velger et skrivebord for arbeid, se neste video..