Hvordan velge en barnemadrass?

Barnets søvn skal være rolig og fullstendig. Fra de aller første dagene i livet er det av stor betydning. Det er viktig at resten ikke bare er behagelig, men også riktig. Derfor er det å kjøpe madrass en forutsetning for en god søvn. Det vil gi fullstendig muskelavslapping og vil bidra til utmerket velvære..

For å vite hvordan du velger en barnemadrass, må du ha en ide om funksjonene og ta hensyn til en rekke nyanser som vil bidra til å gjøre kjøpet riktig.

Særegenheter

En barnemadrass er et spesialprodukt. Det skiller seg ikke bare i størrelse, men tar også hensyn til høyde, vekt og alder. Hovedoppgaven til slike modeller er å opprettholde riktig posisjon av ryggraden, fordi skjelettet begynner å danne seg fra fødselen. Det er nødvendig å hjelpe til med å støtte den riktige utviklingen, ellers kan det føre til problemer som dårlig holdning og til og med skoliose..

Det er verdt å vurdere at barnet må ha en ny og egen madrass.. Sengen som foreldrene sover på, passer ham ikke i det hele tatt, uansett hvor mye han vil ha det. Madrasser for voksne varierer i struktur, og ofte er de helt laget på fjærer, noe som er helt upassende i alle barndomsalder. Selv om babyen er liten, vil fjærene ikke gi nødvendig støtte til spedbarnets svake, utviklende skjelett. Derfor er det første du trenger å vite at du ikke kan klare deg uten barneseng og en personlig madrass..

Barnas madrasser har en rekke egne egenskaper:

 • de er laget av allergivenlig materiale, derfor irriterer de ikke den delikate huden til babyer og passer ikke bare for babyer, men også for ungdom;
 • på grunn av materialene i slike madrasser utseendet på sopp, støvmidd og råtten er utelukket;
 • slike konstruksjoner har god luftutveksling og er ofte fuktresistente;

 • de er designet for forskjellige vekter, derfor har de en lang levetid (vekten til babyene er ikke så stor at deformeres eller bøyes madrassen);
 • design for barn er laget av forskjellige materialer, noe som tillater velg et alternativ for forskjellige aldre, med tanke på helseegenskapene og anbefalinger fra ortopediske leger;
 • design for barn i de fleste tilfeller utføre med ortopedisk effektm, som bidrar til riktig utvikling av barns holdning og ikke skader dannelsen av muskuloskeletalsystemet under søvn;

 • slike modeller ikke pip eller ha en irriterende lyd under belastninge, fordi det ikke er stålelementer i strukturen (de vil ikke få barnet til å våkne);
 • på grunn av fravær av fjærer for barn madrasser utelukker synke, bølget effekt og fjærhet, men de kan ha en anatomisk effekt, som tilpasser seg kroppens egenskaper;
 • til tross for den tilsynelatende hardheten, slike modeller gir ikke bare full, men også riktig søvn for barnet, lindre spenninger i ledd, rygg og lemmer;

 • på grunn av barnets lille vekt madrasser kaker ikke;
 • på grunn av forskjellige modeller som varierer i pris, du kan velge det riktige alternativet som vil være både rimelig og etter din smak.

Den andre valgregelen er moderasjonen av madrassens fasthet. Tiden for vatterte produkter er borte, produsenter produserer forskjellige versjoner ved hjelp av polstring av naturlig opprinnelse. Dessuten er strukturene ikke bare forskjellige i stivhetsgraden, men også i konstruksjonsmetoden.

Madrassmaterialer i dag er forskjellige fra det de pleide å være. De er designet for å finne en balanse mellom mykhet og grovhet..

Hvorfor kan du ikke kjøpe med fjærer?

Tilnærmingen til valg av barnemadrass bør være grundig: du kan ikke bare kjøpe det første du liker, for mye vil avhenge av valg av polstring.

Det finnes to typer madrasser: fjærløse og fjærbelastede. Våralternativer er ikke designet for barn, uansett hvordan selgere beviser noe annet. Selv om butikken tilbyr en modell med uavhengige fjærer, der den riktige posisjonen til ryggraden er opprettet, kan du ikke kjøpe et slikt produkt til et barn: i beste fall kan det komme godt med når barnet fyller 14-15 år.

Springmadrasser har stålelementer. I noen design er de festet til hverandre, i andre er de forbundet med tekstildeksler. I hver versjon er de imidlertid plassert vertikalt, og hvis vi tar hensyn til aktiviteten til barna og det faktum at de liker å hoppe og hoppe på slike overflater, er risikoen for skade ikke utelukket..

I tillegg lagrer stålelementer statisk elektrisitet. Derfor kan de ha en negativ magnetisk effekt på barnet. Og takket være de store indre hulrommene i slike madrasser, akkumuleres støv ganske raskt, noe som ledsages av utseende av støvmidd. Det kan ikke være snakk om god hvile, selv om produsenten forsikrer at det er helt trygt og anbefalt av ortopediske leger..

For å sikre den nødvendige stivheten, tilsettes en annen stiv pakning på toppen og bunnen av fjærblokken..

Fjærene forblir imidlertid. Selv om de ikke bøyer seg under babyens vekt, blir de ikke anbefalt av ortopediske leger. Hvis du virkelig vil kjøpe madrass med fjærer, bør du velge en uavhengig fylltype med en kombinasjon av grunnmateriale og stiv polstring. Imidlertid kan den brukes ikke tidligere enn ungdomsårene, siden det er nødvendig å la ryggraden dannes riktig og bli sterkere, noe som reduserer belastningen på dagtid på den forbundet med å ha på seg en tung ryggsekk med lærebøker.

Som er best for et barn?

Når du velger en madrass etter designtype, bør du foretrekke fjærløse alternativer. De bedre enn andre støtter den riktige posisjonen til ryggraden, på en slik seng vil ikke barnet falle gjennom og rulle inn i midten. Ikke tro at en hard madrass er en analog av en eikeflate, det er det ikke. Det er behagelig og behagelig og bedre enn myke strukturer som skader ryggraden, og tvinger kroppen til å ta unaturlige stillinger..

Basert på graden av stivhet er det viktig å bygge på alder:

 • Madrasser for babyer anbefales faste, førskolebarn 5, 6 og 7 år det er verdt å kjøpe strukturer med mindre stivhet.
 • Barn 2-3 år du trenger akkurat en slik madrass som ikke kan bøyes og utelukke forutsetningene for krumning av ryggraden. Derfor blir spedbarn under tre år vist fjærløse, harde belegg (helst med polstring av naturlig opprinnelse).

 • Fra treårsalderen til skolen kan du bytte madrass og velge den på en slik måte at overflaten blir mykere. Derfor for barn 3, 4, 5, 6, 7 år velg fylling av middels hardhet.
 • I skolealder (8, 9, 10, 11 og eldre) bein fortsetter å dannes, så tettheten og fastheten til madrassen forblir på et gjennomsnittlig nivå. Det er imidlertid mulig å kjøpe en dobbeltsidig blokk med en anatomisk effekt, som vil tilpasse seg særegenheter ved kroppskonturene til den voksende organismen..

Hvordan velge den rette?

Når du kjøper en barnemadrass for en baby og en ett år gammel baby, må du velge et fyllstoff laget av allergivenlig materiale som lar luft passere godt gjennom. Det er verdt å be selgeren om et hygienisk sertifikat som bekrefter disse egenskapene. Kjøpet må gjøres i en pålitelig butikk som har positive kundeanmeldelser.

Hvis barnet er utsatt for allergi, er det bedre å velge en madrass laget av syntetiske fibre. For et barn fra fire måneder til ett år gammelt, bør det passe tett mot sidene av barnesengen. Unngå hull der små babyarmer eller ben kan sette seg fast: dette kan skade babyens lemmer.

Du må velge riktige størrelser, for hvis de er større enn nødvendig, vil den bøye seg, danne tuberkler og deformere de myke beinene i ryggraden.

Skolebarnet rådes til å kjøpe en fullverdig madrass med antimikrobiell og antiallergen impregnering. Det vil være praktisk for tenåringer å sove på den, fordi slike modeller gir god tilførsel i lengde og bredde, noe som ikke forringer komforten til et soveplass, og er egnet for barn i forskjellige aldre.

Det praktiske med mange modeller av barnemadrasser er avtagbare madrassdeksler. Dette gjør det lettere å ta vare på det, og om nødvendig fjerner du lokket og vasker, og setter madrassen tilbake til sitt opprinnelige utseende. Slike tilbehør er laget av naturlig materiale, så de vil ikke ha en negativ effekt på barnets kropp..

Trekket er laget av forskjellige materialer:

 • calico, bomull med en barnetegning – et budsjettalternativ;
 • teak stoff, tettere og mer behagelig for kroppen, men ikke praktisk;
 • StressFree (“antistress”) – To-lags tekstil med pustende porøst bunnlag og bomullstopp;
 • Bambus – bambusstoff med høy styrke og hygroskopisitet.

Hvis økonomien tillater det, står valget mellom antistress- og bambustekstiler. Den første hjelper til med å lindre stress, beroliger nervesystemet og normaliserer søvn, den andre er en naturlig antistatisk og har antimikrobielle egenskaper.

Materialer og konstruksjon

Grunnlaget for ethvert design er et fyllstoff. Etter type struktur kan en barnemadrass være:

 • monolitisk;
 • polyuretanskum;
 • kombinert.

Første alternativ er en blokk i ett stykke laget av ett materiale. Som regel er en slik madrass alltid fast, uansett hva slags polstring den består av. Fra oven lukkes fyllstoffet med et tekstildeksel. De er av enkel design og med sylindriske hull. De første er designet for lett vekt, de andre er designet for tenåringer, slik at produktet kan ha soner med forskjellige trykkgrader.

Polyuretanskum madrass – et budsjettalternativ til dyre modeller av naturlig opprinnelse. Med sin struktur er det en monolitisk blokk, preget av utmerkede operasjonelle egenskaper, men den har ingen inndeling i soner, derfor utføres den uten hull. Fordelen med denne madrassen er at den er støvtett: den har ingen hull for støv å tette seg inn i..

Kombinert type fyllstoffet beholder en monolitisk base, men andre lag med pakning tilsettes det. Dette lar deg oppnå ønsket mykhet, uten å utelukke den ortopediske effekten. Som hovedregel er tykkelsen på hovedstoffet større, og tilsetningene er ikke mer enn 3-4 cm (hvert lag).

Et av de mest praktiske og komfortable alternativene for denne typen madrasser er den doble modellen av “vinter-sommer” madrassen. På den ene siden er det et lag varmt fyll, på den andre siden – en myk tynn (bomull).

Fyllstoff

Polstring av en barnemadrass er den viktigste determinanten for dens egenskaper og levetid. Til tross for at materialene for å fylle madrassen er av ganske høy kvalitet og er designet for en periode på 8 til 15 år, må den endres fordi barn vokser raskt. En gyngeseng erstattes av en hel seng, deretter økes størrelsen slik at barnet kan sove komfortabelt.

Størrelsen på sengen endrer også typen fyllstoff. For barnemadrasser brukes følgende typer fyll:

 • Naturlig latex – et fyllstoff hentet fra hevea -tresaft, som har en struktur med celler, som har utmerket ventilasjon (det er i stand til å sirkulere luft), ikke absorberer fuktighet og har lengst levetid (15 – 20 år).
 • Polyuretanskum – en analog av naturlig latex med noen forskjeller. Sammenlignet med naturlig pakning er dette fyllstoffet noe enklere, har ikke en mobilstruktur og har en kortere levetid (opptil 10 år). Den er mer stiv, men har utmerket spenst og elastisitet, deformeres ikke under vektbelastning og råtner ikke som vanlig skumgummi.
 • Kokosfibre (coir) er et materiale som garanterer riktig vekst av skjelettsystemet og hele utviklingen av kroppen, som er en plexus av kokosfibre. Dette fyllstoffet har en karakteristisk brunaktig fargetone, mangel på fjærhet, det er helt ufleksibelt, varer i omtrent 10 år.

Det skal bemerkes at tillegg av ekstra lag med polstring er en hyppig praksis for selskaper, slik at de kan finne en tilnærming til hver kunde..

Dimensjoner

Dimensjonene til barnestørrelser avhenger av barnets alder og de spesifikke standardene for hvert møbelfirma. I gjennomsnitt er indeksene for soveplassen til madrassen for babyer 120 x 60, 125 x 60, 140 x 70 cm, for eldre barn – 180 x 90 og 180 x 140. Slike design er praktiske, og de er designet i på en slik måte at de tar hensyn til nødvendig plass i lengde og bredde, for ikke å forstyrre søvnkomforten.

Madrassens tykkelse avhenger av barnets alder..

 • For babyer buede strukturer er ikke nødvendig, 8-10 cm i høyden er nok. Dette er den vanlige tykkelsen på modeller for barn med ortopedisk effekt..
 • Tenåringer du kan velge tykkere alternativer. I dette tilfellet vil madrassens høyde avhenge av typen blokkkonstruksjon (monolitisk, kombinert) og antall ekstra lag. I gjennomsnitt er tykkelsen på sengen for skoleelever 15-18 cm.

Topp produsenter

For ikke å bli forvirret i et bredt utvalg av barnemadrasser, kan du være oppmerksom på produktene fra produsenter, som er spesielt etterspurt blant kjøpere:

 1. “Ormatek” Kids Classic ” – konstruksjon av en monolitisk plan av lateks kokosfibre med ventilasjonssystem og antibakteriell impregnering. Har forskjellig ytelsesegenskaper og lang levetid. Den gjennomsnittlige kostnaden er litt mer enn 8 000 rubler.
 2. “Sakura” Bambini – en lignende analog av den forrige designen, laget av kokos og naturlig latex. I henhold til egenskapene er den ganske holdbar, praktisk og spenstig, ikke utsatt for dannelse av sopp, støvmidd og mugg. Madrassen koster omtrent 8000 rubler.
 3. Askona Mediflex Star Kids – en blanding av naturlig latex og ortopedisk skum. I henhold til egenskapene er madrassen tett og praktisk, den deformeres ikke med daglig belastning og fordeler den jevnt. Prisen er mye høyere enn analoger: den koster omtrent 15 000 rubler.
 4. Perrino “Tiny” – en kombinert enhet bestående av kokosfibre og naturlig latex, utstyrt med et avtagbart antistressdeksel med hypoallergen impregnering, som sikrer barnet en fredelig søvn. Prisen på dette produktet er ganske høy: kjøpet vil koste omtrent 16 000 rubler.

Anmeldelser

Vurderingen av ethvert produkt er laget av anmeldelser fra ekte kjøpere. Det er takket være dem at vi kan si at barnemadrasser er en spesiell type sengetøy som virkelig bidrar til dannelsen av riktig holdning til barn. Foreldres kommentarer lagt ut på barneutviklingsfora understreker viktigheten av disse madrassene for helsen til barn i alle aldre..

Kjøpere legger merke til fordelene med de “riktige” modellene: barn sover mer fredelig, søvnen er rolig og lengre.

Det bemerkes at konstruksjoner med ortopedisk effekt er en god forebygging av sykdommer i muskuloskeletale systemet.. For de barna som har problemer med dårlig holdning, hjelper faste madrasser med å lindre spenninger og slappe av muskler over natten. Dette reduserer belastningen på ryggraden betydelig og forhindrer krumning..

For råd fra en spesialist om hvordan du velger en barnemadrass, se nedenfor.