Hvordan velge madrass for dobbeltseng?

En madrass er et uunnværlig element i hvert soverom. Den har en eksepsjonell og veldig viktig funksjon – å gi sunn og riktig søvn, en behagelig nattetid og støtte ryggraden under søvn. Å velge en madrass til et soverom er en vanskelig oppgave, men ganske løsbar. Det gjenstår bare å finne ut hvilke typer køyer, størrelser og funksjoner som vil gjøre søvn så sunn som mulig..

Hvilke størrelser er?

Størrelsen på madrassen følger det samme hierarkiet som størrelsen på sengen. Det er ikke for ingenting at produktene nøyaktig skal svare til hverandre i centimeter..

Standardstørrelser for en dobbel madrass:

 • 160 x 200 cm;
 • 160 x 190 cm;
 • 180 x 200 cm;
 • 180 x 190 cm;
 • 200 x 200 cm.

Enkeltsengsmodeller er vanligvis tilgjengelige i størrelsene 120 – 140 – 190 – 200 cm lang og 60 til 120 cm bred, f.eks. 60 x 140 cm, 70 x 140 cm, 80 x 140 cm.

Det er halvannen seng, hvis størrelse er definert som 140 x 190 cm eller 140 x 200 cm.

En voksen madrass har en lengde på 190 eller 200 cm – dette er den allment aksepterte standarden. Ikke -standard sengelengder inkluderer 210, 220 og 230 cm. Ikke -standard bredde på en voksen seng – alle parametere som er mer enn 200 cm. Queen size -senger er 180 x 200 cm, King size – 200 x 200 cm.

Hvis vi snakker om madrassens høyde, varierer det avhengig av type og mengde fyllstoff:

 • Fjærløse er vanligvis 10-20 cm lange;
 • Fjærbelastet – opptil 30 cm (avhengig av høyden på selve elementet).

Jo høyere madrass, desto mer behagelig er det å hvile på den..

Minste høyde er 3-4 cm. Vanligvis kalles slike produkter madrassdeksler – de beskytter hovedmadrassen mot fuktighet og smuss.

Den optimale høyden på det ortopediske produktet er 15-20 cm, men det avhenger av antall lag internt fyllstoff. Det er ikke noe begrep om den ideelle madrasshøyden, den bestemmes når det gjelder komfort og muligheten til å betale for den. Tross alt er det kjent at høye madrasser er dyrere enn lave..

Den komfortable høyden på køyen bestemmes av knærnes nivå. Velg en madrass som, sammen med sengen, ville være omtrent på nivået av benbøyningen (eller en høyere person i et ektepar).

Hvor mye veier det?

Vekten av en madrass avhenger av typen (fjær eller fjærfri), antall indre lag, hvis det er en modell uten fjærer, og antall elementer i seg selv, hvis vi snakker om uavhengige fjærer..

Madrasser med fjærer veier mindre: vanligvis veier en kvadratmeter av et slikt produkt 10-14 kg. Den fjærløse modellen veier omtrent 15-20 kg / kvm. m, men denne verdien er sterkt påvirket av mengden og kvaliteten på “fyllingen”.

Fjærmodeller 30 cm høye kan veie 50 kg, det samme kan flerlags fjærløse “tungvekter”. De letteste madrassene vurderes – uten fjær med ortopedisk skum inni (eller andre kunstige materialer).

Hvilken vekt er den designet for?

Vanligvis angir produsenten maksimalt antall kg per køye:

 • Opptil 120 kg: madrasser med fjærer “Bonnel” og modeller med uavhengige fjærer 250 stk. \ 1 kvm m;
 • 120-140 kg: madrasser med en uavhengig fjærblokk 500 enheter / 1 kvm. m og over, fjærløse modeller med latex og kombinert fyllstoff for middels hardhet;
 • 140 kg og mer: “Heavyweights” – fjærmodeller med en uavhengig blokk 1000 enheter / 1 kvm. m og mer og med en hard overflate. Madrasser med minnefunksjon tåler perfekt tung vekt, men deres betydelige ulempe er den høye prisen.

Maksimal vekt refererer til grensen for madrassen..

En person med en mye lettere vekt kan bruke hvilket som helst, selv det mest solide og hardføre produktet..

Visninger

Madrasser er forskjellige i typen enhet og “fylling”. De er konvensjonelt delt inn i klassisk (med Bonnelfjærer) og ortopedisk (alle andre). I moderne modeller brukes flere typer “fylling” samtidig, for eksempel en blokk med uavhengige fjærer + kokos- og latexlag.

Bonnel

En madrass med et slikt fyllstoff består av mange fjærer som er koblet til hverandre og danner et homogent system. Den har ett nivå av stivhet over hele overflaten, og fjærene er avhengige av hverandre: under belastning komprimeres de og trekker festelementene sammen med dem. Hvis vi snakker om fordelene med Bonnelmadrasser, er dette en lav kostnad, og kanskje det er alt. De har ingen ortopedisk effekt: de fordeler ikke belastningen på ryggraden jevnt og avlaster den ikke fra den..

Eksperter anbefaler ikke å velge en slik madrass for daglig søvn, men for en sommerbolig eller et ekstra (ekstra) soverom er det ganske passende.

En annen “mot” vår “Bonnel” – den raske feilen til indre elementer og deres sagging. Spesielt slike madrasser anbefales ikke for bruk av et ektepar med forskjellige vekter eller ærlig talt store. Hvis et par har en annen “vektkategori”, er det omtrentlige scenariet for natten som følger: en person med stor vekt skaper en tung belastning på soveplassen, og den andre ruller ganske enkelt ned til siden hans. Selvfølgelig er Bonnelmadrasser fortsatt et populært produkt, men det er verdt å kjøpe for folk med en sunn rygg og normal vekt..

Hvis vi snakker om utformingen av en madrass av denne typen, så er den veldig enkel og har ofte verken kvalitetssertifikater eller en langsiktig garanti. Unødvendig å si, Bonnel springs har ingen helsemessige fordeler, og fungerer heller som et sommerhus alternativ. Over tid kan de begynne å knirke..

Med uavhengige fjærer

I “fyllingen” er det uavhengige fjærer, det vil si separate elementer, som hver er plassert i et eget etui. Grunnlaget for en slik madrass består også av fjærer. De tar form av menneskekroppen, bøyer seg jevnt og fordeler vekten seg imellom, i motsetning til Bonnelsystemet, der hovedbelastningen faller på midten av køyen.

Uavhengige fjærer trekker ikke hverandre og påvirker ikke festemekanismene under belastning, sørger for en behagelig søvn.

Madrasser med uavhengige fjærer har bare en ulempe – en relativt høy kostnad, som er jo mer, jo flere fjærer er i “fyllingen”. Jo flere fjærer det er inni, jo mindre er de i diameter. Dette betyr at du må velge en seng med en ortopedisk lamellbunn. Hyppige smale lameller vil støtte en uavhengig fjærblokk og forlenge levetiden til madrassen som helhet.

Enheten til en slik madrass er også ganske enkel: i “hjertet” er det små fjærer i diameter, som hver er innelukket i et skall. Over og under er fjærblokken begrenset av et hardt deksel – en eske, som er ansvarlig for madrassens mykhet og beskytter den mot å falle. Modellen med uavhengige fjærer er ideell for daglig bruk og tilbyr holdbarhet som Bonnel -madrasser ikke kan skryte av..

Fjærløs

Designet har ingen fjærer i det hele tatt og består av flere lag fyllmaterialer. Hvis du ser på det i seksjon, ligner en slik madrass en puffkake. I “fyllingen” av en fjærfri madrass kan du ofte finne coyfra (kokos) – et hardt materiale med mørk brun farge. Latex, skall og polyuretanskum brukes ofte. Imidlertid kan materialer være kunstige og materiale. Den første typen vil koste mindre enn en naturlig analog. Vurder egenskapene til materialene som fyller den springløse madrassen:

 • Husk – trespon, som er tøffe og miljøvennlige, forårsaker ikke allergi og irritasjon. Den opprettholder perfekt formen på menneskekroppen, men på grunn av fastheten blir den ikke frisk fra søvn. Derfor må skallet ristes av og til;
 • Polyuretanskum – et materiale av syntetisk opprinnelse og en god analog av naturlig latex, som dessuten er billigere;
 • Latex – et naturlig fyllstoff laget av saften på et gummitre og er allergivennlig.

Fjærfrie madrasser varierer i høyde, fylling og fasthet.

Den ene siden av et slikt produkt kan være stivt, den andre har en gjennomsnittlig type stivhet. Modeller kan være jevne i fyllingen eller variere i stivhetsnivået i hver køye.

Ortopedisk fjærløs og madrasser med en uavhengig blokk fungerer ikke uten en ortopedisk sengebunn. Det er et gitter med et par dusin bjørk- eller bøkbøyde paneler (lameller). En slik base har egenskapen til støtdemping, det vil si at den bøyer seg litt under vekten av madrassen og personen, noe som gir en jevn belastning på ryggraden..

Etter størrelse er de delt inn i barn, tenåringer og voksne. Tenåringsmodeller er vanligvis ikke brede (opptil 120-130 cm) og mykere. De kan være stasjonære (for konstant daglig hvile) eller folding (campingmadrasser).

Hvordan velge riktig?

Eksperter sier at for daglig bruk må du velge en ortopedisk madrass som vil støtte ryggraden under søvn og avlaste hovedbelastningen fra den, det vil si en madrass med en uavhengig fjærblokk eller en fjærløs modell av varierende grad av stivhet. Vår “Bonnel” er bra for en sommerbolig eller en ekstra seng, som er planlagt å brukes ikke mer enn en eller to ganger i uken. For å gjøre kjøpet vellykket, anbefaler eksperter å følge en enkel algoritme når du velger.

Du vil lære mer om hvordan du velger riktig madrass for en dobbeltseng i den følgende videoen..

  Stivhet

  Det viktigste kriteriet for valg av køye. Hvis du velger en for myk madrass, vil ryggraden bokstavelig talt falle i den; hvis den er for hard, vil ryggen verre forræderisk om morgenen. Stivhetsparameteren bestemmes for hver person individuelt, men produsentene delte betinget soveprodukter i tre typer: myk, middels hard og hard. Myke madrasser er egnet for hvile eldre barn og ungdom, harde madrasser – for personer med problemer med ryggraden, middels – for alle andre og spesielt eldre.

  Før du kjøper, er det lurt å teste madrassen og bokstavelig talt legge seg ned på den for å forstå hvor hard eller myk den er. Eksperter anbefaler å velge tosidige modeller, der den ene siden er myk, den andre er middels hard eller den ene er middels hard og den andre er hard..

  Dobbeltsidige madrasser må snus en gang hver 2-4 måned for å opprettholde ortopediske egenskaper.

  Menneskelig vekt

  I produktets pass angir produsenten vanligvis maksimalvekten til en person for en køye. Det vil si at dette tallet må multipliseres med to for å bestemme total maksimal belastning på madrassen..

  Eksperter anbefaler å velge myke modeller for personer som veier opptil 50 kg (barn, ungdom, voksne, men ikke babyer under 3 år). Produkter av middels hardhet er egnet for personer som veier opptil 90 kg, og slike alternativer er de mest “populære”. Eksperter anbefaler folk som er overvektige eller overvektige å slutte å ta hensyn til harde madrasser som tåler belastningen og støtter ryggraden under hvile.. Belastningsgraden på madrassen bestemmes av personen i paret som veier mer.

  Fjærfrie madrasser er holdbare og holdbare:

  • Produkter med monolitisk fyllstoff kunstig latex tåler opptil 100 kg;
  • 120-140 kg – produkter med et kokoslag i “fyllet”.

  Monolitiske latexmodeller er rimelige, men de tåler ikke mer enn 90-100 kg per køye.

  En vekt på 130-140 kg per sted understøttes enkelt av produkter med en kombinasjon av naturlige og kunstige fyllstoffer, for eksempel kokosflak, polyuretanskum og naturlig latex.

  Slik matcher du sengen?

  Produktets parametere må strengt svare til dimensjonene til selve sengen. For eksempel har en seng en bredde på henholdsvis 160 cm og en lengde på 2 meter, en madrass for den er valgt 160 x 200 cm. Du kan ikke legge en madrass her som er kortere i lengde (190 cm) eller smalere i bredden.

  Størrelsen på selve køyen velges under hensyntagen til høyden og hudfargen til en person. Standard lengde regnes som lengden på sengen 190 cm og 200 cm. Den minste komfortable lengden beregnes med formelen: menneskelig høyde + 15 cm lager. Selvfølgelig kan du velge en madrass som er mye større i lengde og bredde, noe som kan gjøre søvnen din merkbart bedre. Hvis vi snakker om bredden, så er den mest komfortable 80 cm for en person eller 160 cm for to.

  Når du skal velge madrass for et par, er det noen ting du bør vurdere:

  • Hvis forskjellen i vekten er ubetydelig (mindre enn 10 kg), kan du velge hvilken som helst design av madrassen, bortsett fra fjærtypen “Bonnel”. Søvneksperter sier at du må velge 500 fjærer per kvadratmeter for en behagelig og sunn søvn. m soveplass og mer.
  • Hvis partnerne har en vektforskjell på mer enn 20 kg, er det verdt å foretrekke madrasser med en uavhengig fjærblokk. Dessuten bør dens tetthet være 1000 fjærer per kvadrat. m soveplass og mer. Godt valg – Double Spring (DS) modell.
  • Et par kan velge to separate madrasser i stedet for en solid. Hvis sengebunnen ikke har festesider, vil madrassene nå og da spre seg til sidene. En annen utvei er å kjøpe en dobbel madrass med varierende fasthet for hver køye.

  Produsentens valg

  Velg et testet merke, selv om dette er første gang du kjøper en sovepose. Det er bra hvis produsenten har en butikk med utstillingsprøver av madrasser, slik at du kan velge optimal stivhet og høyde på soveplassen..

  Omtrent hundre verdige produsenter er representert i Russland, blant dem er det store selskaper og små syforetak – Ormatek, Miloye Solnyshko, Pervenets, Perrino, Matraskin, Harmony, Ash, Damask, Lisna, TM “Morpheus” og andre. Rangeringen av de beste produsentene ifølge eksperter presenteres nedenfor.

  Toris

  Produksjonsfabrikken ligger i Vladimir -regionen i byen Murom. Det er kjent for produksjon av alle typer madrasser og spesielt for de tilgjengelige vårmodellene. Selskapet ble kjent for sin egen utvikling av PocketSpringSilent – en fjærblokk, som ikke har noen analoger i Russland. Merket produserer også unike vårløse latexbaserte modeller, som er selskapets signatur og en av de mest solgte.

  I sin produksjon bruker Toris råvarer av høy kvalitet og gir en dobbel garanti på modellen (2 år i stedet for 1, som andre produsenter). I tillegg til et produksjonsverksted med moderne utstyr, Toris har sitt eget forskningssenter, som gjør det mulig å holde tritt med tiden og produsere madrasser av høy kvalitet.

  Konsul

  Produsenten har 2 store fabrikker i Moskva -regionen. Han fokuserer på europeiske kvalitetsmaterialer (fra Tyskland, Italia, Belgia, Nederland) og manuelt arbeid ved produksjon av produkter. Hvis vi snakker om madrassfyllstoffer, importeres de også: kokosnøttkokos leveres fra regionene i Sørøst -Asia, kaktus – fra Mexico, palmefiber – fra Afrika.

  Uavhengige fjærer legges for hånd, og ikke av en maskin, sømmene lages også ved hjelp av syersker, noe som gjør produsentens madrasser mer komfortable og av bedre kvalitet.

  Ormatek

  Ormatek madrasser er veldig godt kjent på markedet og kjennetegnes ved et bredt utvalg av typer (barn, singel, dobbel, sofa, tynn), eiendom (fjær, med uavhengige fjærer, fjærløse, latex, minneeffekt) og form (rektangulær, rund). Madrasser er delt inn i et prissegment fra det billigste til premium.

  Hvis vi snakker om størrelser, tilbyr merket standard voksne med en lengde på 190-200 cm og ikke-standardmodeller: 210, 220, 230 cm, 196, 186 cm, 180, 170, 160, 150, 140 cm. I Ormatek du kan kjøpe en madrass ganske billig.

  Askona

  Merket er kjent for sin skala – det produserer produkter for Russland, hele post -sovjetiske rom og europeiske makter. Produksjonen er fullt automatisert, den bruker materialer av russisk og utenlandsk opprinnelse. Merket har sitt eget laboratorium, innenfor veggene som nye produkter testes, hvis avgjørelse om salg blir tatt etter testene. Unødvendig å si er nesten alle Askona -madrasser unike – de er laget med merkets patenterte teknologier..

  Anmeldelser

  De fleste anmeldelsene om firmaene som er omtalt i artikkelen er positive. Russisk-laget madrasser er sterkt knyttet til navnet Askona. Anmeldelser om merkets produkter varierer veldig, og blant dem er det mange både positive og negative meninger. I positive meldinger noterer forbrukerne produktets høye kvalitet – materialer, skreddersøm og konsulentarbeid i møbelsalonger, i tillegg til et stort utvalg produkter og et positivt omdømme fra merkevaren..

  De som var misfornøyd med madrassen fra dette merket sier at bak den høye prisen på produktet ligger den tvilsomme kvaliteten og utviklingen som produsenten er så stolt av.. De noterer seg dannelse av bulker, pukkler i produktet bokstavelig talt etter 3-5 måneders bruk, til tross for at produsenten gir en garanti for madrasser i opptil 10 år. Den største ulempen med produktene, forbrukerne merker den høye prisen, som ikke alltid samsvarer med kvaliteten..

  Ormatek Er en annen kjent russisk produsent. Blant fordelene med produktene noterer forbrukerne seg rimeligere priser og et stort utvalg madrasser fra standard til ikke-standard størrelser. Blant fordelene noterer kjøperne de allergivenlige madrassene, høy kvalitet, behagelige opplevelser under søvn og bekvemmelighet, lang levetid (mer enn 15 år) og muligheten til å kjøpe i ethvert møbelsenter.

  Om madrasser Toris Det er ikke mange anmeldelser, men de eksisterende er ekstremt positive. Produktene til dette merket kjennetegnes ved en rimeligere pris sammenlignet med samme Askona, men produktet er ikke dårligere i kvalitet enn det første. Toris madrasser har en solid “fylling” og støtter ryggraden godt under søvn. Kunder bemerker at denne madrassen ikke faller gjennom, har gode pustende finishegenskaper og rett og slett holder lenge..