Hvilke størrelser er det for en “lastebil” seng?

Hvilke størrelser er det for en

Seng “lastebil“- et rent hjemlig fenomen og karakteristisk for små russiske leiligheter. Amerikanske og europeiske produsenter er mer fleksible i valg av størrelser, som spenner fra enkel til dobbel av forskjellige lengder og bredder, i Russland er et mellomalternativ vanlig og visse standarder er satt for det. Det er viktig å kjenne disse standardene for ikke å betale for mye for en bred “lastebil” som for en dobbeltseng i full størrelse i kompakte størrelser.

Generelt aksepterte standarder

Over nevnte vi produksjonsstandardene som alle møbelprodusenter er veiledet av. Dette er den såkalte GOST – en statlig eller nasjonal standard som regulerer kravene til kvaliteten på produserte produkter..

Standarden for en og en halv seng inkluderer dimensjoner fra 120 til 160 centimeter brede til 190 centimeter lange. Når et produkt kontrolleres for samsvar med standarder, gjennomgår det forskjellige tester, inkludert nøyaktig måling. Tillatte feil og klaring som ikke er fastsatt i konstruksjonen, bør ikke overstige ± 1,0 mm. I tillegg til dimensjoner sjekkes også andre parametere:

 • Produktstabilitet;
 • Ortopedisk sengebunn;
 • Styrken til alle elementene i rammen: ben, sidevegger, beholdere for lagring av sengetøy i en statisk tilstand og i tilfelle fall;
 • Slagmotstand;

 • Holdbarheten til materialene som brukes;
 • Graden av produktdeformasjon;
 • Kvaliteten på beslagene;
 • Sengens motstand mot store belastninger.

I dette tilfellet testes alle de myke elementene i sengen for andre parametere: mykhet, spenst, fleksibilitet, elastisitet, smidighet, sikkerhet.

Halvannet barnemøbel gjennomgår en spesielt grundig undersøkelse. Dimensjonene er mer varierende, og på grunn av egenskapene til en raskt voksende organisme, kan slike senger utstyres med en glidende transformasjonsmekanisme, som gjør at sengen kan vokse opp til 190 cm i lengden over tid..

Visninger

Halvannen seng varierer i henhold til flere kriterier:

 • Etter konstruksjonstype: sammenleggbar, ikke-sammenleggbar, glidende. Glidemekanismer har på sin side flere varianter.
 • Etter produktets egenart: en modell laget av individuell utvikling, et designerprodukt, en eksperimentell prøve, en seriemodell, et masseprodusert produkt.
 • Etter avtale: for barn, for tenåringer, for voksne.

Etter materiale:

 • Sponplater. Budsjettmessig, ikke lunefullt å ta vare på, relativt miljøvennlig materiale som har et presentabelt utseende. Sponplatesenger er lette i vekt, sterke nok og holdbare, motstandsdyktige mot skader, tåler vekten av en eller to personer av standard størrelse;
 • Kryssfiner. Tilhører også kategorien trygge for helse, billige materialer av høy kvalitet for produksjon av møbler;
 • MDF. På grunn av særegenhetene ved materialets struktur, anbefales det for barnesenger, da det har en tendens til å smuldre. Ikke egnet for voksne og overvektige. Det anbefales å holde MDF -produkter borte fra varmeapparater og fuktighet;

 • Massiv furu. Det vanligste materialet i møbelindustrien. Det er 100% naturlig, miljøvennlig, holdbart, lett å behandle, vakkert, motstandsdyktig mot skader, har en behagelig lukt. Passer for mennesker av absolutt enhver vekt og bygning, siden treet tåler en veldig tung belastning;
 • Massiv bjørk. Et økonomisk alternativ for en god og sunn søvn. Bjørk er bra for soverommene til barn, ungdom og voksne med allergi, siden den er luktfri og kan desinfisere luften;

 • Massiv eik. En seng som vil gå i arv, om ikke til oldebarn, så sikkert til barnebarn. Eiken er veldig sterk, holdbar og holdbar. Eikemøbler er pålitelige og vakre, spesielt på grunn av at de endrer farge avhengig av behandlingen. Det beste av alt er at eik egner seg til børsting (kunstig aldring) og vannlating;
 • Metall. Oftest er disse holdbare, men lette strukturer, siden metallrørene i rammen er hule på innsiden. Passer for tunge mennesker og voksne. De er praktiske i bruk, beholder sitt vakre utseende i lang tid på grunn av pulverlakk. Det gjør det også mulig å lage sengen i hvilken som helst ønsket farge..
 • Etter generelle parametere. De fortjener spesiell oppmerksomhet..

Dimensjonsalternativer

Til tross for det eksisterende GOST, husholdningsbehov er ikke begrenset til to eller tre størrelser på en og en halv seng. For ett rom kan de være for små, for et annet for store, så møbelprodusenter utvider størrelsesområdene med forskjellige modeller..

Minimums- og maksimumsindikatorene for parameterne lengde-bredde-høyde (LxBxH) avhenger av om en soveplass er beregnet på en voksen eller et barn.

Antallet sovende spiller også en viktig rolle. For en person kan en liten seng i bredden være nok, og to trenger allerede et imponerende område.

Baby

Soveplass for små uten en “vekst” reserve er 60 cm bred, 140 i lengde, 30-40 i høyde. Hvis sengen ikke har en side, jo lavere høyde, desto tryggere er det for de som liker å snu i en drøm.

Tenåringssenger er 80 cm brede, 160 cm lange og ± 40 cm høye. Soveplass for eldre tenåringer og høye barn i bredde, høyde og lengde er 90x180x50cm.

For voksne

Bredden og lengden på den mest beskjedne “student” -versjonen er 120×180 centimeter. Denne plassen er ganske nok for en behagelig søvn for en person, hvis bygning ikke overskrider standarden.

For høye mennesker tilbys alternativer med økt lengde: 120 x 190 centimeter og 120 x 200. Maksimal lengde for en lastebil er mer enn to meter. Som regel er dette et alternativ 120 x 210. For de som liker mer ledig plass i en drøm, er modellene designet 130 x 180, 130 x 190 og 130 x 200 centimeter..

På en seng for en mor med et barn eller et ektepar som ikke er forskjellige i en rik konstitusjon, gir standarden dimensjoner på 140 cm i bredde med en variabel lengde fra 180 til 210 cm. Det er alternativer for en mindre bredde – 130 x 200, og en større – 150 x 200 cm.

Høyden på møblene varierer. Det avhenger av utformingen av soverommet, av den spesifikke modellen av sengen, av tilstedeværelsen av en glidemekanisme, skuffer for sengetøy eller andre designfunksjoner. Minste høyde er 30 cm, maksimum er ± 50.

En viktig rolle spilles av landet der møblene ble produsert.. Standardene for hjemlige senger faller ikke sammen med standardene til europeiske produsenter, til tross for det samme metriske systemet, og enda mer forskjellig fra amerikanske standarder, som er angitt i et annet tiltakssystem. Strengt tatt har amerikanske og europeiske produsenter ikke begrepet “en og en halv seng”, men du kan finne analogene når det gjelder parametere.

Funksjoner fra europeiske produsenter:

 • typisk sengestørrelse i bredde fra 90 til 140 cm;
 • bredde fra 100 cm regnes som stor;
 • senger fra 140 cm og bredere er dobbeltmodeller;
 • køyelengden er veldig variabel, du kan finne et alternativ for en behagelig søvn for en person med en veldig stor høyde.

Funksjoner fra amerikanske produsenter:

 • en analog av en og en halv seng har en bredde på 99 cm og en standard merking “Twin”;
 • modeller bredere enn 135 cm er doble;
 • i originalen er parametrene til amerikanske møbler angitt i fot og tommer.

Ikke-standard modeller

Noen ganger krever funksjonene i soverommet eller dets design en spesiell tilnærming til valg av møbler. Den kan være ikke-standard i størrelse: en smal og langstrakt seng med sider på 100 x 200 cm, en seng med en “kongelig” soveplass som overstiger alle standardstørrelser, og i form: blyant, firkantet, ovalt og jevnt rundt.

Hvis butikken ikke har en seng som er egnet for et bestemt soverom, kan den alltid bestilles i henhold til individuelle størrelser.. Design og dimensjoner vil være perfekte ned til millimeteren. Imidlertid må du huske på at når du kjøper en ikke-standard seng, må du møte vanskeligheten med å velge sengetøy i fremtiden. Det er mulig at den også må sys på bestilling..

Hva skal være lengden og bredden på madrassen?

Sengens lengde og bredde er ikke lik sengens areal. Den er alltid noen få centimeter mindre, og de eksakte indikatorene på størrelsen er madrassens område.

Å bestemme hva det skal være er ganske enkelt. Oftest er de anbefalte parameterne angitt i produktpasset. Men hvis dette ikke er tilfelle, må du uavhengig måle lengden og bredden på rammen på innsiden. Du må også måle høyden, med tanke på at madrassen skal være 10-15 cm høyere enn sengens sider.

Men soveplassen handler ikke bare om størrelsen på madrassen. Når du velger, er det veldig viktig å ta hensyn til materialene det er laget av, den garanterte levetiden og tilstedeværelsen av en anatomisk eller ortopedisk base..

Anatomisk

Dette er produkter med fylling i flere lag, som følger kroppens konturer. Fyllet kan være naturlig (fra kokosnøtt eller naturlig latex), kunstig (fra holofiber, memorix eller syntetisk latex) og blandet.

Enhver type er holdbar, pålitelig, skader ikke helsen, egnet for personer med ryggsmerter og overvekt.

Avhengig av materialet vil madrassen være mer eller mindre fast.

Med avhengig fjærblokk

Det er en struktur i ett stykke på rammen, som består av et stort antall fjærer i fem svinger. Den fordeler kroppsvekten riktig, men den er ikke ortopedisk.

Ortopedisk

De er nødvendige for å forebygge problemer med ryggraden og ryggmuskulaturen og med eksisterende sykdommer. Takket være designfunksjonene gir disse madrassene riktig støtte for ryggraden og lar musklene slappe av..

De består av fjærer, som hver er i en egen seksjon og ikke er avhengig av de andre, noe som gjør at du kan sitte komfortabelt på sengen..

Det finnes flere typer madrasser med uavhengige fjærenheter:

 • TFK -blokk for 256 fjærer per kvadratmeter;
 • Block-multipack-500 mini-fjærer per 1 kvadratmeter;
 • Mikropakke – 100 stykker per 1 kvm / m;

 • “Duet” -blokk – fjærer med minidiameter i fjærer med stor diameter;
 • Blokk med stivhetssoner for individuelle deler av kroppen. Kan inneholde opptil 7 soner (hode, skuldre og andre);
 • “Timeglass” – en spesiell form på fjærene som smalner ned mot midten, gir en ideell kroppsposisjon for sunn søvn.

Det vil være nyttig å være oppmerksom på tettheten til madrassdekselet og tilstedeværelsen av et utskiftbart deksel for produktet..

Egnet sengetøy

Når en solid seng i riktig størrelse er valgt og utstyrt med riktig madrass, er det på tide å ta vare på sengetøyet. For det første er dette puter og tepper, og for det andre vakre sengetøy.

Sengetøy inneholder vanligvis laken, dynetrekk og putetrekk. Når det gjelder en og en halv seng, bør du velge sett der bredden på laken og teppet er 10-15 centimeter bredere enn bredden på sengen. Lengden kan være lik lengden på sengen.

Parametere for putetrekk er av tre typer, avhengig av putens form og tykkelse: 60×60 og 70×70 for kvadrat, 50×70 for rektangulær.

Det er viktig å ta hensyn til at teppet inne i dynetrekket og putene i putetrekket skal passe fritt uten bobler, men samtidig som de strammere de passer sammen, desto mindre er risikoen for å våkne opp under et vridd teppe og en pute som er slått ut av putetrekket.

I tillegg til størrelsen, er det andre egenskaper ved hvilke komponentene i sengesettet er forskjellige:

 • Ark er standard eller elastisk. Det andre alternativet er mye mer praktisk, fordi det ikke trenger å være gjemt under sengen hver gang, og under søvn vil det ikke krølles og gli, men det første er mer vanlig og koster mindre.
 • Putetrekk har flere alternativer for å feste på puten: lomme, knapper, glidelås. Produkter med glidelås anses å være optimale når det gjelder bekvemmelighet. Ikke-festende putevar har en tendens til å skli, og harde knapper kan forårsake ubehag under søvn. Lyn er nesten usynlig..
 • Dynetrekk av den moderne generasjonen har en spalte i siden eller på toppen. Den kan imidlertid utstyres med glidelås eller bare fungere som en lomme. Produkter med en utskjæring i midten er ikke lenger så populære som de pleide å være, men de kan også bli funnet på salg..

Og det siste kjennetegnet på sengetøy er farge. Valget hennes bestemmes av smakpreferanser, men likevel bør du fokusere på rolige, øye-glade farger som er passende på soverommet.

Populære varianter

Det tradisjonelle utseendet på en rektangulær solid seng vil kanskje aldri bli kvitt seg selv. Men det er allerede ganske mange alternativer til dem, alt fra en seng med skuffer til en loftseng..

Følgende modeller fortjener spesiell oppmerksomhet:

 • Med rom for oppbevaring av sengetøy. Slike senger er forskjellige i gjennomsnitt eller litt høy høyde; en romslig boks for sengetøy er plassert i bunnen. Noen ganger er det delt inn i rom for isolert lagring av forskjellige varer, men oftere er det integrert. Den kan nås ved å heve sengen eller gjennom en uttrekkbar mekanisme i sengestellet.
 • Med transformasjonsmekanismer. Den aktuelle designen krever vekt på ledig plass i rommet, derfor brukes forskjellige teknikker for å visuelt øke området, inkludert bruk av transformerende møbler. Blant halvannen seng er modeller med glidemekanisme (økning i lengde), sammenleggbar, sammenleggbar, med løftemekanisme, modulære.

 • Med en uvanlig design. En pendelseng for et soverom i nautisk stil, en bilseng for et barn, en rund rede-seng og andre alternativer for et ikke-standard interiør blir mer og mer populært..
 • Køye. Mulighet for barnerom og små leiligheter. I dette tilfellet betyr ikke en køyeseng nødvendigvis to køyer. Den nedre delen av sengen kan utstyres for et arbeidsområde, og den øvre delen for en soveplass.

Hvordan velge?

Valget av riktig seng som vil vare lenge, utføres i henhold til flere parametere:

 • Høyden og vekten til den sovende. Lengden på sengen og typen madrass avhenger av hudfargen til en person. Med en standard konstruksjon er det bedre å velge en ortopedisk madrass med en blokk med uavhengige fjærer, og overvektige mennesker anbefales baser laget av naturlige materialer uten bruk av fjærer.
 • Antall sovende. Denne indikatoren påvirker nødvendig sengebredde. For en person er 90-100 centimeter nok, men for to bør minimumsbredden være 130 cm. Ellers kan sengen være trang og ubehagelig..

 • Materialer. Ønsket om å spare penger dikterer ofte beslutningen om å kjøpe en seng laget av rimelige materialer, men en reell investering i møbler er et massivt treprodukt. En slik seng vil fungere pålitelig i mange år, vil ikke miste sitt presentable utseende, vil ikke begynne å smuldre eller tørke ut. I tillegg er tre 100% naturlig materiale, egnet for barn og allergikere..
 • Soveområde dimensjoner. De er alltid mindre enn parametrene til sengen, og dette er viktig å vurdere når du kjøper. En soveplass regnes som optimal, som er 15 centimeter mer enn en persons høyde. Når du velger en seng for et par, bør du fokusere på veksten til den som er høyere.

For å bestemme bredden er det et lite triks: du må ligge på ryggen og legge hendene under hodet. På en ideell seng vil albuene ikke henges eller berøre kantene.

 • Soverom design. Sengen er et sentralt element i soverommet, så den skal tilsvare stilretningen på rommet og samtidig sette stemningen for interiøret.
 • Produsent. Produkter fra gode møbelfabrikker koster gode penger, men det er bedre å overlate en så viktig sak som kvalitetssøvn til en produsent som har etablert seg på markedet og har blitt testet i mer enn ett soverom..

Produsentens vurdering

Høykvalitets og vakre møbler finnes både i sortimentet av utenlandske merker og fra innenlandske produsenter og SNG-landene..

Blant russiske firmaer har firmaer fått positive anmeldelser Rival, Moon, Anderssen, Shatura, Avangard. Hver for seg er det verdt å merke seg merkets produkter “Allegro-Classic”, som produserer polstrede møbler for den verdensberømte virksomheten Ikea.

Hviterussland er kjent for produktene fra fabrikker “Pinskdrev” og “Lagune”.

Italienske firmaer er populære blant utenlandske produsenter Flou, Morelato, Ivano Redaelli, Gervasoni, Ceccotti, Ipe Cavalli Visionnaire, Flexform, Cantori, kreasjoner av den amerikanske bekymringen under merket Ralph Lauren, fransk fabrikk Grange.

9 bilder

Pris

Prisklassen for halvannen seng er veldig bred. Den mest økonomiske modellen med et minimum av dekorative elementer og tilgjengelige materialer (MDF, sponplater, metall) vil koste 5500 rubler. Gjennomsnittsprisen for en seng fra en russisk produsent er 15 000 rubler. Budsjettalternativet kan også kjøpes i butikkene til det svenske konsernet Ikea, som har fem filialer som produserer møbler i Russland. En stilig og koselig halvannen seng fra denne butikken vil i gjennomsnitt koste 12 000 rubler. De fleste modellene har innebygd lagring.

En seng fra en rekke italiensk, fransk eller amerikansk produksjon vil i gjennomsnitt koste 90 000 rubler.

Hver for seg er det verdt å vurdere kostnaden for madrassen, som ikke er inkludert i settet. Minimumskostnaden varierer fra 10 000 til 23 000 rubler, maksimum bestemmes av designfunksjonene og produsenten.

Vakre eksempler i interiøret

Sengen har en sentral plass i det indre av soverommet. Utseendet er diktert av stilretningen i utformingen av rommet.. I dag er tre områder relevante:

 • Historisk stil. Det samler elegant, luksuriøst, sofistikert interiør, og har en tendens til å vise smak og rikdom. Denne stilen tåler ikke eksponentielt billige ting. Når du velger en seng, bør du foretrekke naturlig massivt tre. Børstet tre ville være en god løsning. Dette vil gi effekten av antikken, som om sengen ble arvet fra en rik bestemor. Når det gjelder form, er tyngre, solide modeller foretrukket. Krøllete rygger av massivt tre, utskjæringer og forskjellige dekorasjoner med forgylling er akseptable.

 • Etnisk stil. Særtrekk er refleksjonen av de nasjonale motivene til et bestemt land. For å legemliggjøre den unike karakteren til det subtile Østen eller det barske Skandinavia, kan du bruke den riktige sengen. I egyptisk stil kan den ligne en faraoseng med en jevn køye og buede lave rygger i gullfargen. I indisk stil er lakoniske lysmodeller iboende i indianernes asketiske livsstil passende. Russisk stil krever solide, solide eikemøbler og en overflod av tekstiler.

En og en halv seng i den kan godt spille rollen som en enkeltseng, selv med imponerende dimensjoner..

 • Moderne stil. Det er fokusert på frihet, mobilitet og plassbesparelse, så en halv dobbeltseng er bare ideell for å dekorere et soverom. Den oppfyller alle kravene, samtidig som den er kompakt og romslig på samme tid. Og modellene med skuffer og transformasjonsmekanismer har rett og slett ingen pris i et fasjonabelt interiør. En annen udiskutabel fordel med moderne halvannen senger er materialets variasjon. Ingen Loft, heller ikke Fusjon, heller ikke Techno krever ikke en massiv trekonstruksjon laget av våt eik innendørs.

En og en halv seng kan være laget av absolutt hvilket som helst materiale, det være seg metallrør eller lakkerte lastpaller. Hun får lov til hvilken som helst høyde og hvilken som helst form: rektangel, firkant, oval, sirkel, krøllete linjer. Ved å velge en moderne trend, bør du ta hensyn til modellene i stilen Moderne, Loft, Grunge, Minimalisme.

Seng oversikt "lastebil" se neste video.