Hvordan velge et bord?

Hvordan velge et bord?

Bordet er en integrert del av ethvert interiør. Videre, i en gjennomsnittlig leilighet eller hus, brukes et bord vanligvis ikke ett, men flere samtidig. For eksempel er det spisebord, skrivebord, salongbord, samt modeller som er plassert på gangen eller på loggiaen. Det er veldig viktig at dette møbelet kombinerer praktisk, funksjonalitet og organisk passer inn i det indre av rommet. Før du velger et bord, må du bestemme deg, for hvilke formål trenger du det, og vurder også hvilke modeller som er best egnet for et bestemt interiør.

Typer og navn

Moderne bord er ekstremt varierte. Hvis du skal innrede en ny leilighet eller hus, vil du mest sannsynlig trenge flere bord. De bør kjennetegnes ved sin funksjon. Oftest er følgende typer produkter nødvendig i huset:

 • Spisebord Er en integrert del av ethvert kjøkken-spisestue. I moderne interiør erstattes noen ganger dette alternativet med en bardisk, men det er på mange måter mindre praktisk og tjener bare for å spare plass. Klassiske spisebord er fortsatt de mest populære. Under forholdene i et lite rom velges ofte foldbare modeller eller alternativer med skuffer og hyller for kjøkkenutstyr.

Hvis du har mye plass, kan du sette et ganske stort klassisk bord på ett ben i midten..

7 bilder

 • Skrivebord – Dette er en annen ting som ofte kreves i leiligheter. De blir vanligvis kjøpt for skoleelever og studenter som trenger et sted å studere. Dette alternativet er også egnet for folk som jobber hjemme – for disse formålene utstyrer de ofte et eget studierom eller tildeler et spesielt sted i stuen eller soverommet. Vanligvis er dette komfortable rektangulære bord med fire ben, men det er også de mest uventede moderne modellene..

 • Spesielle datamaskinbord er også populære. Vanligvis har de en sideplass for en datasystemenhet. Skjermen, musen, kameraet og høyttalerne er plassert direkte på bordoverflaten, og det finnes en utrullingsplattform for tastaturet. For bærbare datamaskiner er slike spesialmodeller unødvendige – de plasseres ofte på vanlige skrivebord.

7 bilder

 • Salongbord finnes også ofte i moderne interiør. Vanligvis plasseres den i stuen eller på loggiaen. Gjennomsiktige glassbord er veldig populære nå – de ser stilige, elegante og passer perfekt inn i nesten alle omgivelser. Det må tas i betraktning at glasset vil kreve regelmessig vedlikehold. Nettopp på grunn av at flekker veldig lett dannes på en gjennomsiktig overflate, foretrekker mange mer klassiske alternativer – for eksempel tre- eller plastmodeller.

 • Innebygde bord – dette er en god løsning for små leiligheter, hvor maksimal plassbesparelse er viktig. Bordet kan ofte bygges inn i en sekretær, en vinduskarme eller lenes direkte fra veggen. Dette er en praktisk løsning som lar deg plassere bordet så kompakt som mulig..

Oftest er skrivebord plassert på denne måten, men spisemodeller viser seg noen ganger å være innebygde – for eksempel er dette ekstremt viktig for et lite kjøkken.

7 bilder

 • Ofte skaffer de seg spesielle modeller for akvarier. Akvarier innebygd i bord ser veldig stilige ut i interiøret. Oftest er dette glassmodeller, noen ganger har de en ramme laget av tre eller plast. Produsenter tilbyr nå fiskeelskere et stort utvalg av modeller. Du kan velge et lavt salongbord, ved basen av det vil det være et akvarium, eller omvendt, et klassisk høyt skrivebord, der akvariet er plassert på bakveggen..

 • Bordet viser seg å være nødvendig og På badet, å lagre hygieneartikler, kosmetikk og personlige ting. Nå er det etterspørsel etter bord for vasker med hjul og kromben. Gjennomsiktige bord kan også se bra ut, og elskere av klassikerne vil sette pris på de forskjellige moderne marmormodellene. Ofte er bord på badet lagt ut med fliser eller mosaikk. Trealternativer i et våtrom er ikke veldig praktiske og er ekstremt sjeldne..

 • Ofte plasseres små gjenstander i hallen. Slike modeller er mer dekorative enn praktiske. Ulike stilige trealternativer er populære, i tillegg til smijern miniatyrbord med glassmalerier.

Materialer

Det er nødvendig å skille mellom bord og materialer. Det er ut fra hva bordet er laget av at dets holdbarhet, skjønnhet og brukervennlighet vil avhenge.. Vurder følgende populære alternativer:

 • Bord av tre – en integrert del av interiør i landlig og kolonial stil. De kan være glatte eller utskårne. Nylig beveger designere seg stadig mer bort fra klassikerne og tilbyr de mest uvanlige formene, slik at et trebord til og med kan passe inn i et moderne interiør. Det er et slitesterkt materiale som ikke krever mye vedlikehold.

Tabeller laget av wenge -tre er spesielt verdsatt nå – dette er en spesielt verdifull rase, som kjennetegnes av en mørk mangefasettert farge..

 • Sponplater billigere enn naturlig tre. Skrivebord og modeller for en datamaskin eller et akvarium er ofte laget av slikt materiale. Sponplatealternativer er veldig rimelige, og de kan se ganske stilige ut, men over tid vil du uunngåelig støte på overflateskader, og modellen eller de enkelte delene må byttes ut.

 • Bord laget av plast og akrylstein er også populære. Dette er relativt rimelige materialer som lett kan formes til ønsket farge og form. Oftest gjøres dette av innebygde modeller, salongbord eller benkeplater på kjøkkenet..
 • Steinbord populær i klassisk interiør. En slik designidee vil koste mye, men utseendet til slike modeller vil tilfredsstille alle forventninger. Ofte er slike bord laget av marmor – det ser flott ut i interiøret, krever nesten ikke vedlikehold og forblir i sin opprinnelige form i flere tiår.

 • Glassbord oftest ledsaget av en smijern eller treramme. Glass kan være gjennomsiktig, glassmalerier er også populære nå. Slike modeller kan se bra ut i en rekke interiører, men de vil kreve forsiktig håndtering og regelmessig vedlikehold..
 • Keramisk flislagt bord – Dette er et alternativ som er etterspurt for plassering på bad, gang eller på en loggia. Dette er slitesterke design som ser veldig stilige ut. Samtidig kan det samle seg smuss i sømmene mellom flisene, så våtrengjøring må utføres regelmessig.

Dimensjoner

Størrelsen på bordet bør velges nøye. De bør avhenge av opptakene på rommet ditt, samt antall familiemedlemmer og formålene du kjøper bordet til. Bare salongbord kan være veldig miniatyr – størrelsen er noen ganger begrenset til 40 cm i diameter. Hvis bare en kopp kaffe skal plasseres på overflaten, er dette ganske praktisk. Hvis du vil lagre noen ting på salongbordet, er det bedre å velge en litt større modell..

Spisebordet skal være stort nok. Selv på et lite kjøkken bør benken være minst 70 cm lang, ellers vil det ganske enkelt være upraktisk. Den mest optimale størrelsen på et bord anses å være 100×70 cm..

De fleste standardproduktene er omtrent like store. Hvis familien er stor eller du liker å invitere mange gjester, kan du vurdere å klappe bord..

Bordene er både store og små, men de er sjelden laget mindre enn 50 cm. Vanligvis er de rektangulære eller firkantede. Et lite skrivebord er egnet for skolebarn for studier, men studenter og folk som jobber hjemmefra velger vanligvis bredere og mer praktiske modeller som du kan plassere bøker, mapper med papirer og en bærbar PC eller nettbrett på..

Databord er vanligvis av middels størrelse. De skal ha plass til et tastatur, skjerm, høyttalere, og det bør også være nok plass til en datamus. Bredden på slike bord når vanligvis 60 cm, og lengden er 80-90 cm..

Dekorative alternativer, modeller for akvarier eller innebygde produkter lages ofte på bestilling – størrelsen bør utelukkende avhenge av dine behov. De kan være lange og smale eller runde og høye – det viktigste er at løsningen er praktisk og passer inn i interiøret.

Farge

Fargen på gjenstander i et rom er avgjørende. Det første som fanger øyet når du ser på et rom, er fargeskjemaet. Vanligvis velges ganske beherskete farger for store bord, og hvis du valgte et miniatyrbord, kan det bli en lys aksent i interiøret ditt. Det bør også huskes på det lyse nyanser får bordet til å se større ut og rommet mer romslig.

Alle typer tremodeller eller sponplater, stilisert som tre, er populære. Det kan være både lyse beige nyanser og brunlige valnøttfarger eller helt mørke treslag – for eksempel den fasjonable og populære nå wenge. Bør velge, basert på interiøret ditt.

Ikke vær redd for å kombinere tremøbler i forskjellige farger i ett rom – ofte vil det bare se enda mer interessant ut.

Hvite bord kan passe perfekt inn i moderne interiør. Materialene kan variere – disse modellene er laget av malt tre, plast, akrylstein eller marmor. For lyst interiør, så vel som for små rom, kan et hvitt bord være den beste løsningen. Det vil passe inn i en klassisk, moderne, minimalistisk eller til og med landlig stil. Imidlertid er det verdt å vurdere at et hvitt bord blir skittent oftere og krever nøye vedlikehold, spesielt hvis du velger en blank overflate..

Svarte bord er hovedsakelig relevante for moderne interiør. Slike modeller ser bra ut for en datamaskin, så vel som salongbord. Smidde, svarte bord med glassmalerier eller mosaikkinnlegg er utbredt. Et svart bord kan også være laget av plast eller stein..

Tabeller i pastellfarger brukes ofte i en rekke interiører. Noen ganger er treet malt i lyseblå, rosa eller okerfarger, noen ganger er stein- eller plastbord laget slik. Et slikt nøytralt alternativ vil passe inn i ethvert miljø og gi huset en koselighet..

I motsetning til hvitt ser lyse nyanser av andre farger mer interessante ut, og det vil være mye lettere å ta vare på slike møbler..

Lyse modeller vil bli en aksent i interiøret og vil spre atmosfæren. Moderne bord kan være hva du vil – rød, blå, gul, bringebær eller grønn. Det viktigste er at skyggen passer harmonisk inn i rommet ditt. Små bord er stort sett valgt i lyse farger – for eksempel et salongbord, modeller for et akvarium, bord på badet.

Formen

Formen på bordet er også viktig. Den spiller en estetisk rolle – i noen interiører ser en rund eller glatt bordplate bedre ut, og i andre – rektangulære modeller med en grov tekstur eller utskårne mønstre.

Runde bord er ekstremt vanlige. Disse kan være både spisemodeller og kaffe eller til og med skrivebord. De vil se bra ut både i klassisk og i ganske moderne interiør – alt avhenger av farge og materiale. Et spisebord eller skrivebord kan være relativt stort, mens miniatyrmodeller vanligvis brukes til andre formål. Ofte er det også brettealternativer, hvorfra du kan lage en oval ved å sette inn ett fragment i midten.

Rektangulære bord ser enklere ut, men de er også mer allsidige – de kan sees selv i leiligheter i landlig stil, så vel som i mange andre moderne og klassiske interiører. Den største fordelen er det det er praktisk å sette slike bord mot veggen – dette lar deg spare plass betydelig. Også for arbeid er den rektangulære versjonen den mest praktiske – slik at du enkelt kan nå med hånden til ting som ligger på bordet.

Firkantede alternativer er litt mindre populære. De er ikke så praktiske som rektangulære modeller, men de kan se ekstremt interessante ut. Ofte velges slike løsninger for moderne møbler. Firkantet kan være et bord på badet, et salongbord, et bord på loggiaen eller i gangen.

Noen ganger er det bord med uvanlige former. For eksempel kan det være en uregelmessig polygon, en strømlinjeformet oval, en trekant eller en trapes. Slike ideer vil bli verdsatt av elskere av moderne eklektiske miljøer. Det er også et utmerket alternativ for en ungdomsleilighet..

Design

Utformingen av moderne bord er ekstremt variert. På bestilling kan det lages en modell for deg som helt samsvarer med dine ønsker i farge, form, størrelse og materialer som brukes. På samme tid, selv i sortimentet av møbelbutikker, blant alle varianter, kan du finne alternativer som passer perfekt inn i en rekke miljøer..

Blant de populære alternativene laget av naturlig tre, finnes det ofte modeller med utskårne mønstre. De er egnet for moderne leiligheter, så vel som landlig og trendy kolonial innredning..

Vanligvis brukes utskårne mønstre for å dekorere bunnen av bordet, bena eller kanten på selve bordplaten. Modeller av høy kvalitet er kanskje ikke for billige, men et vakkert trebord med et utskåret mønster er holdbare og vakre møbler som vil tjene deg i flere tiår..

Ofte er det vanlige bord eller utskårne bord med buede ben. I dette tilfellet kan materialet være nesten hva som helst. Disse beina gir modellen en spesiell nåde og raffinement. De er like organisk kombinert med både ovale og rektangulære eller firkantede benkeplater..

Et praktisk alternativ kan være å designe en modell med skap. De lager kjøkkenbord, skrivebord, modeller for badet eller gangen. Innebygde skuffer maksimerer plassbesparelsen og har alt du trenger nært tilgjengelig.

Skuffene kan være upraktiske bare på små modeller – noen ganger kan ben hvile mot dem. Hvis du leter etter et mellomstort produkt, kan flere funksjonelle skap plasseres der..

Uvanlig blir stadig mer populært nå bord 3d. Dette er modeller som har en speilflate på bordplaten og kraftig belysning rundt omkretsen..

De er ofte valgt for moderne interiør; de kan bli et høydepunkt selv i de enkleste rommene. Det må huskes på at det ikke vil være veldig praktisk å spise eller jobbe ved et så lyst lysende bord. Baklyset kan slås av og få et vanlig glassbord. Likevel er slike 3d -modeller mye dyrere enn enkle glassbord, så mange nekter dem pga mangel på funksjonalitet.

Tradisjonelle motiver finnes ofte i moderne design. For eksempel er møbler malt i Khokhloma -stil nå på moten. Samtidig kjøpes slike bord ikke bare for barnerom eller for tradisjonelt landlig interiør – de ser flotte ut i det mest moderne interiøret. Kjennere av eklektisisme vil sikkert elske de uvanlige malte modellene kombinert med møbler i jugendstil..

Stil

Når du velger det riktige alternativet, er det ekstremt viktig å bestemme stilen:

 • Modeller i klassisk stil vanligvis laget av naturstein eller tre. De har en glatt overflate og beina er vanligvis svakt buede. Oftest er dette modeller med minimal dekorasjon..

 • En overflod av små dekorative elementer kjennetegnes ved bord i stilen barokk. Ofte er slike modeller dekorert med forgylling og er ganske dyre. I tillegg er det disse alternativene som vil se bra ut bare hvis hele interiøret er designet i barokkstil. I kombinasjon med andre stiler ser slike møbler vanligvis malplassert ut..

 • Varianter i romantisk stil har vanligvis lyse nyanser, er laget av stein eller plast og ligner klassiske modeller. Den eneste forskjellen er at formene på slike bord er mykere og mer strømlinjeformede. Generelt ser de lettere og mer grasiøse ut..
 • Utskårne trebord er oftest funnet kolonial stil. Tre nyanser bør velges for det meste mørke. I landlig stil velges vanligvis enklere former av tremodeller, men det finnes også utskårne modeller eller malte benkeplater. Samtidig gir denne stilen mer rom for designfantasi – nesten enhver form og kombinasjon av forskjellige tresorter er tillatt.

 • Med stil moderne Det gis preferanse til rektangulære bord laget av et stort utvalg materialer. Interessante moderne bord finnes i minimalismestilen. De kjennetegnes ved sin monotone farge, overflateglatthet og fravær av små detaljer. Dessuten kan formen på slike modeller være veldig stilig og uvanlig..

Hvilken å velge?

Å velge riktig modell kan være vanskelig. Kjøp bør styres av følgende kriterier:

 • Tenk på hvordan bordet vil smelte inn med resten av møblene. Det er slett ikke nødvendig at møblene matcher tone på tone og har samme ornament, men det skal ikke være noen dissonans. Noen ganger er det verdt å ta et vakkert bord og en stol sammen slik at de utfyller hverandre..
 • Praktikk er ekstremt viktig ved valg av modell. Basert på antall personer i familien og formålene du kjøper produktet for – hvilken størrelse er bedre, trenger du skap, om det vil være praktisk å tørke støv fra bordet.
 • For en liten plass kan foldbare rektangulære bord med skap være passende. I et romslig rom kan du tenke mindre på å spare plass..

Fordeler og ulemper

Selvfølgelig har hver modell både fordeler og ulemper.. Følgende nyanser bør vurderes før du kjøper:

 • Steinbord er holdbare, men dyre. I tillegg vil de ikke passe inn i noe interiør, og du vil ikke kunne flytte dem etter eget skjønn for ofte..
 • Alternativer av naturlig tre har heller ikke en lav pris. Dessuten blir de lett skadet eller riper, og derfor foretrekker mange å bruke duker. Fargene på naturlig tre varierer ikke i variasjon, og malte overflater krever spesiell forsiktighet..

 • Sponplatemodeller ser bra ut og er billige, men de er ekstremt kortvarige..
 • Plastprodukter kan se interessante ut i kombinasjon med en uvanlig design, men også denne overflaten vil ikke vare lenge..
 • Glassmodeller ser elegante ut og passer inn i ethvert interiør, men du må tørke overflaten daglig.

Kjente produsenter og anmeldelser

Når du velger, er det også viktig å ta hensyn til produsenten. Følg med på følgende kjente merker:

 • Møbelfabrikken “Normis” er en kjent produsent av bord i Russland. I sortimentet finner du modeller for en lang rekke formål fra tre, glass, plast og sponplater. Kjøpere markerer et bredt spekter og forskjellige priskategorier.
 • Firmaet “Severnaya Dvina” i Russland spesialiserer seg på produksjon av trebord – du kan finne både malte modeller og alternativer i naturlige farger. I sortimentet finner du svært uvanlige designprodukter.

 • Kvalitets trebord kan kjøpes fra merket Pandrev. Dette er hviterussiske møbler, som kjennetegnes ved kvalitet og lave priser..
 • Interessante modeller produseres av merkevaren IB Gallery i Italia. De vil appellere til fans av ikke-standardiserte designløsninger..
 • Den finske fabrikken Erimex produserer høykvalitets og rimelige bord som dekker praktiske behov og er designet med omhu for maksimal komfort og funksjonalitet..

Samtidseksempler og varianter

Det er veldig viktig at ditt nye bord harmonisk smelter inn i det eksisterende miljøet i leiligheten. Et firkantet spisebord for en liten familie kan bli et allsidig produkt i interiøret ved vinduet.

En slik løsning vil gjøre kjøkkenet veldig koselig, i tillegg til å spare plass, fordi plassen nær vindusåpningen ofte ikke brukes på noen måte..

Et ovalt eller rundt spisebord på et stort kjøkken er best å bruke bare den ene halvdelen av rommet. Så du kan visuelt dele plassen i en spisestue og et matlagingsområde..

Stilig boliginnredning trenger ikke å være nøyaktig samme farge og form, men det er viktig at alle produktene har noe til felles. Vanligvis er det materiale, dekorative elementer eller generelt designkonsept. For eksempel vil et sidebord av lyst tre med glatt overflate passe til glatte, mørke tremøbler..

Dekorative interiørmodeller kan bli lyse aksenter i interiøret. Hvis situasjonen i et romslig rom er for ensformig, vil et lyst bord laget av plast eller glassmalerier gjøre plassen mer behagelig.

For informasjon om hvordan du velger riktig bord og stoler, se neste video..