Hvit sofa

Hvit sofa

Borte er dagene da store møbelsett som okkuperte det meste av rommet var fasjonable og populære. Samtidige foretrekker stadig mer ledig plass, og nekter unødvendige møbler. Imidlertid er det ett møbel som neppe kan kastes – en sofa. Polstrede møbler fungerer som en slags avslapnings- og komfortsone. I dag presenteres et bredt spekter av sofaer i forskjellige størrelser og farger for kjøpernes oppmerksomhet. En av de mest populære er den hvite sofaen.. Hvite polstrede møbler er en kombinasjon av raffinement og konsistens, elegant og enkelhet.

10 bilder

Fordeler og ulemper

I dag er den hvite sofaen veldig populær, mens dette møbelet er en unik designløsning. Bruken av hvitt i interiørdesign (bruken av denne nyansen for møbler) har vært ansett som en motetrend det siste tiåret. En hvit sofa er i stand til å forvandle ethvert rom, hvert rom vil se unikt ut, og kan ikke gjentas.

Som du vet, har enhver farge på polstrede møbler både sine fordeler og noen ulemper. Hvit farge, som brukes til polstring av sofaer, er intet unntak..

Positive egenskaper:

 1. Visuell plassøkning. Det særegne ved møbler i lyse nyanser er at det visuelt forstørrer ethvert rom. Selv det minste rommet vil virke større hvis du legger hvite polstrede møbler der..
 2. Status. Du kan gjøre interiøret mer solid og “dyrt” ved hjelp av møbler i lyse nyanser. Hvitt er forbundet med raffinement, eleganse og luksus..
 3. Ro og ro. Psykologer sier at hvit farge beroliger en person, lindrer stress, reduserer stress på nervesystemet, gir en følelse av fred og ro..
 4. Allsidighet. Et annet trekk ved hvitt er kompatibiliteten med nesten hvilken som helst nyanse fra fargepaletten. Hvit farge vil se interessant ut i selskap med både pastellfarger og forskjellige lyse farger..
 5. Allsidighet. Som nevnt av verdens ledende designere, vil hvite møbler harmonisk utfylle noen av dem uansett hvilken stil interiøret i rommet skal dekoreres i..

7 bilder

Negative poeng:

 1. Høy pris. Dessverre er hvite møbler alltid en størrelsesorden høyere enn lignende modeller, for eksempel laget i forskjellige nyanser av brunt. Denne politikken til møbelbedrifter skyldes at hvitt anses som et element av elegant og status, så møbler i lyse farger kan ikke være billige..
 2. “Sykehusavdelingen” -effekten. En overflod av hvitt i det indre vekker tanker om et sykehus. Når du skal dekorere og arrangere et rom, er det viktig å observere tiltaket.
 3. Lav grad av praktiskitet. Det er denne faktoren som ofte fraråder kjøpere fra å kjøpe en hvit sofa. Hvis familien har små barn og kjæledyr, trenger du ikke gi opp ønsket om å kjøpe møbler i lyse nyanser. Selvfølgelig må du mer kompetent og bevisst nærme deg valget av møbeltrekkmaterialer. I dag tilbyr produsentene mange alternativer for naturlige og kunstige materialer som er svært motstandsdyktige mot ulike forurensninger..

Typer

Hvit farge i interiøret har alltid sett veldig interessant ut. Imidlertid var han ofte gjenstand for kontrovers og uenighet. I dag har de fleste materialene som brukes som møbeltrekk for polstrede møbler gode smussavvisende egenskaper. Takket være dette har det i løpet av de siste årene vært en betydelig økning i populariteten til hvite sofaer..

Etter å ha studert sortimentet av det moderne møbelmarkedet nøye, kan det bemerkes at følgende typer sofaer vil være fasjonable denne sesongen: klassiske modeller av skinn og kunstlær, flettet sofaer i Provence -stil, stoffmodeller trukket i flokk, fløyel eller plysj.

Hvordan velge?

For et par tiår siden var det en sofa-bok eller en babysofa i hver leilighet. De hadde til og med nesten identiske farger. I dag tilbyr møbelbedrifter produkter for enhver smak og farge. Et rikt utvalg av moderne polstrede møbler gir kjøperen muligheten til raskt og uten problemer å velge det mest passende alternativet..

Hovedkriteriene for å velge en hvit sofa inkluderer:

 • type (universell rett eller kantet modell);
 • størrelsen (liten, mellomstor, stor, lav, så vel som skreddersydd-tar hensyn til parameterne spesifisert av klienten);
 • mekanisme (vi snakker om sammenleggbare sofaer);
 • rammemateriale (heltre, sponplater, MDF, plast eller metall);
 • materiale som brukes til møbeltrekk (ekte skinn, kunstlær, øko-skinn, velour, semsket skinn, corduroy, mikrofiber, jacquard eller tapet, etc.);
 • møbler kan være enkle (hvit, snøhvit, melkeaktig, lys beige, elfenben, perle, askehvit, kritt, hvit-gul, pergamentfarge og så videre), tofarger (blå og hvit, svart og hvit, rød og beige er etterspurt, brun-beige og andre kombinasjoner), flerfarget og med mønstre (blomstertemaer, geometriske eller etniske mønstre, ornamenter osv.);
 • stil og design (moderne eller klassisk modell, myk eller flettet sofa, sofa sofa, sofa med myke eller plast armlener, modell med tre sider);
 • tilstedeværelsen av flere elementer og innredning (avtagbare eller hengslede puter, nakkestøtter, dekorativ dekorasjon med rhinestones eller små steiner og mye mer).

Hvis du fortsatt er i tvil om hvilken modell av en polstret sofa du skal velge, kan du bruke anmeldelser og anbefalinger fra brukere av internettområdet.

Hva å kombinere med?

Det beste alternativet for å dekorere et boareal ville være en kombinasjon av sjokolade og hvite farger.. Hvite polstrede møbler på en mørk brun bakgrunn ser stilige og elegante ut. Et slikt interiør kan suppleres med lyse aksenter: sofaputer, blomsterpotter, vegg- eller bordinnredning i fargerike nyanser av gult, oransje, rødt og turkis.

Et rom som kombinerer pastellfarger og hvitt vil se mer avslappet, men ikke mindre elegant ut.. Beige bakgrunnsbilder, innredning i vintage -stil, gardiner eller gardiner laget av lyse tekstiler, blekrosa eller bleke lilla tepper og møbeldeksler – alt dette kan selvfølgelig suppleres med en stilig hvit sofa i klassisk design. Dette alternativet vil spesielt appellere til tilhenger av romantikk og Provence -stil..

De som er interessert i mote, vil være interessert i interiører der hvitt er kombinert med lilla, dypblått og asurblått. Et slikt rom kan dekoreres i nautisk eller landlig stil. Som du kan se, vil den hvite sofaen se spektakulær ut i nesten ethvert interiør..

Hvordan bry seg?

Over tid blir ethvert møbel skittent. Hvis du ikke overvåker rensligheten og utseendet på sofaen (uavhengig av fargen på trekket), vil den gradvis miste sin opprinnelige attraktivitet..

Så du kan håndtere forskjellige typer skitt på polstrede møbler med polstring i lyse nyanser som følger:

 • fjern støv regelmessig og forskjellige små rusk som samler seg i leddene mellom sete og rygg;
 • enhver flekk du må trekke deg umiddelbart, da det over tid vil bli vanskeligere å gjøre dette;
 • velg de riktige midlene for å fjerne flekker;
 • ikke glem å støvsuge sofaen med jevne mellomrom, slik at du blir kvitt støv og rusk som er upåfallende for det menneskelige øyet;
 • å rengjøre en skitten sofa, bruk en damprenser (hvis huset har denne universelle “hjelperen”).

Det ville være fint å ha et par sett med avtagbare deksler som på en pålitelig måte beskytter polstrede møbler mot rask forurensning. Dette problemet er spesielt relevant i familier der små barn vokser opp eller det er kjæledyr som har valgt en myk og koselig sofa..

Se følgende video for hvordan du rengjør en hvit sofa med improviserte midler.

Eksempler i interiøret

Designere mener at hvite polstrede møbler er best egnet for interiør dekorert i klassisk og skandinavisk stil, så vel som for en rekke moderne stiler..

For de to første retningene (klassisk og skandinavisk stil) er modeller med strenge lakoniske former egnet. Dekorative dekorasjoner og forskjellige tilleggselementer vil være overflødige. Gi preferanse til raffinement og eleganse.

Hvis vi snakker om moderne trender innen interiørdesign, kan det bemerkes at hvite sofaer er i perfekt harmoni med stilene minimalisme, fusjon, hi-tech, samtid og country. For å velge riktig sofa må du først gjøre deg kjent med egenskapene til en bestemt stil..